LUNA NOUA IN VARSATOR SI ANUL DRAGONULUI DE APA -23 IANUARIE 2012 -9 FEBRUARIE 2013

“Eu sunt adevarul si lumina ,

Eu detin puterea si slava in influenta mea .

Prezenta mea

Disperseaza norii negri .

Am fost ales sa imblanzesc soarta ,

Eu sunt Dragon.”

Theodora Lau

Luna Noua in Varsator coincide cu inceperea Anului Dragonului de apa , un an destul de special din punct de vedere al astrologiei chineze . Dragonul  este vazut ca un rege puternic , nu este vazut ca un rau amenintator , ci mai degraba ca un simbol al puterii , superioritatii, regalitatii , norocului , intelepciunii. Un an al Dragonului poate fi  un an de  succes in afaceri,  noroc in noile inceputuri , efortul poate fi facut in lansarea unor idei noi , asocieri noi . Dragonul nu este prea atent la bani, ar fi bine sa nu cheltuiti tot si sa lasati ceva si pentru “maine “. Anii dragonului sunt benefici  noilor inceputuri , in consecinta , o casatorie este un nou inceput si poate fi binecuvantata . Cei care sunt nascuti in 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000  sunt oameni norocosi , sunt Dragoni , sunt aroganti dar carismatici si aduc norocul oriunde ar merge. Deci, daca aveti un prieten Dragon , pastrati-l aproape in acest an 2012 . Dragonul este semnul 5 din zodiacal chinezesc , este singurul semn care este o creatura mitica, de legenda , constelatia Dragonului este gardianul cerului de est ce aduce cele  patru binecuvantari : avere , virtute , armonie si logevitate . Este adesea numit un semn karmic , in acest context , ne putem astepta la lucruri marete in acest an . Dragonul este asociat cu primavara , asta inseamna ca norocul si oportunitatile vor avea un start rapid in acest an chinezesc , dar nu trebuie sa ne gandim doar la bani, acest an ofera focurii de artificii si in dragoste , romantism, copii , este un an special pentru angajamente, nunti, botezuri , noi inceputuri .

Anul Dragonului  este anul faptelor mari , ideilor deosebite , proiectelor inedite ,  succesului financiar , succesului in viata de familie . Dragonul ofera fericire si succes pentru oamenii buni , cinstiti , pentru cei cu talent mare , umilinta nu face casa buna cu energia acestui an , curajul este rasplatit , dar atentie , un curaj constructiv , un curaj in care munca predomina . Anul dragonului este revolutionar , ofera posibilitatea unei schimbari complete in orice directie , oportunitati apar peste tot dar rezultatele nu apar fara munca grea . Este anul in care “ zdrentele “ pot deveni bogatie prin munca multa , curaj , initiativa , inovatie , toate evenimentele sunt amplificate fie ca vorbim de “ urcusuri sau coborasuri “, aveti grija . Deoarece Dragonul este o creatura gigantica , mistica , anul lui poate fi plin de extravagante , emotii mari , dezvoltare , simtul umorului hraneste spiritul acestui an , aveti nevoi in acest an sa stati langa oamenii pozitivi, cu un umor bun si care stiu sa se bucure de viata . Pesimismul intuneca energia acestui an , va recomand sa cultivati gandul bun care “ sfarma “ orice bariera. Energia Dragonului ofera inventivitate, intuitie, viziune , creativitate , un simt innascut al spectacolului , aparitii stralucitoare , energie inepuizabila , succes, capacitate de a lucra zi si noapte fara odihna , in timp ce plictiseala , rutina ucide , activitatea intensa si continua hraneste . Avand in vedere ca Dragonul este totusi tot timpul acoperit de mister , aura legendara , imprevizibil , nu poate fi atins ,  acest an poate aduce lucruri neasteptate, imprevizibile .

Dragonul este al cincilea semn, este Yang, element fix de lemn, anul 2012 este un an al Dragonului de apa , asta inseamna o combinatie benefica , apa hraneste lemnul oferind acestui an un mare noroc , realizari  importante , visele mari se pot concretiza , inceputurile sunt stropite cu noroc . Din 1996 , elementul fix al semnului animalului anului respectiv a fost intr-o relatie distructiva cu elementul anului ( anul 1996 a fost un an al sobolanului  de foc dar sobolanul are este un element  fix de apa , asta inseamna ca focul fierbe apa  sau apa stinge focul) , este cea mai lunga perioada nefavorabila dintr-un ciclu de 60 de ani din astrologia chineza cu un mare deficit al norocului . Anul 2012 vine cu o combinatie benefica dintre elementul fix al dragonului –lemnul si elementul fix al anului –apa si sfarsitul  unui sir de ani nefavorabili . In plus , Dragonul este Yang, un semn de actiune si imprima apei un curs benefic . Influenta energiei anului Dragonului   asupra fiecarui semn zodiacal chinezesc depinde de compatibilitatea Dragonului  cu celelalte semne . Dragonul este cel mai compatibil cu Sobolanul si Maimuta ( legea afinitatii care grupeaza in triunghiuri de afinitate animalele zodiacului chinezesc ).

