LUNA PLINA IN BERBEC -16 OCTOMBRIE 2016 –ORA 7 :22- ORA ROMANIEI – MARUL OTRAVIT A FOST ARUNCAT …PENTRU CEA MAI FRUMOASA, CORECTA…….

eris-in-berbec

“Caci nu e nimic ascuns care sa nu se dea pe fata.”Marcu 4.22   

Luna Plina din 16 octombrie 2016 are loc cu Luna pe gradul 23:14 Berbec si Soarele pe gradul 23:14 Balanta cu un maxim in jurul orei 07:22, ora Romaniei. Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie( aspect provocator de 180 grade ) cu Luna, este o Luna stralucitoare ce aduce recompense sau dezamagiri, asta in functie de ce “ am semanat “ si de cum ne-am ocupat de “semintele plantate “. De fapt, fiecare faza de Luna Plina poate fi privita ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem testati, premiati sau avertizati destul de dur.

Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Daca Soarele in Balanta este ajutat de planeta pitica Haumea, de asteroidul 8690 Swind (escrocherie ) si de asteroidul 168 Sibylla, pentru “ traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Berbec se foloseste de Uranus retrograd in Berbec si de Eris –Zeia discordiei (136199). Intreaga sedinta cosmica este condusa de baiatul nostru de foc Marte care acuma este la masa generalului cosmic Pluto in Capricorn, iar asteroidul 2254 Requiem, vrea sa transmita si el o informatie pretioasa, deci o sedinta cosmica importanta aducatoare de mesaje, actualizari, secrete dezvaluite la nivel inalt, in relatii, justitie, rude, tineri, bani, iubire.

Dar sa inceapa sedinta divina …

O Luna Plina pe axa Balanta–Berbec este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii. Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor propriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Intr-un fel, Balanta este un Berbec care a trecut prin scoala bunelor maniere. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibru, armonia, justitia, etica si legea. Cand spunem Balanta, spunem toamna, echinoctiul de toamna cand zilele sunt egale cu noptile. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifica cu Balanta prin cele doua talere, doua tendinte: una materiala si sexuala(semnul Scorpion), alta spirituala, spre evolutie si purificare( semnul fecioarei). Echilibrarea celor doua tendinte este o treaba foarte grea.
Daca Balanta este despre lupta pentru corectitudine, dreptate, justitie sociala, Berbecul este liderul, combatantul, razboinicul, hoinarul, intentia pura, franchetea, onestitatea. Berbecul reprezinta initiativa, el este pionierul, cel ce preia conducerea unei miscari, dar si acela ce actioneaza printr-o lovitura de cap. Lupta pentru adevar, dreptate, intaietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie sa invete diplomatia si sarmul Balantei in timp ce Balanta trebuie sa invete de la Berbec sa nu isi mai faca atatea griji cu privire la ceea ce gandesc altii.

Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
Luna Plina este “plina” de informatiile trimise de conjunctia Soare in Balanta, Haumea in Balanta, asteroidul 8690 Swind (escrocherie), asteroidul 168 Sibylla, plicul cuprinde adevaruri dure, dezamagiri, vinovatii, dificultati cu barbatii, cu autoritatile, depresii, critici acute dar si premii pentru cei care au muncit din greu,pentru perseverenta, rabdare, respect, corectitudine, umilinta.

Care sunt informatiile entitatilor solare care ajung la entitatile lunare si prelucrate intr-o anumita forma pentru noi pamantenii?

Luna Plina in Berbec adica opozitia dintre Soarele in Balanta si Luna in Berbec activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. In casa VII, Luna Plina in Berbec are “ sacul plin”  cu realizari sau esecuri in tot ce tine de parteneriate, casnicii, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate, afaceri interne si tratate internationale. Casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Suna ciudat, dar aceasta lumina cosmica va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca, activitati justitiare. Casa VII mai este numita si casa proceselor, casa bunicilor, casa justitiei, viata mondena, egalitate, clientela, frumusete, conferinte, schimburi, deci Luna Plina in Berbec “aprinde lumina in multe case”. Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii, mediatorii, instantele de judecata si hotararile definitive ale acestor instante fac parte din limbajul acestei energii lunare in casa VII dar insotite de rasturnari de situatie, lupte pe viata si pe moarte.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie( ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Balanta are si alte notite date de asteroidul 8690 Swind (escrocherie ), un asteroid fascinant ce va scoate in lumina planurile prin care se vrea sa se faca un rau intentionat, intentiile rele in domeniul justitiei, cineva ne poate face un rau voit, un rau prin care el sa castige ceva, deci mare atentie.

