LUNA NOUA IN RAC – 19 IULIE 2012, ORA 07 : 25 ORA ROMANIEI – “ LA RASCRUCE DE DRUMURI PRIMIM O OFERTA KARMICA ”

” OMUL STA IN UMBRA LUI SI SE INTREABA DE CE ESTE INTUNERIC “( proverb Zen)

Fiecare faza de Luna Noua ofera o “ energie noua “ colorata , nuantata de semnul zodiacal in care se formeaza . Este o  faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Leu gradul 14, vorbim de o  energie de foc , fixa ce ne induce dorinta de a ne exprima mai intens , sa fim autoritari, sa incercam sa impunem opiniile noastre celorlalti ( chiar cu  forta ) . Este o energie benefica scopurilor personale , distractiilor , plimbarilor , actiunilor marete , dramatice .  In relatii , pot aparea mari probleme din cauza atitudinii dominatoare.

Guvernatorul ascendentului este Soarele in Rac  gradul 26:55  in conjunctie cu Luna in Rac gradul 26:55  ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua in Rac. Putem spune ca  Luna Noua in Rac este energia  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte personale dar si la nivelul  interactiunii cu cei din jurul nostru. 
Luna in Rac este in domiciliu iar calitatile ei pozitive sunt accentuate, devenim plini de compasiune, sentimente materne pentru altii, vom fi interesati de familie, casa, calatorii.
Luna in Rac ne va face sa ne comportam exact  ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si  pe noi. Slabiciunea noastra in aceasta perioada se naste din sensibilitatea noastra deosebita dar si din tendinta de a face din tot ce inseamna casa, familie , scopul nostru suprem. . Tulburarile de sanatate in aceasta perioada se pot naste din prea multa emotivitate, prea multe emotii care pot da uneori dureri de stomac, ficat, sistem digestiv.
Soarele este sursa vitalitati noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene , este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului –apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele , imaginatia , sensibilitatea , instinctul matern , apartenenta la o familie , un clan. Aceasta energie solara hraneste spiritul intors spre interior, ne intoarce spre trecut , ne face adeseori tematori, ne da capacitate de a reactiona cu forta la stimulii exteriori mai ales daca acestia sunt perceputi ca amenintatori.

Luna Noua in Rac gradul 26:55 energizeeaza casa XII , o casa in care ni se cere sa ne realiniem cu intentiile divine ale sufletului nostru,  o casa in care trebuie sa renuntam  la egou daca vrem sa avem acces la o putere mai mare decat noi insine. O Luna Noua in casa XII ne spune ca ne putem intalni cu ceea ce vrea Domnezeu pentru noi dar nu fara sacrificii. Casa XII este depozitul comorilor secrete , puterea castigata prin experientele mai multor incarnari , prin experientele trecute . Cu aceasta casa XII  in semnul Racului si cu Luna Noua in aceasta casa , suntem ajutati sa rezolvam problemele ce tin de familie, securitate , acasa , stramosi, radacini ,karma personala . Nu trebuie uitat ca aceasta casa este o casa finala , ceva se termina intr-un mod semnificativ in urmatoarea perioada . In casa XII energia Lunii Noi poate energiza restrictii si crize de tot felul, urmeaza un timp in care putem  decide sa traim  mai izolati, energia noastra poate fi folosita in proiecte deosebite dar  care cer de la noi o  munca  imensa  dar si singuratate .  Aceasta Luna Noua  poate reprezenta o oportunitate de a descoperi in noi  toate raspunsurile de care avem  nevoie , vom simti o nevoie imensa de a-i ajuta pe altii, sa devenim  parte dintr-o cauza sau un scop mai inalt. Casa XII este si o casa a secretelor( lucruri ascunse) , a inamicilor secreti ( personae   care iti zambesc in fata , pentru ca apoi sa te injunghie pe la spate ), se poate spune ca energia Lunii Noi  poate face lumina in secretele  noastre, putem vedea acei oameni falsi care nu trebuie sa mai faca parte din viata noastra . Aceasta Luna Noua in Rac (noi inceputuri ) este in aspect de careu (90 grade ) cu Saturn  in Balanta , este un aspect provocator ce ne spune ca doar de noi depinde rezolvarea unei probleme, unui conflict . Saturn este stapanul Karmei , aduce obstacole si limitari in viata fie pentru obiectivele dorite incorecte fie ca reactie karmica a unor alegeri din trecut . Ignorarea scopurilor reale da nastere unor situatii de criza care in acest moment de Luna Noua au legatura cu alegerile din trecut , alegeri care au ignorat scopul sufletului nostru. Angoasa provocata de sentimentul de nesiguranta , temerile induse de acest aspect  pot disparea doar daca ne vom confrunta cu realitatea aratata lasand deoparte orice inchipuire ,orice suspans . Aici Saturn ne spune ca cel ce stie sa renunte la o situatie frustranta( langa noi )  va castiga ceea ce este departe .

