LUNA PLINA IN PESTI-14 SEPTEMBRIE 2019 ORA 7:33 –ORA ROMANIEI-”CE ATI BAUT DIN STICLA LUI BACCHUS?

“Numai in Dumnezeu se linisteste sufletul meu.” Psalmul 61 al lui David

Ziua de 14 septembrie 2019 isi pune puternic amprenta asupra vietii noastre prin Luna Plina in Pesti pe gradul 21:05 si care merge de mana cu Neptun retrograd pe gradul 17:12 Pesti. In limbaj astrologic, Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, este un moment incarcat de energii imense ce poate inlatura lucrurile gresite intr-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple “sacul “ daca meritam.
Ca ultim semn al zodiacului, Pestii se refera la sfarsituri si tranzitii, ceea ce inseamna ca situatiile din viata noastra care nu sunt rezolvate pot primi un raspuns, un verdict, o avertizare, o magie.

Axa Fecioara-Pesti este axa serviciului si se ocupa de echilibrul dintre rutinele de zi cu zi, problemele pamantesti, nevoia de ordine, detalii, organizare, sanatate fizica (Fecioara) si viziune, magie, imaginea de ansamblu, sanatate spirituala, fantezii, alte dimensiuni (Pesti ).

Astrologic, semnul Pesti este un semn de apa mutabil si este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema ce pot conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa, mila, putere de a ierta, compasiune. Hipersensibilitatea, teama de critica, mandria interioara pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual. Mitologia semnului Pesti ne pune fata in fata cu vestita sirena, cu armele ei incredibile dar si cu tradarea unor conditii impuse. Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa a secretelor, karmei, dusmani ascunsi, locuri de detentie, spitale, suto-sabotaj , sacrificii, rapiri. Dualitatea semnului se manifesta uneori prin “ stii ce vrei dar faci ceva diferit”  iar asta apare ori din sacrificii pentru a se potrivi nevoilor celorlalti, ori din auto-inselaciune care conduce la rataciri, pierderi, durere.

Fecioara este preocupata de instrumentele si tehnicile care ne ajuta sa traim aici pe pamant, sa facem fata vietii cotidiene.Pestii se plictisesc de detalii in schimb Fecioara traieste pentru ele. Cunoasterea Fecioarei se bazeaza pe detalii pe care le poti vedea si masura, in timp ce cunoasterea Pestilor se bazeaza pe sentimente si intuitie. Fecioara exceleaza in toate problemele in care raspunsul corect este palpabil in timp ce semnul Pesti se descurca mai bine cu problemele care par fara raspuns, sunt mai interesati de o solutie universala, de vorbele nerostite.

Traditional, aceasta axa Pesti –Fecioara mai este numita si axa “Victima –Martir”. Ambele semne pot deveni atat victima cat si martir urmarindu-si propria idee de perfectiune, iluziile, sacrificiile inutile, lipsa discernamantului, credinta.

Aceasta Luna Plina in Pesti luminata de Soarele in Fecioara  ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in crezurile noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor neconditionat, munca, planuri de munca, obiceiuri zilnice, sanatate, credinta. Acuma putem culege roadele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata ( unde aveti semnul Pesti in harta natala). In acelasi timp, aceasta  luna plina va aduce in lumina si dezechilibrele create de ideea proprie de perfectiune, critica excesiva, victimizari,  iluzii, compasiune.  Situatiile de viata tulburi, misterioase, ciudate si complicate tind sa se manifeste mai puternic. Ideile fanteziste si planurile prost concepute cad pe marginea drumului. Acuma ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostrii, cu amagirile noastre. Cheia echilibrului consta in identificarea si exprimarea nevoilor noastre  spirituale, pastrand ordinea in viata noastra de zi cu zi. Neglijarea oricarui capat al axei va conduce la haos, incertitudine sau ordine si critica excesiva.

