LUNA NOUA IN SCORPION–4 NOIEMBRIE 2021, ORA 23:47, ORA ROMANIEI–“ VEGHEATI SI RUGATI-VA……”

“Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.”Matei 26:41

Fiecare luna noua vorbeste despre noi inceputuri, noi oportunitati,  renastere si transformare. Este un moment excelent pentru a incepe proiecte noi, pentru a stabili noi obiective si pentru a le revizui pe cele existente.

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Acuma,  Soarele este de mana cu Luna pe gradul 12:40 Scorpion si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 4 din orice semn zodiacal.

Dar sa inceapa nunta….

Scorpionul are legatura cu viata si moartea, revizuirea si vindecarea trecutului, renasterea, transformarea majora, “mori si devino alt om”, probleme de frica, control, putere, sex, cu acele lucruri care obliga obsesiv, dependente, tabuuri, resurse partajate, impozite, credite bancare, mosteniri, secrete, scandaluri, banii altor persoane. Scorpionul este un semn de apa, care ne guverneaza emotiile, de fapt o gama complexa de emotii ce pot fi o binecuvantare sau un blestem. Fara o intelegere adecvata a modului de procesare a emotiilor, acestea se fixeaza in noi(obsesii) si vom scapa greu de ele ( scorpionul este un semn fix), ne stapanesc corpul fizic. Testele Scorpionului se refera la cele trei aspecte ale fiintei umane(fizic, emotional, mentalul inferior) in planul fizic. In primul rand vorbim de testele apetitului(pofte) ce se manifesta prin: sex, confortul fizic si banii ca energie concretizata. In al doilea rand, sunt testele legate de dorinte si de planul astral. Acestea sunt mai subtile in natura omului si produc efecte automate in planul fizic; ele sunt impuse de natura dorintei si sunt din nou trei la numar: frica, ura si ambitia sau dorinta de putere. Apoi, exista, in al treilea rand, testele mintii critice inferioare care sunt: mandrie, separativitate si cruzime. Amintiti-va ca cel mai rau tip de cruzime nu este de natura fizica, ci are un caracter mental. Fiecare dintre aceste noua teste scorpionice dezvolta nenumarate afectiuni emotionale care trebuie transmutate si vindecate (frica, slabiciune, lacomie, gelozie, aroganta, valori gresite, achizitie si acumulare, inertie, critica, ganduri de atac, concurenta, judecata, controlul celorlalti).

Iar aceasta Luna Noua in Scorpion este un timp perfect pentru o reinnoire personala la cele mai profunde niveluri. Este cea mai buna perioada pentru a renunta la comportamentele invechite, la emotiile si obsesiile nerezolvate, sa devenim adevaratii stapani ai emotiilor noastre si nu sa fim stapaniti, controlati de ele.

 “Nimic nu ma emotioneaza” este o afirmatie ce incepe procesul de purificare.

Pentru a beneficia la maxim de aceasta Luna Noua in Scorpion, trebuie sa ne axam mai mult pe obiectivele care se invart in jurul purificarii emotionale profunde.
Ce resentimente, ne-iertare si alte emotii negative continuam sa le alimentam?
Unde reactionam cu frica, judecata extrema, vinovatie sau rusine?
Fericirea, furia, tristetea, extazul, angoasa, merg mana in mana in aceasta perioada.
Este cel mai bun moment pentru a intelege cauza dezechilibrelor emotionale, a problemele financiare, a problemelor de putere si control. Marea schimbare pe care o putem face acuma este sa intelegem ca foarte putine lucruri le putem controla noi si sa cerem in permanenta ghidare de la subconstientul nostru care cunoaste si stie totul.