In legatura cu Luna Noua in Rac  este asteroidul 100 Hecate dar si asteroidul 3811 Karma .

In mitologie ,Hecate  este o Zeita misterioasa si puternica, responsabila de toate lucrurile intunecate , inclusiv noaptea dar si lumea spiritelor . Ea calatoreste  in toate cele trei  lumi: cer, pamant  si lumea interlopa . Astfel , ea a devenit  Zeita care vede in toate directiile , in trecut , in prezent si in viitor fiind un ghid important pentru cei care se afla “ la o rascruce de drumuri” . Hecate este o Zeita tripla ce reprezinta fata, mama , batrana ; mintea , corpul si spiritul, nasterea, viata si moartea . Ca zeita de noapte ea reprezinta trei etape , in etapa ei de fata  ea aduce noi inceputuri , ea poate fi chemata cand este nevoie sa ne uitam la ceva intr-un mod  proaspat , nou , un mod pe care nu-lvedeam, nu credeam ca exista . In faza ei de mama , ii cerem ajutorul atunci cand avem nevoie de protectie .In faza ei de batrana , ea ne ajuta cu intelepciunea , protectia, magia ei. Totusi , este bine sa stim ca Hecate nu este o Zeita plina de tandrete, compasiune , ea nu tolereaza nici nu menajeaza daca nu vrei sa mergi sa-ti descoperi intelepciunea interioara . Actiunile ei sunt rapide si de multe ori poate aduce ceva ce nici nu te-ai fi asteptat, asta este puterea acestei zeite , de trei ori Zeita  . Hecate este marea Preoteasa detinatoarea de taine , ea nu cauta cunoasterea interioara ci ea o detine si o da la altii . Ea ne aminteste de ‘adevar”, ea nu se lasa pacalita de pozitii sociale , educatie , titluri, bogatie , ea este impresionata de ceea ce “ este in inima  “ , ea este patroana inimii. Dintre toate Zeitele , ea este o Zeita tripla, complexa, semnificativa, ea este eliberatorul. Hecate detine trei torte , o franghie ,o cheie si un pumnal. Cu cheia , ea deschide tainele profunde ,franghia este cordonul ombilical, pumnalul este un simbol al puterii ei magice , vrajitoresti . Darurile ei profetice, viziunea clara, cunostintele ei magice si oculte fac din ea o buna vizionara , un bun consiler in orice alegere .  Ea este pastratorul cheii de la inregistrarile Akashice (biblioteca universala cu trecutul prezentul  si viitorul universului ) , ea este cea care ne intampina la sfarsitul vietii noastre si ne conduce sufletul . Ea este un mare profesor si initiator ce ne conduce in lumea spiritelor , din acel moment nu avem nici o alegere ci trebuie sa facem fata ciclului vietii si mortii , ne prezinta viata trecuta , greselile, victoriile , talentele obtinute .Numai cand putem accepta si intelege cel putin in parte aceste lucruri ,Hecate ne ofera cea mai sacra din tainele ei : labirintul vietii nu se termina , ciclul vietii si al mortii este un ciclu nesfarsit .

