LUNA NOUA IN VARSATOR -14 FEBRUARIE 2010 ORA 04:51 ORA ROMANIEI – UN ALT FEL DE RITM ………

astro_2gw_282_luna_noua_febr2010.15997.21580Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus trei zile fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii. In acelasi timp , momentul de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Capricorn gradul 7:20 , este un ascendent cardinal de pamant ce va induce in urmatoarele 28 de zile destula rigiditate , solemnitate , formalitate , bun simt si ambitie in toate . Este o energie ce poate lucra pentru noi ca un profesor ce ne va instrui in invatarea responsabilitatii  dar nu numai pentru noi ci si pentru altii .

Tot ce vom obtine se va datora doar efortului propriu, munca, ambitiile vor fi puse pe primul loc ,  este o perioada care limiteaza intr-un fel sfera de activitate a fiecaruia dintre noi, vom simti de cele mai multe ori ca viata noastra, munca noastra  se petrece intr-un spatiu limitat fara bucurii prea ample, eforturile pot fi mari  ce  adesea ne pot face sa ne invartim in jurul aceleeasi idei. Acest ascendent ne va face sa abordam viata   cu destula precautie in urmatoarea perioada  si cred ca este cel mai bine asa deoarece guvernatorul energiei ascendentului este Saturn retrograd in Balanta , asadar, Saturn retrograd  va nuanta cum stie el mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur. Saturn retrograd poate fi considerat de cele mai multe ori un profesor “teribil, dur” ce vrea sa  ne invete ca totul are nevoie de rabdare ( “cu rabdarea treci si marea “), reusitele  necesita eforturi foarte mari.. Saturn retrograd in Balanta ofera  posbilitatea reorganizarii, renegocierii activitatilor, angajamentelor care sunt surse de frustrare in viata noastra , a fi responsabil nu inseamna ca trebuie sa acceptam orice, nu , responsabilitatea trebuie sa mearga mana in mana cu un  sentiment care ofera forta,  putere. Saturn retrograd in casa IX ne cere sa reanalizam informatiile spirituale , stiintifice, ne ajuta sa reparam legatura cu “ Dumnezeu” abordand intr-un mod mult mai corect  fenomenul religios . Ascendentul momentului de Luna Noua in careu cu Saturn poate arata o perioada de oboseala , de scaderea a tonusului, de dezinteres ,devenim nemultumiti  si vom simti ca totul este dificil negasind parca nici o iesire . Prezenta lui Pluto in casa XII in  apropierea ascendentului poate arata o accentuare a calitatilor plutoniene :framantari , necazuri ,tendinte obsesive , dusmanii implacabile ,conspiratii secrete , greutati ascunse , tulburari psihice profunde . Aspectul de careu dintre Pluto in Capricorn si Saturn in Balanta cere de la noi descoperirea esentei lucrurilor necesare fiecaruia dintre noi  iar acest lucru se poate face prin renuntari dureroase . Fixatiile , rezistenta la schimbare nu vor face decat sa ne faca viata mai grea, confruntarea cu obligatiile noastre ,sarguinta pusa in slujba depasirii tuturor provocarilor , acceptarea transformarii ne pot face viata mai usoara .Nu trebuie uitat ca aspectul de careu este un aspect dinamic, tensionat dar care ne ajuta sa devenim constienti de  energiile si dorintele noastre , ne ajuta sa sesizam provocarile punandu-ne la dispozitie un intreg rezervor de energii pentru a face fata schimbarilor .

