LUNA PLINA IN BERBEC -5 OCTOMBRIE 2017 –ORA 21 :40- ORA ROMANIEI– MANDRIA MERGE INAINTEA CADERII…….

“Caci nu e nimic ascuns care sa nu se dea pe fata.”Marcu 4.22   

Luna Plina din 5 octombrie 2017 are loc cu Luna pe gradul 12:43 Berbec  si Soarele pe gradul 12:43 Balanta cu un maxim in jurul orei 21:40, ora Romaniei. Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie( aspect provocator de 180 grade ) cu Luna, este o Luna stralucitoare ce aduce recompense sau dezamagiri, asta in functie de ce “ am semanat “ si de cum ne-am ocupat de “semintele plantate “. De fapt, fiecare faza de Luna Plina poate fi privita ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem testati, premiati sau avertizati destul de dur.

Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Daca Soarele in Balanta este ajutat de Mercur –comunicatorul, mesagerul lui Dumnezeu, pentru “ traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Berbec se foloseste si de Niobe (asteroidul 71 ) in Balanta ( mandria merge inantea caderii) dar si de Dike( justitia divina).

Dar sa inceapa sedinta divina …

O Luna Plina pe axa Balanta –Berbec este un aspect de opozitie , un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii. Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor popriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Intr-un fel, Balanta este un Berbec care a trecut prin scoala bunelor maniere. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibru, armonia, justitia, etica si legea. Cand spunem Balanta, spunem toamna, echinoctiul de toamna cand zilele sunt egale cu noptile. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifica cu Balanta prin cele doua talere, doua tendinte: una materiala si sexuala(semnul Scorpion), alta spirituala, spre evolutie si purificare( semnul Fecioarei). Echilibrarea celor doua tendinte este o treaba foarte grea.

Daca Balanta este despre lupta pentru corectitudine, dreptate, justitie sociala, Berbecul este liderul, combatantul, razboinicul, hoinarul, primul impuls,  intentia pura, franchetea, onestitatea. Berbecul reprezinta initiativa, el este pionierul, cel ce preia conducerea unei miscari, dar si acela ce actioneaza printr-o lovitura de cap. Lupta pentru adevar, dreptate, intaietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie sa invete diplomatia si sarmul Balantei in timp ce Balanta trebuie sa invete de la Berbec sa nu isi mai faca atatea griji cu privire la ceea ce gandesc altii.

Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni. Luna Plina, opozitia dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta ne arunca dintr-o extrema in alta, acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc. Extremele in cazul acestui moment de Luna Plina sunt propriile nevoi dar si ceea ce cere o relatie, este o lupta intre “ eu sunt acesta, aceasta “ si “ am nevoie de aceasta relatie “.

Activarea axei V-XI de catre Luna Plina in Berbec ne va pune fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubiri aprinse din nimic, pot aparea diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Luna Plina in casa XI, o casa naturala a lui Uranus, o casa prometeica ne poate dezlega de anumite inlantuiri karmice sau ne poate lega si mai strans de stanca, pamant, pasiunile pamantesti. Aceasta Luna Plina ne poate ajuta sa eliminam tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, ceva se termina in acest moment fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o iubire  poate “muri”, nimic nu este la intamplare in aceste zile, totul are o nuanta de finalizare, de constientizare a unui adevar care poate durea pe moment dar care sigur in viitor ne va vorbi altfel.

O  Luna Plina va pune accentul pe relatii de tot felul si propaga un adevar divin care sfinteste sau biciueste, acesta este adevarul, un adevar divin si nu un adevar propagat prin unelte pamantesti care de multe ori este in contradictie cu divinitatea. In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor pentru a invata ceva nou, pentru a dezvolta o serie de talente . Aceasta Luna Plina cu Luna in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta genereaza conflicte interioare puternice, nelinisti, fantasme, stari febrile, predispozitii catre accidente datorate marii agitatii interioare, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si multa nervozitate.

Iar Mercur in Balanta ne va face sa “  cantarim” la nesfarsit ambele parti ale unei probleme, vom compara si iar vom compara, incercand sa gasim ceva care sa ne echilibreze. Dar cu Mercur in Balanta in fuziune cu Soarele in Balanta si in casa V, slabite de aspectele provocatoare cu Luna in Berbec in casa XI si Pluto in Capricorn in casa VIII, aventurile sentimentale, placerile desfasurate cu mare intensitate, dragostea interesata, speculatiile eronat directionate, tracasarea copiilor, placerile frivole, prieteniile nesincere, sunt aduse in lumina. Obsesiile, riscul ilogic, coruptia, secretele, lupta pentru putere, banii si sexul, sunt destul de periculoase acuma. Mercur este mesagerul, comunicatorul si observatorul si are capacitatea de a intelege orice situatie “ doar guverneaza mintea “, dar nu este o energie ce se gandeste prea mult la viitor, ar fi bine sa fim mai atenti, nu trebuie sa lasam ceva doar doar pentru ca ni se promite “ aventura vietii “ , pot aparea fel de fel de capcane, iubirile spectaculoase se pot dovedi a fi pline de smecherii.

