LUNA NOUA IN CAPRICORN-27 DECEMBRIE -2008 ORA 14:25 ORA ROMANIEI- UN TUMULT CREAT DE INTAMPLARI NEPREVAZUTE …

astro_2gw_100_luna_noua_in_capricorn6992220353

Luna Noua este un moment al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, de a reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.Luna Noua in semnul Capricornului , un semn plin de rabdare , intelepciune, ambitie , autoritate si nevoie de putere , are loc pe gradul 6:07 Capricorn , este o Luna Noua guvernata de Saturn stationar in Fecioara gradul 21:45.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Gemeni gradul 2:28, un ascendent mutabil de aer ce induce o energie ce ne va face schimbatori si atenti la mai multe lucruri, vom fi plini de neastampar, dornici de miscare , de distractii, devenim trubadurii adevarului. Cu o multime de ganduri contradictorii , plini de originalitate dar si cu dificultati in dragoste , iubiri ascunse, acest ascendent poate induce o gandire supromeneasca , transcendentala sau putem deveni asemenea unei pasari neliniste si nerabdatoare. Descendentul in Sagetator gradul 2: 28 aduce risipa in sentimente , parteneriatele sunt privite ca asocieri liber consimtite in care fiecare se bucura de independenta actiunilor dar si de libertate , este o viata in doi plina de capricii , dezamagiri, freamat , schimbare , interes fata de problemele exterioare. Casa IV in Leu aduce o nevoie imensa de fast in familie din dorinta de a reflecta puterea , armonia si respectarea autoritatii personale sunt elemente de baza , aparentele in familie sunt la mare inaltime din dorinta obtinerii aprobarii celor din jur, sentimentul de sine este foarte important, familia este urcata pe scena in aceasta perioada .

MC –casa X in Varsator este o energie plina de inventivitate, originalitate ce poate aduce pentru unii destula popularitate. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Capricorn in casa IX, este o energie ce induce o minte practica , folositoare , discutii transante , clare. Vorbim in aceasta perioada de rabdare , prudenta , practicism, nu putem vorbi de prea multe emotii sau de prea multe cuvinte invaluite in emotii , Mercur in Capricorn este o energie favorizeaza cautarea unei inaltimi ce va permite cunoasterea esentialului lucrurilor , abstractului dar si eruditiei, induce ambitie, seriozitate, inapatanare pentru realizarea unor scopuri, este o gandire matematica ,exacta, dura, logica , profunda. Plasarea lui Mercur in casa IX favorizeaza rationamentul profund , intuitia , dezinvoltura in exprimare, capacitatea de a riposta, atragerea de lucruri superioare, este o energie ce favorizeaza deplasarile de lunga durata. Aspectat pozitiv de Saturn( trigon) si de Uranus ( sextil) energia lui Mercur ne da seriozitate , profunzime in gandire , ambitie intelectuala dar si inventivitate , inteligenta exprimata cu usurinta , spirit agil ce poate patrunde rapid in gandirea celorlalti . Guvernatorul Descendentului este Jupiter in Casa IX ce favorizeaza conceptiile filosofice , atractia catre mister, adevar suprem, profituri prin calatorii, strainatate, afaceri cu strainii. Jupiter in Capricorn in casa IX este puternic prin casa deoarece casa IX este casa lui naturala deschizand mintea pentru intelegerea tuturor lucrurilor si reducerea acestora la proportii ce pot fi dirijate, este o energie benefica in clasificarea valorilor, convingerilor, sistemelor, ipotezelor, promovarea unor idei indraznete, ambitie sociala puternica. Explorarile mentale ofera intuitie si vise care se pot realiza , reusita prin calitati morale, succes prin studii superioare. Expansiunea sociala sau profitul , pot proveni din calatorii, strainatate, calitati pentru limbi straine , este o energie ce induce destul de mult amuzament prin voiaje lungi.

Guvernatorul casei IV este Soarele in Capricorn in conjunctie cu Luna in Capricorn ce reprezinta momentul de Luna Noua in Capricorn graful 6:08. Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita , este in exil, inducandu-ne destula prudenta , ambitie si o nevoie acuta de a calcula fiecare pas, totul se masoara se calculeaza , orice schimbare se face in liniste din dorinta de a fi totul in siguranta. . Rezistam cu stoicism tuturor conditiilor , relatiile devin difice din cauza lipsei unei capacitati de comunicare , ne transformam in acei timizi care nu mai stiu sa fie sensibili decat la probleme serioase , importante . Este o energie ce induce un comportament taciturn dar plin de un umor sec amuzant. Semnatura Soarelui in Capricorn include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina. Luna in Capricorn aduce metoda si seriozitate, abilitate de a profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Ceea ce este destul de important prin aceasta energie a Lunii in Capricorn este nevoia de a organiza lucrurile astfel incat sa evitam nesiguranta , este o energie ce creste frica de nereusita , de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur. O Luna Noua in Capricorn , deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut, camin, traditie, aduce initiative , creativitate dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine , autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate ,este o Luna Noua ale carei energii “canta “despre munca.