Descendentul in Rac gradul 7:20  subliniaza o viata in parteneriate , in familie,  destul de schimbatoare , pot aparea dificultati in manifestarea sentimentelor dar si  posesivitate si gelozie.
Guvernatorul descendentului este Luna in Varsator  gradul 25 :18 in conjunctie cu Soarele in Varsator gradul 25:18 , este un aspect ce formeaza momentul maxim al fazei de Luna Noua in Varsator . Luna in Varsator este o energie ce induce destula detasare, idealism, originalitate, nevoie de comunicare , dorinta de a elimina falsul  si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Semnatura Lunii in Varsator are o legatura directa cu instabilitatea dar originalitatea ecestei semnaturi capata un camp de actiune  global , social, universal, este o energie ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra.
Soarele este sursa vitalitati noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene , este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. Soarele in Varsator este o energie ce ne da excentricitate, inventivitate , orice iese din obisnuit este bine venit, predispune la schimbare ,  inovatii, progress.
Luna Noua in Varsator ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru,ne poate ajuta sa ne rupem de trecut , de un comportament distructiv care ne tine pe loc sau ne tine legati de trecut ,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza , sa privim spre viitor plini de speranta si de viziune,  sa recunoastem valoarea unei prietenii. Ideograma Varsatorului , doua linii ondulate , paralele si orizontale , e legata de curentii rapizi de energie , aceste linii serpuite reprezinta serpuirile cunoasterii , dorinta de a comunica pe o scara masiva.  Aceasta Luna Noua in Varsator in conjunctie cu Kiron ( cercetarea spirituala, vindecarea ) si cu Neptun ( viziune, iubirea neconditionata dar si iluzia ) arata ca vindecarea noastra poate veni prin capacitatea de a lucra cu altii , prin ajutorul oferit celor care au nevoie. Kiron si Neptun in conjunctie cu aceasta luna noua reprezinta un accent deosebit al energiei Varsatorului, putem ghida pe altii in plan emotional sau spiritual ,  este un timp al progresului, inovatiei si descoperirii.
Luna Noua in Varsator in casa II este o energie benefica noilor inceputuri in valorificarea talentelor personale, in abordarea chestiunilor financiare intr-un mod nou,  este o energie ce ne indeamna sa meditam la ceea ce este de valoare pentru noi ,  cum definim viata bogata , ce inseamna bogatia pentru noi . Misiunea Lunii Noi in casa a doua este definirea bogatiei asa cum o intelegem fiecare dintre noi , ce conteaza cu adevarat pentru noi si pentru ceilalti , ce pretuim cel mai mult

In aceasta perioada , Venus –micul benefic se afla in Pesti, este o pozitie excelenta , in semnul Pestilor , Venus este in exaltare ceea ce inseamna amplificarea tuturor calitatilor venusiene . Venus in Pesti imprima adancime sentimentelor, da un impuls in a ne demonstra dragostea, devenim milosi ,  sensibili si  intuitivi in privinta dragostei, vom face  sacrificii  pentru persoana iubita,  in schimb va fi destul de greu sa  exprimam ceea ce simtim. Este o energie ce ne imbogateste imaginatia , talentul creativ,  exprimarea sentimentelor in scris,  este o iubire generoasa, sensibila si miloasa  atrasa de nedreptati , este o dragoste neconditionata.

Conjunctia dintre Venus si Jupiter in Pesti este un aspect deosebit in acest moment de Luna Noua,  este intalnirea dintre Micul  benefic cu Marele benefic , o intalnire pusa in slujba noastra, o energie ce accentueaza sensibilitatea si  repara greselile in relatii , deschide calea progresului. Imprejurarile favorizeaza sansele ,relatiile interumane se amelioreaza brusc, se pot gasi cele mai bune solutii pentru orice fel de problema, pot aparea succese financiare , mondene ,  progrese in esoterism, filosofie ,  justitie .
Ar fi bina sa profitati de “ aceasta mana intinsa “ astrala , fuziunea acestor doi benefici astrali lucreaza in folosul nostru .
Energia Lunii Noi in Varsator poate sa ne ajute in gasirea solutiilor creative la problemele pe care le credeam de nerezolvat, ofera  curaj in abordarea unui ritm diferit pentru viata noastra, ne ajuta sa fim deschisi noului, inovatiilor, comunicarii, prietenilor .
Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.