LUNA NOUA IN PESTI -1 MARTIE 2014 ORA 10, ORA ROMANIEI – “ UN MARTOR CHEIE “

astro_2gw_454_luna_noua_in_pesti_2014.77107.31740

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.
Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment de echilibru a celor doua energii contrare dar si un moment in care energia necesara schimbarii este iarasi la noi. Fiecare moment de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Acuma, mariajul astral are loc in Pesti pe gradul 10:39, lumina Soarelui se uneste cu intunecata Luna si intarzie momentul plantarii unui” un nou maine”. Daca Uranus “ intra pe geam “ si aduce o oportunitate, Luna Noua ne cere sa intram in “ dormitorul sufletului”  si sa vedem mai bine ce gasim aici, ne indeamna sa fim atenti in directia unor noi provocari, activitati, idei, ganduri, oameni, aliante, prieteni, sperante. Semnul Pesti induce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa si  mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenim in acelasi timp foarte usor de ranit.  Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea. Luna Noua in Pesti energizeaza casa XI, o casa naturala de aer ce poate crea adevarate cutremure emotionale.

In casa XI , descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot in casa XI, ne intalnim cu codurile sociale ce leaga un grup, o societate,  aici, obiectivele colective, guvernul, parlamentul, idealurile politice, darurile de la presedinte sunt in vizorul astrelor. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. O Luna Noua in casa XI este adesea insotita de speranta, optimism, credinta , ambitie, excentrictate, socuri. In casa XI, Luna Noua in Pesti  (noi inceputuri)  este ca o scara  divina (Pesti) ce face sa coboare lucrurile bune, speranta, protectorul necesar, prietenul plin de bunavointa, recompensele neasteptate. Dar cum pestele este un semn dual, fiti tare atenti la “ scara”, ceata poate fi imensa si inselatoare.  Cand ajungem in casa XI, Dumnezeu este cel mai bun prieten al nostru si ne vorbeste despre lucrurile complicate, socuri, conflicte care se tot repeta la nesfarsit. Casa XI este guvernata de Uranus si Saturn. Daca Uranus este stapanul cerului, vorbeste despre inovatii, progres, revolutie, inspiratie  geniala, indrazneala, Saturn stie atat de bine sa taie ( Uranus a fost taiat de Saturn in mitologie) idealurile inalte, sa le dea limite pamantesti, sa ne pedepseasca. Cu Luna Noua in Pesti, inceputurile  vor sa fie mai mari decat viata, iluzia creeaza un film al carui sfarsit este cu totul altceva decat s-a crezut la inceput. Tensiunea intre idealism, inspiratie socanta si realitate face parte din mesajul Lunii Noi in Pesti. In casa XI, aceasta energie pune un accent deosebit pe prieteni, cunostinte, grupuri , ambitii mari, idealuri politice.

pesti

Cum semnul Pesti este dual( simbolul pestilor  sunt doi pesti legati ce inoata in directii opuse; unul se indreapta spre marginea universului iar celalalt coboara pe fundul marii), ne putem intalni cu fidelitatea sau falsitatea unor prieteni, unor asa zisi binefacatori, cu favoruri false din partea unui presedinte, a unui sef ( casa XI este casa II de la casa X care in harta unei tari reprezinta puterea, seful mare), cu probleme in parlament, cu sustinatorii guvernului. Mare atentie in ce “ ape vreti sa inotati” in urmatoarea perioada deoarece tarmul pe care ajungeti poate fi altul.

