LUNA PLINA IN RAC-30 DECEMBRIE 2020, ORA 5:27, ORA ROMANIEI –“CUI NE PREDAM?”

“ Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,
nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru.”Romani 8: 38-39

Am inceput anul 2020 cu o Eclipsa de Luna pe gradul 20 Rac sprijinita de Nodul Nord pe gradul 8:26 Rac si terminam acest an tot cu o Luna Plina pe gradul 8:53 Rac.
Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare (Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit.

O Luna Plina pe axa Rac –Capricorn, este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Rac si Capricorn. Daca Racul sporeste emotiile noastre, dorinta noastra de a cauta siguranta, confortul emotional si fizic in familia noastra,  la capatul opus, Capricornul sporeste dorinta de putere si de a domina pe ceilalti, ambitiile lumesti, scopurile profesionale, regulile si responsabilitati rigide, egoismul, controlul autoritatilor. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, motivatia principala este securitata caminului, familiei lui. Energia lui se afla inca la un nivel imatur al mintii si trebuie sa invete sa aiba grija de ceilalti dar fara a lasa nesiguranta sa-l lege prea strans de oameni.  Antidotul pentru aceasta nesiguranta profunda este sa sa intoarca spre interior si sa dezvolte credinta in suflet, in ceva dincolo de om. Capricornul este despre supravietuirea in aceasta lume fizica: cum dezvoltam o cariera, o afacere, o casatorie din interes, duritate, lupte extreme pentru varful pirmidei, bani, cat mai multi bani, sa construim palate si nu case. Cand analizam valoarea acestei energii capricorniene in dezvoltarea sufletului, trebuie sa ne amintim in permanenta ca entuziamul si forta de a urca cat mai sus trebuiesc temperate de compasiune, sa nu pierdem din imagine dragostea fata de oameni.

Capacitatea de a “ingriji” a Racului devine in Capricorn o capacitate de a “ingriji “obiectivele, cariera, ambitiile profesionale  si lucrurile care credem ca ne da securitate si notorietate. La nivel inferior, ambele semne ne transforma in robi ai familiei si carierei.
Fuziunea cu mintea superioara este imposibila daca ne simtim separati de divin iar separatia este cauza tuturor fricilor si nesigurantei.
La nivel superior, ne aducem aminte de originea noastra divina, de Hristos din noi. Asa, subconstientul este purificat de interpretarile false, de devotamentul fals, de zidurile false ale securitatii, de temeri, de stradaniile pur animalice si interpretarile ei superficiale. Doar printr-o perspectiva spirituala, printr-o viata dedicata conceptelor spirituale, alungam frica, stresul, conceptele materialiste. Numai prin credinta putem lupta cu temerile noastre, putem depasi nesiguranta, putem sa fim liberi si in acelasi timp legati de toate si de toti dar intr-un mod altruist.

Iar aceasta Luna Plina in Rac aduce in atentia noastra dezechilibrele create de temerile noastre legate de familie, parinti, traditii, neam, cariera, functii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati.

Ambele semne cauta securitatea, cred ca au gasit lacatul care sa ii protejeze. Dar aceasta Luna Plina ne poate arata ca aceaste lacate se pot desface destul de usor iar “ lacatul divin” asigura adevarata protectie, securitate, este puterea suprema a lui Dumnezeu prin care El isi protejeaza Creatia impotriva tuturor dusmanilor pentru a-si indeplini scopul Suveran. El le blocheaza si El le deschide, elibereaza si protejeaza natiunile si proprietatile. Cu aceasta Luna Plina in Rac, vom invata ca nimeni din exteriorul nostru nu ne poate proteja, este doar o iluzie, o promisiune, un interes din partea celor care conduc(Capricorn). Este timpul sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie, ea ne poate proteja. Luna Plina in Rac este apogeul unor experiente de viata care ne-au senzibilizat, vulnerabilizat, speriat, manipulat emotional, controlat de autoritati, izolat in casa. Indiferent de obstacolele, apa gaseste o cale de trecere si trebuie sa invatam sa fim asemeni apei, sa gasim o cale de a iesi dintr-un impas care ne afecteaza emotional, care ne afecteaza securitatea fizica si casnica.

Acuma, tot ceea ce nu este in acord cu evolutia noastra, va fi luminat, aratat, pedepsit sau premiat. Pentru ca sarcina lor este protejarea vietii, Racii sunt echipati cu antene lungi, gratioase si sensibile, cu ajutorul carora pot simti (un radar puternic) si pipai totul. Nu intamplator, mantra Racului este “eu simt totul”, deci fiti atenti la emotiile care va vorbesc acuma, spun adevarul, va indruma corect. Si de aceea, aceasta Luna plina in Rac ne cere sa dam drumul lucrurilor, oamenilor, emotiilor, fricilor care ne fac rau, care nu ne mai ofera siguranta si securitate.
Cu ce te hranesti?
Te hranesti cu negativitate, frici, invidie, ura, gelozie, barfa , rautate sau cu bunatate, iertare, compasiune, ajutor neconditionat, iubire neconditionatta, pace, armonie. Fiecare va primi acuma “hrana “ pe care a ingrijit-o.

