LUNA NOUA IN VARSATOR – 23 IANUARIE 2012, ORA 09: 39, ORA ROMANIEI – :” Un dezertor realizeaza dintr-o data eroarea comportarii sale “

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus trei zile fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii. In acelasi timp , momentul de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Pesti gradul 16:40, este o energie mutabila , de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si neplacere. Emotivitatea ne va insoti  in urmatoarea perioada , exact ca cei doi pesti legati impreuna dar care inoata in directii opuse , asa  si noi, ne vom zbate intre doua directii diferite, ceea ce este important, este sa incercam sa tinem “ legati acesti pesti”, doar asa putem profita de aceasta energie extrem de intuitiva, creativa. Pierzand aceasta legatura , vom deveni cel mai adesea ratacitorii  fara scop, introvertitii  care se afunda in depresie si fel de fel de dependente . Este important sa invatam sa traim in urmatoarea perioada prin credinta si intuitie, vocea interioara ne va ghida in directia buna daca vom avea incredere in ea. Muzica poate fi o sursa de inspiratie extraordinara , in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie . Este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente , alimente, alcool, picioarele devin mai sensibile .
Guvernatorul ascendentului in Pesti este Neptun  in Varsator , asta inseamna ca energia neptuniana devine  energia cosmica ce ne va ghida in urmatoarele doua saptamani , va sti sa nuanteze viata noastra , experientele viatii noastre dar si modul de interactiune cu lumea exterioara . Neptun in Varsator este pe gradul anaretic 29:35, este un grad karmic , de urgenta , de destin , posibilitatea de a amesteca iluzia cu realitatea este foarte mare , mai  mult decat atat , aceasta energie poate sa ne faca sa incercam sa scapam de probleme sau sa pretindem ca ele nu exista , oricum, luarea unei decizii devine o agonie . Simbolul Sabian pentru gradul 30 Varsator  :” Campii luminate de luna , candva ale Babilonului , infloresc in alb “. Este timpul in care trebuie sa ne amintim de radacinile noastre spirituale , sa ne folosim intuitia , sa lasam  sufletul sa ne ghideze catre esenta destinului nostru . Pe masura ce ne apropiem de scopul nostru , putem intalni acei oameni potriviti si disponibili pentru noi . Este timpul schimbarii , sa aruncam vechiul si sa spunem bun sosit noului ,” albul” poate arata o recompensa care vine acuma pentru eforturile din trecut . Cu Neptun in casa XII trebuie sa avem incredere in intuitia noastra , sa nu negam latura spirituala a vietii . Saturn pe gradul 29 :18 Balanta face un aspect de trigon (benefic ) cu Neptun in Varsator ,  asta inseamna ca energia saturniana da energiei neptuniene un caracter constructiv , simt practic , capacitate de munca , putem controla si utiliza intr-un mod benefic intuitia si imaginatia noastra. Saturn pe gradul  anaretic 29 : 18 Balanta ne indeamna sa ne invatam cat mai bine limitele si sa le acceptam , sa devenim mai responsabili in orice fel de relatii , asocieri , dar cel mai mare accent este pus pe partenerul de viata  , pe casnicie. Orice relatie care nu implineste asteptarile se poate rupe in aceasta perioada, poate aparea o anumita raceala in cuplu, intre parteneri , este o perioada de stres puternic, piedici de tot felul, nimic nu se poate rezolva usor , totul are nevoie de timp , intelegere unde s-a gresit, cine a gresit . Saturn in casa VII reprezinta adesea   o perioada de decizii importante in parteneriate ,  se poate rupe un angajament  dar in acelasi timp Saturn ofera si o redifinire a ceea ce se asteapta de la un partener , este o perioada de maturizare a parteneriatelor. Simbolul Sabian pentru gradul 30 Balanta :” Un frenolog descopera mormane de cunoastere cercetand un craniu “

Frenologia este o pseudostinta conform careia abilitatile intelectuale si psihice pot fi recunoscute dupa conformatia craniului . Acest grad ne spune ca trebuie sa fim atenti la toate informatiile care vin la noi , sa ne folosim mintea mai mare in scopul de a dobandi intelepciunea, in scopul de a face alegerea cea ma buna . Este un grad ce ne vorbeste despre intelepciune care depaseste orice carte , orice filosofie , luarea unor decizii intelepte prin studierea profunda a problemelor , putem vedea potentialul unei situatii, a unui om ,unui directii noi . Ceea ce poate strica totul in acest moment este aitudinea de atotstiutor ignorand orice altceva .