              Acest conflict dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta, Mercur in Balanta ( adica momentul de Luna Plina pe gradul 12: 43 care il implica si pe Mercur in Balanta pe gradul 10:20)  devine si mai conflictual datorita aspectului de careu in T cardinal cu Pluto pe gradul 16:52 Capricorn  ce poate genera crize si sentimente vulnerabile, schimbari dramatice ( Luna in Berbec in careu cu Pluto in Capricorn, Soarele in Balanta in careu cu Pluto in Capricorn, Mercur in Balanta in careu cu Pluto in Capricorn) .

Aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste din provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari, obstacole dar si schimbare fortata. Daca trigonul (aspect benefic de 120 grade) este un drum deja castigat, cuadratura este un drum care trebuie acum sa fie construit. Cuadratura este puntea unde un om trece o incercare fundamentala, un test al maturitatii, adica trecerea testului este un semn al inaltarii in grad in lumea spirituala sau, dupa caz, in cea sociala. Daca in trigon gasim capacitatile, in cuadratura gasim posibilitatile de a utiliza aceste calitati pentru o initiere, o initiere care ne ajuta sa ne auto-depasim.

Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Pluto in Capricorn si in casa VIII ca planeta focar ( culege toata presiunea Lunii in Berbec, Soarele si Mercur in Balanta) reinvie tema pasarii Phoenix odata mitologica.

Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt iubire, copii, creativitate personala, mandrie exagerata, prieteni, omenie, grupuri, sperante, viitor, banii care vin prin fel de fel de acorduri semnate, viata intima, banii partenerului, asociatului, lupte ascunse pentru putere, transformari majore, regenerare. Reinventarea noastra, a relatiilor noastre sunt teme puternice in urmatoarele zile. Pluto ne vorbeste despre moarte , transformare, regenerare  iar Pluto in casa VIII induce o energie puternica ce poate fi asemanata de cele mai multe ori cu atitudinea unui judecator ce vrea sa stie, sa repare dar sa dea si verdicte destul de aspre in tot ce are la baza un compromis, o eroare, un abuz de putere, manipulare, organizare , responsabilitati, bani, jocurile ascunse ale puterii, relatii secrete, bani multi.

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, iar “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Prin urmare, gradul 17 Rac, punctul opus lui Pluto in Capricorn, este al patrulea punct important in acest moment astral ce arata calea de iesire din starea de tensiune. Deci solutia este data de semnul Rac si casa II iar accentul se pune pe familie, stabilitate emotionala, mama, copii, radacinile noastre, valoarea si talentele noastre, banii obtinuti prin noi insine.

          Aceasta Luna Plina in Berbec pe gradul 12:43 are doi asistenti de baza, pe Niobe in Berbec gradul 13:27 (asteroidul 71) si pe Dike in Berbec gradul 11:18( asteroidul 99). Asa cum am mai scris, conjunctia este intotdeauna cel mai puternic aspect in astrologie, ganditi-va ca stati langa cineva care poate sa va fie prieten sau dusman. Unele conjunctii aduc prietenii, ghizi in viata noastra, altele sunt provocatoare nu neaparat negative dar dusmanii sunt cei care vin langa noi pentru a invata anumite lucruri pe care tot refuzam sa le invatam.

