LUNA PLINA IN BALANTA -9 APRILIE 2009 ORA 17:56 ORA ROMANIEI –NOI INCEPUTURI ……..

luna-plina1jpg

Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, o Luna ce stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri, dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ci, pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie.

In preajma momentului de Luna Plina ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unei investitii cu conditia sa fim cat mai atenti , daca simtim ceva “ putred ‘ in orice actiune de-a noastra , atunci , acesta este cel mai bun moment de a termina cu actiunea , activitatea respectiva . In sens pozitiv , daca obiectivul devine clar atunci cu siguranta vom capata incredere si vom cunoaste succesul.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara gradul 28:32 , vorbim de un ascendent mutabil de pamant cu puternice influente asupra spiritului nostru de observatie, este atentia orientata catre orice fel detaliu ce poate starni destul de usor in urmatoarele zile diverse antipatii dar si certuri cu cei din jur. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Taur in casa VIII ce va va nuanta cum stie el mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.

Energia lui Mercur in Taur ne va aduce destul de repede cu picioarele pe pamant , devenim realisti dar si practici , ne induce o minte mai inceata dar practica , prudenta si nevoie de lucruri si fapte concrete, amplifica bunul gust, devenim impresionati de frumusetea lucrurilor, oamenilor , ideilor. In casa VIII Mercur va accentua curiozitatea, cercetarea lucrurilor, a oamenilor . Este o gandire ce indeama la deslusirea, intelegerea atitudinii unui om , a unei situatii , este amplificat interesul pentru psihologie , misticism, occultism. Mercur , guvernatorul momentului de Luna Plina in Balanta face un frumos trigon cu Pluto retrograd in Capricorn in casa VI, este un aspect a carui energie ne da o atitudina investigatoare , un simt psihologic destul de dezvoltat ce ne permite descoperiri in fiecare dintre noi, in jurul nostru , nu ne scapa nimic, vorbim de o inteligenta muscatoare , vorbim de o minte ce poate functiona exact ca un laser ce stie sa patrunda si ultima cunoastere. Exista in aceasta perioada adevaruri care ucid , care distrug mai ales daca acestea sunt folosite cu brutalitate. Cu un Pluto in Capricorn in mers retrograd se induce o energie puternica ce poate fi asemanata de cele mai multe ori cu atitudinea unui judecator ce vrea sa stie , sa repare dar sa dea si verdicte destul de aspre in tot ce are la baza un compromis, o eroare, un abuz de putere, manipulare, organizare , responsabilitati, bani, jocurile asunse ale banilor si puterii . In casa IV, o casa cardinala , un loc in care se termina un proces, incepe un proces, Pluto retrograd arata ca este momentul sa incepem reexaminarea tuturor experientelor semnificative din trecut ce au legatura directa cu familia, puterea unei familii, unui clan, unui grup social, este o reexaminare si o corectare a “ radacinilor” care daca nu sunt prea bine prinse in pamant atunci in orice moment se pot rupe , aceasta dezradacinare poate arata un moment in care este necesar sa redefinim sentimentele profunde legate de securitatea personala, de pacea interioara, de multumirea noastra, de familia in care te simti “ acasa”. Este un timp in care sunt puternic iluminate anumite secrete de familie, secrete in afaceri imobiliare, secrete legate de o casa, de un parinte, de cum incerci sa-ti construiecti puterea personala ( in casa IV puterea personala se construieste iar in casa X –casa carierei o folosim.).

Pluto retrograd in casa IV aspecteaza destul de rau ascendentul in fecioara ( careu) , de fapt vorbim de un aspect ce provoaca nevoia de a actiona dar care este insotit si de anxietate , indoiala de sine, tatonari, critica la maxim

Descendentul –casa parteneriatelor in Pesti arata destul de multe vise in parteneriate , legaturi multiple , rataciri pe cai neprielnice , sacrificii, fraude, dezonoare. Conjunctia atat de stransa a Descendentului cu Venus retrograd in Berbec si care este in careu cu Pluto in Capricorn in miscare aparent retrograda aduce renuntari , indepartarea de o persoana sau de un mod de viata , de un partener, de o casa adesea impotriva vointei proprii. Este un timp ce obliga la analizarea comportamentului amoros , partenerial, in familie , in afaceri cerand o triere intre ceea ce merita cu adevarat si ceea ce are o “ masca”. Relatiile interumane se distrug cu rapiditate , se incalca angajamente , accese bruste de revolta ce conduc la comportamente absurde , conditiile financiare se naruie fie prin afaceri proaste, fie prin negocieri proaste, fie prin fel de fel de cheltuieli extravagante .

