LUNA NOUA IN BALANTA – 5 OCTOMBRIE 2013 ORA 3 :35, ORA ROMANIEI – ““ Cand inima plange pentru ce a pierdut, spiritul se bucura pentru ce a gasit “

astro_2gw_425_luna_noua_in_balanta_2013.67542.23066

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni, este un timp in care energia schimbarii este iarasi la noi, de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra sau nu.
Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.
Luna Noua este asociata cu noi inceputuri
iar in semnul cardinal si de aer al Balantei, aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim  anumite situatii de viata (locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare.

balanta
Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce  relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce putem elibera de pe “scala interioara “ astfel incat sa deblocam inima noastra. Balanta este asfintitul Soarelui, este Vestul, este casa VII- casa relatiilor, este taramul simbolic al trecutului, reamintindu-ne mereu ca trecutul este viu in relatiile actuale. Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul,  oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Balanta forteaza totul spre echilibru, ceea ce este valoros este pastrat, ceea ce este lipsit de valoare este aruncat. Efectul acestui echilibru este armonia , dezvoltarea capacitatilor de discriminare, echilibrul celor doua fete ale dualitatii acestui semn de aer. Tot Balanta este un semn  al Justitiei, legilor, sexului, banilor. Nu este o intamplare faptul ca Saturn este exaltat in Balanta deoarece Saturn este unul din cei patru Lorzi ai Karmei care supravegheaza Legea Karmei –Legea cauza –efect. O femeie legata la ochi este simbolul Balantei, ea nu vede lumea exterioara ci se bazeaza pe vederea intuitiva interioara conectata la drepatea divina. Incalcarea acestor legi divine sunt considerate pacate si inregistrate in registrul Karmic. Balanta este conectata la trecut, moarte nu numai prin intermediul lui Saturn dar si datorita faptului ca in opozitie cu acest semn se afla Berbecul, noi inceputuri. Balanta este despre finaluri sau consecintele actiunilor incepute in trecut, este efectul cauzei, este karma. Acest semn are trei conducatori planetari, Venus este conducatorul la nivel de personalitate, Uranus este conducatorul la nivel de suflet iar Saturn este conducatorul la nivel ierarhic. Venus deshide inimile si mintile noastre , aduce magnetism, dorinta, pasiune, dragoste. Dupa ce Venus inmoaie inima, Uranus rebelul transforma constiinta, pasiunea poate face un salt cuantic in iubirea inalta si compasiune nelimitata. Saturn ne spune ca alegerile noastre cer planificare, ordine si responsabilitate personala.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Leu gradul 28:33, vorbim de un ascendent fix, de foc  a carui nota dominanta va fi dezvoltarea increderii in propria persoana. Curajul, demnitatea, inclinatia spre dramatism, orgoliul , nevoia de “ovatii “ din partea celorlati ne vor indemna sa incercam sa dominam fiecare situatie, sa ne impunem opiniile, sa atragem atentia dar sa si luptam pentru scopurile noastre . Exista in aceasta energie un interes puternic fata de putere iar in domeniul iubirii se va dori “ partea cea mai stralucitoare“. Guvernatorul acestui ascendent este Soarele in Balanta gradul 11:57 in  conjunctie cu Luna in Balanta gradul 11:57 ce formeaza faza maxima a Lunii Noi in Balanta.

Luna Noua in Balanta adica Luna in Balanta  in conjunctie cu Soarele in Balanta gradul 11,  reprezinta o polarizare, o legatura intre valorile masculine, constiente cu cele feminine, instinctive. Antagonismul intre Foc si Apa arata ca nici una dintre ele nu o poate domina in mod natural pe cealalta, este un moment de grad “zero” destul de critic datorat aspectarii negative de catre Pluto, Uranus si  Lilith.
De fapt, Luna noua in Balanta formeaza cu Uranus in Berbec, Pluto in Capricorn si Lilith in Rac o Crucea Cosmica cardinala ( Luna Noua in careu cu Lilith care este  in careu cu Uranus care face un careu cu Pluto si Luna Noua in opozitie cu Uranus in Berbec si Lilith in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn; sunt patru aspecte de careu si doua opozitii, este prea mult…..).

