LILITH IN CAPRICORN -9 NOIEMBRIE 2017 –ORA 5:58- ORA ROMANIEI -7 AUGUST 2018- CAUTAM TAPI ISPASITORI

“In nici un caz nu trebuie sa ne inchipuim ca ar fi vorba de ceea ce numim în mod curent noapte; „Lilith“ reprezinta Arhaii saturnieni care nu au reusit sa atinga nivelul de evolutie solar. Ei actioneaza si astazi, in timpul noptii, in somn, asupra corpului nostru fizic si eteric printr-o regenerare a acestora, supuse in timpul zilei actiunii de degradare a luminii. Iata deci ca Geneza ne arata ca Elohimii au trasat marile linii conducatoare ale existentei terestre, dar pentru implinirea lor si pentru actiuni secundare au dat sarcina Arhailor evoluati normal, iar ca elemente auxiliare li s-au alaturat Arhaii care din spirit de renuntare si de sacrificiu au ramas la stadiul saturnian, in tenebre, pentru ca viata sa poata aparea. Yom si Lilith reprezinta, deci, sa precizam inca o data acest lucru, cele doua grupe de Entitati superioare, dar opuse, care actioneaza ca ajutoare ale Elohimilor si care ocupa in Ierarhia cereasca rangul de Spirite ale timpului, sau Spirite ale personalitatii ori Arhai. Viata pe Pamant se tese, asadar, datorita Spiritelor formei (Exusiai sau Elohimi) si a Spiritelor personalitatii (Arhai), cu cele doua naturi ale lor, una normal evoluata (yom) si alta ramasa in urma (lilith).”Rudolf Steiner-Geneza

               Astrologic vorbind, Lilith( Luna Neagra) nu este o planeta, este unul din focarele eclipticii Lunii, intr-un focar al eclipticii Lunii se afla Pamantul, in celalalt focar dar si cel mai indepartat punct–apogeul lunar–locul in care luna se afla in pozitia cea mai indepartata de pamant, se afla Lilith. Acest apogeu lunar –Lilith dezvaluie calitatile ascunse ale sufletului nostru, care sunt supuse influentei unor forte intunecate (demoni, spirite cazute), care ne ispitesc si ne fac vulnerabili.

              Atat Lilith cat si Nodurile Lunare au legatura cu orbita Lunii, dar in timp ce Nodurile lunare leaga sistemul Pamant-Luna cu Soarele oferind astfel posibilitatea omului de a-si lega vointa cu vointa divina, Lilith conecteaza omul cu spiritele cazute, razvratite impotriva ordinii lui Dumnezeu si care cuceresc vointa lui libera. Chiar mitologia vorbeste despre razvratirea lui Lilith ce apare ca prima femeie a lui Adam, ea a refuzat sa se supuna lui Adam si asa legii lui Dumnezeu. Adam nu este dispus sa inteleaga si sa recunoasca egalitatea cu Lilith si se intorc la Dumnezeu pentru indrumare iar raspunsul dat “tu trebuie sa recunosti suprematia lui Adam “ a infuriat-o pe Lilith. Ea nu poate accepta acest lucru, la urma urmei, am fost creati in mod egal si in acelasi timp, cum sa nu fiu egala lui? intreba furioasa Lilith. Suparata, ea rosteste numele ascuns al lui Dumnezeu si pleaca din Paradis. Dumnezeu trimite dupa ea trei din ingerii lui cu un mesaj teribil: “Poti inca sa te intorci cu conditia sa fii umila, ascultatoare si sa accepti pe deplin auoritatea lui Adam, daca nu, vei fi blestemata vesnic, nu vei gasi fericirea pe pamant, orice legatura cu tine se va transforma in ceva rau, nu vei putea avea copii dar in schimb poti face rau celorlalti copii, vei fi detestata si vei trai in intuneric.” Dar Lilith nu vrea sa accepte suprematia lui Adam, ea vrea o relatie de la egal la egal, refuza astfel sa se intoarca, furia si acuzatiile ei sunt foarte reale si coplesitoare declansate de nedreptatea la care a fost supusa.

