LUNA NOUA IN SCORPION– 18 NOIEMBRIE 2017, ORA 13 :42, ORA ROMANIEI – “ TREBUIE SA VA NASTETI DIN NOU”

“ Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.
Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.” Matei 7:13-14

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata condus de semnul Scorpion.

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Ele sunt numite asa deoarece sunt responsabile cu luminarea lumii noastre. O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Scorpion pe gradul 26: 19, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 18 din orice semn zodiacal.

Dar acuma, aceasta nunta cosmica este chiar in casa lui Hades-Pluto (casa VIII),  o casa intunecata si luminata doar de suflet, de puterea sufleteasca, de ceea ce este adunat acolo. La masa mirilor dar destul de distanti stau Venus in Scorpion( relatii de suflet, secrete, posesivitate, mister, dorinta de manipulare, transformare, iubire si ura extreme), Jupiter in Scorpion de mana cu asteroidul 3811 Karma in Scorpion ce vorbesc despre plati, echilibrari karmice. Iar Uranus in Berbec pe gradul 25:23 este surpriza acestui moment( fura mireasa, dispare mireasa, dispare darul de la nunta…dispare mirele….).

      Semnul Scorpion este descris foarte bine de Hercule si lupta lui cu Hydra cea cu noua capete. Fiecare cap al Hydrei reprezinta o problema care trebuie rezolvata in drumul catre iluminare si catre cucerirea stapanirii de sine. Trei dintre aceste capete simbolizeaza dorintele legate de bani, sex, confort. Urmatoarea grupa se refera la frica, ura, dorinta de putere. Ultimele trei capete reprezinta viciile mintii: mandrie, egoism, razbunare. In lupta cu acest monstru otravitor, nu mijloacele comune vor fi de mare ajutor deoarece prin taierea unui cap, cresc altele doua in acelasi timp. Lupta lui Hercules cu Hydra care locuia intr-o mlastina statuta a durat pana cand el si-a adus aminte de sfatul Invatatorului sau:” Ne ridicam doar ingenunchind”. Astfel, Hercule a ingenuncheat, a apucat Hydra cu mainile goale si a ridicat-o in sus. Monstrul puternic in intuneric si noroi si-a pierdut “ puterea data de cele noua capete” cand razele soarelui au cazut asupra lui. Doar prin umilinta, credinta( ingenunchere), discriminare(  recunoasterea problemei), acceptarea unui sfat bun( Invatatorul), mintea superioara, o alta dimensiune ( deasupra capului, lumina Soarelui), Hercule devine victorios.

Sarcina Scorpionului este de fapt un proces de curatare si transformare ( hydra a fost scoasa din noroi ), nu intamplator, acest semn aduce moartea aparenta a naturii care supravietuieste in continuare in samanta. Toate testele Scorpionului au loc pe planul fizic si sunt in cele din urma rezolvate prin iluminare, intelepiune care emana din mintea superioara eterna si divina. Dar pana la iluminare, de multe ori ne bagam si noi in noroi dupa Hydra si greu mai iesim de-acolo daca nu ne aducem aminte de “ Invatator si de sfatul lui – ne ridicam ingenunchind, dobandim prin renuntare”.

La nivel de suflet, Luna dezvaluie tiparele, obiceiurile negative care trebuiesc depasite sau transformate daca vrem evolutie spirituala. Acuma, cu Luna in Scorpion, acest model negativ implica egoism, razbunare, suspiciune, gelozie, utilizarea abuziva a puterilor psihice, lipsa de consideratie pentru ceilalti. Luna in Scorpion nu este intr-un semn prea favorabil, de fapt acest semn al Scorpionului face din energia lunara o energie cu doua taisuri, poate sa aduca destule retineri, rupturi dar si destula impulsivitate si lupta pentru putere. Cu Luna in Scorpion, lupta pentru putere are planuri ascunse, comportament ce nu tine cont de nici o lege sau, la un nivel superior , putem deveni mistici, capabili de a patrunde secretele naturii, de a stapani dorintele inimii. Acuma, intunericul ( Luna ) este de mana cu lumina ( Soarele ) si acest moment de luna noua poate reinvia mitul lui Hercule in lupta lui cu Hydra, tot ce nu mai este folositor “ va muri”, tot ce trebuie reinventat devine o pasare Phoenix. 

