LUNA NOUA IN VARSATOR – 1 FEBRUARIE 2022, ORA 07: 46, ORA ROMANIEI-LAMPA LUI ALADIN….

“Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate, i se deschide.” Matei 7

bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 12:20 Varsator se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 12:20 Varsator si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 1, din orice semn zodiacal.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, o atitudine noua, vindecari, o intelegere noua, ambitii si obiective noi. In semnul de aer al Varsatoului, aceasta “apa astrala”  noua pune un accent deosebit pe mintea noastra, pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, stiinta, idealurile umanitare si constiinta de grup. Varsatorul atrage noul, serveste traditionalistii ( Saturn) dar si futuristii(Uranus). Semnul distinctiv al Varsatorului este dezvoltarea valorilor umanitare- principiile altruiste care exista in centrul fiecarei fiinte umane. Cuvantul umanitar deriva din esenta a ceea ce inseamna a fi om. Este promisiunea de a fi cel mai bun si de a actiona plin de bunavointa, inofensivitate, compasiune si dragoste pentru toate fiintele. Fiind o zodie de aer, Varsatorul si Luna Noua in Varsator ne spun ca toti suntem interconectati prin aerul pe care il respiram , prin comunicarea pe o scara masiva, radiouri, televiziune, internet, biblioteca digitala, filme, computer, relatii publice, discursuri, ghizi, noi forme de comunicare, noi forme de gandire. Prin aceasta Luna Noua in Varsator, Universul face trimitere la grupuri sociale, companii, asociatii, interese de grup, responsabilitatea individuala fata de grup, prietenii, inovatii, altruism, stiinte oculte in special, astrologie.
Aceasta energie “ noua, noua, noua” ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut, de un comportament distructiv,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza, ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra.

Varsatorul se refera la minte iar problema este de ce ne legam cu mintea noastra. La nivel superior, Varsatorii sunt altruisti, filantropi, generosi, sinceri. Ei stiu sa-si selecteze prietenii dupa instinct, stiu sa-si depaseasca propriile ganduri si sa se lase ghidati de subconstient- mintea eterna si divina care este interconectata in permanenta la  “Apa vietii varsata pentru cei insetati”.

Aici intelegem vorbele lui Isus:” Dar celui ce bea din apa pe care i-o voi da Eu, nu-i va mai fi sete in veac, ci apa pe care i-o voi da Eu va deveni in el un izvor de apa, tasnind spre viata vesnica” (Ioan 4:13-14).

Varsatorul de tip inferior este fixat pe propria activitate mentala dedicata doar lucrurilor din lumea fizica, problemelor, afacerilor sale, tot ce tine de material uitand de divin.

Cu Luna Noua in Varsator, suntem sustinuti sa ne linistim mintea si sa putem accesa idei si solutii la problemele noastre cotidiene aliniindu-ne cu fortele cosmice. In calatoria spirituala, activitatea intelectului este considerata de fapt un obstacol. Trebuie sa putem trece dincolo de intelect pentru a realiza adevarul spiritual, iar aici este Luna Noua in Varsator, un pas catre un nou nivel de constiinta. Contiinta bruta este tangibila si este in legatura cu simturile noastre; putem vedea o piatra, o putem ridica, o putem simti in mana noastra. Auzim cum curge apa. Constiinta subtila este taramul gandurilor. Suntem constienti de gandire, dar nu ne putem vedea gandurile si nici nu le putem atinge. Aici experimentam intelectul. Constiinta extrem de subtila se afla in linistea si tacerea dincolo de ganduri, iar aici experimentam intuitia. Este constiinta Universului si, odata ce suntem capabili sa actionam ghidati de intuitie, avem acces la intelepciunea eterna si divina a Universului. Alinierea noastra cu fortele cosmice ne ajuta sa vedem un aspect al divinului in toti oamenii, in tot ceea ce ne ajuta sa ne ducem traiul aici pe pamant. Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre , sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine sa-i lasam pe ceilalti sa se manifeste asa cum sunt.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.

Luna Noua pe gradul 12:20 Varsator activeaza casa XII, o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti. Acuma, trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. Casa XII este vazuta adesea ca un loc de sacrificiu de sine, un loc in care suntem amagiti sau ii amagim pe altii, suntem tradati sau ii tradam pe altii, si asta in numele unei iluzii, in numele unei plati karmice, in numele unor conditionari dincolo de puterea noastra.

