PLUTO RETROGRAD IN CAPRICORN -4 APRILIE- 11 SEPTEMBRIE 2009-VERDICTE!!!!!!!!!!!!!!

pluto-in-capricorn

” CE NU TE UCIDE TE FACE MAI PUTERNIC ” UN PROVERB IN ACORD CU LECTIA LUI PLUTO

In ianuarie 2008  Pluto intra in semnul Capricornului parcurgand doar 1 :09 grade iar din 2 aprilie 2008 a intrat in miscare aparent retrograde ajungand ca in 13 iunie 2008 sa reintre in semnul Sagetatorului. Pe 26 noiembrie 2008 Pluto  reintra din nou in semnul Capricornului unde va sta pana in 2023.

Pe 4 aprilie 2009 ora 20:36 ora Romaniei Pluto isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 3:18 Capricorn , este o miscare ce tine pana in 11 septembrie 2009, moment in Care Pluto se va afla din nou pe gradul 0:39 , peste intervalul de grade 0:39-1:09 Capricorn a mai trecut si in anul 2008 iar intevalul 0:39-3:18 Capricorn a fost strabatut intre 15 decembrie 2008 si 4 aprilie 2009.  Putem vorbi de o miscare aparent retrograda a lui Pluto in Capricorn ce face referire la doua perioade din viata noastra , una din februarie –iunie 2008 si una din 15 decembrie 2008 –aprilie 2009, este o miscare in mers aparent retrograda  ce aduce o repetare a unor evenimente din viata noastra, dar putem vorbi de o repetare intensa asociata cu un puternic proces de transformare si schimbare. Cand planeta Pluto devine retrograda singurul lucru la care ne putem astepta este “ neasteptatul” , fiind o planeta asociata cu procesul de transformare , energiile lui Pluto destul de intense in perioada de retrogradare  inseamna de cele mai multe ori schimbare , reparare, reexaminare a schimbarilor pe care noi dar si societatea in care traim le-am facut. Pluto retrograd in Capricorn ne vorbeste despre repararea erorilor, greselilor comise la nivel personal dar si la nivel de societate in tot ce are o legatura directa cu responsabilitatea , eficienta , stabilitatea unei structuri, a unei organizatii, a unei familii, testeaza puterea fie ca vorbim de erorile comise in modul de folosire a puterii personale dar si a puterii unei institutii, unei banci, unei organizatii, unei tari, unui guvern. Sa nu uitam ca adesea Capricornul intelege puterea care vine odata cu banii si fiind si un semn cardinal tot timpul va incerca sa-i  transforme in si mai multi bani , fiind destul de adevarata zicala “ ban la ban trage “, iar apoi cu banii sa incerce sa-si mentina puterea, influenta , controlul si puterea . Sa ne asteptam de la miscarea aparent retrograda a lui Pluto in Capricorn la mari teste si crize financiare toate cu rolul de a redefini, transforma controlul si puterea generate de bani, poate fi un timp al corectarii erorilor aparute in urma proceselor de restructurare economica, politica , sistem bancar , putere .

Pluto retrograd in Capricorn induce o energie puternica ce poate fi asemanata de cele mai multe ori cu atitudinea unui judecator ce vrea sa stie , sa repare dar sa dea si verdicte destul de aspre in tot ce are la baza un compromis, o eroare, un abuz de putere, manipulare, organizare , responsabilitati, bani, jocurile asunse ale banilor si puterii,

Suntem la inceputul mersului planetei Pluto prin semnul Capricornului , putem privi aceasta miscare de retrogradare ca o corectie ( sa nu uitam ca a corecta  nu inseamna ceva rau) a erorilor produse atat in viata personala cat si la nivel bancar, societate, organizatii, structuri, putem vorbi de un ajutor primit iar toleranta si dialogul trebuie sa primeze in aceasta perioada. Este un timp al reformularii si incheierii unor capitole mai vechi din viata noastra pe care nu le-am depasit , este un indemn sa ne desprindem de vechile aspecte si daca nu facem acest lucru vom fi fortati sa ne desprindem de ele prin suferinta . Este un ajutor necesar transformarii noastre sau corectarii unor erori prin aducerea inapoi in viata noastra a anumitor persoane , sentimente , activitati care nu au mai fost prezente de mult timp.

Energiile lui Pluto retrograd in Capricorn vor sti atat de bine sa aduca la lumina toate metodele neortodoxe folosite in manipularea oamenilor, in folosirea gresita a puterii cerand o revizuire .

Vorbim de un timp in care ni se pune la dispozitie o imensa energie pentru descoperirea si cercetarea tuturor modelelor de viata , de organizare , de putere , bani care au ceva dubios in fundalul lor si putem vorbi de “presul tras “ de sub picioarele tuturor celor care si-au permis sa foloseasca fel de fel de metode pentru a castiga bani, putere, control . In acelasi timp ne poate ajuta sa castigam un mai mare control asupra vietii noastre personale, este un moment bun de cercetare a propriului suflet stabilind astfel ce vrem sa facem , de ce avem nevoie si de ce nu avem nevoie.pentru a merge mai departe . Este bine sa stim ca o planeta retrograda stie sa ofere  atat oportunitati dar si provocari.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.