NODUL NORD IN BALANTA SI NODUL SUD IN BERBEC- 18 FEBRUARIE 2014 , ORA 16:51, ORA ROMANIEI – Noi vrem pace nu razboi….sau este sortit sa invatam despre “unu plus unu”……….

BALANTA

“………………………………………………..
Dar daca, stapaniti de indoiala, egoism, meschinarie,
suspiciune sau de teama,
veti cauta doar tihna si placerea dragostei
care permanent vi se daruie fara ca voi sa iubiti,
Atunci e mai bine sa va acoperiti, fiind infranti,
goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce, ramanand inchistati si singuri,
in lumea fara de anotimpuri,
unde veti rade dar nu cu intreaga voastra bucurie,
unde veti plange
dar nu in toate lacrimile voastre pe care vi le-ar fi putut
smulge extazul iubirii. “Kahlil Gibran

Unul din marile evenimente ale anului 2014 este intrarea Nodului Nord in Balanta si a Nodului Sud in Berbec. 
Toata viata noastra se desfasoara in jurul acestei Axe a Destinului –Nodul Nord lunar-Nodul sud lunar ( popular, putem sa-i spunem CRUCEA pe care trebuie sa o ducem in spate pe care noi am ales-o inainte de incarnare ), este axa care ne cere sa ne indepartam de trecutul reprezentat de NS si sa traim in conformitate cu cerintele NN lunar , o cale noua, mai grea dar purtatoare de evolutie. In tranzit, aspectele facute de NS  ne conduc fata in fata cu persoane, evenimente din trecut  in timp ce aspectele facute de NN  ne deschid usa catre viitor, ne duc fata in fata cu persoane care ne pot ajuta in evolutia noastra. Nodurile lunare atat in harta natala cat si in tranzit sunt foarte importante deoarece au o legatura directa cu Luna, acest satelit al planetei pamant care actioneaza asupra noastra , asupra naturii intr-un mod direct si destul de puternic.

Nodurile Lunare sunt intotdeauna dispuse la 180 grade distanta in zodiac( in opozitie) , ele sunt plasate in elemente complementare foc-aer  sau apa –pamant si au aceeasi polaritate , yin sau yang( feminin sau masculin). Este bine sa stim ca evenimentele  legate de Nodurile lunare par adesea sortite, karmice fara a avea prea multa putere de a le evita ; deoarece strabat  un semn zodiacal in sens invers ( de la gradul 30 la gradul 1) iar intr-o luna parcurg aproximativ un grad si ceva( 1, 3 grade), putem vorbi de faptul ca tranzitul nodurilor lunare printr-o diagrama natala  ne pune in legatura cu trecutul, pe masura ce energizeaza puncte din astrograma natala ni se spune ca a venit timpul sa corectam , sa dezvoltam anumite zone din viata noastra fara a avea prea mult control asupra evenimentelor si suntem condusi in directia respectiva, suntem oarecum obligati sa urmam ceea ce ni se cere.

Tranzitele nodurilor lunare sunt foarte importante , de fiecare data cand ne intalnim cu destinul, soarta, nodurile lunare sunt prezente pentru a ne arata calea. In perioada unui tranzit major al nodurilor lunare ( cand nodurile trec peste ascendent, descendent, MC-casa X, FC-casa IV, Nodul nord natal, Nodul Sud natal) avem ocazia sa constientizam scopul vietii noastre  si karma pe care trebuie sa o rezolvam, este o invitatie speciala de a ne intalni cu destinul nostru, cu experiente purtatoare de evolutie ( cand vorbim de nodul nord), cu incercari ( cand vorbim de nodul sud), sunt evenimente impotriva carora nu putem sa facem nimic caci liberul arbitru este minimalizat.
Nodul Nord al Lunii este ca si Soarele, este un far care lumineaza noile experiente in viata iar Nodul Sud este ca si  Luna, un confort familiar, sensibilizeaza, aduce stagnare, restrictii.  Nodul Nord este noutatea, provocarea, ceva ce nu stii, munca grea , urci cu  bicicleta pe un munte (greu!!!!), sperie acest lucru dar este singura cale in care sufletul nostru cunoaste multumire .