           Lilith devine mama demonilor, o regina a intunericului, prima rebela care a indraznit sa rosteasca Numele Lui, incalca porunca lui Dumnezeu si se opune creatiei. Dar si intunericul este important in evolutia omenirii, acest lucru are tot o natura divina, nimic nu este creat fara rost iar acest lucru apare in Geneza. Lilith imbratiseaza totul si toata lumea, mai stralucitoare in puterea ei si vie in plinatatea ei. Ea sta alaturi de fiecare persoana sfasiata de durere, maruntita de depresie, fracturata de furie sau rupta de vinovatie. Nu trebuie sa privim acest lucru doar numai negativ, se stie ca omul invata mai mult din greseli, esecuri, doar ca Lilith da adesea obsesii pentru lucrurile negative ceea ce dauneaza profund sufletului calator pe pamant.

Luna Neagra nu este o constructie imaginara, este o realitate astronomica, geometric vorbind, ea are o mare semnificatie, ea este la fel de importanta ca si pamantul insusi. Daca Pamantul este o manifestare vizibila de pe orbita Lunii, Lilith este discreta, tacuta dar puternica. Si tocmai de aici vine draga noastra fata primordiala cu misterele ascunse, intuneric, munca in intuneric, secrete, originea sufletului. Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, Luna Neagra are un loc foarte important in astrologie si in stiintele secrete. Lilith reprezinta acea frumusete feminina a sufletului ascunsa de multe ori, mandrie si libertate, independenta, gandirea libera, mobilitatea corpului, mintii si spiritului, libertatea de a visa. Daca Juno este prima doamna, este sotia oficiala, Luna Neagra este sotia blestemata, este sotia alungata care paraseste Paradisul si alege sa traiasca in singuratate si rusine decat sa ramana intr-o relatie inegala. Lilith descrie timpul petrecut in exil, dupa ce ea a respins mesagerii lui Dumnezeu. Furia ei neputincioasa este pastrata in interiorul ei, umilinta ei este imensa si isi face planuri de razbunare. Ea descrie frustrarea, furia ascunsa, renegarea si constiinta vinovata. Ea nu renunta, ea nu cere iertare de la Dumnezeu si Adam, in acelasi timp, ea sufera ingrozitor. Pozitia  lui Lilith in diagrama natala, in tranzite, sinastrii, indica locul unde vom experimenta frustrare, furie, nesupunere, obsesii, atractii sexuale primare, ne putem invinovati de faptul ca nu putem accepta un ordin, un indemn, o relatie prea apasatoare care ingradeste.

Furia Lilith este unul din stadiile prin care o persoana trebuie sa treaca in timpul procesului de integrare a partii reprimate, ea este unul din straturile din interiorul nostru. Ne nastem in familii care ne ajuta sa respingem pe Lilith, asa, se inchide canalul de acces catre intelepciunea ei si trecem pe canalul opus, pe Priap. Mai tarziu, daca ne deschidem catre Lilith apare respingerea celor din afara noastra, apar traume, nedreptati, resentimente, furie. Dar Lilith vrea sa ne luam puterea inapoi traind-o, cunoscand-o indiferent de ceea ce spun cei din jurul nostru, doar asa putem avea acces la intelepciunea straveche a ei, doar asa canalul Lilith devine un canal de cunoastere a Universului, a domeniului spiritual.