O Luna Plina in Pesti (apa) in casa VI, o casa de pamant ( casa VI este casa naturala a fecioarei, un semn de pamant), testeaza validitatea propriilor abordari de viata. Este asociata experientelor de criza, nu neaparat negative, ci de trecere, de purificare de ceea ce deja este atrofiat. Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare, fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor si ne-ar da un tratament inadecvat bolii.

       Luna Plina in Pesti pe gradul 21:05 gaseste o cale de exprimare prin Neptun retrograd pe gradul 17:12 Pesti. Asa cum am mai scris, conjunctia este intotdeauna cel mai puternic aspect in astrologie, este ca si cum am sta langa un prieten sau un dusman, unele conjunctii aduc prietenii, ghizi in viata noastra, altele sunt provocatoare nu neaparat negative dar dusmanii sunt cei care vin langa noi pentru a invata anumite lucruri pe care tot refuzam sa le invatam.

Neptun retrograd in Pesti in fuziune cu Luna in Pesti si in opozitie cu Soarele in Fecioara vorbesc despre credulitatea extrema din trecut (Neptun retrograd) ce poate conduce astazi la dezamagiri. Emotiile confuze, idealismul, compasiunea, afecteaza relatiile de iubire, familie, personale, materiale, financiare. Aceasta vraja idealista slabeste capacitatea noastra de a fi realisti, discriminatorii si putem fi atrasi in relatii inselatoare, chiar daca mintea rationala spune ceva, continuam sa ne lasam ademeniti in povesti cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene. La nivel inferior, Neptun in fuziune cu Luna Plina in Pesti ne rasplatesc iluziile, fanteziile, confuzia, intrigile si actiunile frauduloase, credintele fanatice, iubirea interesata, disperarea spirituala iar suportul necesar pentru cresterea la toate nivelurile este zadarnicit. Se spune ca “Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta singuri “ iar stelele ca mesageri, slujitori ai lui Dumnezeu au in fisa postului aceeasi tendinta, ajuta oamenii care se ajuta singuri, nu obliga pe nimeni sa actioneze in directia ceruta de ele. La nivel superior, acest aspect sustine pe cei care inteleg ca trebuie sa existe un echilibru permanent intre lumea fizica si lumea spirituala iar “ ii iubesc si ii accept pe ceilalti asa cum sunt, ma iubesc si ma accept asa cum sunt”, increderea puternica in Dumnezeu,  sunt pasi mici pe calea cresterii constiintei spirituale.

Daca Luna in Pesti se asociaza cu Neptun retrograd in Pesti, Soarele in Fecioara se asociaza cu Marte in Fecioara iar cu asteroidul 2063 Bacchus pe gradul 21:23 Fecioara face o conjunctie aproape perfecta.

Marte in Fecioara in opozitie provocatoare cu Neptun retrograd in Pesti, este un aspect ce aduce motivatii puternice dar confuze in special in domeniul relatiilor, rude, munca, activitati zilnice, sanatate, planuri facute in spatele usilor inchise, secrete, manipulari din umbra, abuzuri, lupta pentru cei abuzati, neajutorati. Pot aparea destule piste false in aceasta perioada, recomand cu tarie sa nu va grabiti sa luati anumite decizii deoarece va puteti insela, iluziona. Exista in aceasta perioada o nepotrivire totala intre posibilitatile momentului si lupta pe care vrem sa o castigam. Acesta este un moment in care este probabil sa punem la indoiala directia vietii noastre. Unii pot avea o influenta negativa asupra noastra, asa ca este mai bine sa evitam aglomerarile, oamenii toxici, evenimentele toxice. Actiunile pot fi inselatoare, informatiile pe care le primim pot avea omisiuni sau distorsiuni importante sau poate fi o inselaciune totala, putem fi mintiti cu zambetul pe buze. Trebuie sa evitam  obiectivele nerealiste,  fascinatiile si iluziile celorlalti. Echilibrul il putem atinge prin spiritualitate, rugaciune, puritatea dorintelor, intuitie, puterea gandului. Pestii se refera la empatie, la nejudecare, iertare, asa ca exista o solutie acuma, iertati, iertati, iertati si alunecati “usori” mai departe.