Cu Nodul Nord in Balanta si Nodul Sud in Berbec, urmeaza o perioada cand trebuie sa invatam mai mult despre nevoile celuilalt, despre sacrificiul de sine. Daca Nodul Sud in Berbec  spune “ eu sunt primul”, eu lupt pentru identitatea, nevoile mele, dorintele mele,  acuma, Nodul Nord in Balanta ne spune ca viitorul merge parcurs “ in doi”, in echipa. Aici, lectia karmica cere sa invatam ca nu suntem singuri, ca jocul vietii trebuie jucat in doi, este un “ sport karmic de echipa” in care fiecare isi aduce un mic aport pentru a castiga. Nu putem castiga in urmatoarea perioada nimic daca vom merge pe Nodul Sud in Berbec, pe individualismul puternic, pe o atitudine de luptator egoist care isi uita tovarasii doar pentru ca el vrea sa fie primul. Cu destinul in semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Balanta forteaza totul spre echilibru, ceea ce este valoros este pastrat, ceea ce este lipsit de valoare este aruncat. Efectul acestui echilibru este armonia, dezvoltarea capacitatilor de discriminare, echilibrul celor doua fete ale dualitatii acestui semn de aer. Tot Balanta este un semn  al Justitiei, legilor, sexului, banilor. Cand vorbim de Balanta ajungem deja in casa VII, o casa naturala ce vorbeste despre parteneriate, asocieri, eforturi comune. Cu Nodul Nord in Balanta, trebuie sa fim sensibili la nevoile celuilalt, sa invatam despre cooperare si tact, sa invatam sa ne punem in locul celuilalt, sa eliminam egoismul si dorinta de a actiona in viata asemeni unui berbec hoinar, combatant si razboinic. Dar cum obisnuita este mai rea decat dragostea, nu va fi usor sa trecem peste frica dependentei de o relatie, continuand sa alegem sa actionam sub impulsul ego-ului, sa fim prea concentrati asupra propriei persoane, sa mergem singuri. Cu Nodul Sud in Berbec si Nodul Nord in Balanta trebuie sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru. Balanta este un semn al echilibrului unde nici spiritul, nici materia nu domina. Aici, sufletul ajunge in stare de echilibru, spiritul si personalitatea ating un echilibru prin cooperare.

Cum Nodurile lunare calatoresc in sens invers, intrarea Nodului Nord in Balanta este sustinuta de Vesta in Balanta aflata pe gradul 29:28  iar Nodul Sud in Berbec este intr-o conjunctie stransa cu asteroidul 128 Nemesis.

vesta

Vesta, flacara eterna divina, este gardianul acestei tranzit al Nodului Lunar in Balanta, ne va ajuta prin energiile induse sa curatam, reparam,revitalizam trupurile noastre dar si mintea noastra astfel incat sa atragem in viata noastra oamenii, experientele necesare cresterii noastre. Aceasta energie sacra feminina ne permite regenerarea, ne pune la indemana “ invataturile “ necesare reinoirii, puterea divina o gasim in noi, doar asa putem aprofunda relatia cu spiritul nostru, doar asa ne putem reconecta la nevoile sufletului noastru. Vesta in Balanta este Preoteasa diplomatiei, compromisului, ea predica despre echilibrul sufletului ce poate fi gasit prin armonizarea  oriecarui tip de relatie. Vesta, aceasta flacara eterna ne insoteste in acest moment, ne pune la indemana “ o lampa “ a carei flacara ne va lumina calea  pentru “ un nou maine “, pentru “ o noua viata “. Suntem ajutati sa descoperim puterea din interiorul nostru, sa ne descoperim adevarata identitate, sa ne vindecam de trecut pentru a ne consacra unui scop care sa aduca lumina, nu numai pentru noi dar si pentru ceilalti. Vesta este o energie de protectie  iar in fuziune cu Nodul Nord, va lupta din greu sa ne ajute sa ajungem pe traseul destinat.

Despre asteroidul Vesta puteti citi aici.

