LUNA PLINA IN FECIOARA -8 MARTIE 2012 , ORA 11:39-“CAND STUDENTUL ESTE PREGATIT ,PROFESORUL SOSESTE .”

Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este un aspect astrologic ce degaja multa energie , nervozitate . Este o  Luna ce stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri  dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ele pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi  un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie.  In sens pozitiv , Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun,  important este sa profitam de aceste energii imense care ne pot ajuta sa  dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra. Ca in orice “incercare cu tensiune marita “  atentia trebuie sa fie direct proportionala cu imensa energie , doar asa putem tine sub control dezechilibrul ce se poate crea .

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Rac , un ascendent cardinal , de apa, ce cu siguranta ne va orienta catre traditii, familie, chibzuinta dar si multa visare. Este un timp al compasiunii, al sentimentelor intense, vom da o atentie deosebita familiei, casei, relatiilor de familie, calatoriilor. Nevoia de a iubi dar si de a fi iubit capata in aceasta perioada accente excesive, vom fi atenti, secretosi, visatori , ne vom apara proprietatile , posesiunile evitand riscurile, vom risca doar daca siguranta noastra cere acest lucru. In Rac, acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi  “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra  fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Sensibilitatea noastra va fi la cote maxime dar vom sti atat de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem in carapacea noastra, vom fi asemeni racului, vom fugi ca el,  dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Urmeaza o perioada de  zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune , deci va indemn sa aveti incredere in intuitia ce poate lucra pentru fiecare dintre noi ca un ghid.
Guvernatorul ascendentului este Luna in Fecioara gradul 18:13 in opozitie cu Soarele in Pesti gradul 18:13 ce reprezinta  momentul maxim al fazei  de Luna Plina.
Luna plina in Fecioara gradul 18:13 formata de opozitia dintre Soarele in Pesti  si Luna in Fecioara  activeaza axa IV-X, axa familiei, carierei ,vietii sociale . Luna Plina in casa  IV –casa familiei aduce in lumina problemele din camin , viata de familie , relatia cu parintii , amplifica nesiguranta interioara , starea de tensiune , certurile .
Faza de Luna Plina este un aspect ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi  si plini de energie ,  este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, inconstanta ,  nervozitate . Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor dar si al intelegerilor instinctive .

Marte retrograd in Fecioara ( vitalitate redusa , evaluarea motivatiilor personale , dorinte din trecut reevaluate , resentimente vechi in alerta,furie inabusita ) sprijina cum poate energia Lunii Pline in Fecioara , asta poate creste nerabdarea , ambiguitatea , tensiunile psihice . Deoarece Marte este retrograd , acest aspect ne pune sa culegem roadele unor dorinte, orientari  gresite din trecut sau ne umple sacul datorita unor actiuni benefice.

