LUNA PLINA IN BERBEC-2 OCTOMBRIE 2020, ORA 00 :04, ORA ROMANIEI – “EU SUNT GRATIA LUI DUMNEZEU…..”

“Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este în lume.” (1Ioan 4.4).

Luna Plina din 2 octombrie 2020 are loc cu Luna pe gradul 9:08 Berbec si Soarele pe gradul 9:08 Balanta cu un maxim in jurul orei 0:04, ora Romaniei.  In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Acuma, se pot culege roadele semintelor plantate in jurul datei de 24 martie cand a fost Luna Noua in Berbec.

Fiecare Luna Plina ne cere sa echilibram doua energii diferite dar complementare. Cu Luna Plina in Berbec ne intalnim de fapt cu polaritatea Berbec –Balanta, un duo astal ce se refera la atingerea echilibrului delicat dintre sinele nostru(Berbec) si ceilalti(Balanta). Polaritatea Berbec-Balanta este despre relatii, relatia mea cu mine insami-Berbec si relatia mea cu ceilalti-Balanta.

Berbecul este steaua inflacarata si impulsiva( Marte este seful lui!) in timp ce Balanta cauta sa echilibreze lucrurile, sa faca parte dintr-un grup si uraste sa ia decizii( aici conduce frumoasa noastra Venus). Berbecul incepe o lupta(semn de foc) in timp ce balanta incearca sa se strecoare printre conflicte, nu vrea sa participle la ele(semn de aer).
Daca Berbecul este despre autoafirmare, prin Balanta devenim constienti de necesitatea relatiilor si a tot ceea ce vine cu mentinerea acestora – compromis, negociere, gratie si echilibru.
Berbecul este preocupat de el insusi, actioneaza sub impulsul momentului, este individualistul fara scrupule, insistent, direct si sincer. El ia cea mai scurta cale posibila pentru a-si atinge obiectivele. Nu-i pasa daca actiunile lui creeaza conflicte. Balanta ofera conditii de adaptare, compromis, pace, priveste totul din ambele parti, este preocupata si de ceilalti, incorporeaza ambele perspective “ a mea” si  a lor”,
Problemele adunate de-a lungul timpul in relatii vor fi in fruntea mesajelor acestei luni pline.
Aceasta luna plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre satisfacerea nevoilor noastre personale si satisfacerea nevoilor celuilalt,  intre independenta si dependenta, intre autonomie si prea multa nevoie de companie.
Luna Plina in Berbec alunga pasivitatea, ne ajuta sa ne exprimam natura independenta, individualista si libera, ceea ce ar putea duce la o schimbare de statut, la probleme in relatii, la locul de munca, in familie. Aceasta Luna Plina in Berbec( eu sunt) va aduce in lumina rezultatele modului nostru de actiune in  relatii(Balanta), trecutul este luminat cu rolul de a reflecta la alegerile noastre impulsive, de a da deoparte tot ceea ce nu este in acord cu dezvoltarea noastra.
Toti gresim dar Universul are metodele lui de a corecta greselile noastre iar o Luna Plina este o lampa cereasca ce ne ajuta sa vedem mai bine unde am gresit, unde am facut lucrurile din furie, din neatentie, din dorinta de a ne hrani doar egoul nostru uitand de cei din jur.

Marea lectie adusa de aceasta lunatie este despre cooperare, un nou mod de a fi, care in mod inevitabil da nastere unui nou mod de a face lucrurile, de a relationa, de a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt. Marea cerinta a acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie-berbec si dependenta de ceilalti-balanta, intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Problemele personale, de incredere, de curaj, de independenta, pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmanii care se pot manifesta deschis.

Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Berbec), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziile( Balanta), echilibreaza viata noastra. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, de convingeri si atitudini vechi, de relatii care stau in calea cresterii noastre.

Pe un alt nivel, aceasta Luna Plina in Berbec premiaza pe cei care au inteles ca  relatia cu sinele divin este prima si cea mai importanta relatie. Nu exista nici o modalitate pentru a experimenta fericirea, pacea si iubirea pura, fara a fi in pace cu sinele divin. Cu cat traim mai mult aliniati cu energiile universale, cu atat ne simtim mai fericiti si mai pasnici. Cu cat incorporam adevarurile universale in luarea deciziilor noastre zilnice, cu atat atragem mai mult experiente satisfacatoare si relatii benefice in viata noastra. Scopul nostru in relatie este sa avem atat libertate, cat si apropiere / intimitate. Cand ne mentinem propria identitate, nu amenintam libertatea altuia. Cand ne simtim liberi in interiorul nostru, oferim automat altora spatiu.