Nemesis este considerata a fi una dintre cele mai timpurii zeitati, nascuta dintr-o uniune intre Nyx ( noapte ) si Erebus ( intuneric ). Acest lucru inseamna ca ea a precedat renumitii zei olimpici condusi de Zeus. Rolul ei in mitologia greaca, desi a fost o asistenta a lui Zeus, este legat de lege si ordine, dar, de asemenea, ea se asigura ca muritorii nu se cred mai mari decat  zeii. Astfel, Nemesis sta de veghe in Univers si nu permite ca nici o infractiune sa nu fie pedepsita.

nemesis

Ca cea care a razbunat faptele rele, ea a fost un instrument de justitie in toate aspectele. Numele Nemesis este legat de “ a da ceea ce datorezi “ in asa fel incat sa fie mentinut echilibrul. Fericirea si nefericirea sunt masurate de aceasta zeita avand grija ca acestea sa fie meritate si limitate de faptele personale. In mit, Nemesis este preocupata foarte mult de relatii, in special se ocupa cu problemele de dragoste pedepsind aroganta, egoismul, dispretul, imoralitatea, infidelitatea. Nemesis in conjunctie cu Nodul Sud in Berbec si in opozitie cu Nodul Nord in Balanta, este la urma urmei un limbaj dublu al pedepselor divine in relatiile abuzive, egoiste, in relatiile construite din interes dezechilibrand astfel notiunea de iubire, dragoste, armonie. Nemesis in Berbec ne spune ca suntem proprii nostri inamici prin cultivarea furiei, ego-ului, luptei fara scrupule.

Din moment de Nodurile Lunare calatoresc inapoi, trecutul este mereu in miscare fata de noi, dar noi il vedem ca viitor .
Ceea ce ieri am decis este acuma viitor, este aici si acuma. Toti avem in harta natala axa Berbec-Balanta, asa ca toti vom fi primi un bilet astral pe care scrie “ echilibrati-va sufletul “. Din moment ce vorbim de Balanta, trebuie sa ne asteptam la fel de fel de crize pentru a ajunge la aceste energii noi. Trecerea de la furia, individualismul, lipsa scupulelor induse de Nodul Sud in Berbec  la “ relatii armonioase  “ cerute de Nodul Nord in Balanta nu este usoara  dar cu siguranta evolutiva.

Mai multe despre Nodul Nord in Balanta si Nodul Sud in Berbec puteti citi aici.

Adriana Tudosa

You may also like

19 Comments

 1. Multumesc frumos. Oare in viata mea vor aparea schimbari? Am incercat sa fortez eu soarta dar se pare ca acest lucru nu este la indemana mea. Sunt leu, 28.07.1977 si m-am nascut la ora 6,30 (ascendent in leu) Poate trebuie sa invat sa ma supun la lucruri care sunt scrise sa se intample? Cu drag si respect.

 2. Buna, Adriana.De cand am descoperit articolele tale incerc, citind din arhiva ,sa inteleg tot ce mi se intampla din august 2012 si m-au ajutat mult.Eu sunt nascuta pe 28 aprilie 1964 la ora 2:10 si in 6 august 2012 am cunoscut in Spania o persoana din Pakistan nascuta pe 13 august, cred ca anul 1970. De atunci viata mea a luat o intorsatura ce nu o inteleg. A fost ceva de suflet, ca simteam ca are nevoie a se impaca cu trecutul sau, si chiar daca niciodata nu am vorbit despre asta, i-am scris aproape in fiecare zi vorbindu-i de modul in care am facut eu fata loviturilor vietii, de convingerile mele, de toate si nu stiu daca am facut bine, pentru ca niciodata nu mi-a raspuns, dar am sentimentul ca le-a citit. Simt ca in nu stiu ce fel viata mea e legata de a lui si ca nu voi fi bine decat daca el e bine si nu inteleg de ce. Ca sa pot trece mai departe am nevoie sa inteleg, pentru asta te rog, daca ai posibilitaea ,sa ma ajuti. Multumesc mult, aurica

 3. Imi place foarte mult modul tau de a scrie si mai ales de a prezenta evenimentele astrologice;intotdeauna astept cu nerabdare articolele tale.As vrea sa te intreb ce semnificatie are NNin casa a II a.Multumesc frumos

 4. Eu daca am NN in Varsator casa XI? Anul trecut si inceputul acestui an a fost groaznic! cat va mai continua asa?

 5. Draga Adriana, in primul rand iti multumesc din suflet pentru timpul tau…(stiu ca este pretios), sunt recunoscatoare ca mai ai timp si pentru acest site care te.a consacrat ca sa zic asa…o mica curiozitate am, te rog…in harta mea natala NN este chiar in Balanta pe casa 5…ma afecteaza cumva aceasta situatie…ma pregatesc de o fertilizare in vitro la vara. Astept cu nerabdare un raspuns! multumesc anticipat si toate cele bune!