O Luna Noua in Capricorn plasata in casa VIII este propice dezvoltarii interesului pentru viata de apoi , misticism, ocultism, frofunzimea sentimentelor . Este o orientare profunda catre toate aspectele importante ale vietii , poate fi o Luna Noua ce aduce una dintre cele mai dificile perioade in care egoismul, jocurile puterii , dorintele carnale sunt destul de accentuate. Urmeaza o perioada de cautare a unor valori mai profunde necesare dupa ce valorile , conditionarile sociale au fost considerate ca lipsite de sens si de semnificatie, VOM SIMTI O SENZATIE PUTERNICA DE PLATA KARMICA A TUTUROR INCALCARILOR , TABUURILOR DIN TRECUT. Aceasta Luna Noua in Capricorn este in conjunctie cu Pluto in Capricorn plasat tot in casa VIII, o casa naturala in care Pluto este domnitor , deci putem vorbi de un Pluto destul de puternic prn casa .Aceasta conjunctie aduce vulnerabilitate , modificari radicale ale unor situatii, un tumult creat de intamplari, piedici ce nu ne vor lasa sa ne bucuram prea mult de ceea ce am crezut ca am obtinut asa de usor .Circumstantele vietii indica noi faze in vederea schimbarii orientarii, pozitiei sociale, imprejurarile declanseaza resorturi ascunse care par sa hraneasca un nou proiect, o noua relatie, o noua pozitie sociala , dar in ciuda luptei si a eforturilor depuse , nesansa , nenorocul castiga. Este un moment cu posibilitati uriase de bulversare a vietii dar si schimbari radicale in existenta.

Luna Noua in Capricorn dar si prezenta planetelor Mercur, Pluto , Jupiter , Marte tot in Capricorn sunt guvernate de Saturn in Fecioara in casa V, un Saturn stationar ce vorbeste de lovituri mai mult sau mai putin nefericite, stagnare, blocaje , frictiuni, nehotarare, indoiala. Saturn in Fecioara stationar pe gradul 21 : 45 ( viteza este o) induce destula incapatanare , energiile celor sase planete vor fi filtrate si dirijate asa cum crede de cuviinta Saturn , putem vorbi de nesiguranta, comportamentul capricios dar si o lipsa de control a evenimentelor si posibilitatilor.

Un Marte in Capricorn ce activeaza gradul 0 poate energiza si activa evenimente deosebite , putem vorbi de probleme ce implica interventia autoritatilor , putem vorbi de pierderea unei puteri . Marte in Capricorn este o energie desecanta ( uscata) , nu este energia cea mai fabvorabila spontaneitatii si vioiciunii, dar stie sa canalizeze atat de bine activitatile intr-o maniera exclusiva spre o finalitate esentiala.

Ideograma Capricornului ce sugereaza capul si coarnele Caprei este cea mai complexa dintre toate, incluzand toate elementele :cercul, semiluna si linia, de aceea , aceasta Luna Noua in Capricorn este propice analizarii obiectivele realiste ale vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru , este un moment propice descoperirii misiunii vietii dar si actiunilor pe care destinul le asteapta de la noi. Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile , relatiile , convingerile , sa fim rabdatori si sa dam dovada de responsabilitate , maturitate , organizare. Este un timp al masurilor practice, angajamentelor serioase , sa fim asemeni “ Caprei” ce se catara pe munte dar nu se grabeste, pasii sunt rari si siguri dorind sa fie sigura ca isi atinge obiectivul , iar acolo sus cu siguranda se va hrani din “ Cornul abundentei”.

Va doresc un “AN  NOU PLIN DE SPERANTE SI DE REALIZARI “.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. te rog spune-mi si mie cum e cu lilith-ul?nu stiu pe astrograma mea unde e..sau ce semn are.sunt nascuta pe 22-03-1986 berbec poate poti sa-mi dai si un raspuns!mersi frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.