Notitele asteroidul 168 Sibylla aflat pe gradul 23:21 si foarte aproape de Soarele in Balanta pe gradul 23:14 sunt legate de profetii sau avertismente pentru cei care au primit ceva fara sa se gandeasca in profunzime la ceea ce au cerut. Sibylla functioneaza ca un avertisment pentru cei care au cerut ceva si care se ridica dincolo de limitarile lor fizice, intelectuale. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca poate avea orice. In consecinta, aceasta a cerut sa traieasca atatia ani cate fire de nisip sunt in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica. Odata cu inaintarea in varsta, ea a inceput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara.

Haumea este un TNO(Trans-Neptunian-Object) din Centura Kuiper, decoperita in 2005 dar numita in septembrie 2008. Ea a fost observata de astronomi prima data cu un telescop mare in Hawai iar asta a determinat ca aceasta planeta pitica sa poarte numele unei zeite hawaiene. Mai tarziu, s-a descoperit ca planeta pitica Haumea are 8 sateliti care o incercuiesc iar povestea ei mitologica face referire la 8 copii. Astronomii vorbesc despre ciudatenia acestei planete pitice ce are o forma de trabuc –elipsoidala fiind singura planeta non-sferica, ea se invarte cu o viteza foarte mare si realizeaza o rotatie complete in doar 4 ore.

Conform mitologiei Hawaiiene, Haumea este zeita care a creat cele opt insule vulcanice din Hawaii, focul din interiorul vulcanului este chiar Haumea. Ea are si alte nume diferite aratand ca ea poate lua infatisari diferite, de la o femeie tanara la una in varsta, devine propria ei fiica sau nepoata. Povestea spune despre maretia ei si despre cei opt copii-opt forme diferite. In religia din Hawai, totul este interconectat si totul are viata iar Haumea apare ca mama divina ce a creat spiritul mamei natura, care curge prin tot si toata lumea. Haumea este mai presus de toate o Zeita de Foc, ea este responsabila de nasterea insulelor vulcanice din Pacific dar ciudatenia este ca in timp ce unele se scufunda in mare altele noi se ridica iarasi. Este o zeita puternica ce a dat nastere la multe creaturi dar in cele din urma a fost ucisa de Kaulu.
Astrologic, Haumea in Balanta poate fi un punct de cotitura in tot ceea ce tine de semnul Balantei- relatii, casnicii, uniuni, profesiuni de justitie (avocat, judecator, procuror), meserii legate de frumusete, estetism sau decoratiuni, muzica, medicina, asistenta sociala, comportament personal si relational. Deci, Haumea, prin elementul ei vulcanic poate avea capacitatea de distrugere dar si de regenerare, este un spirit al vietii si renasterii.
Haumea ca planeta pitica a fost descoperita de catre doua echipe distincte de astronomi, nici unul dintre astronomi nu a fost nominalizat ca descoperitor. Unul dintre astronomii americani, Mike Brawn a intarziat sa anunte descoperirea lui Haumea fiindca a intrat in concediu de paternitate iar intre timp, o echipa de astronomi din Spania a anuntat descoperirea acestei planete.
La 17 septembrie 2008, Uniunea Astronomica Internationala a inregistrat aceasta planeta pitica ca Haumea iar Simbolul Sabian al gradului 15 Balanta, gradul pe care se afla in momentul inregistrarii ei este : “Un morman de organe de masini, toate sunt noi si circulare”. Este fabulos acest simbol si in acord cu ceea ce scria Mike Brawn despre Haumea:” Haumea este obiectul central intr-un nor de obiecte Kuiper, care sunt bucati din ea, Zeita Haumea este mama a multor alte divinitati din mitologia din Hawai, care sunt piese trase din corpul ei”.
Deci Haumea pare a sublinia o trezire, o nastere sacra, o forta primordiala a vietii ce motiveaza reorientarea utilizarii distructive a puterii, a resurselor, a modelelor comportamentale intr-o directie noua ce sprijina mersul bun al vietii, al oamenilor. Ea este o energie naturala si salbatica ce impulsioneaza evolutia vietii, creeaza noi forme de exprimare, comportament, justitie. Haumea da nastere unei noi realitati, ea creeaza ceva nou in momentele hotarate de divinitate si nu de oameni. Vechiul este distrus iar noutatea are radacini in cenusa ramasa, “nimic nu se pierde si totul se transforma” are legatura cu Haumea si cu “ toate sunt noi si circulare “ din simbolul sabian.