Luna Noua in Pesti  pe gradul 10:39 si in casa XI este sustinuta de Chiron in Pesti, Jupiter retrograd in Rac, Pluto in Capricorn dar provocata de asteroidul 4946 Askalaphus.

chiron

Abandonat de parintii lui la nastere, accidentat si ranit mortal, Chiron nu a putut sa se vindece in ciuda cunostintelor pe care le poseda. Grav ranit  de o sageata cu otrava a lui Hercules, el a renuntat la nemurirea lui in favoarea lui Prometeu care fusese legat de o stanca fiindca a dat “ focul” omenirii. Deci Chiron, nu a suferit la infinit, el a gasit tot timpul o cale de iesire din suferinta lui. Ranile lui Chiron sunt accidentale, nu intentionate. El a fost parasit la nastere dar  nu si-a plans de mila, a invatat la scoala lui Apollo si a devenit un mare profesor , un vindecator. El a capatat intelepciune prin studii si prin cunostintele acumulate. Chiron in Pesti poate accentua teama de a fi ranit, lipsa de incredere in potentialul personal, suspiciunea, sensibilitatea, atragerea unor parteneri care in loc sa ajute la vindecare pot sa mai puna si ei un pic durere. In sens pozitiv, Chiron in Pesti este intoarcerea la credinta, la Dumnezeu,vom capata incredere daca avem incredere,vom obtine vindecare daca vrem cu adevarat sa ne vindecam.
Aceasta Luna Noua in Pesti intr-o conjunctie stransa cu Chiron poate arata ca tot ceea ce putem incepe acuma ne va lovi sufletul. Asa cum viata lui Chiron a inceput cu o durere in suflet asa si aceasta Luna Noua in Pesti in casa XI va aduce destula durere, reputatie deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup, prietenii dificile, inselatoare, daunatoare, daruri de la presedinte, sefi de grupuri care nu sunt chiar ceea ce par. Aici, tradarea, insealaciunea(Pesti) intr-un grup, intr-o alianta, in parlament , in guvern provoaca dureri mari.  Dar cum Chiron  este vindecatorul ranit, aceasta Luna Noua in Pesti este o oportunitate pentru vindecare, pentru trezire spirituala, pentru a invata sa ne iubim pe noi dar si vietile noastre, pentru compasiune, iertare. Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma, este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra de vindecare. Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai  mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate .

Pluto in sextil cu Luna in Pesti alunga teama si ne indeamna sa ne ascultam intuitia. In casa IX, Pluto ne da putere prin cunoastere, prin gasirea raspunsurilor la unele intrebari despre viata si moarte, despre legile care guverneaza viata. In urmatoarea perioada, supravietuirea noastra depinde de nevoia disperata de a gasi un nou sens pentru viata noastra in acord deplin cu legile universale. Cautarea unei noi viziuni devine o obsesie. Tot aici, Pluto in aspect benefic cu Luna Noua pune un accent deosebit si pe educatie, calatorii, instante superioare, lupte juridice, religie.

Jupiter in Rac sprijina  aceasta Luna Noua in Pesti. Totusi, Jupiter este retrograd  pe gradul 10:29 Rac si face referire la perioada 10-15 august 2013 cand a trecut peste acest grad in mers direct. Acuma, in aspect cu Luna Noua in Pesti  poate fi o reformulare a unor situatii din acea perioada. In mers aparent retrograd, Jupiter  ne  ajuta sa vedem acele lucruri care nu trebuie sa ia amploare, ne arata calea buna daca cumva ne-am pierdut, ne ajuta sa definim bogatia in termenii corecti. Mersul retrograd  al lui Jupiter ofera posibilitatea de a trece peste niste experiente de viata inca o data, este o a doua sansa, este re-evaluarea unei probleme in termeni concreti. Acuma, Jupiter se refera la familie, prieteni, aliante politice, parlament, guvern, valori si ceea ce facem pentru a crea valori.

Tot Luna Noua in Pesti face un aspect de opozitie la grad perfect cu asteroidul  4946 Askalaphus, adevarul care transforma, martorul cheie.