Cand ne nastem, canalul ei este inca deschis. In jurul varstei de 6-7 ani, canalul ei se inchide si trecem pe punctul de polaritate Priap si dezvoltam o personalitate falsa, care este foarte acceptabila in societate, in mediul in care traim. Polaritatea Priap este locul, semnul zodiacal opus semnului lui Lilith cu care ne legam de societate pentru a fi acceptati. De obicei, Priap functioneaza foarte bine in casa activata, daca stam pe acest punct deoarece canalul Lilith este inchis, suntem iubiti de cei din jur dar nu suntem cei adevarati. Lilith ne asteapta printre umbre. Traim in umbra ei, refuzand-o. Calatoria pentru a deschide canalul ei din nou este plina de provocari. Cu toate acestea, Lilith reprezinta canalul unde putem avea contact adevarat cu sufletul nostru, precum si cu constiinta universala. Ea vrea ca noi sa ne urmam  intuitia, sa depasim frica, sa acceptam provocarile. Daca dorim sa lucram in mod constient cu Lilith va trebui sa fim in masura sa facem fata respingerilor din societate, sa ne stapanim egoul, sa credem in adevarata noastra autenticitate. Daca energia lui Lilith este mult timp blocata, ea devine un punct orb care ramane in stare latenta pana cand este atins de un tranzit, de planeta unei alte persoane, atunci furia poate distruge totul. In conjunctie cu o planeta, Lilith isi va varsa amarul, furia chiar prin instrumentele acelei planete. De multe ori, aceste tranzite pot avea un efect de curatare, distruge tot ceea ce nu mai avem nevoie, pozitiv, ne da acces la cunoasterea din noi care nu are nevoie de carti. Lilith este puternic legata de sexualitate si se poate manifesta destul de ciudat, poate provoca infertilitate, raceala emotionala, manifestari auto-distructive, inselaciuni, relatii triunghiulare, manipulari si tradare. Exact ca intr-o oglinda, Lilith aduce si dorinta de razbunare, arata cum ripostam in fata unui atac si cum ne dispretuim pentru aceste sentimente negative.

                  Odata cu intrarea lui  Lilith in Capricorn (9 noiembrie 2017) si pana pe 8 august 2018, va trebui sa invatam sa rezolvam acele puncte oarbe ale noastre legate de putere, structuri, functii inalte, societate, granite. In acest semn, Lilith este “ inchizitorul” care executa orice abatere de la normele societatii, este judecatorul care judeca calitatile si virtutile altora, este detectivul care scoate la suprafata actiunile economice ilegale, falsificarile si inselaciunile autoritatilor, sefilor. Aici, Lilth este un profesor sever care desconspira fara mila, “ victima” lui Lilith poate sa-si piarda relatia cu publicul larg, devine o “ victima “ publica. Lilith ne va obliga sa luam decizii pentru orice problema ce devine vizibila, nu iubeste taraganeala, delasarea, ea va aduce verdictul intr-un mod destul de exact intr-o situatie, intr-un cuplu, intr-o relatie, afacere, alianta. Lilith in Capricorn predispune la melancolie, depresie, tristete; guvernatorul  Capricornului este Saturn ce este responsabil si guverneaza trecutul, structurile, procesele de timp, singuratatea, frigul, retragerea. Prin urmare, Lilith in acest semn al Capricornului amplifica toate aceste trasaturi, devenim niste pietre de moara in fata schimbarilor, traditiilor, conservatorismului, exageram bolile, neincrederea, pesimismul, fatalismul, retragerea, cumpatarea, prudenta, singuratatea. Orice iubire poate muri in aceasta perioada din cauza unui egoism exagerat, din cauza suspiciunilor si exagerarilor de orice fel. Lilith in Capricorn ne poate transforma destul de usor in acea persoana ursuza ce va da vina pe altii pentru orice fel de esec, vom cauta tot timpul un tap ispasitor pentru tot ceea ce nu ne convine sau nu ne reuseste, devenim tradatori sau suntem tradati, pacatuim sau vindem pe ceilalti pentru a evita pierderile sau pentru a provoca pierderi. Tradarea este unul din punctele oarbe ale lui Lilith in Capricorn, este foarte dureros cand cineva este tradat dar poate fi si mai dureros cand cineva devine tradator. Lilith in Capricorn revendica puritate, claritate, perfectiune, severitate, perioadele de mari realizari sunt urmate de indoieli si de slabirea increderii ( Saturn dupa ce l-a detronat pe Uranus a fost cuprins de indoieli, teama ca va avea si el aceeasi soarta si chiar a fost si el detronat de fiul lui, Jupiter). Tristetea si depresia ne vor acompania de multe ori in urmatoarele 9 luni, teama, saracia si piedicile ne vor face sa devenim pacatosi si tradatori pentru a face fata evenimentelor dure, devenim neincrezatori fata de cei din jur, ne temem, nu avem incredere in nimeni, devenim singuratici. Cu Lilith in Capricorn, se poate vorbi de  ambitii serioase legate atat de partea materiala a vietii cat si de realizarea unei paci spirituale, fiind destul de dificil de atins ambele in acelasi timp. Atitudinea incapatanata si necesitatea de a controla totul, de a avea orice situatie sub controlul vor ingreuna destul de mult atingerea echilibrului intre material si spiritual. Senzatia falsa de “ o putere absoluta “ asupra situatiilor, oamenilor, este punctul in care lilith actioneaza destul de puternic, este ca o pedeapsa pentru cei care se cred mai presus de viata. Lilith in Capricorn vrea un loc de munca, o cariera ce ofera putere, control, orice castig, orice treapta urcata ( nu conteaza cum) sunt binevenite. In acelasi timp, Lilith in Capricorn ofera o rezistenta extraordinara fata de  conflictele de orice natura, lupta este dusa pana la capat( de multe ori, Lilith in Capricorn apare in hartile avocatilor care vor lupta pana la ultima suflare, nu renunta nici chiar atunci cand totul pare pierdut). Lilith in Capricorn ne pune fata in fata cu responsabilitatile noastre, cu munca grea dar si cu teama noastra, putem face fata tuturor greutatilor prin amplificarea constientizarii tuturor faptelor si trairea intr-un mod cat mai realist si mai responsabil. Lilith in Capricorn se joaca cu puterea, dar pentru a avea acces la acea putere asupra oamenilor trebuie mai intai sa dobandim putere asupra noastra, sa invatam sa fim noi puternici inainte de a avea dorinta de a ne exercita puterea asupra celorlalti.