In fuziune cu Marte retrograd gradul 11: 52 se afla asteroidul  407  Arachne  retrograd gradul 11 :43 , aceasta energia combinata amplifica aroganta , dorinta de recunoastere , mandria . Arachne indica un talent natural atat de mare incat atrage atentia si in cele din urma , gelozia de la altii .  Ar trebui sa spunem cat mai putin  despre dorintele noastre  deoarece ele pot fi transformate in ceva negativ prin invidia celorlati ( ea a fost transformata in paianjen datorita increderii in talentul ei creativ, ea spunea tot timpul :“ tes foarte frumos datorita talentului meu, eforturilor si muncii mele “).
Temperati-va ego-ul si lasati “talentul  “ vostru sa vorbeasca de la sine fara a face prea multa publicitate . Lauda poate fi pedepsita in aceste zile, competitiile devin acerbe , pot aparea ciocniri cu autoritatile , pot fi dezvaluate anumite lucruri secrete . Tot legat de Marte retrograd in Fecioara se afla  astroidul 16 Psyche si asteroidul 433 Eros . Cuvantul “Psyche’ este echivalentul sufletului si spiritului , semnifica modul in care ne gasim “ sufletul pereche “ dar si capacitatea de a trece peste obstacole pentru a atinge telul sufletului nostru. Psyche este perseverenta in iubire , conexiunea psihica cu partenerul , intuitia , sufletul care cauta contopirea cu cel predestinat , transformarea profunda . Eros ofera o noua definitie  a intimitatii , a uniunii a doua suflete care se bazeaza pe tabu, risc si transformare . Mitologia il prezinta pe Eros –iubirea divina intr-o relatie de dragoste cu Psyche –sufletul , asta inseamna ca Eros si Psyche  semnifica dorinta de completare , de uniune intr-o singura fiinta ( doi in unul ), ofera indicii pentru a gasi sufletul pereche . Prin activarea acestei conjunctii Eros –Psyche in acest moment de Luna Plina ( culegem roadele semintelor plantate in trecut ) , putem spune ca undeva pe drum “ am pierdut un suflet pereche “ iar acest lucru ne sensibilizeaza foarte mult , sufletul plange .  Marte retrograd ( actiunea ) ne poate ajuta sa regasim acest suflet pereche , sa-l readucem in viata noastra , sa riscam , sa trecem peste teama care ne ia toata energia . Neincrederea si transformarea fac parte din acesta energie , in mitologie Psyche nu a avut incredere in vorbele lui  Eros de a astepta o perioada pana va putea sa-l vada , acest gest necugetat din partea ei a fost inceputul unui sir intreg de provocari in redobandirea iubirii ( pe Eros) si in transformarea ei de la “ muritoare “ la nemuritoare , cu alte cuvinte iubirea este rasplatita prin nemurire . Marte retrograd in conjunctie cu Psyche si Eros in casa familiei poate aduce multe provocari in viata noastra legate stabilitatea noastra emotionala. Poate fi un timp de vindecare , sentimentele noastre ne pot ajuta sa  realizam legatura cu scopul nostru spiritual , sa ne uitam  la nevoile proprii , sa imbunatatim mediul in care traim, sa reflectam la trecut in scopul redescoperirii a ceea ce este cu adevarat important pentru noi si care ne poate sprijini scopul vietii noastre. Aceasta Luna Plina poate fi o adevarata revelatie pentru redescoperirea scopului care ne implineste , care ne  face puternici si sanatosi .
In opozitie cu Luna Plina in Fecioara se afla asteroidul 114  Kassandra .In mitologie , Kassandra este un personaj tragic , ea are darul profetiei , stie sa prevada evenimentele dar nu este crezuta .
Apollo a fost impresionat de frumusetea Kassandrei  transmitandu-i darul profetiei in incercarea lui de a o seduce . Cand Kassandra l-a refuzat  , Apollo a gasit o modalitate de a se razbuna pe respingerea ei . Stiind ca nu-i mai  poate lua darul profetiei , el a blestemat-o ca nimeni sa nu creada profetiile ei . Astfel, cu toata toata puterea ei, Kassandra a fost condamnata sa prevada viitorul cu bune si rele dar sa nu fie crezuta, inteleasa de nimeni. Ea respinge stiinta si ramane pe intuitie, profetie si astfel este condamnata  chiar daca ce spune ea este corect . Kassandra in conjunctie cu Soarele in Pesti este “ intuitia fara de sfarsit , este oceanul care vorbeste” ,  cu toate acestea , adevarul nu este crezut . In acest moment de Luna Plina , asteroidul Kassandra in conjunctie cu Soarele in Pesti in casa carierei , vietii sociale ne spune ca un dar primit aici nu poate fi folosit asa cum vrem noi , iar daca il folosim  nu obtinem ceea ce dorim . Putem sesiza in aceasta perioada tot ce este tabu , tot ce altii se tem sa vada dar neincrederea si ignoranta ne poate face intelepciunea fara valoare . Suntem incurajati sa devenim constienti de abilitatile noastre  si de intuitia noastra si sa cautam o metoda practica ( fecioara ) de a utiliza aceste daruri si nu sa fim doar coplesiti de ele . Cand Kassandra devine proeminenta intr-o harta , suntem ajutati  sa intelegem simbolurile , imaginile , semnele ,visele intr-un mod care nu este prea obiectiv dar cu siguranta profetic. In opozitie cu Luna in Fecioara , Kassandra ne incurajeaza sa credem in puterea intuitiei , in convingerile noastre , raspunsul la probleme noastre pot fi aduse de fosnetul frunzelor , de vise ,de emotii predestinate , de familie , de iubire .
Pluto in Capricorn energizeaza casa parteneriatelor si face un aspect pozitiv cu Marte retrograd in Fecioara , asta inseamna incredere in fortele proprii ce deschid  drumul unor transformari profunde , renastere sau regenerare . In legatura cu Pluto in Capricorn se afla asteroidul 4581 Asclepius care ne spune ca trebuie sa fim foarte atenti la vorbele noastre , putem vedea in profunzime anumite lucruri dar daca ele sunt expuse putem fi  pedepsiti . In mitologie , Asclepius a fost transformat intr-o bufnita de catre Ceres fiindca i-a spus lui Pluto ca Persephone a mancat seminte de rodii devenind astfel fortat nevasta lui Pluto . In conjunctie cu Pluto ( putere , transformare , control, seductie ) in casa partenerului, asociatului, dusmanului , acest asteroid poate aduce descoperirea unui secret care face rau , care transforma profund . Problemele apar prin informare ,indiscretie ce conduc la transformari disperate dincolo de orice control , deci atentie . Jupiter in Taur sprijina benefic pe Marte retrograd in Fecioara , aceasta energie ne da sansa sa rezolvam in mod benefic anumite actiuni din trecut . In conjunctie cu Jupiter in Taur este Venus in Taur , deci  “micul si mare benefic “ de mana in casa prietenilor , dorintelor , sperantelor ne protejeaza . Venus in Taur pe gradul 3:16 este intr-o conjunctie stransa cu asteroidul 34 Circe , o zeita cu puteri ciudate ce cunoaste tainele magiei, vrajitoriei . In astrologie , Circe este sinonima cu cunoasterea magica , intuitia , manipularea , instinctul animalic ( ea a trait izolata , departe de oameni, inconjurata de animale, de plante ), conditii ce trebuiesc respectate , agresorul in relatiile  cu ceilalti care trebuie sa respecte conditiile impuse altfel apare dorinta de manipulare, de transformare , moralitatea in limitele proprii  , pasiuni puternice care trebuiesc respectale . Circe  arata un loc in care notiunea de iubire are ceva ciudat, ceva intunecat , cu siguranta este un loc in care vrem sa controlam totul altfel apare dorinta de razbunare , mutilarea adversarilor . Este in acelasi timp un loc in care putem sa-i ajutam pe altii sa se transforme , este puterea noastra magica de a crea schimbari . Putem privi aceasta energie a asteroidului Circe ca o  personificare a inconstientului distructiv pana cand ne intalnim cu ceva , cu cineva in masura sa ne neutralizeze aceste puteri distructive ( mitologia ne spune ca Ulysse a reusit sa neutralizeze puterile distructive ale lui Circe dar nu singur ci ajutat de divinitate , a primit in dar o planta magica –un ghiocel  care putea bloca  puterea potiunilor vrajitoarei ) . Circe ne pune sa facem lucruri urmand instinctul primar , este un instinct puternic ce adesea greseste ,face lucrurile intr-un mod gresit  din cauza ca nu suntem suficient de siguri fara ele . Daca tratam problemele cu calm putem renunta la nevoia noastra de a controla pe altii , de a face rau celorlarti .  Circe in conjunctie cu Venus in Taur in casa XI ne ajuta sa intelegem ca valoarea proprie  dar si ceea ce ne bucura , lucrurile pe care le apreciem , modul in care ne exprimam dragostea , prietenii , dorintele noastre ne pot face rau doar daca le vedem ca o amenitare . Odata ce ego-ul este capabil sa se confrunte cu ceea ce pare amenintator , distructiv ,putem folosi aceasta energie inconstienta pentru transformarea noastra , pentru evolutia noastra ( odata de Ulysse a invins puterea lui Circe , ea a devenit prietenoasa , iubitoare , de ajutor ).

