LUNA NOUA IN SAGETATOR -16 DECEMBRIE 2009 ORA 13:54- UN ADEVAR “ KARMIC “ …………………

sagetator


Luna Noua este un moment magic in care cele doua astre  se suprapun, energia masculina( yang)  a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii ( yin), este un echilibru a  celor doua forte contrare aducand armonie dar si o stare benefica noilor inceputuri. Ciclurile  Lunii au fost observate prima data in antichitate , tocmai din cauza efectelor lor asupra tuturor lucrurilor., de la maree la agricultura sau natura umana. Stiinta moderna da dreptate acesor preferinte antice pentru regina  noptii LUNA , care , mai mult decat Soarele , influenteaza potentialul electrostatic al copacilor, fie direct , prin intermediul gravitatiei, fie indirect prin intermediul efectelor mareei ionosferice sau prin intermediul variatiei campului magnetic. Rotindu-se in timp de o luna in jurul Pamantului, Luna se afla jumatate din timp in interiorul orbitei pamantului  iar jumatate din timp in afara orbitei pamantului. Astfel, Luna devine “ legatura” intre domeniile interoare si exterioare ale sistemului solar, intre planetele interioare si cele exterioare. Datorita acestei functii de legatura , ea apare in mod constant crescatoare si descrescatoare , ritmul ei fiind unul  schimbator.

Luna este cea care colecteaza energiile polare ale tuturor planetelor, dupa cum ea se misca intre punctul cel mai interior sau cel mai exterior al orbitei Pamant, adunandu-le , amestecandu-le ,ea , Luna, hraneste Pamantul cu aceste energii, personificand , Luna este mama , iubirea materna , apa vie a vietii.

La Luna Noua , Luna se afla in cel mai interior punct din interiorul orbitei Pamantului.

Fiecare faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada, in acelasi timp este bine sa stim ca aceasta perioada de Luna Noua este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Taur   gradul 05:41 , este un ascendent de pamanat fix ce induce pentru urmatoarele 28 de zile o energie ce ne indeamna sa fim realisti , practici, sa intelegem  limbajul energiei banilor si folosul pe care il pot aduce banii, este o energie ce ne face materialisti dar prudenti , senzuali, iubareti , atrasi de lucrurile ce sunt palpabile . Tenacitate si putere de munca , nevoia de siguranta  materiala dar  si emotionala iata fondul acestui limbaj astrologic al unui ascendent in Taur iar instinctul ne va da  forta  dar si credinta in realizarea nevoilor noastre, orice fel de constrangere poate duce destul de usor la ruperea relatiilor , fie ele chiar si relatii de iubire.
Scorpionul pe axa parteneriatelor indica nevoia de relatii, parteneriate  care sa ne ajute sa ne exprimam emotiile intense, accentuand asfel  importanta unei uniuni satisfacatoare  in care pasiunea dar si senzualitatea sa primeze. Casa parteneriatelor in Scorpion aduce nevoie de  trairi intense, de acea scanteie care sa aprinda  focul pasiunii,  lipsa acestora pot conduce spre rupturi,  cel de langa noi se poate transforma peste noapte in cel mai aprig dusman.

Guvernatotul ascendentului in Taur este Venus in Sagetator   gradul 18:20 plasata in casa VIII  , este o energie ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua, o nuanta data atat modului nostru de abordare a vietii de zi cu zi dar si a modului de interactiune cu cei din jur , as putea vorbi aici de o energie ce ne calauzeste pas cu pas in urmatoarea perioada .Venus in Sagetator accentueaza dragostea care nu dureaza , care iubeste libertatea, aventura , incitarea. Este o energie ce indeamna la flirt, stil de viata creator. In casa VIII , Venus este sustinuta de energia martiana in Leu, intensificand natura afectiva ce poate crea un gust pronuntat pentru legaturi amoroase uneori excessive . In casa VIII Venus  in conjunctie cu Luna Noua in Sagetator  poate fi sinonim cu noi inceputuri in afaceri,  usurinta in castiguri ce pot aparea prin aportul financiar al partenerului, al asociatului , posibile mosteniri.

Faza maxima a Lunii Noi in  Sagetator are loc cu Soarele in Sagetator gradul 24 :39 in conjunctie cu Luna in Sagetator gradul 24:39.

Luna in Sagetator , intr-un semn mutabil de foc, aduce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si destula furie. Este o constientizare a limitarilor de tot felul, dar dezvaluie atat de bine si prapastia care separa intentia de implinire, chiar si in aceste conditii, vom continua plini de avant sa refuzam realitatea , imaginatia ajutandu-ne sa credem ca suntem deasupra problemelor si ca le stapanim. Este o energie ce ne face destul de vioi, energici, vom sti sa folosim cuvintele mieroase care sa protejeze o relatie, o discutie., o  nevoie de libertate  ce se imbina cu o dorinta puternica de a calatori.
Soarele in Sagetator nu ofera prea multa maturitate , in schimb ,  aceasta energie  vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului, este o energie ce ne induce acel “ neastampar” necesar abordarii si explorarii  domeniilor noi, cunostintelor noi, este un “ neastampar “ permanent ce nu va sti sa dea suficienta atentie detaliilor, fiind  asadar mai preocupati si interesati de dificultatile unor solutii decat de problema propriu zisa Este o energie ce ne amplifica dorinta de dreptate , adevar , legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Optimisti, neastamparati, ne vom opune dominatiei tuturor,  vom dori sa fim independenti pentru a ne putea folosi cat mai bine de spiritul aventurier care in aceasta perioada este la cote maxime.