            La nivel inferior, Lilith in Capricorn dispretuieste bucuria, cauta sa ii umileasca pe ceilalti, isi urmareste doar obiectivele personale calcand totul in picioare. Aici, puterea devine obsesiva si ii transfoma pe cei care au functii de conducere in tirani, cinici, fanatici. Poate trata oamenii ca niste masini, ii poate sacrifica pentru a-si satisface dorintele si aspiratiile. Este destul de placuta si fermecatoare in exterior dar adanc in interior, ea dispretuieste pe toata lumea.

        La nivel superior, Lilith intelege pe deplin mecanismul prin care raul penetreaza nivelul material, functiile inalte, autoritatile. Din punct de vedere spiritual, Lilith in Capricorn detine toate cunostintele vechi, formulele spirituale, elixirul tineretii, secretul transformarii plumbului in aur. Cu multa rabdare, ea ofera capacitatea de a simti instinctiv cand este momentul unui pas mare in cariera, calitatea vietii, putere financiara. Lilith in Capricorn poate da o retributie karmica pozitiva, favorizand o notorietate exceptionala. Pozitia se intalneste frecvent la oameni celebri ce se bucura de un statut peste medie.

        In harta momentului, Lilith in Capricorn activeaza casa II si va avea in vedere doua lucruri: valoarea si pierderea. Teama de pierdere este accentuata iar scopul vietii prin prisma lui Lilith este sa ne trasam anumite granite pentru bani, siguranta, casa, tot ce tine de noi. Teama de saracie este o alta caracteristica pentru Lilith in casa II( bani, valoarea personala care creaza valori, pietele monetare, bancile si institutiile financiare, investitii, bogatia si valorile nationale, modul in care sunt produse alimentele si alte resurse, economia nationala, actiuni, obligatiuni, Produsul Intern Brut (PIB), trezorerie, moneda si circulatia acesteia, cheltuielile de consum, comert, precum si datoriile financiare ale tarii) iar consecinta acestui lucru va fi sa ne terorizam prin fel de fel de economii exagerate si uneori sacrificii inutile. Alt punct negru al lui Lilith in casa II aduce tendinta de a fi cu ochii pe ceea ce au altii.

