LUNA NOUA IN BERBEC – 16 APRILIE 2018, ORA 04 :57, ORA ROMANIEI – “ EVRICA”

“Prin rabdarea voastra, va veti castiga sufletele voastre.” Luca 21:19

       Ziua de 16 aprilie 2018 vine cu o Luna Noua in semnul indraznet al Berbecului. O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet de divinitate, de lectia noastra de viata. Energia berbecului este despre inceputuri si despre un nou sentiment al identitatii noastre. Luna Noua este despre noi inceputuri si este in acord deplin cu semnul de foc al berbecului.In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Acuma, mariajul astral are loc in Berbec pe gradul 26:02, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma  zilei de 16, din orice semn zodiacal.

Nasul acestui moment deosebit este Uranus in Berbec pe gradul 28:20, un oaspete de seama si cu un mesaj destul de puternic. Este ultima nunta astrala in semnul de foc al Berbecului nasita de Uranus, peste 84 de ani va mai tranzita acest semn al Berbecului. Eu plec spune Uranus in Berbec( pe 15 mai 2018 incepe sa tranziteze semnul Taur) dar il las pe Chiron in Berbec(17 aprilie , ora 4:09,  Chiron intra in Berbec) sa va vindece ranile sufletesti cauzate de actiunile necugetate ( semnul Bebrbec) la care am participat si eu. Langa Uranus in Berbec sta Phaethon ( asteroidul 3200) ce are de fapt un limbaj tot uranian inducand asupra noastra dorinta de a realiza imposibilul,  exuberanta tinereasca, indrazneala, neatentie.

Daca Uranus este provocator, revolutionar doar prin simpla lui prezenta, Pluto in Capricorn chiar poate strica nunta si asta datorita aspectului de careu (90 grade)  cu Luna Noua. Un aspect de careu indica provocari create de niste datorii karmice create de sinele nostru, de modul nostru de actiune, nu este vina nimanui ci doar a noastra, dusmanul este in noi, in modul nostru de comportare, suntem de fapt cei mai rai dusmani al nostri , noi am facut mizerii de toate felurile si noi trebuie sa le curatam.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Odata cu semnul Berbec incepe un nou ciclu de viata. In principiu, Berbecul este un semn mental (guverneaza capul). Toate ideile incep cu aceasta scanteie divina -Berbec, aici este initiata samanta unei idei si se desfasoara o intreaga activitate pentru ca aceasta sa ia o forma, sa se manifeste in lumea pamanteasca. Intreaga creatie a fost initial ca o idee sau ca un arhetip, un model. Aceste arhetipuri cauta manifestarea prin semnul Berbec deoarece toate ideile sunt ca niste scantei de foc iar Berbecul este semnul de foc al tuturor inceputurilor. Arhetipul sau ideea din spatele fiecarei forme create (vazute sau nevazute) este ceea ce se numeste sufletul ei. Sufletul contine in sine imaginea ideii, planului sau modelului perfect al formei create.

Fiecare dintre noi are in suflet o forma perfecta sau un model al sinelui care este prototipul original perfect. Dar pentru a ajunge la sinele nostru perfect, avem o mare responsabilitate, trebuie ca zi de zi sa ne dezvoltam constiinta divina si cunoastere. Nici un maestru nu poate veni sa ne trezeasca, nici un profesor nu o poate face ci doar fiecare dintre noi se poate trezi. Acuma, putem exploata aceste forte ale Lunii Noi in Berbec, acest dar cosmic, pentru a ne trezi. Acest dar vine sub forma de foc, focul divin, asistenta constienta. Daca le folosim gresit, atunci abuzam de aceste forte si devenim agresivi, ne certam, ne luptam, avem probleme, intram in fel de fel de conflicte. Putem lupta cu un mare curaj, cu o mare energie dar mergem intr-o directie gresita, luptam pentru ceva gresit.

Aceasta Luna Noua in Berbec este momentul perfect ce ne poate ajuta sa dam viata acelor idei, sa plantam acele seminte  care sa ne conduca catre modelul perfect al sinelui nostru renuntand la egoism, la razbunari.

Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, sa incercam ceva nou, de pionerat, dar fara sa fim agresivi. Asa cum natura invie si noi putem reinvia pe un alt nivel daca reevaluam relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbari importante in viata noastra. Este cea mai buna perioada pentru a ne exprima autenticitatea, sa ne bazam pe noi insine, sa cautam fericirea in noi fara a da vina pe ceilalti ca nu aduc fericirea in viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiente care implica ceva nou.

“A fi sau a nu fi” treaz  este o afirmatie foarte esoterica. Cand cineva invata cum sa fie prezent, atent, sa abandoneze identificarea cu emotiile subiective, sa abandoneze inrobirea senzatiilor, poate fi inceputul trezirii. Energiile de foc ale berbecului induc asupra noastra anumite virtuti, anumite capacitati , anumite daruri care conduc la pocainta sufletului. Aceasta este capacitatea de a rezista suferintei, de a o transforma in ceva frumos, asa cum au facut intotdeauna cei mai buni sfinti si martiri. Aceasta capacitate vine prin Berbec, forta virila a mielului, Hristos, a carui esenta este sacrificiu, iubirea. Iar aceasta Luna Noua in Berbec ne da darul pocaintei: capacitatea de a suferi, de a suferi cu virtute, de a suferi cu umilinta,  de a suferi cu putere, capacitatea de a rezista la persecutie, de a rezista criticilor, de a rezista atacurilor, de a ne manifesta adevaratul sine.

Isus a spus ca: “”Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze.

Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”

–Marcu 8:34,36.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a fi “, verbul magic al Berbecului este conjugat in toate modurile posibile in I, o casa naturala a acestui semn ce dubleaza verbul, vointa, lupta. Prima casa se refera la fiecare dintre noi, la cum alegem sa ne manifestam in viata, la ceea ce aratam celorlalti ( sinele interior si corpul exterior), ce calitati esentiale ne ajuta sa crestem. Aici, trupul fizic este templul sufletului, ce traieste acum si aici si actioneaza de multe ori precipitat, impulsiv, curajos, egocentric.

Coarnele berbecului simbolizate prin doua semiluni incomplete vin sa ne vorbeasca despre apele constiintei ( viata, eterul vital)  tasnind cu putere in afara. Linia dreapta arata primul impuls, gandirea neemotionala dar care continua printr-o actiune extravertita emotional (spre dreapta), gata sa incerce orice, mizand totul pe o mana, dar isi aminteste apoi viata de introvertit, sacrificii, iluzii (Pestii spre stanga). Astfel, mult din curajul, ardoarea, precipitarea Berbecului sunt doar pentru a acoperi aceasta insecuritate interna. Metafizic, simbolul Berbecului poate fi ca o furculita in drum, aratand posibilitatea de a alege intr-un fel sau altul. Berbecul este in fruntea paradei, si are libertatea relativa de a alege fie calea spre stanga sau calea spre dreapta. Iar in partea dreapta sunt darurile lui Uranus in Berbec ce ne indeamna sa reflectam la unicitatea noastra, sa ne eliberam de lanturile vechi si sa ne revendicam independenta in orice situatie care ne tine blocati. Uranus este cunoscut ca trezitor, revolutionar, excentric, ciudat, dar, printre acestea stie sa ofere clipe de stralucire, genialitate, neasteptat, intelegere rapida. Uranus  este  “ Evrica”,  acea interjectie cunoscuta si folosita pentru exprimarea sentimentului de bucurie dupa descoperirea solutiei la o problema dificila. Schimbarea pluteste in aer atunci cand Uranus participa la momentele cosmice importante, este vorba despre … neasteptat! Poate fi o promovare neasteptata, o intalnire importanta, viraje, intorsaturi de destin, o demisie spectaculoasa sau un proiect ar putea fi anulat brusc, fara avertisment sau … cine stie? Se poate intampla orice! Fiti vigilenti, devastarea nu este totuna cu libertatea….

Marte in Capricorn, guvernatorul acestei lunatii in Berbec, este sprijinit de Pluto in Capricorn, un aspect ce da multa ambitie, creste lupta pentru putere( in special in relatii), amplifica egoismul si lipsa oricarui sentiment de mila, situatii complicate, primejdioase, crize de tot felul. As recomanda multa prudenta, evitarea riscurilor inutile si mai multa diplomatie, deoarece aspectul Marte-Pluto poate declansa violenta destul de usor. Iar Pluto in Capricorn in careu cu Luna Noua in Berbec propaga extremismul emotional, o insatisfactie profunda fata de sinele nostru si nevoia de a ne remodela. Pluto este o planeta profund transformatoare. Ne cere sa distrugem vechile structuri sau sa suferim complacandu-ne in modelele noastre vechi de a trai. Acest aspect ne spune destul de dur ca trebuie sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim in viata noastra. Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase, este un timp al luptei pentru putere. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada, chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea.

In mitologie, Phaethon a fost fiul lui Klymene si Helios –Zeul Soarelui dar el tot timpul s-a indoit de acest lucru cerand dovezi de la Helios ca este tatal lui. Pentru a demonstra prietenilor lui acest lucru, a cerut lui Helios sa conduca el carul de foc in ceruri macar o zi. Helios se indupleca si il lasa pe fiul lui sa conduca acest car. In ziua fatidica, Phaethon a intrat in panica si a pierdut controlul carului, cand mergea prea repede, pamantul a inceput sa inghete, cand mergea prea incet, pamantul incepea sa se usuce transformandu-se in desert. In cele din urma, Zeus a intervenit, a trimis un fulger asupra carului iar Phaethon a fost ucis.

Luna Noua in Berbec in fuziune cu Phaethon indica un moment in care putem fi predispusi la ignorarea oricarui avertisment, la neascultare, nepasare extrema, comportament laudaros, autodistrugere. Aici ar fi intelept sa ascultam si sfaturile celorlalti si sa nu ne supraestimam aptitudinile si talentele. Mare atentie in trafic in aceasta perioada, conduceti prudent, respectati regulile.

La nivel de suflet, Luna ne dezvaluie tiparele, obiceiurile care trebuie sa fie depasite sau transformate intr-o exprimare pozitiva pentru a avansa spiritual. Luna Noua in Berbec si in casa I ne cere sa ne controlam furia, egoul, sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru, catre liniste sufleteasca. Si doar in tacere, in pace sufleteasca, se executa cele mai mari activitati. Relaxati-va si imaginati-va fortele Berbecului ca o lumina care coboara asupra voastra si va lumineaza creierul, intonati cu voce tare mantra AUM prelungind vocalele. Vibratia acestei mantre produsa in gat purifica organismul nostru. Practicati in fiecare zi, deschideti-va mintea, deschideti-va inima, rugati-va si credeti in forta acestei mantre. Acum, avem o ocazie incredibila de a ne trezi. 

Aceasta faza a Lunii Noi in Berbe pe gradul 26:02 influenteaza cel mai semnificativ pe cei nascuti in jurul datei de 16 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale( (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn).

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.