LUNA PLINA IN BALANTA -21 MARTIE 2019, ORA 3:43,ORA ROMANIEI –“RASUL INTELEPTULUI este RASUL LIBERTATII”

“Rasul inteleptului este rasul libertatii. Ceea ce inteleptul a inteles l-a eliberat de niste poveri inutile ale existentei proiectandu-l pana in regiunile unde straluceste vesnic soarele. Dar cat timp este necesar pentru ca ei sa o poata dobandi! Singurul lucru pe care insa inteleptul il poate comunica imediat este bucuria extrasa din aceasta intelepciune, aceasta bucurie ce îi umple inima, ce i se revarsa din inima, iar rasul sau reprezinta expresia acestei bucurii pe care o putem numi deopotriva iubire.” (Omraam Mikhael Aivanhov)

Pe 21 martie 2019, ora 3:43, are loc faza maxima a Lunii Pline in Balanta pe gradul 0:09, la cateva ore distanta de intrarea Soarelui in semnul Berbec ( echinoctiul de primavara are loc pe 20 martie ora 23:59, ora Romaniei). Este o Luna Plina imensa cu o influenta deosebita asupra noastra deoarece este foarte aproape de pamant ( este la perigeu –cel mai apropiat punct fata de pamant pe orbita lunii). Din moment ce Luna Plina este un moment de culminare, intelegere si schimbare, acuma, putem vedea mai bine ce ne dezechilibreaza viata si cum putem restabili armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru.” Ma incredintez armoniei divine si o chem sa vina in sufletul meu, sunt calma si perfect echilibrata, ma impac cu mine insami si actionez animate de cele mai inalte idealuri” este ceea ce trebuie sa repetam permanent  Si asa cum ne spune Omraam Mikhael Aivanhov:” Ah, daca am cunoaste macar valoarea armoniei, am lucra zi si noapte, nu ne-am gandi decat la armonie: cum sa o cream, cum s-o manifestam, cum sa o ducem cu noi, cum s-o raspandim, peste tot pe unde mergem si, mai ales, in celulele noastre. De ce ? Pentru ca armonia este aceea care deschide, care declanseaza toate bogatiile, toate binecuvantarile, toate comorile Cerului. Si doar la limbajul armoniei cedeaza Cerul….Si atunci el revarsa toate binecuvantarile acolo unde i s-a vorbit in limbajul armoniei, pentru ca Cerul nu are alt limbaj, el are doar limbajul armoniei sferelor.”
Odata linistiti, putem evalua mai bine ce trebuie sa facem pe mai departe. Trebuie sa invatam sa simplificam lucrurile, sa invatam ca nu putem actiona benefic daca suntem deja intr-o lupta continua cu noi insine dar si cu cei din jur.

Balanta guverneaza echilibrul, pacea, armonia, frumusetea, relatiile, justitia, legea karmei, diplomatia si corectitudinea. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, versatilitatea, superficialitatea. Balanta vorbeste despre “ eu si cu tine, eu si cu mine insami”.

Berbecul este despre optimism, spontaneitate, angajare activa si gandire rapida si clara. Aspectul umbra al Berbecului este nerabdarea, egoismul, mandria, lovitura de berbec, probleme legate de egou.Berbecul spune “ eu sunt acesta”.

Luna Plina lumineaza tot ceea ce trebuie sa eliberam, sa primim, sa finalizam, tot ceea ce nu mai sustine calatoria noastra.
Energia Lunii Pline in Balanta aduce in lumina dezechilibrele din relatii, parteneriate, putere si justitie generate de conflicte, razvratire, lupte pentru putere, nerabdare, alegeri pripite din trecut ( Berbec).
Polaritatea Lunii Pline Balanta-Berbec ne cere sa intelegem unde trebuie sa ne afirmam cu mai mult curaj si unde trebuie sa cooperam, sa colaboram, sa fim diplomati, intelegatori. In mod ideal, opozitiile sunt un dar minunat din univers, pentru ca in cele din urma ne ajuta sa ne straduim in mod natural catre echilibru. Cu cat tindem mai mult sa luptam, sa dam cu capul, sa rezolvam lucrurile prin agresevitate cu atat lucrurile se incurca si mai mult. Luna Plina in Balanta ne cere sa ne axam pe chestiunile legate de toleranta, diplomatie, pace, intelegere, rafinament, comparare si cooperare.
Acuma, nevoia de libertate si autenticitate( Berbec) este puternica si poate merge impotriva cooperarii sau a compromisului(Balanta). Aceasta Luna Plina in Balanta ne cere in egala masura sa gasim armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru.
Balanta are marea capacitate de a cantari fapte, argumente pro si contra si de a gasi cea mai buna solutie. Balanta cunoaste si face diferenta, are capacitatea de a intelege si fortele opuse ale jocului, ramane in continuare in picioare si intelege ca adevarul este undeva la mijloc si poate lua cea mai buna decizie. Acuma, relatiile se afla in centrul atentie, fie ca vorbim de relatiile de familie, munca, casnicii, relatia cu noi insine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni in lumina, lucrurile se pot schimba cu sau fara avertisment, cineva poate pleca fara nici o explicatie, doar pleaca…..Daca ceva se termina acuma, daca cineva pleaca, trebuie sa incercam sa vedem ca finalurile nu sunt decat noi inceputuri, sa tratam cu o stare de bine si cu “ Faca-se Voia Ta Doamne si nu voia mea!”.

Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 0:09 si Soarele in Berbec gradul 0:09, activeaza casele II-VIII, case ce vorbesc despre banii mei si banii tai, valoarea mea -valoarea ta, planurile la vedere pentru a castiga bani, planurile acunse pentru castiguri financiare. Casa VIII este o casa plina de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse. Aici, viata intima, banii, puterea, manipularea transforma viata. In mod traditional, aceasta casa  este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul este taxat, viata are un pret de platit. Tot casa VIII este asociata cu ocultismul, psihologia, razbunarea, gelozia, controlul si autocontrolul, karma rea, trucuri murdare. Iar aceasta Luna Plina in Balanta  in casa VIII vine cu cantarul ei cosmic si ne cantareste relatia cu sufletul nostru, relatiile toxice, platile karmice, obsesiile, tabuurile, bunatatea. Luna Plina in Balanta aprinde lumina in casa care ascunde si toate lucrurile murdare, emotiile si mania noastra, ura si razbunare, relatiile toxice, tot ceea ce este impins sub covor si refuzam sa ne ocupam de ele. Frumusetea (Balanta) acestei lunatii este vazuta prin capacitatea noastra de a ne transforma, de a intelege ca eliminarea gunoiului din mintile si sufletul nostru ne fac cu adevarat oameni mai buni.
In manifestarea sa finala, aceasta este casa mortii, transformaii si regenerarii. Curatenia, purificarea, vindecarea, transformarea, sfarsitul unor experiente de viata pot cere sacrificii si putem fi inspirati spiritual pentru schimbarile cerute.
La un nivel mai lumesc, aceasta Luna Plina “aprinde lumina“ in banci, seifuri, pusculite, banii celuilalt, probleme cu banii, credite, impozite, asigurari, pensii alimentare, planuri secrete ale puterii.

Luna Plina in Balanta vine cu unele lucruri unice deoarece sta de vorba cu Uranus pe gradul 0:42 Taur. Dialogul este destul de ciudat, aspectul prin care Luna in Balanta vorbeste cu Uranus in Taur este un aspect de inconjunctie(150 grade) ceea ce arata ca soarta este mai puternica decat vointa noastra, trebuie sa ne predam unei puteri mai mari care stie mai bine traseul nostru in continuare. Atat Luna cat si Uranus au de a face cu schimbarea dar fiecare priveste aceasta notiune intr-un mod total diferit. Daca Luna influenteaza ritmul natural al vietii, un ritm previzibil, Uranus implica o ruptura cu trecutul si o schimbare brusca, imprevizibila. Relatiile pot trece prin fel de fel de socuri, separari, si asta din cauza unor noi definitii date emotiilor.
Evenimentele aflate sub influenta lui Uranus sunt neasteptate sau imprevizibile, fortandu-ne sa facem lucrurile intr-un mod nou. Uranus se afla in “caderea in semnul Taur “, acest lucru arata ca aceasta locuinta nu prea ii convine lui Uranus deoarece el este cel care vrea mereu ceva nou, vrea schimbari imediate in timp ce taurul se misca mai greu, vrea sa pastreze lucrurile la fel, e mai traditionalist si legat de ceea ce are deja, nu il atrage prea mult vantul schimbarii. Cu Uranus in Taur trebuie sa invatam ca singura constanta este schimbarea. Oamenii sunt saturnieni prin natura lor (ignoranti si tematori). Dar Uranus intervine asupra acestei naturi saturniene si ne permite sa inlocuim constrangerile sau limitarile noastre.
De multe ori acest lucru se va intampla intr-o relatie abuziva, o situatie de lucru insuportabila, un sef sau un coleg abuziv, o situatie de viata care ne blocheaza evolutia. Tensiunea se poate manifesta si in familie, intr-o relatie stransa cu mama, sora, un alt membru al familiei sau o femeie.