Iar Luna Plina in Berbec de mana cu Uranus retrograd in Berbec( trecutul este trezit intr-un mod socant) degaja o energie salbatica ce transforma totul in calea ei. Cand Uranus participa la “ corul astral”, suntem asemeni lui Prometeu care s-a trezit legat pentru ca a furat focul si l-a dat omenirii, eliberat apoi de Chiron care renunta la nemurire in favoarea lui.
Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta. In acelasi timp, putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener, asociat, justitiar, luptator pentru drepturile oamenilor“. Oricum, cuvantul “ surpriza” ramane cheia intregului tablou astrologic.

Dar care sunt soaptele astrale ale lui Eris in Berbec pe gradul 23:05, de ce se plange?

In mitologie, Eris este Zeita greaca a discordiei, ea este fiica lui Zeus si Hera iar numele ei in latina se traduce ca Discordie, opusul ei fiind Harmonia. Ea este sora lui Ares, Zeul razboiului, insotindu-l pe acesta in luptele lui. Din acest motiv, Eris nu prea era iubita de ceilalti Zei si aproape tot timpul era umilita deoarece nu era invitata nicaieri. Ca de obicei, ea nu a fost invitata la nunta fortata a marii Zeite Thetis cu printul muritor Pelios. Extrem de geloasa pentru ca toate zeitele au fost invitate si numai ea nu, a pus la cale un plan diabolic ca sa strice nunta. Ea a aruncat “ marul de aur al discordiei “ prin acoperis dar in prealabil a scris pe el “ pentru cea mai frumoasa “. Lupta intre zeite a inceput, nunta a fost stricata iar in final, Hera, Athena si Aphrodita au ramas sa se certe pentru “ cea mai frumoasa….” Eris privea si zambea cu cinism. Pentru a stabili care dintre zeite este cea mai fumoasa, Zeus a decis ca un pamantean sa aleaga iar Paris din Troia a fost solicitat sa stabileasca acest lucru. Fiecare zeita i-a oferit mita lui Paris, Hera i-a oferit bogatii, Athena i-a oferit intelepciune iar Aphrodita i-a promis ca Helen, sotia lui Menelaus va deveni sotia lui. Paris a ales-o pe Aphrodita iar acest lucru a dus la rapirea lui Helen de catre Paris si inceperea razboiului troian de 10 ani( 1194 -1184  iHr). Aceasta Luna Plina de mana cu Eris si Uranus in Berbec vorbeste despre schimbare iar universul intervine adesea prin metode neconventionale pentru a produce schimbarea. Eris este un test al discordiei nu pentru punctele noastre forte ci pentru vulnerabilitatile noastre, pentru tot ceea ce am acceptat sa facem in afara legii, in numele de a fi ales drept “ cea mai … frumoasa, corecta, sotie, justitiara, mama  etc”. Acest moment astral este despre apogeul alegerilor din trecut , “ marul a fost dat “ dar nu din ratiuni corecte ci in numele unui troc( nu trebuie uitat ca Paris a ales-o pe Aprodita “cea mai frumoasa” in urma promisiunii acesteia ca va o primi pe Elena, sotia lui Menelaus, deci ceva ce era deja dat si tot nu a contat …), toate acestea acuma sunt in lumina fie ca vorbim de un partener de viata, un asociat, o lege, o numire in functie, o actiune judecatoreasca, familie, parinti, femeia justitiara, stapanul de neatins. Dar universul nu se impiedica de trocurile pamantenilor si intervine pentru schimbare, este un test important in domeniile de viata mai slabe in care ceva ne-a facut vulnerabili( cea mai frumoasa, cea mai corecta, cea mai inteleapta, cea mai justitiara dar in urma unui troc, trebuie sa stim ca trocul nu este inventia muritorilor, este un targ cosmic si perpetuat aici pe pamant). Chiar daca majoritatea zeilor s-au retras, Eris a ramas printre noi si continua sa isi faca treaba, continua sa ne bage in fel de fel de conflite, lupte doar pentru a ne crede deasupra tuturor chiar daca stim ca un  troc( ti-o dau pe Elena daca spui ca eu sunt cea mai frumoasa, asta a fost promisiunea lui Aprodita pentru Paris chemat de Zeus-Jupiter sa judece faptele) nu te poate face mai bun, mai puternic, dimpotriva, acesta te vulnerabilizeaza iar in timp poate lucra impotriva ta.
Aceasta lunatie este apogeul unor alegeri din trecut, cum am raspuns la ispitele celorlalti, cum am raspuns in fata unor asa zise intronari din partea societatii, oamenilor din jurul nostru.
Cat de dispusi suntem sa recunoastem, sa fim realisti despre noi si ce meritam intr-adevar si asta nu ca ne spune cineva” esti cel mai bun doar daca accepti sa faci lucruri imorale, in afara legilor vietii, in afara bunului mers al vietii”. De multe ori marul ca un fruct al cunoasterii ne ademeneste, ganditi-va ca Dumnezeu le-a spus lui Adam si lui Eva sa admire pomul cunoasterii dar sa nu ia marul din pom, si totusi Eva a facut-o iar acest lucru a condus la detronarea omului.