Guvernatorul casei VII –casa parteneriatelor este Neptun in Varsator aflat intr-o conjunctie destul  de stransa cu Chiron , este un aspect ce ne vorbeste de influenta asupra altora, har , posibilitate de ghidare in plan emotional, spiritual a altora dar si pierderi prin prea multe iluzii, De fapt putem vorbi de o tripla conjunctie la care participa si Jupiter in Varsator accentuand latura buna a lucrurilor , detestarea structurilor deja stabilite .Aceasta tripla conjunctie energizeaza destul de puternic casa V accentuand astfel lectiile referitare la iubire, iubiti, iubite, copiii, creatii proprii, aventura, distractii, speculatii de tot felul.

Avem trei planete in Varsator : Chiron, Neptun, Jupiter a caror energie fuzioneaza pentru medierea opozitiei dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec ce formeaza faza de Luna Plina in Balanta gradul 19:54. O opozitie se formeaza intre doua polaritati opuse ( ca in cazul unei baterii + si -) care se exprima alternativ si intr-un mod incompatibil , este un aspect al dualitatii , conflictului dar si reconcilierii, este un aspect ce arata obstacole de trecut in raport cu o intalnire, cu o relatie personala , este un aspect ce nu prea stie sa ofere ceea ce vine de la noi sau ce vine de la altul , importanta este intelegerea dar si obiectivitatea. Luna in Balanta aduce interese diferite , introspectie , critica , corectitudine , este o energie cardinala ce stie sa favorizeze un drum nou atat in ce priveste viata sentimentala cat si munca, amplifica sentimentul justitiei, cautarea armoniei. Luna simbolizeaza nevoile intangibile de securitate emotionala iar intr-un semn cardinal de aer, energia lunii amplifica nevoia de exprimare a gandurilor fata de celalalt , induce nevoia de adaptare la viata , accentueaza foarte mult gandirea inducand si o calitate de prevedere inainte de a actiona. Soarele in Berbec induce nevoia de a cauta experiente pozitive in domeniul actiunii , este o energie ce stie sa ofere vitalitate , forta , renastere, este “ un combustibil” ce stie sa ne reinvie la viata cautand implicarea in activitati ce cer actiune , efort fizic dar si noutate .

O Luna Plina cardinala formata de opozitia dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec va sti sa dea un impuls de a actiona pentru ceva nou, prospat , cele doua semne cardinale Berbec si Balanta sunt asociate cu inceputul anotimpurilor , cu impulsul naturii de a incepe o noua perioada climatica, este un moment al eliberarii energiei proaspete.

Este o configuratie dinamica a schimbarii care aduce un impuls pentru initierea unei perioade de noi experiente plecand de la baze noi-Berbecul si asociindu-ne cu ceilalti –Balanta . Luna Plina in Balanta ofera o energie imensa pentru terminarea unui anumit tip de experienta , pentru indepartarea unui om, unui gand din viata noastra favorizand intalnirea cu ceva nou , important este sa fim deschisi acestor energii imense pentru a sesiza obstacolul care ne tine pe loc si care trebuie depasit pentru a avea parte de un nou inceput

Opozitia dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec , deci momentul de Luna Plina in Balanta activeaza axa I-VII , axa EU-TU, este o axa a vietii sociale fiind necesar sa realizam un echilibru intre noi si ceilalti , sa invatam sa nu actionam doar in virtutea propriilor exigente si nevoi ci sa ascultam si sa tinem cont si de partener, de celalalt sau de ceilalti.

Este o Luna Plina cardinala ce poate fi asociata cu nevoia de actiune , noutate ,schimbare, vitalitate, toate acestea avand printre ele nevoie de echilibru, tact, impartialitate , un sentiment amplificat al justitiei , nevoie de armonie. Desi aceasta Luna Plina exprima un aspect al dualitatii, al incompatibilitatii intre doua tipuri de energii diferite balansand viata noastra intre propria personalitate si ceilalti, totusi , este o perioada asociata cu recompense sau dezamagiri, o constientizarea a lucrurilor facute fie in bine fie in rau.

astro_2gw_143_luna_plina_in_aprilie_20096720011838

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.