Aburiti, impotmoliti in fel de fel de iluzii, fantezii, dorinte, nu este de mirare ca ideea de sacrificiu de sine este ea insasi o conceptie gresita. Sacrificiul de sine nu inseamna ca trebuie sa fii o victima sau un martir care tot continua sa isi neglijeze propriile nevoi pentru a face pe plac altcuiva sau pentru a indeplini capriciile altora, sau pentru a trai in povesti construite ademenitor de altii, sau pentru ca vrei sa faci parte din povestea altora numai din povestea ta nu. Acuma, luna noua poate fi un pas nou in intelegerea sacrificiilor noastre, suntem ajutati, indrumati, impinsi adesea de o forta nevazuta catre povestea noastra, drumul nostru, calea noastra.

Cu Luna Noua in casa XII, univesul ne spune ca “lampa lui Aladin” este prezenta in fiecare dintre noi. “Aladin“ inseamna ‘nobletea credintei“ iar noi trebuie sa mentinem viu factorul Aladin, care spune ca trebuie sa cerem daca vrem sa obtinem lucrurile dorite. Acest lucru ne spune si Isus:

“Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate, i se deschide.” Matei 7

Fiecare avem la dispozitie o lampa a lui Aladin(subconstientul nostru-intelepciunea eterna si divina din noi), dar e necesar sa devenim constienti de existenta acesteia, sa ne asiguram ca duhul lampii nu trebuie sa ne ghiceasca dorintele ci noi sa le formulam cu claritate, pentru a fi auzite. Asa, legati de puterea miraculoasa divina din noi (duhul lampii lui Aladin), putem infaptui lucruri minunate. Asa cum Aladin gaseste lampa, o curata si elibereaza duhul lampii care ii spune :”Dorinta ta este porunca pentru mine”, aceasta Luna Noua in Varsator activeaza “ lampa lui Aladin” din fiecare dintre noi si ar trebui sa fim foarte atenti ce cerem deoarece Universul este gata sa ne indeplineasca orice dorinta.

Suntem ajutati sa intelegem ca in fiecare dintre noi exista o adevarata “mina de aur-lampa lui aladin”, o bogatie inestimabila, de unde putem “extrage” tot ceea ce avem nevoie, pentru a trai o viata fericita si indestulatoare. Oricare ar fi obiectul dorintelor noastre, Luna Noua in Varsator ne spune ca il putem obtine din acest tezaur. Toata aceasta bogatie din noi asteapta sa fie descoperita si canalizata in mod corect si benefic. Este timpul sa ne cunoastem disponibilitatile latente, pentru ca ele sa capete o forma concreta in aceasta lume. Sa eliminam cu fermitate toate ideile false si superstitiile de orice fel; sa incetam sa mai fim receptivi la opiniile eronate sau temerile de multe ori nejustificate ce inlantuiesc marea majoritate a oamenilor. A venit timpul sa avem incredere in adevarurile si cunoasterea eterna ce  guverneaza viata. Acestea nu se vor schimba niciodata. Gandul reprezinta forta ce  declanseaza anumite procese mentale, iar subconstientul (duhul lampii lui aladin) reactioneaza la acest gand. De aceea, este timpul sa invatam sa intretinem numai ganduri armonioase, pace launtrica, prosperitate, sanatate, iubire, libertate, bunatate, bunavointa; atunci, in viata si destinul nostru se  vor petrece adevarate miracole.

Afirmati mereu: “Imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu. “Nu spuneti niciodata: “nu pot”. Depasiti-va teama si inlocuiti acele vorbe cu urmatoarele cuvinte: “Totul imi sta in putere datorita giganticei forte a subconstientului. Cu mine sunt pacea, iubirea, armonia si prosperitatea lui Dumnezeu”.

Subconstientul nostru este asemeni unui soldat ascultator care executa ordinele pe care i le dam, si tocmai de aceea trebuie sa invatam sa fim foarte atenti la gandurile si cuvintele noastre. Sa nu permitem nimanui sa gandeasca in locul nostru; sa luam singuri decizii, sa ne alegem cu grija gandurile. Emerson spunea: “Omul devine tot ceea ce gandeste pe parcursul zilei.”