Aceste trei semne sunt vedetele acestui an,  pot beneficia din plin de energia anului 2012 ,  de noroc . Dragonul este  total incompatibil cu Cainele  ( semnul opus lor ),  asta poate arata ca acest semn poate intalni destule provocari in acest an. Un alt aspect de care trebuie sa tinem seama , este elementul anului , anul 2012 este un an de apa . Se stie ca apa este compatibila cu Lemnul , deci daca elementul anului nasterii este lemn , atunci sunteti norocosi in acest an. Apa stinge focul  , deci, daca elementul anul nasterii este foc , se poate vorbi de un an mai dificil cu suisuri si coborasuri.

Daca sunteti apa  prin anul nasterii,  2012  poate fi un an important in viata voastra plin de favoruri si reusite . Daca sunteti metal  ( metalul se transforma in apa ) prin anul nasterii ,  anul  2012 este un an usor pozitiv ,  daca sunteti pamant ( pamantul domina apa , absoarbe apa ) acest an poate fi usor negativ. Indiferent de semn , norocul pluteste in aer .

Despre Dragon puteti citi aici .

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

7 Comments

 1. Va multumesc din suflet pentru inca o analiza pertinenta.
  Pt.ca nu mai este mult pana cand vom sarbatori anul nou chinezesc va rog sa ne dati (daca credeti ca este util) cateva sfaturi de urmat in aceste
  zile(vestimentatie,culori,metal,pietre,etc). Va felicit pt.tot ceea ce realizati.Va respect si va admir.
  cu stima Carmen

 2. carmen
  Dragonul IUBESTE MARETIA , CULORILE VIBRANTE , EXTRAVAGANTE , coafurile iesite din comun, accesoriile de par orbitoare . Sa primim acest an intr-un ton inedit , masa sa fie plina de specialitati proaspete , alimente naturale , specii rare de pesti , fructe de mare , sa folosim condimente: piper, busuioc, ghimbir , cuisoare, ardei iute , coriandru , nucsoara. Prezenta lumanarilor intregeste imaginea de bun venit pentru noul an .Cu cateva minute inainte de miezul noptii ,in mintea noastra trebuie sa multumim anului iepurelui , sa ne aducem aminte doar de lucrurile bune din acest an .Sa uram bun venit noului an al Dragonului , am citit ca este bine sa deschidem ferestrele si usile pentru a iesi anul vechi si pentru a intra noul an cu norocul lui cu tot . In ziua de 23 –ziua de inceput a anului nou al dragonului , sa nu vorbim despre trecut , sa privim cu incredere spre viitor , sa fim pozitivi, optimisti . In a cincea zi a anului nou chinezesc ,sa punem un talisman cu un dragon la servici, acasa ,asta pentru prosperitate ,noroc si bani . Intreg universul aprinde energia iubirii , sa daruim iubire iar dragostea se va intoarce la noi . Dragonul este un animal karmic ,este o energie ce ne va returna ceva pozitiv sau negativ,asta in functie de ce am facut in ultimii 12 ani . Sa primim acest nou an cu speranta in mai bine , cu incredre ca viata noastra merita ceva mai bun . Dragonul ofera fericire si succes pentru oamenii buni , cinstiti , pentru cei cu talent mare , umilinta nu face casa buna cu energia acestui an , curajul este rasplatit , dar atentie , un curaj constructiv , un curaj in care munca predomina . Culoarea dominanta ar fi un amestec de negru cu rosu , deci purtati aceste culori .
  adriana

 3. deci dc eu sunt caine de apa o sa am un an bun, nu??off, ultimi ani au adus numai necazuri..In fine, ff bun site-ul bravo.

 4. criss,
  asa cum am scris ,oamenii cu semnu nasterii -apa, pot avea un an mult mai bun , iar norocul poate aparea de unde nici nu te astepti .
  adriana

 5. De fapt, realizez acum,in 2018,ca in acest an 2012 au inceput transformarile majore ale evolutiei spirituale.
  Apa ajuta sa creasca Lemnul.

  J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.