LUNA NOUA IN TAUR- 5MAI 2008 ORA 17:18 – Sa lasam energiile cosmice sa danseze printre noi .

 

 

 

 

 

astro_2gw_32_luna_noua_in_taur6756814981.gif

 

 

Ciclurile Lunii au fost observate prima data in antichitate , tocmai din cauza efectelor lor asupra tuturor lucrurilor., de la maree la agricultura sau natura umana. Stiinta moderna da dreptate acesor preferinte antice pentru regina noptii LUNA , care , mai mult decat Soarele , influenteaza potentialul electrostatic al copacilor, fie direct , prin intermediul gravitatiei, fie indirect prin intermediul efectelor mareei ionosferice sau prin intermediul variatiei campului magnetic. Rotindu-se in timp de o luna in jurul Pamantului, Luna se afla jumatate din timp in interiorul orbitei pamantului iar jumatate din timp in afara orbitei pamantului. Astfel, Luna devine “ legatura” intre domeniile interoare si exterioare ale sistemului solar, intre planetele interioare si cele exterioare. Datorita acestei functii de legatura , ea apare in mod constant crescatoare si descrescatoare , ritmul ei fiind unul schimbator.

Luna este cea care colecteaza energiile polare ale tuturor planetelor, dupa cum ea se misca intre punctul cel mai interior sau cel mai exterior al orbitei Pamant, adunandu-le , amestecandu-le ,ea , Luna, hraneste Pamantul cu aceste energii, personificand , Luna este mama , iubirea materna , apa vie a vietii.

La Luna Noua , Luna se afla in cel mai interior punct din interiorul orbitei Pamantului.

Momentul LUNII NOI din 5 mai are un ascendant in Fecioara , un ascendant de pamant , mutabil ce ne va indemna la o nevoie de perfectionare dar si de rafinament, munca devine pentru urmatoarele 28 de zile o nota dominanta , o masca perfecta. Dificultatile in comunicarea cu oamenii se vor ivi tocmai din caracterul perfectionist, negativist dar si insistenta asupra unor obiceiuri la care nu vom fi prea dispusi sa renuntam. Este momentul in care destul de usor se vor rupe unele prietenii dar se vor crea altele, destul de usor ne putem schimba si locuinta.

Ascendentul in Fecioara este bine aspectat de Luna Noua( trigon) ceea ce arata ca modul nostru de manifestare in exterior va fi unul usor, natural dar si activ.

Descendentul in Pesti accentueaza asocierile pline de vise , aspiratii inalte, ne ambalam usor in crearea diverselor parteneriate chiar daca vorbim de casnicii, afaceri, descoperind mai tarziu ca de fapt ambalarea noastra nu putea aduce realitatea asteptata( exact ca un motor ambalat………). Este o perioada in care parteneriatele vor fi cuprinse de necazuri de tot felul, necazuri ivite din prea multa plictiseala, din dificultatea de a respecta cerintele unei vieti de familie. Scandalurile , legaturile multiple , deceptiile si sacrificiile determina ruptura de un colectiv, de o familie dar si dezonoare, deci atentie.

Uranus in conjunctie destul de stransa cu Descendentul poate aduce bulversare si nevoie de independenta; toate acestea vor crea un fel de gol in jurul nostru, noi impreuna cu libertatea noastra; este un cantec al singuratatii , al independentei care va costa destul de scump pe unii; cu Uranus in aceasta casa a parteneriatelor greu mai refaci melodia reimpacarii, reasezarii lucrurilor pe ce a fost odata.

Marte din Rac prin trigonul cu Uranus din Pesti , vrea sa fie un fel de asistent al lui Uranus din Pesti, dar in semnul Rac, calitatile lui Marte sunt destul de slabite , mai mult negative si indreptate spre lumea interioara, spre trecut . Cand vorbim despre Marte, ar trebui sa vorbim de adrenalina , de o energie folosita in directia actiunii; in Rac , energia lui Marte nu ne poate face sa actionam prea mult in exterior, mai mult ne chinuim pe interior, ne gandim la trecut, este ca si cum ar plange sufletul iar aceste lacrimi, energii slabe ale lui Marte nu pot face din aspectul de trigon cu Uranus un aspect prea favorizant, mai degraba va aduce multa agitatie in domeniul parteneriatelor , ambitiilor, prietenilor. Chiar daca aspectul dintre cele doua planete este unul pozitiv, Uranus va fi forta care se va manifesta sub forma unor schimbari bruste , energia lui Uranus ne va induce nevoia de a experimenta schimbari subite predicand asupra nevoii de libertate personala. Casa VII fiind o casa angulara, cu siguranta Uranus ne va da un impuls puternic de a actiona explicit, dinamic si neconventional, respingand traditiile si obstacolele intalnite in calea crearii sau ruperii unui parteneriat Cu Uranus , totul se intampla intr-o clipa iar dupa aceea nimic nu va mai fi la fel.