Aceasta Cruce cosmica cardinala poate fi privita ca o intersectie cu patru directiii dar fiecare directie te atrage si respinge in acelasi timp datorita problemelor existentiale. Agresivitatea, violenta, folosirea defectuoasa a energiiei personale, rasismul, problemele in cuplu, lipsa de respect fata de partener, tirania pot conduce in aceasta perioada la divort, ruptura de  asociatie, accidente, probleme cu legea, pierderi de serviciu, boli.
Luna Noua in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Starea de tensiune indusa de acest aspect ne va face sa renuntam la modul obisnuit  de viata aruncandu-ne in necunoscut intr-o maniera mult mai dramatica, este un impuls de schimbare  greu de controlat tocmai din lipsa de tact fata de cei din jur , din lipsa sensibilitatii.
In acord deplin cu acest aspect astral este zicala “ ori  la bal, ori la spital “ asumandu-ne orice riscuri. De multe ori acest aspect aduce schimbari neasteptate de existenta, viraje de 180 de grade legate de decizia unei alte persoane sau o alegere personala cu consecinte greu de  asumat. Rupturile conjugale sunt frecvente sub aceasta influenta astrala  dar pot fi si rupturi profesionale, sociale.
Cu Uranus retrograd in casa VIII si Luna Noua in casa II, provocarile, ineditul , socul au legatura cu banii, afacerile, banii unei afaceri, a unui partener sau asociat, cu sexul. Uranus retrograd aduce in general inversari neasteptate, ne spune ca trebuie sa mergem inapoi, in trecut  (retrograd) pentru a face modificarile necesare. Pot aparea schimbari in finantele comune si  veniturile unui partener, poate fi un nou mod de abordare a investitiilor comune si a resurselor in cadrul unei afaceri, poate fi o mostenire neasteptata, poate fi un adevar legat de anumite subiecte ascunse.

Tot Luna Noua in Balanta face un aspect de careu cu Pluto in Capricorn, acest aspect genereaza transformari radicale, sensibilitate exploziva, agitatie emotionala.
Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul valorilor, iubirii, copiilor, creativitatii personale. Acest aspect ne spune destul de dur ca trebuie sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase, este un timp al luptei pentru putere. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada , chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea.
Lilith in Rac face un aspect provocator cu Luna Noua in Balanta, cu Uranus dar si cu Pluto in Capricorn.
In mitologie, Lilth a fost prima sotie a lui Adam. Spre deosebire de Eva, Lilith a fost creata din acelasi material ca si Adam. Ea a refuzat sa se supuna lui Adam, ea a vrut egalitate iar acest lucru l-a infuriat  peste masura pe Adam. Acest conflict mitologic s-a terminat doar cand Lilith a parasit Raiul.
Lilith a fost inlocuita ulterior cu Eva cea supusa barbatului. Lilith vrea dreptate, egalitate chiar si intr-o plata karmica, ea este “ judecatorul” care nu face rabat de la nici o regula. Deoarece un aspect de opozitie pune un accent deosebit pe relatii, cu Lilith in opozitie cu Pluto,  acest moment astral cantareste relatiile triunghiulare. Nu trebuie uitat ca Lilith nu este sotia ci este amanta, cealalta femeie, vrajitoarea, seducatoarea , este cea care merge impotriva regulilor stabilite de barbati, de traditii.
Cele mai mari frustrari si dificultati vin din alegerile sarace cedand tentatiei sau gandirii confuze. Lilth este adesea privita ca “  un fruct interzis “, se poate ca aceasta Luna Noua sa aduca provocari pentru toti cei care  au “ muscat din fructul oprit “. Acestia pot fi provocati sa aleaga intre sotie, familie si amanta, cealalta femeie. Deciziile pot fi dureroase  care in final conduc la un fel de exil, separare de familie, rude. Cu Lilith in Rac, acest moment astral dezvaluie temerile noastre legate de casa, familie, securitate si siguranta emotionala, copii, parinti, trecut.