Scorpionul reglementeaza, de asemenea, probleme legate de viata, moarte, transformare, intimitate, relatii, distrugere, reinnoire si regenerare. Iar Luna Noua in Scorpion amplifica situatiile de criza, deciziile de viata si de moarte, serviciile de urgenta, transformarile profunde, renasterea din propia cenusa (reinvie mitul pasarii phoenix). In acelasi timp, aceasta Luna Noua  in Scorpion ne ajuta in orice circumstanta care necesita reconstructie, reinnoire si reforma, rasplateste rabdarea, capacitatea noastra de a face fata incercarilor si testelor vietii, refuzul de a admite infrangerea, biruinta asupra planurilor otravitoare ale unora care vor sa ne manipuleze, controleze, speranta in mai bine. Scorpionul reprezinta pana la urma energia mortii si a renasterii iar “ naste un om nou din tine” este sinonim cu pasarea phoenix (simbolul scorpionului) care renaste din propria cenusa, sau cu sarpele care isi varsa pielea veche pentru una noua.
Procesul mortii sugerat de semnul Scorpion nu este neaparat legat de moartea fizica ci de moartea sinelui inferior si invierea sinelui superior, de capacitatea de a ierta neconditionat si de a recunoaste originea divina a tuturor oamenilor.
A venit timpul sa invatam ca “ tot ce avem nevoie este deja in noi”, este un adevar spiritual profund.

“Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este în lume.” (1Ioan 4.4).

Cu Luna Noua in Scorpion in casa IV, aceasta energie proaspata ne sustine in tot ceea ce tine de familie, camin, parinti, securitate emotionala. Intre cei patru pereti ai propriei case ne vom simti cel mai bine pentru ca vom avea o dorinta de intimitate mai mare decat de obicei. Este, de asemenea, un moment ideal pentru a ne face casa mai frumoasa. Vom avea tendinta de a ne concentra mai mult pe afacerile si relatiile de familie si personale, in special cu cei dragi. Sunt posibile noi inceputuri legate de locul in care locuim sau muncim.

Uranus pe gradul 12:47 Taur in aspect de opozitie provocator cu Luna Noua in Scorpion, ne aduc aminte ca nu noi detinem controlul.
 Uranus este inventatorul cosmic care ne ajuta cu sau fara voia noastra iar Uranus retrograd in Taur vorbeste despre redefinirea unor valori, fapte si actiuni din trecut. Cum Uranus retrograd este in casa X, cerintele uraniene au legatura cu redefinirea unor ambitii profesionale, a unor asteptari legate de sefi, conducatori, profesori, a viitorului nostru. Acest aspect energetic poate rasturna orice plan, totul vine pe nepregatite, poate fi o perioada socanta intr-un fel. Conflictele in relatii, in parteneriate, sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta, exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor relationale. Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, problemele vechi ( Uranus retrograd)  se pot rezolva intr-un mod inedit.

Iar Saturn in Varsator participa si el la tensiunea acestui moment astral, marind frica de esec, indoiala de sine, problemele cu autoritatile. Intr-un fel, mergem “impiedicati”. Adesea, acest aspect accentueaza sentimentul de izolare, restrictiile, “autoritatea” tinde sa fie traita ca opresiune si nu ca sprijin. Se poate sa fie necesar sa facem schimbari importante in prioritatile de viata si asta datorita unor probleme legate de munca, probleme emotionale si personale, autoritati, restrictii impuse.

Cu Luna Noua in Scorpion in opozitie perfecta cu Uranus in Taur, ambele in semnul “caderii “ lor, putem experimenta fel de fel de socuri, schimbari relationale, rupturi bruste intr-o relatii, in fundatia unei familii, in lupta pentru putere. Aceasta perioada poate fi extrem de coplesitoare, imprevizivila, iar abordarea indemnului lui Isus:” Vegheati si rugati-va” poate fi cea mai buna modalitatea de a trece prin furtuna. Solutiile rapide nu sunt pe placul acestei lunatii in Scorpion, deci sa nu fortam nimic si sa ne lasam ghidati de divinitate.
Indiferent de straduintele noastre, de luptele noastre existentiale si relationale, de lucrurile indraznete pe care ne straduim din  greu sa le realizam, vine un moment in care tot ceea ce conteaza cu adevarat este sa ne lasam ghidati de divinitate. Dincolo de toate eforturile noastre, sta nevoia de pace si disponibilitatea de a accepta iluminarea de sus.  Depinde doar de noi, daca vom continua sa traim speriati sau alegem sa nimicim toata frica din subconstient. Frica este o energie gresit dirijata si  care trebuie transmutata in credinta. Iisus a spus: “De ce va temeti, o, voi necredinciosilor?”. Toate lucrurile sunt cu putinta celor credinciosi.

Fie ca Lumina divina sa va ghideze mereu!


Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.