Saturn in Balanta  face un aspect provocator cu Luna Noua in Varsator gradul 2:42 , mai bine spus cu Luna in Varsator in fuziune cu Soarele in Varsator . Acest aspect de careu,  provocator,  ne testeaza de fapt capacitatea de a suporta o realitate suparatoare , fara a fugi din calea ei chiar daca putem avea senzatia ca pasii nostri pot strabate o adevarata vale a plangerii . Ideile fixe , incapacitatea de a ierta , emotiile intense , sentimentul de frustrare , momente de proasta dispozitie , sicane de tot felul , pot acompania acest moment de Luna Noua , important este sa invatam sa ne controlam emotiile ,  sa dam deoparte capriciile , sa ne bazam de seriozitate si virtute pentru a depasi acest climat defavorabil . Deoarece Luna Noua in Varsator energizeaza casa XI , o casa a sperantelor , dorintelor , prietenilor iar Saturn energizeaza casa partenerului, asociatului , in aceste domenii de viata pot aparea momente grele , putem fi manati de un spirit razbunator datorat fie orgoliului fie dorintei de a ne arata duri , deci atentie .

Tot Luna Noua in Varsator gradul 2 :41 este provocata de Jupiter in Taur gradul 1:44 , acest aspect induce o nepotrivire intre dorintele noastre si realitate , toata lumea este vinovata pentru esecurile noastre numai noi nu . Din acest motiv , putem crede orice propunere , orice promisiune neintemeiata , credulitatea este maxima , tradarile fac parte din acest peisaj astral .

Luna Noua in Varsator face un aspect benefic cu Uranus in Berbec ( ineditul, neprevazutul)  dar si cu Ceres in Berbec ( mama , iubirea neconditionata , pierderea , durerea , compromisul, recastigarea unui lucru pierdut ). Asta inseamna ca intr-un mod inedit ne putem elibera  brusc de o durere , putem  elimina o situatie suparatoare din viata noastra , putem primi ceva ce am pierdut , este un moment magic in care putem imbunatati starea noastra interioara  prin eliberarea de emotiile negative . Cand Ceres este proeminenta intr-un moment astral, relatia parinte – copil este adesea o tema centrala , acest lucru poate insemna o nastere, o sarcina , ceva se reinoieste.
Luna Noua in Varsator ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut , de un comportament distructiv care ne tine pe loc sau ne tine legati de trecut ,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza , sa privim spre viitor plini de speranta si de viziune,  sa recunoastem valoarea unei prietenii. Ideograma Varsatorului , doua linii ondulate , paralele si orizontale , e legata de curentii rapizi de energie , aceste linii serpuite reprezinta serpuirile cunoasterii , dorinta de a comunica pe o scara masiva.
Luna Noua in Varsator in  casa a XI –casa naturala a Varsatorului  accentueaza aceasta energie revolutionara , ne poate ajuta sa intelegem mai bine valoarea unei prietenii, a unei dorinte , a unui grup .