Rolul  lui Hekate in acest moment de Luna Noua este de a ne ajuta sa vedem in profunzime alegerile trecutului ( Hecate si Luna Noua in casa XII ) si sa ne lumineze calea cea buna . Ea are  “o torta in mana “ pentru cei care au nevoie de aceasta ghidare indiferent daca este cerut sau nu ajutorul ei, darul ei de lumina este neconditionat . Hekate este intotdeauna langa noi in vremuri grele  ajutandu-ne sa ne departam de tot ceea ce ne constringe , ne ajuta sa ne eliberam de un trecut plin de sacrificii, de alegeri gresite . Este un timp de reinnoire , renastere , intelegera unui  nou drum in viata , descoperirea unor taine care ne elibereaza . Hecate este intotdeauna langa noi in vremurile grele , in vremurile cand viata noastra ne lasa intr-o intersectie nestiind incotro sa mergem . Aici, Hecate ne ajuta , ne elibereaza de tot ce este vechi, nefolositor  si ne lumineaza cu tortele ei calea noua . Aceasta Luna Noua in Rac in conjunctie cu Hecate in Rac ne cere sa fim atenti in orice moment , sa ne uitam in toate directiile posibile ,  intuitia ( tortele lui hecate ) este un ghid in aceasta intersectie karmica din viata noastra . Ca o tripla zeita , Hecate se refera la magia cifrei trei  iar lucrurile care se intampla in aceasta perioada sunt triplate , ea ofera intuitie ,vise , viziuni ce pot conduce la clarificarea situatiile incerte , ofera speranta unei re-nasteri ,in aceasta intersectie karmica avem trei  optiuni din care suntem fortati intr-un anumit fel sa alegem doar una . Aceasta Luna Noua este o sursa importanta de energie pentru magii de toate tipurile  fie prin fel de fel de ritualuri  , fie prin aprinderea unei lumanari careia sa-i spunem  sa faca lumina in optiunile noastre . Singura cerinta este aceea ca dorinta noastra , optiunea noastra sa faca parte din destinul nostru. Ca una din Zeitele intunecate , ea aduce sfarsituri si inceputuri , putem simti ca “ceea ce a fost nu mai este ‘  iar ceea ce trebuie sa vina ( poate deja a si venit )  in viata noastra nu are legatura cu ceea ce am experimentat inainte. Uneori , anumite evenimente , intalniri  ne tulbura foarte mult , stim ca suntem intr-o intersectie  dar nu stim ce sa facem cu ce am primit .  Aceasta Luna Noua in conjunctie cu Hecate ne ajuta sa gasim raspunsurile in emotiile noastre , in intuitia noastra , putem simti destul de clar care este drumul  bun. Hecate ca si Zeita a unor tranzitii majore este alaturi de noi atunci cand trebuie sa schimbam anumite atitudini demodate , roluri depasite ,parteneri care nu mai au ce sa ne ofere. Este cel mai bun timp sa apelam la rezervele noastre interioare sau la Hecate din interiorul nostru pentru a face schimbarile necesare reinventarii noastre . Cu siguranta , in aceste zile ne vom intalni cu trei optiuni , trebuie sa alegem intre aceste trei optiuni , greu dar nu imposibil daca “ vom suna pe Hecate din interiorul nostru “. Asteroidul 3811 Karma se alatura mesajului acestei Luni Noi in Rac . Cuvantul KARMA este destul de des utilizat  si  provine din sanscrita insemnand “ actiune, efect , consecinta inevitabila “ . Asteroidul 3811 KARMA vorbeste despre efectul actiunilor noastre din trecut , vieti trecute , este ceea ce putem face pentru a atinge echilibrul iar pe acest drum alegerile sunt conditionate de faptele noastre . Acest asteroid ne vorbeste despre conexiuni karmice intre oameni fie bune sau rele  in functie de ce trebuie lamurit , platit ,iertat .  Karma nu este destinul   ci sunt  “reactiunile “ nascuta din actiunile noastre din trecut iar in acest sens , asteroidul 3811 Karma  aduce “ sa facem ceea ce trebuie facut “ pentru “ a curata drumul de buruienile karmice ” catre destinul nostru ( dharma )
Karma in Rac are legatura cu datoriile nascute dintr-un dezechilibru al emotiilor, legaturile cu parintii , cu familia, cu copii, cu securitatea financiara  si emotionala . Daca aceste datorii au fost echilibrate , pot spune ca aceasta Luna Noua in Rac ne va ajuta prin Hecate ( are torta cu ea!) sa experimentam  multe schimbari in viata noastra, sa ne reinventam. Deoarece Karma in Rac este in aspect provocator cu Saturn in Balanta , putem spune ca limitarile , restrictiile , pierderea unei puteri nu sunt deloc intamplatoare .Cel mai bun mod de a lucra cu karma negativa este de a accepta viata cu ceea ce ofera ea  incercand totusi sa ne imblanzim situatia prin iertare , compasiune . In orice situatie , iertarea elimina karma negativa, tot ce trebuie sa facem in aceste zile este sa ascultam glasul inimii . Adesea, este imposibil sa intelegem complexitatea karmei deoarece aceasta este controlata de o inteligenta superioara ,de grupuri ierarhice cosmice extrem de dezvoltate care inregistreaza fiecare emotie,gand ,cuvant si actiune . Acuma , trebuie sa ne folosim de intuitia noastra care va sti sa ne ghideze , sa ne ofere o cale de iesire din situatiile care par fara rezolvare ,sa iesim  din aceasta intersectie karmica pe drumul in care sufletul nostru isi gaseste fericirea .
Venus isi continua miscarea in Gemeni , inca mai parcurge in mers  direct gradele pe care a fost in miscare aparent retrograda . In conjunctie cu Venus in Gemeni ( glasul iubirii, valorilor materiale si native, “ vocea unei relatii “) se afla asteroidul 19251 Chaos ce genereaza o energie  fascinant de mare , misterioasa , inspaimantatoare , nedefinita dar care ne ajuta sa descoperim  resursele inepuizabile din noi insine , potentialul creativ imens din noi care ne conduce spre sinele nostru adevarat. Asteroidul Chaos in conjunctie cu Venus in Gemeni  este un potential divin care ne ajuta sa iesim din tiparele vechi care stagneaza in mintea noastra , in sufletul nostru,in relatiile noastre . Este un moment plin de incertitudine  dar singurul care ofera accesul la un potential inepuizabil . Haosul este uneori necesar inainte de a aprecia ordinea , de multe ori  tot ce este vechi, nefolositor in viata noastra pot fi cuprinse de haos  pentru a intelege mai bine ca trebuie sa le dam deoparte din viata noastra astfel incat sa restabilim o noua ordine iar acest lucru se intampla in special in relatiile noastre .