Pluto retrograd pe gradul 20:43 Capricorn este mediatorul acestui moment astral, este o energie ce ne ajuta sa intram in ritmul astral al acestei lunatii si sa  primim intuitia, gandul, cuvantul, vestea, ideea, necesare echilibrarii vietii personale. Evenimentele care au loc acuma pot implica un fel de rambursare karmica benefica sufletului. Acuma, Pluto retrograd gaseste lucrurile pierdute, arata cum pot fi utilizate situatiile vechi ( sau chiar persoane) intr-o directie noua, putem descoperi unele conexiuni din trecut care ajuta astazi.Pluto retrograd in casa IV aduce transformari puternice prin familie, parinti, bunuri imobiliare, neam, tara.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie( ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Fecioara are si alte notite date de asteroidul 2063 Bachus( 3671 Dionisos in mitologia greaca), un zeul ce a influentat evolutia omului prin aparitia “ eu-sunt”-ului personal ceea ce a facut ca omul sa fie mai egoist, sa pretinda numai pentru “ eul lui”, sa nu mai fie in slujba celorlalti. El stabileste legatura intre oameni printr-un fel de betie exerioara, adanceste egoismul, materialismul, dorintele materiale, independenta. Bacchus este o adaptare romana a lui Dionysos, zeul grec al vinului si dansului. Era cunoscut pentru petrecerile lui salbatice, pentru excesele de orice fel. De multe ori, acest zeu aduce o permanenta predispozitie pentru a evita greutatile vietii prin solutii alternative dar placute, prin erotism, betii, aventuri, substante afrodisiace. Acolo unde este proeminent Bacchus, exista mai multa libertate, poti depasi orice limita, crezi ca traiesti in rai sau daca joci prosteste sau alegi gresit, obtii o viziune infioratoare asupra iadului. Trebuie sa fim atenti cu aceasta energie. Cand este bun, este foarte, foarte bun; iar cand este rau, este oribil. Bacchus spune ca platesti pentru tot, sau asa cum spune un vechi proverb: ”Ia ce vrei, spune Bunul Domn, si plateste pentru asta”.

Ce ati baut din sticla lui Bacchus in ultimile sase luni?

Acuma, tot ceea ce subconstientul a inghit din sticla lui Dionisos contribuie la o stare de bine, succes, suntem impartasiti astral sau la polul opus, culegem esecuri, primim fel de fel de canoane de pocainta, necazuri, suferinte, cresc datoriile karmice, suntem persecutati. Acuma ne intalnim cu rezultatele a tot ceea ce am facut, propagat, urat, dusmanit, iertat. Aceasta influenta astrala ne va obliga sa ne transformam, victimizam sau sa renastem.

Luna Plina in Pesti  ne poate arata ca nu este totul asa cum am crezut, poate am fost mintiti, inselati, tradati(sau invers), iar acuma vedem efectele acestor credinte oarbe. Dar nu este totul pierdut, universul ne ajuta cel putin sa recunoastem aceste situatii nesigure si sa luam decizia de a alege altceva. Este timpul potrivit pentru a arunca tiparele vechi, comportamentele, atitudinile sau formularile mentale depasite.

Emblema zodiei pestilor sunt doi pesti legati, inotand in directii opuse, unul priveste spre cer, celalalt priveste spre forma si materie. In mod ideal, cei doi pesti stabilesc o comunicare intre ei si apoi pornesc din nou in misiunile lor. Daca cei doi pesti pierd aceasta legatura, apar dezechilibrele, excesele, reamintindu-ne de ceea ce este scris in  2 Cronici 15:2:

“Domnul este cu voi cand sunteti cu El; daca-L cautati, Il veti gasi; iar daca-L parasiti, si El va va parasi.”

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.