                  Niobe este una din figurile tragice ale mitologiei. Niobe a fost regina Tebei si a fost casatorita cu Amphion iar impreuna au avut paispezece copii, sapte fii si sapte fiice. Mitul ei este destul de simplu, ea se lauda cu copiii ei ca sunt mai frumosi si mai talentati decat copiii zeilor ( copiii tin de casa V deci pot vorbi de creativitate personala, ceea ce creezi prin tine insuti, maretie, fala, egou puternic, nimeni nu mai este ca mine, poleiala exterioara, fructele unei iubiri, speculatii, fac orice pentru o iubire). Dar Leto, mama lui Artemis si Apollo , o pedepseste pe Niobe pentru aroganta ei. Trimite pe Apollo si Artemis si ii omoara copiii, aratandu-i care ii sunt limitele si care ii este locul, unde se afla de fapt puterea. Niobe isi recunoaste greseala dar e prea tarziu, copiii ei sunt deja morti, lacrimile curg siroaie. In termeni mitici, aroganta, mandria, fala, au mers inaintea caderii acestei regine care a pierdut totul. Aceasta Luna Plina in Berbec de mana cu Niobe ne arata limitele unei relatii, unei iubiri socante, imprevizibile. Cele mai mari probleme care apar acuma tin de mandrie, lauda excesiva, relatii socante. In acelasi timp, Niobe provocata poate fi un indiciu de a nu fi destul de multumiti de noi insine, de ceea ce facem, de creatiile noastre, de locul nostru in viata. Dar pentru asta nu trebuie sa tipam la cer, ci trebuie sa gasim in noi acea calitate unica ( Berbec) care sa ne echilibreze ( Balanta). Cu Niobe in Berbec de mana cu Luna Plina in Berbec si in casa XI vom culege roadele mandriei noastre, imaturitatii noastre, relatiilor noastre. Niobe vorbeste tot timpul despre excese iar Luna Plina aduce in lumina aceste excese legate de relatii, impulsuri socante, sentimente irationale, lectii umilitoare legate de relatii, copiii, prieteni.

Iar Dike este personificarea dreptatii, a fost, potrivit lui Hesiod, fiica lui Zeus si a lui Themis, surorile ei au fost Eunomia(ordine) si Irene (pace). Ea este o zeita a justitiei pentru omenire si este unul din cei trei gardieni ai vietii numiti de catre Themis, ale caror nume sunt Eunomia asteroidul 15 (ordine), Dike (pedeapsa), Irene –asteroidul 14(pace). Rolul lor este de a deschide si inchide portile cerului si de a pune caii in jug la carul soarelui. Ea este Zeita justitiei, o zeita mare, venerata de toti si negata de nimeni. Ea a urmarit faptele oamenilor, a fost vrajmasul minciunii si protectoarea administrarii unei justitii intelepte. Ea este numita in mod frecvent consilierul lui Zeus. Apare ca o divinitate care pedepseste sever greselile, vegheaza asupra aplicarii legilor justitiei, strapunge inimile celor rai cu sabia facuta pentru ea de Aesa. Ea nu este numai pentru a pedepsi nedreptatea ci si pentru a recompensa virtutea. Ea a fost reprezentata ca o zeita frumoasa avand intr-o mana nedreptatea in timp ce in cealalta a avut un bat cu care a batut nedreptatea. Luna Plina in Berbec in fuziune cu asteroidul 99 Dike pedepseste nedreptatile, acest aspect amplifica justitia karmica in relatii, iubiri, prietenii, mandrie exagerata, aplicarea legii.

Acesta Luna Plina in Berbec este un moment perfect pentru a da deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste, pentru a renunta la o poveste, un comportament, o lege personala, o iubire, o relatie, care ne destabilizeaza. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, atitudini vechi. A venit timpul sa ne ridicam in picioare pentru noi, sa gasim echilibrul pe care il tot cautam in alta parte doar in noi. Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Berbec), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt ( Balanta)  echilibreaza viata noastra.

Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 5 (plus, minus trei zile ) aprilie, iulie, octombrie, ianuarie, dar si asupra celor care au planete in termen de trei grade de gradul 13 Berbec, Balanta, Rac, Capricorn.

“ Cand inima plange pentru ce a pierdut, spiritul se bucura pentru ce a gasit “  -aforism sufit

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

  1. As avea si eu o intrebare, daca aceasta luna plina cade in aceeasi zi cu aniversarea mea de 36 de ani la ce sa ma astept?

  2. O luna plina pune accentul pe relatii(Soarele in opozitie cu Luna, YANG-YIN, eu si cu tine),daca ai incept ceva in aprilie 2017, acuma poti culege roadele unui proiect, unei relatii. Cum Luna Plina activeaza Soarele tau natal, inclin sa cred ca tot ce tine de barbati( sot, tata, o autoritate, o functie ) este adus in lumina, poti constientiza, intelege mai bine o relatie, daca esti multumita, atunci poti fi premiata, daca esti nemultumita, atunci ea se poate termina. Asta depinde in mare masura de cum este aspectat Soarele in harta ta natala, in ce casa astrologica( domeniu de viata) este si unde apare semnul leu dar si semnul rac.
    Adriana astro

  3. La ce ma pot astepta daca aspectul de luna plina se realizeaza pe casele 5-11 natale , se suprapune cu venus natal in c11 si cu mercur in tranzit , iar conjunctia soare, mercur in tranzit si venus natal formeaza aspect de cuadratura cu neptun natal retrograd din c2? Multumesc din suflet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.