Simbolul Sabian pentru gradul 27 Rac ,gradul Lunii Noi in Rac este : “ O FURTUNA VIOLENTA SE DEZLANTUIE  INTR-UN CANION LOCUIT

Este imens acest mesaj , cosmosul prin mijloacele lui naturale , imprevizibile ne ajuta sa fim atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru , sa ne descoperim anumite posibilitati latente care vor sa ne faca viata altfel. Casa este un loc valoros pentru noi , ea ofera siguranta , protectie intr-un fel . Dar o situatie neprevazuta  ( furtuna violenta) ne poate conduce in situatii care par fara iesire , poate tulbura securitatea familiei , a noastra , a casei noastre .Totul se intampla fara nici un avertismenmt sau chiar daca am fost avertizati nu am luat in seama acest lucru . Cel mai bun lucru este sa fim atenti , sa nu fortam lucrurile , sa nu ne luptam cu forte care sunt mai mari decat noi . Iesirea din situatia creata in mod neprevazut nu este una in forta ci una in care intuitia ne poate ajuta  sa intelegem situatia creata , sa ne impacam cu ceea ce este dincolo de controlul  nostru , cu anumite pierderi fie materiale  fie relationale . Putem fi  pusi in situatia de a pierde totul, golul  creat ne indeamna sa ne  reinventam , sa ne refacem viata nostra de la temelii . Aici , puterea cosmica nu se lupta cu noi ci are rolul de a repara intr-un mod destul de crud anumite drumuri gresite. Este un timp al framantarilor sociale , al energiilor psihice dezlantuite , al emotiilor ce nu pot fi controlate , al violentelor in familie , al unor condititii ce viata ce sunt supravegheate de puterile cosmice. Este o situatie de criza personala , sociala adusa de fortele karmice care nu pot fi controlate  dar care cu siguranta ne ajuta sa scapam de panzele de paianjen, de tot ce este vechi si uzat in viata noastra . Rasturnartile sociale nu sunt intamplatoare , ele cer o reconsiderare a valorilor personale . Cu Luna Noua in Rac pe acest grad zodiacal, instinctul, intuitia ne pot ghida , chiar daca simtim ca nu avem nici un control al evenimentelor , sa acceptam noua oferta a universului , cu siguranta este calea ce  va trezi posibilitatile latente necesare evolutiei , este o  oferta catre un scop mai mare si care nu aduce rau nimanui .