Aceasta nunta cosmica in Scorpion se bazeaza pe instincte, dorinte sexuale, posesiuni distructive, secrete, tenebre, puteri ascunse, spionaj, drame, extremism, tiranie, ranchiuna, razbunare, dusmanie. La nivel superior, aceasta lunatie vorbeste despre iertare, eliberarea resentimentelor si a durerilor emotionale, despre comorile si talentele ascunse.

             Atat Luna Noua in Scorpion cat si casa VIII, casa lui Hades-Pluto, o casa naturala a Scorpionului, vorbesc despre transformare, revizuirea si vindecarea trecutului, aici, sufletul poate sa gaseasca “acel ceva unic” care sa curate tot ce este daunator, nefolositor. In casa VIII, energia Lunii Noi poate aduce una dintre cele mai dificile si mai profunde perioade din viata noastra. Este un timp propice preocuparilor oculte, metafizice si spirituale dar manifestarea polaritatii negative a energiei lunare implica egoismul, zgarcenia, jocurile ascunse puterii, dorinte obsesiva , acestea cauzand puternice conflicte interioare si suferinta. Casa VIII este o casa plina de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse. Aici, viata intima, banii, puterea, manipularea, secretele, transforma viata. In mod traditional, aceasta casa este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul este taxat, viata are un pret de platit. Tot casa VIII este asociata cu ocultismul, psihologia, razbunarea, gelozia, controlul, karma rea, trucuri murdare. Toti traim in tinutul lui Hades-casa VIII prin fel de fel de pofte pacatoase, lacomie, mandrie, furie, adultere, cruzime, razbunare, toate acestea sunt comune in acest loc si nu in Cer. Din nefericire, ne identificam cu lucrurile materiale si uitam de propria noastra origine divina, de originea noastra superioara. Dar tot aici ni se preda si regulile divine, cum sa ne schimbam comportamentul, cum sa ne stapanim simturile, placerile, dorintele obsesive, corpul fizic, cum sa ne dam seama de originea noastra divina iar aceasta Luna Noua in Scorpion vorbeste iarasi prin cuvintele lui Isus catre Nicodim: :” Adevarat, adevarat, va spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu. ” Ioan 3: 3

Multi cred ca sunt de doua ori nascuti, adica au obtinut a doua nastere doar prin credinta in Isus sau prin primirea botezului in religia lor. Dar stim foarte bine prin misterele Scorpionului ca botezul sau nasterea din nou este legata de constientizarea originii noastre divine, trebuie sa intelegem ca omul este alcatuit dintr-un amestec de elemente cotradictorii in care s-a revarsat Divinitatea. Si asa cum spune Steiner: “ Pacatul original consta in a lua in serios ceea ce nu are nimic de-a face cu seriozitatea. Dumnezeu s-a revarsat pe sine in lumea lucrurilor. Cel care ia lucrurile fara Dumnezeu, le ia doar ca morminte ale lui Dumnezeu. El ar trebui sa se joace cu ele ca un copil; iar seriozitatea sa si-o foloseasca pentru a scoate din ele Divinul, care doarme in ele fermecat. “

Iar raspunsul lui Nicodin din Evanghelie: “Cum se poate naste un om cand este batran ? Poate sa intre a doua oara in pantecele mamei sale si sa se nasca – Ioan 3: 4
Drept raspuns, Isus i-a zis : “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.
Nu te mira ca ti-am zis: “Trebuie sa va nasteti din nou.”

Aceasta Luna Noua in Scorpion in casa VIII ne poate ajuta sa devenim constienti ca traim zi de zi in lumea lui Hades-Pluto, suntem deja in Iad, acesta este adevarul. Iar pentru a iesi din aceasta lume, pentru a ne naste din nou avem in interiorul nostru toate instrumentele necesare. Toata materia sau energia de care avem nevoie pentru a ne naste din nou este in interiorul nostru, in energia sexuala –energia vietii, avem nevoie doar de vointa pentru a stapani si transmuta aceasta energie a vietii. Deci, vointa este singurul lucru de care avem nevoie. Indiferent de ce facem, avem nevoie de vointa. Ceea ce avem nevoie este doar sa ne schimbam, sa ne stapanim dorintele, poftele pamantesti ale corpului fizic, Hades stie ca  pofta este puterea lui pentru a trage sufletele in imparatia sa. Vrei sa mergi pe muntele Olimp? Atunci invinge-ma spune Hades si te las sa parasesti  imparatia mea. Daca treci peste tentatiile Hydrei, invingi, esti liber . ‘A fi nascut din nou” este o chestiune de vointa, este o chestiune de manipulare, de manipulare a energiei sexuale pentru a crea corpuri superioare. Acesta este misterul de a fi nascut din nou; acesta este misterul transmutarii apei in vin, asa cum l-a facut Isus la Nunta din Cana.

