VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD-6 MARTIE 2009 ORA 19:18-NE REINVENTAM……..

venus

Venus este planeta cea mai apropiata de Pamant, denumita popular si Luceafarul este cel mai stralucitor astru dupa Pamant si Luna putand fi observat cu ochiul liber chiar si ziua, cel mai adesea planeta Venus fiind denumita “ o bijuterie pe cer”.
In mitologie o intalnim pe Afrodita  zeita a dragostei, gratiei , frumusetii si extazului sexual . Venus reprezinta modul de abordare a unei relatii, cum atragem sau respingem pe cineva, guverneaza senzualitatea si placerile pamantesti, descoperirea prin intermediul simtului tactil, gustul, mirosul, vederea, sunetul. Este o energie ce are in semnatura astrala carisma, iubirea, ademenirea, farmecul, afectiunea, placerea. atractia, dorinta erotica, casatoria, parteneriatul in afaceri, arta, muzica, banii, parfumurile, parfumul dragostei, acordurile, strategiile dar si dragostea in afara casatoriei. Loialitatea si fidelitatea nu sunt incluse in lista de prioritati a lui Venus, mesajul ei este “ dragostea mai presus de orice”. Pentru un barbat , Venus in harta natala poate descrie foarte bine femeia din sufletul lui, femeia de care este atras si-l poate face fericit

In data de 6 martie 2009 ora 19:18 , Venus isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Berbecului gradul 15 :27 ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde in semnul Pestilor gradul 29:12 pe 17 aprilie 2009.
Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a miscarii apparent retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Venus trece pentru prima data prin gradul final al miscarii retrograde , in cazul nostru vorbim de gradul 29 Pesti , grad pe care Venus il strabatea la inceputul lunii februarie 2009.
Atunci cand intra in miscare aparent retrograda, Venus poate induce o energie mult mai intensa dar si suficiente motive ascunse ce ne vor intensifica trairile interioare, putem vorbi de o perioada in care limbajul energiei planetei Venus ne introverteste, devenim timizi, retrasi, linistiti, relatiile se pot transforma in ceva ascuns, suprimat, minimalizand sau chiar ignorand relatiile cu cei dragi. In mers aparent retrograd , Venus se poate transforma intr-o zeita a razboiului sentimental, sabotajului, se pot naste tensiuni in cuplu, apar diverse pretexte pentru a ne apara trairile interioare puternice, este o energie intensa si destul de greu de lucrat cu ea, din acest motiv multe relatii vor fi incercate neexistand garantii ca o relatie va supravietui transformarilor cerute . Poate fi un timp al stresului in relatii ce naste intrebari dar si o nevoie intensa de a reconsidera modul de abordare a unei relatii, ce ne dorim, de ce ne dorim pe cineva, de ce relatia nu merge. Afacerile financiare pot necesita o noua strategie de planificare, proiectele creative pot necesita diferite corecturi dar si noi moduri de abordare, este un timp si al marilor inspiratii, marilor idei creative . In relatiile incordate pot aparea despartiri , problemele tinute mult timp ascunse, evitate pot iesi acuma la suprafata . Ostilitatea, frustrarea pot conduce la conflicte in relati ce cu greu se pot tine in frau iar finalul poate fi destul de imprevizibil , uneori aceste relatii pot fi rupte definitiv. Venus in mers aparent retrograd poate fi privita ca o energie ce lucreaza ca o “ furtuna interioara” suntem trimisi in mijlocul acestei furtuni cu relatiile noastre cu tot, putem iesi din aceasta furtuna cu o relatie consolidata , transformata sau putem iesi din furtuna singuri sau cu o noua relatie. Ar trebui sa incetinim ritmul vietii, sa fim mai atenti fata de ceea ce nu ne convine si vrem sa schimbam intr-o relatie , sa-i dam o noua “ fata” , dar, de obicei, Venus in mers aparent retrograd poate sa ne faca sa fim asemeni unui “ vas sub presiune” si sa nu rezistam prea mult unei atitudini calme, putem exploda din cauza trairilor tuturor erorilor si esecurilor comise in trecut, din cauza dorintelor care nu ne dau pace, din cauza lipsurilor de orice fel. Este un timp al bilantului pentru lucrurile in care am investit timp, energie, angajament , bani, pot aparea oportunitati de a afla mai multe despre ce inseamna placere . poate fi o perioada a unor mari profunzimi emotionale .
Venus in mers aparent retrograd in Berbec aduce plictiseala intr-o iubire prea linistita, intr-o relatie prea monotona si fara nimic spectaculos in ea, energia lui Venus in Berbec amplifica trairile personale, iar iubirea , simpatia amabilitatea au importanta doar in raport cu propria persoana. Sa nu uitam ca Berbecul se exprima totdeauna prin verbul “ eu sunt”, cu Venus in Berbec in mers aparent retrograde putem vorbi de o accentuare si o concentrare a acestei energii asupra propriei persoane , a relatiei noastre cu noi insine , ne vorbeste de identitatea noastra, cum am fost in trecut , cum suntem acuma , cum vrem sa fim in viitor fiind impulsionati sa facem primii pasi spre re-nastere. Aceasta perioada poate fi un timp al curajului in fata necunoscutului, in fata unei noi iubiri, in fata unei alte relatii , in fata unei schimbari care sa ne ajute sa mergem mai departe, se cere de la noi asumarea responsabilitatii pentru cine suntem iar daca suntem nemultumiti de ceea ce vedem in noi atunci trebuie sa ne reinventam .
Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care sunt regandite valorile pentru a vedea daca ele mai au sens sau daca nu cumva trebuiesc ajustate, este un timp in care pot fi regandite anumite contracte si parteneriate , pot aparea iubitii sau prietenii mai vechi, pot fi reconsiderate anumite relatii , achizitii, valori , dorinte, necesitati prezente.Energiile lui Venus au o legatura directa cu toate lucrurile stralucitoare si frumoase, de la relatii sociale la relatii de dragoste, deci, putem vorbi de un timp in care vom regandi si reevalua totul , de la pe cine si ce iubim la cei pe care ne iubesc.Sa nu uitam, Berbecul este un semn ce guverneaza noile inceputuri , initiativa . este un foc generator iar energia lui Venus in mers aparent retrograde in Berbec  poate simboliza o redefinire a proiectelor financiare , poate aduce schimbari in toate tipurile de relatii.
Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. O interpretare frumos si “pamantean” prezentata, in care cuvantul “retrograd” nu ne da fiori de spaima.
    Multumim, Adriana, si sa te “citim” cat mai mult!

  2. O planeta retrograd nu trebuie privita ca ceva neaparat rau, eu mai degraba o vad ca un ” ajutor ” dat pentru repararea, rediscutarea unor greseli. Ne ofera din plin ” o intoarcere in trecut” , depinde de noi daca vom incerca sa profitam de aceasta posibilitate.

  3. Sunt la inceputul unei relatii de dragoste pana acum mai mult platonica. Eu(varsator) si prietenul meu (gemeni) am hotarat ca a venit timpul sa trecem la urmatorul pas, dar acum nu stiu daca intradevar e momentul oportun atata timp cat venus planeta iubirii este retrograda.

  4. Venus in mers retrograd poate fi o perioada de testare a unei relatii, poti vedea omul ” adevarat” de langa tine , deci te sfatuiesc sa nu te grabesti. Combinatia Varsator -Gemeni este o combinatie foarte buna ( am citit ca cea mai buna compatibilitate este intre doua persoane nascute in zodii de acelasi element- la voi este aerul, dar semne diferite, in cazul vostru unul este varsator, celalalt este in gemeni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.