Nu trebuie uitat ca Lilith are un efect puternic in relatii, reprezinta atractia fatala, legatura periculoasa, dureroasa, obsesiva, intensa, ciudata, cei implicati in relatie  vor avea o puternica atractie sexuala unul fata de calalat si nimic nu-i poate tine departe. Lilith apare adesea “ ca un fruct interzis “ iar atunci cand musti din fructul interzis, poti trai o dragoste ca-n povesti dar cand se consuma povestea, totul devine greu, sufletul ramane pustit. Lilith aduce incercari karmice, in forma sa simplificata, Karma inseamna pedeapsa sau recompense pentru faptele anterioare iar lucrurile nu sunt chiar asa de simple pe cat par. Lilith este o sansa maxima, fie buna, fie rea, un moment de cumpana in care putem alege calea cea mai favorabila, dar si calea dezastrului. In fapt, este exact sansa pe care Lilith a oferit-o Evei si lui Adam, odata cu “marul”. “Puteti fi egalii lui Dumenzeu” – da, dar riscau si caderea. Ceea ce s-a si intamplat. In cazul lui Lilith in Capricorn, “marul” care tenteaza, atrage aproape obsesiv tine de putere, functii inalte, statutul social, iar in aceste directii trebuie sa fim extrem de atenti.

Ma intorc sa va spun ceea ce sunteti cu adevarat, ceea ce vreti cu adevarat …

Lilth in Capricorn  este vie iar secretele puterii bine pazite ies la iveala. O fi bine, o fi rau, Lilith revendica tot timpul dreptatea, egalitatea, acceptarea individualitatii celuilalt.

Urmeaza o perioada in care regina intunericului –Lilith in Capricorn  va avea o inflenta deosebita asupra semnelor cardinale: Capricorn, Rac, Berbec, Balanta dar si asupra celor care au in harta natala Lilith in Capricorn.

 Si asa cum spune Aivanhov:”Doamne Dumnezeule, dezvaluie-mi cum ai creat lumea si cum proiectezi tu lucrurile pentru a putea, ca Tine, sa fiu deasupra raului, ca el sa nu ma mai atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el pentru a realiza lucruri mari”. Numai gindind astfel vom vedea ca nu este nimic rau in natura. Deci in loc sa incerce sa se debaraseze definitiv de fortele negative care il tulbura, discipolul trebuie sa invete sa le utilizeze pentru a deveni foarte puternic. Chiar si morala si religia gresesc atunci cand sfatuiesc de a smulge, de a extirpa raul, pentru ca raul contine puteri formidabile fara de care omul ar slabi.”

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

  1. Eu cred ca in fiecare moment alegem; si putem alege intr – un fel sau in altul. Lilith se poate constitui ca un catalizator al alegerii…ca o iminenta a pozitionarii… fata de bine sau rau. Ca om, nu pot alege rau si sa ma astept la bine. Si fac binele asteptandu-l, chiar daca se lasa asteptat.

  2. . Cine crede ca vine aici pe pamant si face ce vrea, greseste. Tot ce este in miscare este viu, planetele sunt vii asa cum si omul este viu cand se misca, daca Soarele nu-si permmite sa se abata de la reguli si legi, nici omul nu este de capul lui, liberul arbitru este atat de mic incat adesea nici nu exista sau il avem in modul in care trebuie sa ajungem intr-un loc.
    Adriana astro

  3. Excelent , acest articol.Multumesc, pentru tot ce publici!Poate aduci si alte completari despre cum ne influenteaza Lilith , care la nastere este in anumit semn zodiacal.

  4. Excelenta explica?ie ?i ptr asta VA multumesc.Va doresc un An Nou cu s?n?tate, bucurie ?i toate cele bune!

  5. Tot intorcandu-mi astrograma natala pe toate partile si comparand-o cu harta cereasca din momentul actual, am observat cum Lilith face o conjunctie cat se poate de straaansa cu Neptunul meu (7 grade Capricorn), in prima mea casa, dar si o opozitie cu Lilith natala (13 grade Rac). In linii mari, cum ati putea interpreta aceste aspecte? E drept ca in ultima perioada visele mele au inceput sa devina tot mai pronuntate si cu tot felul de semnificatii mistice, am permanenta senzatie ca minim “un cineva” e langa mine mereu, percep tot felul de vibratii neobisnuite si nu ma prea simt in siguranta. 🙂 Sa fie, totusi, Lilith cea care scormoneste prin fricile si prin blocajele mele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.