Luna Plina in Berbec adica opozitia dintre Soarele in Balanta si Luna in Berbec activeaza casele IV-X,  case ce au legatura cu cariera si familia, viata profesionala si munca acasa, parinti si sefi, acasa si in lume, privat si public. Cum cele doua Luminarii sunt in opozitie, se streseaza reciproc, Luna slabita in casa X poate amplifica problemele in plan profesional, sefii pot simti nevoia de a fi “ mai sefi decat de obicei “ retezand astfel ambitiile celorlalti, carierea prin intermediul femeilor devine subiect de scandal. Soarele slabit in casa familiei poate genera dezordine in camin, schimbari probabile in viata de familie, certuri cu parintii, atmosfera tensionata in familie sau cu un parinte, vorbele pot construi sau narui imperii, deci mare atentie. Dar tot ceea ce la inceput pare greu, apasator, nedrept, greu de acceptat, forteaza decizii importante, asa ca Luna Plina nu este neaparat rea ci doar arata ca lucruriler pot fi facute si altfel. O Luna Plina in casa X, o casa unghiulara, capata si mai multa putere fiind asociata cu cerintele saturniene, deci cu cariera, faima, onoruri, reputatie, premii, limite, reguli, disciplina, autoritate, unul din parinti, maestri spirituali, profesorii nostri, scopul spiritual al vietii noastre. Exista o dorinta puternic emotionala pentru recunoastere si realizare. In acelasi timp, putem fi foarte sensibili in tot ce tine de cariera, putere.  Deoarece Luna este “asistenta” sau “ingrijitorul” planetelor, exista o mare posibilitate ca mama, o femeie, sa fie implicate in toate problemele luminate de aceasta lampa cereasca. Luna Plina in Berbec devine o energie extrem de importanta si ne aduce aminte ca scopul fiecaruia dintre noi nu este doar implinirea materiala ci si dezvoltarea spirituala. Suntem indrumati catre ceea ce ar trebui sa facem in continuare in cariera noastra astfel incat sufletul nostru sa fie multumit.

Marte retrograd in Berbec(un test al rabdarii, repararea unor actiuni dezordonate si egoiste din trecut), conducatorul acestei Luni Pline in Berbec, poate complica si mai mult lucrurile prin aspectul de careu cu Saturn in Capricorn.  Chiar daca vrem sa facem ca lucrurile sa se intample, ceva ne impiedica sa mergem cu viteza maxima. Acest aspect energetic nu este deloc unul castigator, asa ca cea mai buna abordare este atentia marita si sa ne concentram pe ceea ce avem deja. Asumarea unor riscuri nu face decat sa  agraveze orice problema. Acesta nu este un moment bun pentru lupte, actiuni in forta, proiecte noi sau pentru a cuceri un nou teritoriu. Este timpul sa mergem cu viteza redusa, cu piciorul pe pedala de frana. Nu trebuie fortate lucrurile. Activitatile impulsive nu functioneaza in favoarea noastra cu acest aspect dar si cu Marte retrograd.

Tot Marte retrograd in Berbec merge de mana cu Eris retrograda in Berbec. In mitologie, Eris este Zeita discordiei, duhul  discordiei  ce produce cearta, lupte, gelozie. Ea este sora lui Ares(Marte), Zeul razboiului, insotindu-l pe acesta in luptele lui. Din acest motiv, Eris nu era iubita de ceilalti Zei si aproape tot timpul era umilita deoarece nu  era invitata nicaieri . Ca de obicei, ea nu a fost invitata la nunta marii Zeite Thetis cu printul muritor Pelios. De ciuda, ea arunca  “ marul de aur al discordiei “  prin acoperis  dar in prealabil a scris pe el “ pentru cea mai frumoasa “ . Cele trei zeite Hera, Athena si Afrodita, au inceput sa se certe din cauza marului. Pentru a stabili care dintre zeita este cea mai fumoasa, Paris din Troia a fost solicitat sa stabileasca acest lucru. Fiecare zeita i-a oferit mita lui Paris, Hera i-a oferit bogatii si putere politica, Athena i-a oferit intelepciune si victorii in lupta iar Afrodita i-a promis ca cea mai frumoasa femeie de pe pamant Helena, sotia lui Menelaus, va deveni sotia lui. Paris a ales-o pe Afrodita iar acest lucru a dus la rapirea lui Helena de catre Paris si inceperea razboiului troian de 10 ani( 1194 -1184  iHr). Aceasta lunatie este apogeul unor alegeri din trecut, cum am raspuns la ispitele celorlalti, cum am raspuns in fata unor asa zise “ incoronari false” din partea societatii, oamenilor din jurul nostru, cum am actionat in numele unei promisiuni care sa ne faca sa credem ca suntem cei mai buni.