In mitologie, Askalaphus isi ducea traiul si indeplinea fel de fel de sarcini in lumea intunecata a lui Pluto. Ca orice personaj mitologic care iese in evidenta cu o tema concreta si Askalaphus iese in evidenta prin povestea de viata a lui Persephone care a fost rapita de Pluto-Hades. Inainte ca Persephone sa se intoarca la mama ei Demeter-Ceres, Pluto i-a dat sa manance cateva semninte de rodie iar Askalaphus a vazut acest lucru. Askalaphus a fugit sa-i spuna lui Ceres acest lucru iar Ceres infuriata, l-a transformat pe Askalaphus in bufnita, o pasare de rau augur, o pasare care prin vocea ei anunta lucruri adevarate dar triste, vesteste durerea. Furia lui Ceres are legatura cu faptul ca prin consumarea semintelor de rodie, Persephone a fost nevoita sa se intoarca cateva luni pe an la Pluto. In alte povesti se spune ca Ceres a fost atat de furioasa incat l-a inchis pe Askalaphus sub o piatra dar acesta a fost eliberat de Hercule. Atunci cand Ceres a dat din nou ochii cu el,  l-a transformat intr-o bufnita.

In astrologie, Askalaphus are de a face cu adevarul care odata spus transforma viata celui care spune dar si viata celui despre care se spune vestea. Aduce incapacitatea de a pastra ceea ce vezi doar pentru tine, adevarul aduce probleme, transformari, teama, repulsie dar si lucruri referitoare la medicina, medici, asistenta medicala. El a fost singurul martor al consumarii semnitelor de rodie de catre Persephone, el spune adevarul dar este pedepsit in loc sa fie recompensat. Marturia lui chiar daca este adevarata este daunatoare celui in favoarea caruia este spusa. Exista povesti care chiar daca spun adevarul ele trebuiesc tinute bine , altfel ……piatra este deasupra ta.
Cu Luna Noua in opozitie cu Askalaphus, tot ce tine de prieteni, protectori, sperante, idealuri, grupuri, aliante politice, parlament, guvern, iubire, copii au un martor cheie care nu tace, el spune adevarul dar  acest adevar aduce provocari majore, transformari profunde.
Tot ce tine de medicina, medici, asistenta medicala capata o mare amploare in aceasta perioada prin fel de fel de informari, articole, emisiuni televizate care spun adevarul si numai adevarul. Ceea ce putem afla in aceasta perioada, chiar daca este un mesaj sincer este totusi daunator, nu ne convine si vom avea tendinta sa ne razbunam pe cel care aduce mesajul sau care ne spune adevarul . Exista povesti de viata care chiar daca spun adevarul, ele trebuiesc tinute bine, altfel ……, deci va recomand sa fiti cat mai discreti si mai atenti .
Askalaphus ramane un avertizor  astral dar si un vindecator in aceste zile. Asa cum am mai scris, un aspect de opozitie este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt dar acuma Luna Noua ( noi inceputuri ) lupta cu  Askalaphus  care este retrograd  si care se prezinta cu marturii adevarate din trecut.

“Trecutul bate viata” iar noi facem parte din viata, un cuvant transforma si ne intoarcem iarasi la Geneza : ” La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul “.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. La frumoasa ta analiz?, putem ad?uga vorbele lui Iisus Hristos, ce pot s? ne înt?reasc? ?i mai mult:
    “?i ve?i cunoa?te adev?rul, iar adev?rul v? va face liberi.”

  2. Buna Adriana. Am o mare rugaminte. In limita timpului disponibil, ma poti ajuta cu o intepretare a revolutiei solare 2014? Peste 2 zile implinesc 48 ani. Datele mele 28.02.1966, ora 14.30 Onesti-Bacau, iar aniversarea va fi tot in Onesti..Iti multumesc anticipat.

  3. urmaresc de mult timp aceste analize si sunt incantat. ma simt ca la o scoala de astrologie . in afara de aspectele strict stiintifice , avem si o magie…metafore , comparatii si spicuiri din agenda sufleteasca a fiecaruia…din trecut..si..aleile viitorului…felicitari persoanei responsabile…sau…colectivului…

  4. Domnul sa te binecuvanteze! Toata admiratia mea pentru tine, Adriana, pentru munca deosebita care o realizezi ca sa ne informezi, pe noi, persoanele care nu avem cunostinte atat de specifice in acest domeniu. Iti doresc ca astrele sa-ti dea mereu energía necesara pentru a continua pe acest drum. Fie ca luna noua, azi de 1 Martie, sa-ti aduca o primavara minunata, plina de bucurii si spor in toate !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.