In conjunctie cu Luna Noua in Varsator se afla asteroidul 155 Scylla . Daca privim in mitologie , Scylla a fost o nimfla foarte frumoasa care a dispretuit rand pe rand orice pretendent pana intr-o zi cand de ea se indragosteste Glaucus un pescar transformat intr-un peste ce a devenit nemuritor , un zeu al marii . Glaucos s-a indragostit instantaneu de Scylla dar aceasta l-a refuzat spunandu-i  ca este un monstru . Nefericit , Glaucus totusi spera ca Scylla il va iubi , din acest motiv , el merge la Circe – vrajitoarea , pentru a-i face o potiune de iubire din ierburi pentru ca Scylla sa-l iubeasca . Circe i-a oferit dragostea ei lui Glaucus dar acesta a refuzat-o iar  din gelozie ,  Circe s-a razbunat pe Scylla , otravind apa in care aceasta inota . Jumatate scufundata in apa , Scylla a fost transformata intr-o combinatie de peste cu sase capete de caini feroce , aceasta creatura transformata de Circe a facut mult rau la randul ei. Scylla  este unul  dintre monstri a caror faima intuneca spatiul antic , are la partea superioara chipul unei femei iar la partea inferioara , doisprezece picioare  si toate-i sunt ciunge , sase gaturi uriase  ce poarta cate un cap fioros .
In astrologie , Scylla reprezinta un “ punct “ al violentei , al unei situatii grele de trecut , este o fata a unui rau napraznic si vizibil de care ne putem apara lovind  la randul nostru , acest rau este provocat din exterior . In acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Scylla , ne putem confrunta cu situatii sau sentimente destul de grele sau putem sa nu-i luam in considerare pe ceilalti ( Scylla  l-a ignorat pe Glaucus ) si de aici situatia se  transforma intr-un mod magic in ceva greu de depasit . Ceea ce este foarte special in legatura cu Scylla este accea ca ignorarea celorlalti conduce la situatii ce depasesc propriile puteri , ganditi-va ca ea l-a ignorat pe Glaucus si a fost transformata intr-un monstru cu chip de femeie inghetata de propria groaza , pietrificata de ceea ce se intampla cu ea , incercand sa goneasca departe acest lucru teribil dar care se apropia totusi de ea . Ceea ce a ignorat a dat nastere la un rau mult mai mare  iar disperarea si groaza ei a cazut asupra celorlalti . Incapatanarea , ignorarea unui mesaj, a unui om , a unei situatii sugereaza modificari dincolo de orice calcul , orice actiune sau activitate poate merge destul de departe decat se poate prezice . Luna Noua in Varsator ( noi inceputuri ) in conjunctie cu Scylla ( incapatanarea, ignorarea , situatia grea vizibila ) este focarul careului in T fix format cu Saturn ( limitari , piedici , munca grea , rabdare , timp , karma ) si cu Jupiter ( bunavointa ,  norocul , ghidul , expansiunea )  ,  acest aspect poate fi privit ca un blocaj intre doua situatii grele .  Uranus in aspect benefic cu aceasta Luna Noua poate fi pentru noi eliberatorul,  cel care prin intuitia de moment ne ajuta sa spargem “ lacatele “ acestor situatii blocante .

Simbolul Sabian pentru gradul 3 Varsator :” Un dezertor realizeaza dintr-o data eroarea comportarii sale “ , este un grad ce pune in evidenta erorile trecutului dar si “ abilitatile noastre  “ ce pot fi folosite pntru un nou inceput . Este un simbol al revoltei fata de orice situatie, relatie grea , este un refuz de  a merge mai departe in aceste situatii indiferent de consecinte . Adesea , imaginea unei dezertor  este una negativa sau poate face aluzie la eliberarea dintr-o situatie sufocanta , la anularea unui angajament printr-o actiune imediata .  In mod pozitiv , acest grad energizat de Luna Noua in Varsator ne da curajul sa ne eliberam din situatiile restrictive. Negativ , poate arata lasitate ,  fuga de orice raspundere care poate crea un intreg lant de alte probleme . Intreg “ corul astral “ ne vorbeste despre “ razvratire “ , independenta , tradare , nesupunere , abatere , rebeliune .
Putem fi inclinati sa facem lucrurile doar gandindu-ne la noi , totusi , ar fi bine sa tinem cont de intreaga ecuatie a vietii noastre .

“Cei care nu invata din istorie , sunt condamnati sa o repete .”

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

 1. Adriana, multumiri pentru acest frumos articol. Sa ai o zi frumoasa cu multa liniste si pace.
  cu respect, Antonia

 2. Abia asteptam aceasta analiza…

  Poate ne spui si noua secretul tau, cum reusesti sa realizezi doar articole interesante.

  Dar cred ca stim: documentare, pasiune, iar pasiune, dedicare…

  Multumim, draga Adriana….

  O zi superba sa ai!

 3. un articol foarte complex! ca de fiecare data, de altfel.
  as avea si eu o intrebare legata de aceasta luna noua. ce semnificatie are trigonul dintre luna noua din varsator si saturn natal din casa a III-a (in gemeni)? stiu caci casa a III-a este legata de comunicarea cu rudele, vecinii, educatia si drumurile scurte. dar nu stiu la ce inceput se refera aceasta luna noua avandu-l in ecuatie si pe saturn.
  multumesc mult ptr articol si ptr raspuns!

 4. Foarte interesant, multumim pentru articol , am si eu o intrebare ,sunt in zodia leului si am ascendent in varsator , cum ma va influenta acest lucru ? Multumesc frumos .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.