Momentul de Luna Noua reprezinta conjunctia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Sagetator gradul 24: 39, este un moment in care nici o energie nu o poate domina pe cealalta , este o legatura intre energia Yang-masculina a Soarelui si energia yin –feminina a Lunii., o Luna Noua plasata in casa VIII si sustinuta de Venus , Neptun si Marte .

In casa VIII , energia Lunii Noi poate  aduce una dintre cele mai dificile si mai profunde perioade din viata noastra, este un timp propice preocuparilor oculte , metafizice si spirituale  dar si manifestarii polaritatii negative a energiei lunare amplificand egoismul, zgarcenia, jocurile puterii , dorintele de tot felul, acestea cauzand puternice conflicte interioare si suferinta . Aceasta energie lunara in casa VIII sustinuta de Venus , Marte, Jupiter si Neptun  poate ajuta in gasirea unor valori mai profunde eliminand conditionarile sociale , falsele valori, Vorbim de o Luna Noua intr-o casa karmica VIII ce amplifica conditionarile ce vin din trecut relative la sexualitate , valorile atasate relatiilor , responsabilitatile ce decurg din utilizarea fortei cu un impact profund asupra celorlalti . Este cel mai bun moment de a incerca sa aducem spiritualitatea in viata noastra , aceasta poate oferi intelegere si constientizare a ceea ce avem de facut cu viata noastra , orice refuz de a incerca sa folosim acest impuls spiritual continuand sa fim atrasi doar de jocurile puterii ,a sexualitatii, a valorilor  materiale  pot naste atentionari care pot fi destul de grave. Dar asta nu se intampla ca Universul ne vrea raul, nu , trebuie sa stim ca o Luna Noua in casa VIII cere respect si trebuie tratata ca atare aceasta energie .

Marte in Leu amplifica  energia Lunii Noi prin aspectul de trigon ,originalitatea, tenacitatea  si senzualitatea devin marcante, agresivitatea se transforma peste noapte in tandrete, legaturile interumane se realizeaza sau se desfac sub efectul conlucrarii ambitiei cu afectivitatea, creste atractivitatea sexuala, apare posibilitatea unor calatorii neprevazute.. Jupiter in Varsator este guvernatorul  acestei Luni Noi in Sagetator , iar prin aspectul benefic intre aceste doua energii se poate vorbi de noroc, abundenta , reusita afectiva , reusita cu prietenii,reusita in parteneriate .  Idealismul , sensibilitatea , intuitia sunt atuurile oferite de combinatia Jupiter , Neptun cu energia lunara.

Uranus in casa XII poate destabiliza acest moment de Luna Noua prin aspectul de careu,vorbim de  secrete ce pot iesi la lumina,  tulburari nervoase si grave conflicte psihice ,  necazuri cu justitia, incapatanare acuta , dorinta de schimbare , dusmanii ce pot provoca schimbari bruste de pozitie , pierderea popularitatii,  accidente de tot felul. , tulburari mentale serioase . Prezenta Nodului Nord al Lunii in Capricorn in casa X arata un blocaj in functii , in detinerea puteri, , respectului si integritatii. In combinatie cu energia lui Uranus se poate vorbi de schimbari bruste in viata sociala , in functii printr-o capacitate intuitiva de a anticipa si de a profita de aceste schimbari ,  apare dorinta dar si capacitatea de a schimba atitudinile sociale  , a institutiilor  prin metode iesite din comun.

Mercur in Capricorn este o energie favorizeaza  cautarea unei inaltimi ce va permite cunoasterea esentialului lucrurilor , abstractului dar si eruditiei, induce ambitie, seriozitate, inapatanare pentru realizarea unor scopuri, este o gandire matematica ,exacta,  dura, logica , profunda. Plasarea lui Mercur in casa IX favorizeaza rationamentul profund , intuitia , dezinvoltura in exprimare, capacitatea  de a riposta, atragerea de lucruri superioare, este o energie ce favorizeaza deplasarile de lunga durata.

Luna Noua in Sagetator  favorizeaza cautarea adevarului, o minte deschisa si conectata la cunostinte superioare, idealuri inalte. Este o energie de foc mutabil ce ne induce entuziasm pentru evenimentele imediate, o actionare directa , hotarata  dar si o lipsa de prudenta . Nerabdarea  va constitui principala problema in aceasta perioada, de aceea , este cel mai bine sa incercati sa incetiniti ritmul , sa incercati sa va stapaniti “ neastamparul”. Este cel mai bun moment pentru a gasi raspunsurile la propriile  intrebari , este o energie ce ofera posibilitati de extindere,viata poate deveni mai imprevizibila , mai incitanta .Este o Luna Noua ce poate oferi acces la adevarurile  spirituale.
Sagetatorul are drept simbol Centaurul ce tine in mana arcul si sageata, verbul caracteristic acestui semn este  de “ a intelege” cele doua dimensiuni : partea instinctuala , salbatica, materiala si aspiratiile sufletului , gandul ce cauta sa se inalte . Accentuarea casei VIII de catre aceasta energie lunara poate aduce noi inceputuri prin transformarea individuala  fie ea emotionala , fizica , mentala , spirituala , in aceasta casa se consuma si se transforma parteneriatele  , toate formele de intimitate, toate jocurile legate de putere.  Succes

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.