Prin urmare, alegeti viata! Alegeti dragostea! Alegeti sanatatea! Alegeti fericirea! Alegeti prosperitatea! Alegeti bucuria!

Pentru a evita un conflict intre dorinta si realitate, sa folosim sugestia urmatoare:

“Pe zi ce trece devin din ce in ce mai prosper”.

Varsatorul  este un semn condus atat de zeul traditiei(Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii.

Cu Luna Noua de mana su Saturn in Varsator, una dintre lectiile oferite este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare. Avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Este timpul sa renuntam la temerile si inhibitiile noastre, la limitarile autoimpuse. Trebuie sa dezvoltam o atitudine mai matura si mai responsabila fata de viitorul nostru. Ceea ce poate crea probleme acuma este negativitatea. Fie din cauza circumstantelor, fie a propriei atitudini, lumea poate parea dura si neprietenoasa. . Daca gandim negativ in legatura cu noi atunci, Saturn va invita evenimente negative, pentru a sprijini gandurile noastre. Increderea se estompeaza; apar indoielile de sine. Este cel mai bun moment pentru a recunoaste ceea ce nu functioneaza si pentru a face o schimbare in gandirea noastra. Acest aspect major accentueaza necesitatea de a intelege puterea mintii, a gandului si a cuvantului. Iar schimbarea in gandire (si actiuni), va conduce la initierea noastra divina si la libertatea spirituala.

Luna Noua in Varsator este provocata chiar de conducatorul modern al varsatorului, Uranus pe gradul 2:44 Taur ce vrea sa ne schimbe credintele noastre legate de bani, resurse, bunuri materiale si imobiliare, stabilitate financiara, relatia noastra cu resursele naturale ale Pamantului. Acest patrat al lunii noi cu Uranus aduce tensiune si disconfort iar actiunile , imprevizibile, abrupte, pot strica multe. Orice intentie a Lunii noi poate fi dificila. Chiar daca avem planuri clare, Uranus schimba totul fara notificare. Aici, vorbim de circumstante neprevazute. Aici, nu vorbim neaparat de esec sau ca pierdem ceva, de fapt, provocarile acestui moment ne conduc catre acele circumstante necesare evolutiei noastre si pe care nu le putem crea pe cont propriu. Uranus vrea sa ne eliberam mintea de limitarile impuse de noi insine. Suntem incurajati sa dam deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste nevoilor noastre emotionale, securitatii noastre interioare. Trebuie sa recunoastem ca un anumit nivel de detasare si distantare de obiceiurile si atasamentul nostru fata de trecut ne pot ajuta sa ne desprindem de comportamentele distructive care ne tin blocati. Cu cat suntem mai usori( renuntam la multe idei invechite) cu atat putem calatori mai repede, putem creste, evolua.

Aceasta Luna Noua in Varsator ne aduce aminte de cunostintele divine din noi, de intelepciunea eterna si divina a subcontientului nostru la care trebuie sa apelam tot timpul, “ ma las ghidata in permanenta de intelepciunea eterna si divina din mine”, este cea mai sigura cale de avansare a noastra.

Asa cum Aladin gaseste lampa, o curata si elibereaza duhul lampii care ii spune :”Dorinta ta este porunca pentru mine”, aceasta Luna Noua in Varsator activeaza “ lampa lui Aladin” din fiecare dintre noi si ar trebui sa fim foarte atenti ce cerem deoarece Universul este gata sa ne indeplineasca orice dorinta.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

  1. Pe cat de frumos , clar, puur si simplu este aceasta citire a ta , pe atat e si de utila ..ca sa fiu in ton cu tine si cu ping-pong-back, permite-mi sa inserez “faca-se tie dupa credinta ta “..iar acesta este fapta de dinaintea dorintei tale si una cu ea. Asa ca tot ce si-ar putea dori fiecare e dinainte facut..Io-mi doresc sa pot sa fiu corect..ceea ce doresc&urez la toti.

  2. mda, interesant, nu-s fana astrologie asa cum e ea prezentata in zilele noastre dar asta este altceva ..si-mi place modul de prezentare..eu de la mama mea stiu ca nu e de bine sa faci altora ce tie nu ti-ar place sa ti se faca ..apoi am cititit candva ca ata e o Regula de Aur in relatiile umane normale. Merci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.