Aceasta Luna Plina in Berbec este o mare lectie despre darul nechemat, ademenitor, otravitor ( marul aruncat de Eris) din trecut, dar fiecare cadou  nu este gratuit, nimic nu este gratuit in universul in care traim, dar ni se cere sa fim atenti si nu sa apucam darul doar din lacomie ci cu acest dar trebuie sa facem bine. Frumoasa Elena era deja maritata cu Menelau, fratele regelui Agamemnon, iar Paris prin aplicarea legii lui conditionata de a primi ceva in schimb, nu face decat sa declanseze razboiul troian care a distrus multe vietii. Trebuie sa invatam ca alegerile noastre, talentele noastre, functiile noastre, darurile noastre folosite neadecvat pot dezlantui prejudicii reale pe scara larga, nu numai noua. Eris nu este neaparat doar despre noi ci si despre ceea ce putem activa in bine sau in rau celor din jurul nostru, in societatea in care traim iar acuma Eris in Berbec in fuziune cu Luna in Berbec in casa VII trimite la “discordii, dusmanii, cearta, lupte“ in relatii, in casnicii, aplicarea legii, familii, parinti, mama. Casa VII este asociata in mod traditional ca casatoria, adversarii deschisi, parteneriate, bratul lung al legii. La prima vedere pare a fi greu sa includem in acelasi domeniu al vietii atat casnicia, uniunea dar si dusmania, legea. Dar nu trebuie sa uitam ca dragostea de multe ori duce la o ura profunda ceea ce face din parteneri, adeversari puternici. Eris( darul ademenitor), Luna( sentimente, familie, femei, mama, neam, tara) Uranus ( revolutie, socuri, schimbari imprevizibile, detronari socante) sunt un trio astral de seama ce transforma printii si printesele in broscoi urati. Darurile care au facut o data o persoana incredibil de atractiva, apreciata, lucreaza acuma ca respingere si dezgust incredibil.
Eris in Berbec ne cere sa facem ceva prin noi insine, prin darurile noastre native, ne testeaza impotriva vointa proprii, permitandu-ne sa evoluam prin darurile bune sau sa stagnam prin egoismul narcisist sustinut de cei din jur( narcisismul s-a nascut cu ajutorul apei si oglinda lui Venus, Narcis s-a uitat in apa care i-a transmis cat de frumos este si asa a ramas indragostit de el continuand sa se uite in apa, sa stea pe loc). Prin urmare, aceasta lunatie razboinica vorbeste despre o lege divina care face curatenie in legea pamanteasca propagata adesea doar pentru a castiga ceva ( marul lui Eris), vorbeste despre faima, notorietate sau caderi din functii mari, conflicte mari in domenii de viata pline de slabiciuni, trocuri. Eris are un caracter radical, Uranus in Berbec are acelasi caracter radical, socant, eliberator iar marturia acestei lunatii este despre alegeri imature, alegeri mituite care nasc “ razboaie “ cu influente deosebite asupra multor oameni ( prin alegerea lui Paris, raboiul troian a distrus Troia, au fost multe pierderi de vieti omenesti printre care si fratele lui Hector). Disputa ( Eris ) in acest moment de luna plina ( apogeul unui proces) are un aspect nesemnificativ la inceput dar ea capata in curand proportii greu de imaginat, este un proces plin de lupte, cearta, dusmanii, care trebuie dus pana la capat.
Totusi, ca orice energie, Eris are si o parte pozitiva. Hesiod vede partea pozitiva a lui Eris : “ Ea impinge omul lenes sa lucreze, sa se uite la vecinul lui bogat si sa-si doreasca si el bogatie, deci va dori un loc de munca; induce energie multa, ingeniozitate , abilitate de a lucra in situatii de urgenta .”