 6. Multumiri pentru articol!!

  In harta natala NS este in Balanta C10, NN in Berbec C4.Tranzitul NN in Balanta va primi conjunctii cu:MC, Mercur,Venus (natale C10) toate acestea urmate de opozitia NN (tranzit) cu NN (natal).
  Nu am reusit prin studiul personal sa gasesc informatii cu privire la aceste evenimente decat pe jumatate.
  In masura in care aveti timp la dispozitie, puteti sa imi spuneti cum ma vor influenta aceste aspecte?
  Multumesc,

  Mistral

 7. Veronica
  mai intai trebuie sa te uiti la semnul casei V,la aspectele guvernatorului casei V, la aspectele Lunii,degeaba trece Nodul Nord prin casa V daca nu activeaza nimic, nu poate lasa nici un cadou fiindca nu are cui daca nu exista planete in casa V sau daca nu face un aspect cu guvernatorul casei V sau cu Luna natala.
  adriana

 8. Veronica
  sa stii ca muncesc foarte mult pentru articolele care le postez pe acest blog al meu care este mai mult ” un ziar al sufletului meu”.
  adriana

 9. Felicitari pentru articole! Citesc cu mare placere toate postarile. Se simte pasiunea pe care o investesti! Ai un fel cu adevarat special de a prezenta toate aspectele astrologice. Rugamintea mea este daca imi poti spune ceva despre nodul sud in fecioara, nodul nord in pesti. Sunt nascuta pe 16.01.1989 in Bucurest, ora 6.45. Imi dau seama ca toate aceste articole cer mult timp si energie de aceea in multumesc din suflet anticipat. O perioada frumoasa tuturor!

 10. andra
  Cu Nodul Sud in Fecioara, in viata anterioara ti-ai dezvoltat capacitatea intelectuala ajungand la o gandire practica si logica care te-a ajutat la rezolvarea problemelor zilnice. In trecut, ai incercat sa gasesti explicatii pentru tot ce exista si te-ai interesat de subiectele rationale. Ai perceput multe amanunte care pentru altii nu prezentau nici o importanta, totu era planificat pana in cel mai mis detaliu. Necazurile vietii actuale iau nastere tocmai din automatismele vietii trecute, din dorinta de precizie excesiva, din dorinta de a stapani fiecare amanunt uitand imaginea de ansamblu. Aceasta viata are un alt drum, trebuie sa te bazezi mai mult pe intuitie ( ratiunea nu iti este un aliat prea bun in aceasta viata ), vei fi pusa in situatii in care logica nu are nici un raspuns pentru tine , vei constata ca gandirea materialista nu ofera raspunsuri la toate problemele . Planurile perfecte , pline de detalii si amanunte nu iti sunt prea de folos in aceasta viata, este o viata in care trebuie sa acorzi importanta intamplarilor si lucrurilor inexplicabile. In trecut ai planificat totul pana la cele mai mici amanunte , neacordand atentie dorintelor si ideilor de moment , acest lucru ti-a limitat foarte mult capacitatile dar si realizarile . Acuma , aceasta viata iti cere sa-ti folosesti la maximum calitatile, talentele pentru a te rupe de traditii, sa iesi din limitele oricarui regulament , in aceasta viata regulamentele impuse sunt cele de natura spirituala . In viata trecuta ti-ai tratat partenerul ca pe un obiect si ai avut legaturi doar din interes , nu ai avut curajul asumarii nici unui sentiment afectiv si ai actionat numai rational si obiectiv . In trecut ai criticat foarte mult oamenii, in aceasta viata trebuie sa inveti sa fii toleranta cu ei . Banuiala si neincrederea iti pot cauza boli de natura spirituala ,vindecarea o poti gasi doar prin aducerea spiritualitatii in viata ta . In a doua parte a vietii vei reusi sa ajungi sa intelegi valorile spirituale la un nivel inalt , singuratatea te poate ajuta in realizarea misiunii tale si in desfasurarea unei munci in folosul oamenilor .
  Este o viata in care trebuie sa abandonezi conceptiile materialiste, rigide si sa te deschizi intuitiei si sensibilitatii . Trebuie sa-ti dezvolti perceptiile si credintele , pentru a fi un spirit mai deschis trebuie sa-ti utilizezi imaginatia si inspiratia , sa impartasesti celorlati sentimentele tale , trebuie sa iti utilizezi dimensiunea ta interioara pe care altadata ai reprimat-o .Trebuie sa dezvolti compasiunea , iertarea , spiritualitatea , sensibilitatea, viziunea , auto-sacrificiul ,acceptarea , imaginatia . Zona picioarelor si sistemul imunitar sunt domeniile vulnerabile atanci cand nu respecti cerintele lectiei tale de viata . Cu Nodul Nord in Pesti in aceasta viata trebuie sa incerci sa percepi lumea cu ajutorul simturilor si intuitiei ce sunt armele puse la dispozitia ta de acest destin , trebuie sa dezvolti in orice clipa din viata ta compasiunea , intutia , dorinta de a nu-i judeca pe altii , sa-ti folosesti capacitatile trecute in moduri noi , este valabila regula “ la vremuri noi-metode noi “, sa-ti dezvolti constiinta universala , empatia , intelegerea . Este esential ca in aceasta viata sa dezvolti cunostintele spirituale , sa practici meditatia , sa ai incredre in miracole care doar asa pot veni la tine . Ajutorul cel mai de pret in aceasta viata iti va veni din dezvoltarea compasiunii si din increderea de nestramutat in Dumnezeu .
  adriana