Cat de dispusi suntem sa recunoastem, sa fim realisti despre noi si despre ce meritam cu adevarat si asta nu ca ne spune cineva” esti cel mai bun doar daca accepti sa faci lucruri imorale, in afara legilor vietii, in afara bunului mers al vietii”. De multe ori marul ca un fruct al cunoasterii ne ademeneste, ganditi-va ca Dumnezeu le-a spus lui Adam si lui Eva sa admire pomul cunoasterii dar sa nu ia marul din pom, si totusi Eva a facut-o iar acest lucru a condus la detronarea omului.

Dar universul nu se impiedica de trocurile pamantenilor si intervine pentru schimbare, este un test important in domeniile de viata in care ceva ne-a facut vulnerabili( cea mai frumoasa, cea mai corecta, cea mai inteleapta, cea mai justitiara dar in urma unui troc). Eris traieste printre noi si continua sa isi faca treaba, continua sa ne bage in fel de fel de conflite, lupte doar pentru a ne crede deasupra tuturor. Un troc( ti-o dau pe Elena daca spui ca eu sunt cea mai frumoasa, asta a fost promisiunea lui Afrodita pentru Paris chemat de Zeus-Jupiter sa judece faptele) nu ne poate face mai buni, mai puternici, dimpotriva, acesta ne vulnerabilizeaza iar in timp poate lucra impotriva noastra.

 Ce lucreaza in favoarea noastra acuma?

Simbolul Sabian al gradului 10 Berbec, gradul Lunii Pline este :” Un invatat creeaza noi forme pentru simbolurile ancestrale”

Este timpul sa privim viata dincolo de mijloacele normale.
Trebuie sa invatam sa ne conectam, sa avem incredere, sa ne predam si sa ne bazam pe Divinitate. Trebuie sa ne antrenam sa traim in constiinta divina si sa ne bucuram de ea, in ciuda incercarilor noastre umane. Este un proces care necesita devotament si daruire. Putem neutraliza proiectiile negative cu mantra “Eu sunt Gratia lui Dumnezeu”, iar pe masura ce o repetam, devenim mai aliniati cu acest adevar despre noi insine. Fiecare gand negativ trebuie neutralizat cu “Eu sunt gratia lui Dumnezeu”. Aceasta afirmatie, aceasta mantra, ne ajuta sa ne amintim de originea noastra divina, de adevarata noastra identitatea(Berbec). Pe masura ce ne raportam diferit la noi insine, incepem sa ne raportam diferit si la ceilalti(Balanta). Aceasta mantra functioneaza deoarece ne determina sa ne concentram asupra noastra si asupra adevaratei noastre identitati. Pe masura ce aprofundam si purificam relatia cu noi insine, deschidem aceleasi posibilitati in relatia cu ceilalti. Pe masura ce spunem aceasta mantra, apare linistea in noi. Aceasta mantra imbina energiile feminine si masculine din interiorul nostru.
“Eu sunt’ este mantra Berbecului. “Gratia lui Dumnezeu” este mantra lui Venus.
“Eu sunt gratia lui Dumnezeu” ne ajuta sa echilibram cele doua semne Berbec si Balanta, experimentam ceea ce se spune Isus:” Eu si Tatal una suntem.” Ioan 10-30

Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de  2 dar si asupra celor care au planete in jurul gradului 10 Rac, Capricorn, Balanta, Berbec.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Minunat articolul. Mul?umesc
    Daniela .
    “Eu sunt gratia Lui Dumnezeu “.
    Binecuvantat sa fii omule ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.