A saptea munca a lui Hercule vorbeste despre semnul Balantei si se refera la invatarea unei judecati sanatoase, a armoniei si echilibrului in viata. In aceasta a saptea munca, Hercule trebuia sa captureze un mistret care facea multe rele si sa aduca pacea si armonia in orasul terorizat de acesta. Dar i se spune sa-si faca timp sa si manance. In cautarea mistretului prin padure, s-a intalnit cu un prieten centaur si ii cere vin din butoiul care apartinea centaurilor si care nu trebuia inca inceput. Asa incepe lupta cu ceilalti centauri, iar doi dintre prietenii lui centauri( Chiron si Pholus) mor. Dupa lupta( Berbec), Hercule isi recapata simturile si porneste iarasi spre munte pentru a prinde mistretul.
Folosind o capcana, prinde mistretul destul de repede. Hercule aduce mistretul in oras tinandu-l ca pe o roaba, rade si canta tot drumul ceea ce inveseleste oamenii din oras. Hercule nu foloseste forta bruta in capturarea mistretului, el pune o capcana, asteapta cu rabdare ca fiara sa calce si sa fie prinsa in ea(balanta evita confruntarile directe si nu exercita mai multa forta decat este necesar). El cauta sa-si atinga scopurile cu blandete, rabdare, inteligenta, creativitate. Descrierea muncii lui Hercule care conduce mistretul ca o roaba este o reprezentare simbolica a sufletului care conduce corpul necugetat. Astfel, este respectat principiul echilibrului.
In aceasta munca a saptea, armele lui Hercule sunt blandetea, creativitatea, rabdarea, bucuria si starea de bine. Aceasta priveliste in care Hercule conduce mistretul ce reprezinta de fapt sinele lui animal, arata ca trebuie sa folosim modalitati creative in a trece peste provocarile noastre, putem gasi solutii neobisnuite la greutatile vietii. Multe dintre dintre experientele teribile ale vietii pot fi transformate printr-un simt al umorului benefic. Arma Balantei este atitudinea pozitiva in fata tuturor provocarilor vietii. Si asa cum ne spune Aivanhov : “Rasul inteleptului este rasul libertatii.’
A venit timpul sa ne concentram pe ceea ce ne ofera bucurie, asa stim ca suntem pe drumul corect.
Bucuria este una dintre calitatile supreme ale sufletului iar concentrarea pe ceea ce ne bucura este de fapt un acord cu scopul sufletului nostru.

Luna Plina in Balanta este guvernata de Venus care acuma strabate semnul Varsator, un semn ce o face destul de libertina, rebela si provocatoare. Venus in Varsator recunoaste si apreciaza caile nebatatorite, relatiile neobisnuite sau neconventionale.Nu prea respecta toate regulile, desi poate sa-si faca cateva reguli proprii.
Venus in Varsator vorbeste armonios cu Jupiter in Sagetator ceea ce arata oportunitati, noroc, cadouri, dispozitie generoasa. Aspectele de sextil sunt considerate benefice dar fara o implicare si din partea noastra, nu primim nimic. Este ca si cum telefonul suna, bate cineva la usa, alegerea este a noastra sa raspundem la aceste ocazii. Este un moment minunat pentru intalniri sociale, pentru excursii romantice. In general, eforturile financiare sunt reusite, atata timp cat sunt rezonabile.
Tot Venus in Varsator face un aspect provocator cu Marte in Taur ceea ce accentueaza concurenta si rivalitatea intre oameni, in familie, cariera, proiecte profesionale. Ocazional, acest aspect poate amplifica agresivitatea, nerabdarea, gelozia, lipsa masurii. Acest aspect mareste tensiunile noastre interioare care pot sa ne dea o motivatie sa actionam in bine sau in rau, sa reusim sau sa esuam, totul tine de cum alegem sa folosim acest imbold interior. Rabdarea, compasiunea, acceptarea oamenilor asa cum sunt ei si nu cum am vrea noi sa fie, pot atenua efectele acestui aspect tensionat.

Iar asteroidul 151 Abundantia coloreaza mesajul Lunii Pline prin conjunctia perfecta pe gradul 0:09 Balanta.
Zeita Abundantia aduce belsug, succes, chiar numele vorbeste despre abundenta. Ea poarta de multe ori un corn al abundentei, cunoscut sub numele de cornul abundentei. Acest corn al abundentei este simbolul unei palnii prin care se revarsa in mod continuu de la Sursa Universala, toate lucrurile bune, abundenta, noroc, oportunitati, succes. Ea ne arata ca
abundenta este pentru toti dar asta in functie de cum ne manifestam dorintele, daca avem incredere in divinitate. Ea devine o protectoare puternica, ofera pace sufleteasca, o atitudine optimista, sanse pozitive, binecuvantari divine.

Dar, dupa cum este scris: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”1 Filipeni 2:9

Luna Plina in Balanta ofera o energie imensa, dinamica, pentru analizarea tuturor problemelor relationale. Utilizati aceste zile sa faceti “curatenie”in relatiile voastre, in mintea voastra, in trecutul vostru, in sufletul vostru, in casa voastra, in munca voastra.

Nu uitati ca Mercur este inca retrograd si complica comunicarea, negocierile, calatoriile, relatia cu cei din preajma noastra.

Si asa cum ne spune Aivanhov :

Trebuie mai intii sa va armonizati cu Domnul, Principiul Creator, Cauza primordiala. Spuneti: “Dumnezeul meu, pana in acesta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta”.

Inchideti ochii si repetati si repetati intregului univers: ” Va iubesc, va iubesc, va iubesc, sunt in armonie cu voi”.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Sublim,divin,ave?i un stil special,sunte?i o persoana deosebit?.va doresc tot binele.Doamne ajuta!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.