LUNA NOUA IN BERBEC – 5 APRILIE 2019, ORA 11 :50, ORA ROMANIEI–“ QUO VADIS, DOMINE?”

“ Doamne, arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu.” Psalmul 142

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

Acuma, mariajul astral are loc pe gradul 15:17  Berbec ( se grabesc mirii), lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 5, din orice semn zodiacal. La masa cosmica a mirilor sta Vibilia (asteroidul 144) ce actioneaza ca un indrumator in noile cai, calatorii, explorari. Ea actioneaza ca un indrumator si tutore pentre calatoriile noastre. Daca ne-am ratacit de la adevaratul curs al vietii noaste, acuma, intrebarea Quo vadis Domine-Incotro Doamne?  primeste raspuns, fel de fel de indrumari, gasim calea corecta, gasim calatoria necesara cresterii noastre spirituale.

Dar, aceasta Luna Noua este provocata de Saturn in Capricorn ceea ce poate face ca noile inceputuri sa fie inconjurate de niste blocaje, temeri, piedici. Bagajele lui Saturn vin sub forma de indoiala, vinovatie, eschivare, plati karmice, confuzie interioara dar si exterioara, autoritati care ne blocheaza calea de urmat. Este un moment de reasezare a lucrurilor, reasezare care de multe ori trece prin diverse crize.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Odata cu semnul Berbec incepe un nou ciclu de viata. O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet de divinitate, de lectia noastra de viata.” La vremuri si energii noi, actiuni noi” este mesajul acestei Luni Noi in Berbec. Semnul Berbecului este primul semn din Zodiacul nostru, asa ca Luna Noua in acest semn este benefica unor inceputuri proaspete ce ne vor pune in lumina identitatea, autenticitatea, maiestria noastra.
In semnul de foc al Berbecului, un foc grabit, noile inceputuri sunt favorizate prin actiuni directe, inventivitate, incredere personala. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” , deci un indemn cosmic catre speranta, incredere. Negativ, Berbecul  este impulsiv, insistent, incapatanat  iar proverbul  “ graba strica treaba “  pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator.
Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, sa incercam ceva nou, de pionerat, dar fara sa fim agresivi. Asa cum natura invie si noi putem reinvia pe un alt nivel daca reevaluam relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbari importante in viata noastra.
Este cea mai buna perioada pentru a ne exprima autenticitatea, sa ne bazam pe noi insine, sa cautam fericirea in noi fara a da vina pe ceilalti ca nu aduc fericirea in viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiente care implica ceva nou.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a fi “, verbul magic al Berbecului este conjugat in casa X, o casa naturala a lui Saturn care defineste relatia noastra cu puterea, reputatia, statutul social, cariera, oportunitatea progresului spiritual, figurile autoritare, unul din parinti(tatal). Casa X este o casa extrem de importanta in astrologie, aici, in aceasta casa unghiulara ne gasim vocatia, chemarea, tot in casa X, ni se cere sa folosim cu intelepciune puterea personala, pozitia sociala, statutul public, puterea sociala. In aceasta casa, Luna Noua in Berbec devine o energie extrem de importanta si ne aduce aminte ca scopul fiecaruiadintre noi nu este doar implinirea materiala ci si dezvoltarea spirituala. Chestiunile care privesc profesia, sefii, reputatia profesionala, vin in prim plan. Suntem indrumati catre ceea ce ar trebui sa facem in continuare in cariera noastra astfel incat sufletul nostru sa fie multumit.