 11. Buna seara, îmi pute?i spune ce înseamn? pentru mine acest tranzit, sunt n?scut? pe 10.10.1978 ,05.10 am. Ploie?ti si din câte ?tiu sunt balanta cu ascendent in balanta. Multumesc

 12. Buna seara, îmi pute?i spune ce înseamn? pentru mine acest tranzit, sunt n?scut? pe 10.10.1978 ,05.10 am. Ploie?ti si din câte ?tiu sunt balanta cu ascendent in balanta. Multumesc

 13. Iti multumesc mult Adriana. Ceea ce-mi spui coincide cu revelatia pe care am avut-o in 2013. Iti sunt recunoscatoare pt ceea postezi. Numai bine!

 14. Te rog daca poti sa scrii despre Crucea cardinala din 22-33 Aprilie, care se formeaza la 13 grade. poti sa specifici ce grade vor fi impactate? Soarele in Varsator la 12 grade si Saturn in conjunctie cu ascendentul la 13 grade in Rac.

 15. Buna dimineata,

  Va citesc cu interes articolele si multumesc frumos pentru ele.Revin cu rugamintea de a-mi da cateva informatii despre ce ar urma sa se rezolve sau nu in viata mea.Sunt nascuta pe 14.07.1961,nu stiu ora,in com Putu cu Salcia (acum se numeste Matasaru)la jumatatea distantei intre orasele Titu si Gaesti in jud. Dambovita.Am semnat un contract de angajare exact cand retrograda Jupiter, s-a prelungit cu 3 luni pe Mercur retrograd. Credeti ca in mai mi se va prelungii? oricum va doresc sa aveti zile minunate si astept un raspuns.

 16. Buna ziua.Esti extraordinara!:-) Daca poti rupe un pic din timpul tau as avea si eu o intrebare daca se poate.sunt nascuta pe 1 sept 1987,ora 14.00,bucuresti.curiozitatea mea consta intr-o intalnire pe care o simt f puternica d.p.d.v. karmic.au trecut aprox 10 ani de cand a avut loc dar nu s-a concretizat nici un fel de relatie.totusi de atunci ma simt f legata de el,cand ne mai vedem si ne salutam parca ies scantei,il vad ca pe singurul barbat de pe pamant.el e nascut pe 17 apr 1977,ora din pacate nu o stiu…in caracal.de cand l-am intalnit am avut cateva discutii,din analizele mele ar fi trebuit sa se intample ceva de atata timp,sau in ultima viata am fost posibil sot-sotie.sa mai astept si sa sper?mi se pare un om incredibil,parca ar fi Dzeu pt mine…de atunci nu mai am ochi pt nici un alt barbat…te rog mult ajuta-mq!vreau sa nu stagnez evolutia nimanui.vreau sa am sansa sa ii fiu alaturi si sa il ajut,simt ca trebuie sa fac asta…iti multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.