Verbul caracteristic Berbecului “ a fi “ este conjugat in acest moment cu ajutorul lui Eris( discordie, darul mituit, se sparge gheata, se strica prietenia, relatia, gelozii), Uranus (socuri, revolutie).

Marte in Capricorn, guvernatorul acestei lunatii in Berbec, este sprijinit de Pluto in Capricorn, un aspect ce da multa ambitie, creste lupta pentru putere( in special in relatii), amplifica egoismul si lipsa oricarui sentiment de mila, situatii complicate, primejdioase, crize de tot felul. As recomanda multa prudenta, evitarea riscurilor inutile si mai multa diplomatie, deoarece aspectul Marte-Pluto poate declansa violenta destul de usor.

Asteroidul 2254 Requiem  are o legatura puternica cu spiritualitatea, rugaciunea pentru mantuirea sufletelor care au plecat dar si  durerea cu care ne despartim de anumite lucruri din viata noastra. Requiem tinde sa provoace o inclinatie catre acceptarea situatiilor de viata iar de multe ori induce “ o lipsa de actiune pentru a schimba o stare, un rezultat” . Requiem este asociata si cu funeraliile. Pluto in fuziune cu Requiem ne ajuta sa vedem mai clar care dorinte, ambitii, pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”. Credinta , rugaciunea este importanta in acest moment si ne poate ajuta sa acceptam  pierderile mai usor.

Este o Luna Plina ce ne pune la indemana foarte multa energie ce poate fi canalizata in mod constient catre un scop constructiv sau poate duce la explozii, devenim vulcani in eruptie ce intr-o clipa pot distruge ceea ce am construit mai multi ani, deci, mare atentie.

Influenta cea mai mare a acestei energii o vor simti persoanele nascute in jurul datei de 16 din toate semnele zodiacale dar in special, semnele cardinale: Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

astro_2gw_424_luna_plina_berbec_2016-62114-26548

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

 1. Citesc cu mult interes ceea ce scrii,te-am descoperit intr-un moment greu din viata mea,poate asa a vrut Dzeu sa-mi arate calea,sa inteleg ca universul ne conduce destinul si sa nu ma consider mereu vinovata pt greselile altora.Acum am inceput sa exist si eu,e greu dar in fiecare zi imi spun ca dzeu ma iubeste si merg mai departe.Se pare ca esti un fel de ghid pt mine,prin scrierile tale.Dzeu sa te ocroteasca.

 2. Din cartea lui Enoch:http://esoterism.ro/ro/enoch.php
  Capitolul 3

  1. Toti aceia care locuiesc in Ceruri cunosc ce se intampla pe pamant.
  2. Ei stiu ca sferele ceresti care ne lumineaza nu-si schimba niciodata drumul; ca fiecare din ele rasar si apun cu regularitate, la timpul propriu fiecaruia, fara a se abate niciodata de la ordinele pe care le-a primit. Ei privesc pamantul si stiu imediat totul despre el de la inceput si pana la sfarsit.
  3. Ei vad ca fiecare din creatiile lui Dumnezeu urmeaza fara abatere drumul care i-sa dat. Ei vad vara si iarna; vad ca pamantul e indestulat cu apa si ca norii, ceta si ploaia improspateaza vahduhul.

  Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.