Asteroidul 128 Nemesis pe gradul 18:53 este in aspect provocator cu Luna plina in Fecioara .  In mitologie , Nemesis este cunoscuta ca o Zeita a dreptatii si echilibrului ,o zeita fara scrupule care ia inapoi ceea ce nu este meritat , pedepseste mandria excesiva , faptele rele , fericirea nemeritata , castigurile nemeritate , lipsa modestiei . Numele Nemesis este legat de “ a da ceea ce datorezi “ in asa fel incat sa fie mentinut echilibrul  , fericirea si nefericirea sunt masurate de aceasta zeita avand grija ca acestea sa fie meritate si limitate de faptele personale . Nemesis in careu cu Luna Plina  este la urma urmei un limbaj karmic , sortit al pedepsei divine  pentru lucrurile nemeritate , functiile obtinute printr-un noroc nemeritat ( Soarele in casa carierei )  pentru abuzurile in familie ( luna in casa familiei, caminului ,parintilor ) .
Conducatorul Lunii Pline in Fecioara este Mercur in Berbec care se afla in perioada lui de UMBRA ( parcurge gradele zodiacale pe care se va intoarce in perioada miscarii retrograde care incepe pe 12 martie 2012 ). Daca tinem seama de faptul  ca Mercur se combina cu Uranus in Berbec , atunci imprevizivbilul defineste mintea noastra , ne putem astepta la orice mai ales in domeniul carierei, familiei .

Fecioara este o energie ce ne indeamna sa facem  lucrurile bine , mai bine zis , perfecte . Cautand  perfectiunea , putem totusi sa nu vedem padurea din cauza copacilor , sa gasim nereguli peste tot , sa refuzam anumite experiente pentru care credem ca nu suntem pregatiti .  Aceasta Luna Plina ne reaminteste ca nu trebuie sa fim  perfecti ca sa putem trai .
Daca Luna in Fecioara ne spune : “ iata ce este gresit “ ,  Soarele in Pesti ne spune :” iata ce s-ar putea face “ , pragmatismul fecioarei trebuie conjungat cu misticismul pestilor , doar asa survine pietatea si desteptarea compasiunii , doar asa ne vindecam sufletul . Cand “studentul este pregatit , profesorul soseste “  este o lege de aur a ocultismului care ne spune ca niciodata nu vom fi aruncati in experiente pentru care nu suntem  pregatiti .

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

  1. O speranta in vremuri atat de sumbre,ne face sa visam si sa credem ca viata va fi mai buna…

    Pupici…

  2. “Iubirea este întotdeauna. Chiar ?i în momentele în care ne sim?im inutili, putem s? iubim – f?r? s? a?tept?m o recompens?, un tribut sau mul?umiri. Dac? suntem în stare s? ac?ion?m în acest fel, energia iubirii începe s? transforme universul în jurul nostru. Când aceast? energie apare, este întotdeauna în m?sur? s? î?i îndeplineasc? misiunea.”….frumos articol ADRIANA…sensibil…o primavara frumoasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.