In mod traditional, aceasta casa VIII este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, nimic nu este gratuit, magazinul astral ne da o carte de credit dar cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile accumulate.

Iar aspectul de inconjunctie dintre Luna Noua in Scorpion( Mori si Devino a lui Goethe)  si Uranus retrograd in Berbec vorbeste despre reajustari ale unor fapte, actiuni din trecut( Uranus retrograd). Uranus in Berbec este schimbarea, neasteptatul, socul, perturba fara avertizare, elibereaza,trezeste. Din aces motiv, lucrurile pot aparea destul de neclare, ele trebuiesc reajustate daca vrem sa obtinem un echilibru intre aceste doua energii. Apare aici o lipsa a abilitatii naturale de a actiona in special cand apar situatiii noi, lipseste intuitia si capacitatea de a ne schimba dorintele si modul de actiune, nu avem nici o dorinta pentru schimbare. Putem sa ne bucuram de potentialul acestui aspect de inconjunctie atunci cand vom incerca sa dam dorintelor noastre un suflu spiritual, cand vom incerca sa intelegem ca dorintele pur material nu sunt suficiente pentru evolutia sufletului nostru. Acest lucru nu poate fi facut fara o lupta a noastra catre individualizare, catre unicitatea noastra dar aceasta lupta este insotita de lectii si experiente dificile. Deci, folositi-va vointa, nu va faceti griji cu privire la experientele celuilalt iar acest lucru este spus si de Isus : “De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? Sau, cum poti zice fratelui tau: “Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau”, si, cand colo, tu ai o barna in al tau?…Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.” Matei 7:3-5

Fiecare are calea lui, experientele lui, karma lui si daca tot timpul ne consumam energia pentru a vedea defectele celuilalt, atunci gresim foarte mult. Trebuie sa-i lasam pe ceilalti in pace, sa faca ce vor, fiecare trebuie sa lucreze in interiorul lui, sa-si invinga Hadesul lui.

Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, problemele vechi ( Uranus retrograde)  prind viata intr-un mod inedit. Uranus retrograd aduce in general inversari neasteptate, in semnul Berbecului si in casa I, aceste modificari sunt destul de personale si destul de accentuate.  “ Reinventeaza-te “ spune Uranus retrograd in Berbec.

 Venus in Scorpion in conjunctie cu Jupiter si Karma in Scorpion incanteaza in permanenta “ Memento mori” , amintindu-ne ca iubirea, sexualitatea, banii, puterea, negarea dragostei, modurile nesanatoase de a relationa ne transforma profund. In Scorpion, Venus este rugaciunea sufletului care ne conduce de la intuneric la lumina, de la ireal la real, de la moarte la nemurire, de la haos la frumusete. Scorpionul reprezinta intunericul, irealitatea, moartea, haosul, taxele sufletului, magnetismul feroce, manipularea iar Venus este lumina, realitatea, nemurirea si frumuse?ea sufletului. Aceasta nu este o pozitie deosebit de fericita pentru viata relationala deoarece nemultumirea sufletului devine otrava care face rau celor din jur. Aici Venus este “totul sau nimic”, dragostea este dificila, obsesiva, manipulatoare, creditoare, aici sufletul isi creeaza multe plati viitoare printr-o atitudine conflictuala, prin abandon, obsesii, gelozii profunde. In mod ideal, o relatie se bazeaza pe reciprocitate, nici un partener nu incearca sa-l domine pe celalalt. Acest lucru nu este valabil si pentru Scorpion care isi utilizeaza puterea intr-un mod distructiv in relatii.“Jocul Puterii” este filmul favorit al Scorpionul ce devine actorul perfect ce nu-si uita nici o replica. Asteroidul Karma aduce cele mai importante actiuni de viata din trecut in centrul atentiei la momentele potrivite. Cu Karma in Scorpion si in casa VIII, memoria karmica are inregistrari legate de bani, razbunare, secrete, mandrie, gelozie, sex, manipulare, putere, posesivitate, incapatanare, aici, soaptele sufletului incearca din rasputeri sa ne spuna sa nu mai repetam aceleasi greseli. Lasati ura deoparte, nu aduce nici un beneficiu, dimpotriva, creeaza datorii karmice si mai grele. Urmeaza o perioada in care atractiile devin fatale, predestinate oferind de fapt posibilitatea sufletului sa-si plateasca datoriile karmice si sa vada “lumina de la capatul tunelului”.