Cybele jpg

In legatura cu Luna Noua in Balanta se afla asteroidul 65 Cybele.
Un text gasit in Anatolia (Turcia) o descrie pe Cybele ca pe sotia lui Cronos si mama lui Zeus. Ea apare ca o zeita a fertilitatii, trimite boli, protejeaza oamenii, este asociata cu pasiunea, dragostea, pamantul, muntii si o noua viata. Potrivit unei legende antice, Attis era un cioban chipes de care s-a indragostit Cybele. Attis avea o relatie cu altcineva si nu a raspuns afectiunii lui Cybele.
Plina de gelozie, Cybele i-a indus acestuia o stare de nebunie iar sub influenta acestei stari,  Attis s-a mutilat sub un pin si a murit. Cybele a cerut ajutorul lui Zeus pentru a-l invia pe Attis iar acesta l-a facut nemuritor  pe Attis reinviindu-l intr-un pin a carui radacini imbratiseaza vesnic pamantul. Durerea lui Cybele se incheie cu bucurie, deci rasul inalta spiritul si invoca atentia, binecuvantarea lui Cybele. Ca o Mare Mama, Cybele a fost considerata a  fi Mama Zeilor.
Asta inseamna ca puterea ei a fost atotcuprinzatoare, sfera ei de control a cuprins  tot ce a fost si tot ce ar putea  fi incluzand ciclul vietii, mortii si renasterii. Influenta ei nu trebuie sa fie luata prea usor. In astrologie, temele lui Cybele sunt dragostea, sanatatea, puterea, relatiile, pierderea, durerea, bucuria, renasterea, sexualitatrea, fertilitatea, controlul lucrurilor salbatice. Chiar daca Attis a murit toamna, el  a inviat porimavara, asta inseamna ca Cybile da o speranta in ceea ce priveste viitorul, este o oportunitate, o credinta in ceea ce priveste viata dupa moarte, reincarnarea sau renasterea. Asa cum Cybele a simtit un regret profund pentru ceea ce i-a facut lui Attis,  ea a mers la Zeus si s-a rugat, l-a implorat sa-l invie pe Attis, asa si aceasta Luna Noua in Balanta ne poate ajuta sa reparam o greseala facuta fata de cineva drag. Oriunde apare Cybele in aspect strans cu o planeta este locul unde simtim o durere imensa fata de o anumita lipsa sau pierdere dar este si locul unde constientizam cauza durerii, pierderii si depunem toate eforturile pentru obtinerea a ceea ce ne lipseste, pentru a depasi aceasta durere. Aceasta Luna Noua in Balanta de mana cu Cybele ne ajuta sa lucram in orice problema dureroasa cauzata de pierderea unei relatii, a unui partener, a ceva care a rupt sufletul, viata, echilibrul nostru. Asa cum povestea lui Cybele este la urma urmei despre dragoste, pierdere, durere, renastere si aceasta Luna Noua in Balanta are drept teme majore  relatiile, pierderile, partenerul de viata, bani, valori, posesiuni.
Guvernatorul Lunii Noi in Balanta este Venus in Scorpion in aspect provocator cu Marte in Leu, acest aspect astrologic induce o lupta puternica intre dorinta si valoarea acesteia iar din aceasta cauza pot aparea dificultati in relatii.
Sentimentele pot fi  un amestec de dragoste si ura , starea noastra poate fi plina de capricii  tinzand sa iubim fara sa dorim si sa dorim fara sa iubim. Se pot dezvolta fie succesiv, fie simultan, o forta de atractie si repulsie afectiva. Din acest motiv pot aparea tensiuni in relatiile de iubire, in relatia cu un partener, asociat, in cariera, viata sociala.

cybele de Picot

In opozitie cu Luna Noua in Balanta se afla asteroidul 128 Nemesis in casa VIII.
Nemesis este Zeita dreptatii si echilibrului, este  cunoscuta ca o zeita fara scupule care ia inapoi ceea ce nu este meritat, pedepseste mandria excesiva, faptele rele, fericirea nemeritata, castigurile nemeritate, lipsa de modestie. Numele Nemesis este legat de “ a da ceea ce datorezi “ in asa fel incat sa fie mentinut echilibrul. Fericirea si nefericirea sunt masurate de aceasta zeita avand grija ca acestea sa fie meritate si limitate de faptele personale. In mit, Nemesis este preocupata foarte mult de relatii, in special se ocupa cu problemele de dragoste pedepsind aroganta, egoismul, dispretul, imoralitatea, infidelitatea.

RL001084

Nemesis in casa VIII- casa transformarii, sexului, a  banilor castigati prin diverse parteneriate poate sanctiona “ inlocuirea iubirii, dorintei inimii “ cu bani, avere, alegerea unui partener pentru imbogatire. Casa VIII este o zona ce guverneaza intimitatea , uniunea sexuala ,fidelitatea , loialitatea, banii partenerului, asociatului iar  Nemesis in aspect provocator cu Luna Noua in Balanta din casa II –valoarea ta, valorile obtinute prin merit personal  va aduce cu siguranta pedepse pentru cei care au crezut ca pot face dintr-o iubire o tranzactie exact ca la o bursa de valori,  ea descurajeaza actiunile ilicite, imorale restabilind ordinea corecta si normala a lucrurilor , aduce  o pedeapsa severa si extrem de dureroasa pentru egoism, aroganta si alte lucruri urate.

Daca Balanta “cantareste sufletul”, aceasta Luna Noua in Balanta tensionata ne judeca alegerile fortandu-ne destul de dur sa dam deoparte tot ceea ce sufletul nostru a primit nemeritat.

balanta 1

Mercur in Scorpion(mesagerul) in conjunctie cu Nodul Nord in Scorpion(calea de urmat) este ghidul sufletelor noastre, deci fiti atenti la mesajele pe care le primiti, ele pot stabiliza, echilibra viata voastra.

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Multumim pentru ca ati publicat asa devreme articolul; avem timp sa il intelegem in profunzime.
  Sa aveti o Luna Noua pe masura!

 2. Va rog din suflet , daca puteti ,spuneti-mi ce-mi rezerva astrele in aceasta perioada destul de dificila pentru mine….
  Sunt nascuta pe 26.07.1967 noaptea , ora presupun ca ar fi 01.42….
  Va iubesc din toata inima pentru tot ce faceti pentru oameni!

 3. Iti multumesc din suflet!Toate mesajele lui Mercur conjunct cu NN in Scorpion,sa ti aduca BUCURII IMENSE atat tie cat si tuturor celor ce ti sunt dragi!Multumim!

 4. Ai o problemna cu asteroizii si asa este complicat pentru
  unii care nu au facut un curs de astrologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.