In acelasi timp, fiecare dintre noi poate sa schimbe acuma meniul si sa aleaga un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23

“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Cum Luna in Rac este in domiciliul ei natural aceasta faza de Luna Plina devine puternica atat prin semn (Rac) cat si prin casa astrologica care o lumineaza, vorbim de casa VII, o casa unghiulara. Aceasta Luna Plina pune un accent deosebit pe credinta, sentimente, familie, memorie, tara, neam, securitate emotionala, relatii, asocieri, dusmani stiuti, concurenti, rivali, copii, judecatori, avocati, hotarari judecatoresti.

Uranus retrograd in Taur (trecut, pasi imprevizibili din trecut, sa gasim noi solutii la vechile probleme, sa gandim dincolo de imaginabil) este planeta mediatoare a opozitiei Luna in Rac –Soare in Capricorn. Ne spune ca “ remodelarea” emotiilor, fricilor, a ceea ce ne hraneste energetic, este necesara.
Este important sa intelegem ca Luna in Rac dubleaza importanta familiei, casei, neamului, poporului, sensibilitatile si starile de spirit ale fiecaruia dintre noi. Ea este memoria noastra emotionala, o baza pentru obiceiurile si atitudinile noastra “inradacinate”. Uranus este fulgerul care schimba brusc circumstantele. Reprezinta, de asemenea, inovatia, independentata, neasteptatul. Uranus agita tot ceea ce atinge si produce schimbari in ceea ce este de obicei considerat normal.
Uranus in aspect de sextil benefic cu Luna plina in Rac arata ca starea noastra de spirit se  poate schimba in mod neasteptat. Lucrurile tind sa mearga diferit decat ne asteptam dar trebuie sa ne bucuram de noutati, de surprize. In cele din urma, Uranus este trezitorul si ne cere sa devenim constienti de adevarata noastra natura, sa vedem viata dintr-o perspectiva divina, sa ne emancipam. Stim fiecare, adanc in interior, cum suntem inchisi si cine detine cheia lacatului custii noastre(Rac). Nimeni altcineva nu ne tine captiv, decat lipsa credintei, gandurile, sentimentele, vulnerabilitatile, manipularea si controlul celorlalti. Este timpul sa privim situatiile cu ochi proaspeti, astfel incat sa  putem descoperi o noua cale. Uranus face toate acestea in beneficiul nostru. Cosmosul incearca sa ne impinga intr-o noua directie. Toate planetele retrograde aduc in atentia noastra o problema, o situatie cheie iar Uranus retrograd in Taur vorbeste despre relatia pe care o avem cu noi insine si corpul nostru, cu valorile, nevoile si resursele noastre, precum si cu instinctul nostru de supravietuire.
Aduce necesitatea redefinirii tuturor acestor factori, crearea unui set diferit de valori si gasirea unui nou sentiment de securitate, gasirea securitatii in noi insine, in adevarata valoare-sinele nostru divin, in Isus Hristos din noi.

Marea provocare a acestui moment astral tine de a invata sa facem diferenta intre sentimentele proprii si sentimentele celorlalti. Nesiguranta nu este decat o oglinda a eforturilor noastre egoiste, infricosatoare, materialiste. Depasirea nesigurantei este imposibila daca cautam securitatea in lumea exterioara – pentru ca “lumea” ne va provoca in continuare.

Prin nesiguranta apare epuizarea, o pierdere de forta iar in aceasta stare slabita  are loc o predare momentana, dar important este cui ne predam, ne predam unor autoritati pamantene sau lui Dumnezeu?

Adevarata securitate(Rac) este o problema a inimii – neinteleasa de intelect. Este nevoie de o schimbare ce se realizeaza printr-o viziune practica mai mare (Capricorn) si, unde intelegem ca suntem cu totii copii ai lui Dumnezeu si ca numai Dumnezeu este stanca noastra de siguranta. Deci, siguranta reala sau iesirea din inchisoarea creata de noi insine, este imposibila fara Dumnezeu, si aceasta este cea mai dificila sarcina a acestei lunatii in rac.

Influenta majora a acestei lunatii este asupra celor nascuti in jurul datei de 30 din semnele cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta  dar si pentru cei care au planete in jurul gradului 9 Rac, Capricorn, Berbec, Balanta.

Este un timp pentru iertare, comunicare pozitiva, veselie, uitati de rau si imbratisati binele, cineva acolo sus ne iubesti iar noi trebuie sa raspundem tot prin iubire. Veselia invinge pandemia….

Rugaciune: Doamne, in toate intamplarile neprevazute nu ma lasa sa uit ca totul este trimis de Tine… Doamne, lumineaza-mi mintea si inima ca sa pricep vesnicele si neschimbatele Tale legi, care carmuiesc lumea, pentru ca eu, pacatosul Tau rob, sa-Ti pot sluji Tie asa cum trebuie si sa pot sluji asa cum trebuie aproapelui!”

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.