 Scorpionul are doi ghizi astrali, daca Pluto trezeste tot ce-i ascuns, Marte da cartile pe fata. Acuma, clopotele astrale capata un ton inedit prin aspectul provocator dintre Marte in Balanta si Pluto in Capricorn, cei doi guvernatori al acestei Luni Noi sunt in razboi, care pe care…. si activeaza tot ce tine de putere, lupta pentru putere, uniuni, aliante, prietenii, casnicii, legile justitiei.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Scorpionului, entitatile spirituale solare si lunare vor sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra..

Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului ce da in dependente( bani, putere, manipulare, lucruri ascunse, sex, gelozie, ura, razbunare). Cand ne putem stapani dorintele ( vezi povestea Hydrei),  acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie. Calea de mijloc este o lectie majora a acestei lunatii.

Iar Arhanghelul Samael este legat de Marte, semnul Berbec si Scorpion. Numele sau este de origine latina si inseamna “ Cel care l-a vazut pe Dumnezeu” sau “ Cel care il cauta pe Dumnezeu “.Camael sau Samael, nu de putine ori a fost confundat cu un inger al raului, in timp ce Enoh il descrie ca fiind unul dintre ingerii favoriti ai lui Dumnezeu. Se spune ca ingerul din gradina Ghetsimani a fost Camael deoarece in acel moment Isus avea nevoie de curaj si sprijin pentru tot ceea ce trebuia sa urmeze . Este arhanghelul pedepselor, cruzimii si razboiului, dar in acelasi timp al dreptatii divine, al adevarului care iese intotdeauna la suprafata si al curatirii prin suferinta. Camael este un mare indrumator si protector. El ne ofera  determinare si curaj pentru a depasi toate obstacolele pe care le intalnim în drumurile noastre. Este interesant de stiut si faptul ca arhanghelul Camael confera oamenilor capacitatea de a gasi sau de a recunoaste sufletul pereche. Camael poate fi vizualizat infatisat in rosu, emitand scantei verzi iar simbolul lui este o sabie in pozitie vertical. Pentru a putea fi invocat, rugamintea ar trebui facuta intr-o zi de marti ( zi pe care o guverneaza ). Camael ne va raspunde deosebit de repede  si trebuie sa nu uitam ca hartia pe care ne scriem dorinta, trebuie arsa în termen de sapte zile. In tot aceasta perioada, trebuie sa fim atenti la semnele ce ni se vor trimite. Ajutorul sau poate fi chemat prin urmatoarea invocatie-rugaciune: “Prin numele lui Dumnezeu Cel Preaputernic, Elohim Ghibor, te chem, prea-drept si prea-cinstit arhanghel Camael/Samael, pentru a ma ajuta in acest ceas in care am nevoie de curaj, dreptate si protectie, Aici si Acum. Amin!”

Succes

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

7 Comments

 1. Interesant si frumos articol.Mi sa parut un pic mai diferit de articolele anterioare.Multumesc Adriana si multa inspiratie in continuare iti doresc !
  Cu respect,Antonia.

 2. As adauga si inconjunctia NN -Pluto,alaturi de inconjunctia Uranus – Soare/Luna.
  Privind harta mi-au dat impresia a doua sabii incrucisate.

  Cumva distanta dintre mijlocul ” manerelor ” fiind cuspida C4,iar mijlocul distantei dintre varfurile sabiilor cuspida C10.

  ….

 3. ” O sabie iti asigura victoria doar în masura in care o stii manui cu precizie si indemanare! ”

  Adria a scris :”Camael poate fi vizualizat infatisat in rosu, emitand scantei verzi iar simbolul lui este o sabie in pozitie vertical.”

 4. Multumiri, se vede munca si pasiunea pentru ceea ce faci, este o placere sa citesc ce scrii. Felicitari si intuitie cat mai profunda! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.