Adriana Tudosa

 

You may also like

7 Comments

 1. Desi spui lucruri grele, felul in care le pui in cuvinte le pune un tampon care diminueaza impactul asupra sufletului.
  De.asta iti tot spun, Adriana, ca as vrea sa.mi spui cate ceba despre mine anul asta. Sunt evenimente mari in viata mea, pt care este necesar sa ma pregatesc un pic, altfel ma darama.
  Am Lilith natal pe casa 1 in Rac (19 iun. 78 – ora 5.30 dimineata), si din toamna intra si Lilith in gemeni, si ma intreb ce se va intampla.
  In octombrie – decembrie 2011, starea mea ajunsese sa fie atat de rea incat, singurul motiv care m.a tinut in viata a fost faptul ca am un baietel. Fara mine, ar fi fost ca si cum il blestem.
  starea de nervozitate si de instabilitate emotionala inca se mai manifesta din cand in cand, dar am reusit sa renunt la medicamente, ceea ce este o mare victorie. Datorita tie, sunt pusa in garda despre evenimentele care vor avea loc, si reusesc sa fac fata onorabil diverselor situatii.
  Te rog, da.mi macar un semn din care sa inteleg daca ai sau nu timp de inca un client. Accept un refuz , atata vreme cat este formulat. Altfel am impresia ca este un amanunt care.mi scapa, si tot sap dupa el.
  Astept un raspuns de la tine!
  Multumesc pt timpul pe care ni.l acorzi.

 2. Buna Adriana, Iti citesc intodeauna noutatile si sunt foarte incantat de ceea ce scrii. De data aceasta nu m-am putut abtine sa nu scriu. Sunt nascut pe 20 iulie 1982, Bucuresti si in viata mea se intampla “lucruri” de ceva timp. Dupa articolul de azi as putea spune ca sunt un pic panicat…stiindu-mi iharta. Cat de puternica poate fi asupra mea aceasta luna noua?

  Multumesc pentru tot ceea ce scrii.

 3. Adriana, ai putea sa imi spui ce semnificatie are Luna Noua peste punctul median Soare/ Luna? (Sun/Moon midpoint)

 4. M-ai pus pe ganduri!M-ai putea ajuta sa contientizez ceva.Eu am Saturn la 17 grade Rac si Venus la 25 grade Rac in casa a XII(douasprezece)a.Nu stiu daca conteza,dar Saturn este in conjunctie de un grad orb cu Casa prietenilor(aXI-a).Am un prieten nascut pe 20 ianuarie,deci cu soarele in opozitie cu Venusul meu si Soarele asta si Luna asta.
  (Astazi,fara sa stiu ce ai scris tu aici,dar inspirata de sarbatoarea religioasa a Sf.Ilie,patronul numelui meu de familie,am insistat foarte mult pe incercarea de a gasi mai repede niste nume potrivite pentru niste fundatii caritabile,pentru a nu avea afectata activitatea.Se potriveste cu ce sustii tu.Prietenul,amicul de fapt de care vorbeam are si el acelasi nume de familie ca mine.)
  Este posibil sa fac o diferenta mai clara si sa vad cine imi este prieten si cine nu, cu adevarat?Reusesc sa indepartez falsii preieteni?
  Pe deasupra aseara mi-a venit in minte o enigma mai veche care circula prin popor copil fiind.Aceea cu lupul,capra si varza care se rezolva pritr-o solutie unica.Mi-a ramas in cap ca trebuie sa identific “varza” si “capra” si “lupul”.
  😉
  Si mai am si chestia cu o Karma de familie pe care nu vreau sa mi-o asum,acele “buruieni”,niste fapte ale cerlorlalti membri ai familiei,(si cetateni ai tarii).
  Te rog frumos sa-mi scrii parerea ta!Multumesc anticipat!
  Daca mai puem si Mercur retrograd…ca cel de la nastere 23 grade Gemeni…Ce iese?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.