Guvernatorul casei VII este Neptun plasat in casa VI intr-o conjunctie destul de stransa cu destinul -Nodul Nord in Varsator. Marele test al casei VI este suferinta, suferinta generate de crizele aparute la locul de munca, de felul cum abordam munca cotidiana dar si sanatatea, igiena. Cu Neptun in conjunctie cu Nodul Nord plasate in aceasta casa ce reprezinta in mod fundamental tot ceea ce tine de crizele personale si modul cum le intampinam, pot spuna ca iluzia dar si accentuarea starii idealiste de a rezolva aceste crize ale locului de munca dar si a starii de sanatate ne vor conduce in urmatoarea perioada. Nodul Nord in casa VI si Nodul Sud in casa XII accentueaza suferinta dar si tendinta de a trai viata pe baza temerilor si imaginatiei care pot conduce la o slabire a increderii in ceea ce putem face. Nodul Nord in aceasta casa accentueaza viata de sacrificiu si de servicii fata de altii, este o lectie in care se invata despre responsabilitate si incredere.

Casa IV in Sagetator accentueaza dualitatea intre dragostea fata de aventura , inovatie si capacitatea de a impulsiona oamenii in a-si fructifica ideile. Legaturile de familie destul de dificile vor fi suportate cu greu , simtind o imensa nevoie de a evada din familie, de a nega legaturile afective cu trecutul dar si inconsecventa, ce vor conduce de cele mai multe ori la lipsa unui sprijin de care putem avea nevoie la un moment dat. Jupiter , guvernatorul acestei case este plasat in Capricorn in casa V., o casa a creativitatii, iubirilor, copiilor dar si sperantelor.

Sperantele cu Jupiter in Capricorn nu pot fi legate decat de ceea ce facem cu multa munca, riscurile pot reprezenta de cele mai multe ori drumuri frumoase dar care la un moment se surpa.

Luna Noua in Taur in casa IX este propice studiilor, calatoriilor indepartate dar si realizarilor in strainatate. Aspectele pozitive ale Lunii Noi cu Uranus indica originalitate, independenta, libertate.

Este o Luna Noua ce favorizeaza expansiunea propriilor orizonturi, dezvoltarea identitatii , transformarea in bine si cautarea unui mod idealist de viata.Este o perioada buna de a ne descoperi idealul iar pentru cei care si l-au gasit este cea mai buna perioada de a impartasi celorlalti cunoasterea respectiva. Este cel mai bun moment de a pune in practica dorintele puternice de a calatori pe distante lunigi, este perioada cea mai buna pentru armonizarea si beneficierea de pe urma unei relatii cu strainatatea. Luna Noua in casa IX stimuleaza dorinta intensa de actiune , de implicare in ceea ce vrem sa realizam, sa cream sau spre ce aspiram.

Jupiter aspecteaza pozitiv Luna Noua ceea ce semnifica destul de clar o rezolvare a dificultatilor sociale, putem gasi sprijin in rezolvarea unor probleme. Nu putem vorbi de miracole ci putem vorbi de un fel de protectie in situatiile dificile, dorintele si realizarea lor este posibila , important este sa stim ce ne dorim. Este o perioada propice impacarilor in plan social, familial, proiectele pot deveni realizabile. Taurii sunt cei mai favorizati de aceste energii , deci folositi-le.

Casa X-Mijlocul Cerului in Gemeni ar trebui sa aduca capacitati intelectuale ce pot fi folosite la maximum; o minte rapida ce ajuta la adoptarea si solutionarea oricaror situatii publice . Dar, guvernatorul casei X este Mercur aspectat negativ de Lilith in Sagetator in casa III. Lilith in Sagetator in casa III ne induce destul de subtil frustrare la nivel de studii, probleme cu rudele., dificultati in comunicare . Opozitia Mercur Lilith pe axa IX-III ACCENTUEAZA PROBLEMELE IN COMUNICARE , duritatea si raceala din cuvinte nu pot crea decat raspunsuri la fel de reci si dure.Este perioada in care frustrarea intelectuala lucreaza ca o piedica in calea apropierii, comunicarii cu oamenii.

Gradul la care se produce aceasta Luna Noua in Taur , gradul 15 sau gradul 45 luat de la echinoctiul de primavara , face din acest grad un punct de maxima eliberare de energie , este un punct al “coborarii avatarice’ deoarece un “avatar’ in terminologia antica inseamna de fapt o eliberare de energie cosmica.. Astfel Luna Noua din Taur devine un tip particular de eliberare dinamica , un tip particular de raza de putere , de initiere, de transformare.

Spun asta deoarece din punct de vedere numerologic, 45=4+5=9 iar Luna Noua este in casa 9, accentuand acest numar.

Numerologic vorbind, numarul 9 reprezinta dezvoltarea suprema, spirituala si universala, este cifra initierii, sfarsitului unei trepte de dezvoltare si inceputul unei alte faze.

“9” este cifra perfectiunii, deoarece din momentul insarcinarii si pana la nastere avem de-a face cu cifra 9, dupa care incepe o noua viata, 9 termina randul principal de cifre, 10 fiind doar un alt 1 dar la alt nivel, 360 de grade –un cerc , un ciclu complet care se reduce tot la 9 .

Tocmai din acest motiv, pot spune ca este o Luna Noua “avatarica ale carei raze de putere ne pot ajuta in descoperirea idealului nostru, in impartasirea cunostintelor in cazul celor care si-au gasit acest ideal. Sa lasam aceste energii cosmice sa danseze printre noi.


 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.