Fii realist cu privire la ceea ce poti sa faci ne spune Saturn in Capricorn ce bruiaza noile inceputuri generate de Luna Noua in Berbec. Aspectul de careu este privit in astrologie ca un aspect destul de problematic dar care poate sa ne ajute sa devenim constienti de energiile si dorintele noastre. Fara aspecte provocatoare ( careuri si opozitii ) nu putem sesiza provocarile vietii, nu trebuie sa ne speriem de acest aspect de careu ce ne poate arata ce trebuie sa schimbam dar ne pune la dispozitie si energia necesara pentru a face fata schimbarilor cerute. Deoarece Saturn este in casa VII, o casa unghiulara ce ne vorbeste despre casatorie, sot, asociat si asocieri, contracte, dusmani declarati, hotarari judecatoresti( toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri, in dusmanii si rivalii nostri, ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi) iar Luna Noua in Berbec energizeaza casa X- demnitati, cariera, viata sociala, onoruri, parinti, in aceste domenii suntem chemati sa facem fata provocarilor vietii.

Cu Saturn in Capricorn de mana cu Nodul Sud in Capricorn, vom atrage situatii karmice care ne vor invata smerenia, sa cultivam iertarea si o abordare mai umila fata de ceilalti. Multe relatii dificile vor fi date deoparte ca parte a unui proces necesar de crestere personala. Sunt reevaluate propriile noastre relatii si suntem sustinuti sa facem cateva schimbari de durata daca meritam acest lucru, daca ne-am platit datoriile karmice. Trebuie sa renuntam la atitudinea critica excesiva, sa invatam ca nimeni nu este perfect in aceasta lumea. Sa repetam cat de des putem : “ ma iert, aleg sa ma iubesc pe mine insami chiar si cand gresesc, ma iubesc asa cum sunt, ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziile, ii iert neconditionat”. Acest lucru ne  vindeca sufletul, vindeca si rupe lanturile karmice.

Iar Marte in Gemeni in casa XI, guvernatorul acestei lunatii in Berbec, ne aduce in atentie preocuparile umanitare, idealismul social, prieteniile, functiile publice, veniturile din cariera, viziunile spirituale, activitatile politice.Este un moment bun pentru alaturarea la o noua organizatie, un nou grup, in special in cele orientate catre ajutor, cauze umanitare, spirituale.Putem fi interesati de tot ce este diferit de noi, devenim toleranti, deschisi, curiosi, putem realiza ceva deosebit, putem schimba ceva, adauga ceva, scapa de ceva.

Vibilia poate da o afinitate pentru calatorii importante. Ea poate actiona ca un indrumator si tutore pentru calatori, pentru ratacitori, pentru drumuri si cai noi. Daca cineva se rataceste, Vibilia il va ajuta sa-si gaseasca din nou drumul corect. Vibilia poate sa arate calatoriile si natura acestor calatorii iar in casa X si in fuziune cu Luna Noua in Berbec poate indica noi calatorii pentru munca, pentru dezvoltare profesionala, pentru dezvoltarea spirituala. Vibilia pote servi acuma drept ghid pentru a ramane pe cea mai buna cale pentru atingerea obiectivelor.

La nivel de suflet, Luna ne dezvaluie tiparele, obiceiurile care trebuie sa fie depasite sau transformate intr-o exprimare pozitiva pentru a avansa spiritual. Luna Noua in Berbec ne cere sa ne controlam furia, egoul, sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru, catre liniste sufleteasca. Si doar in tacere, in pace sufleteasca, se executa cele mai mari activitati. Intonati cu voce tare mantra AUM prelungind vocalele. Vibratia acestei mantre produsa in gat purifica organismul nostru. Practicati in fiecare zi, deschideti-va mintea, deschideti-va inima, rugati-va si credeti in forta acestei mantre.

Macar la marile schimbari din viata noastra sa nu lipseasca “ Incotro Doamne?”. Dumnezeu ne-a creat pentru un anumit scop si acuma ni-l descopera daca cerem indrumare, ajutor.

A fi sau a nu fi …..ce? Doar inima stie asa ca, sa lasam inima sa-si strige dorintele iar cerul va fi prietenul nostru.

Aceasta Luna Noua in Berbec are o influenta deosebita asupra celor nascuti injurul datei de 5 (plus, minus 3 zile) aprilie, iulie, octombrie, ianuarie( semnele cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn).

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.