LUNA PLINA IN CAPRICORN SI ZODIILE – 23 IUNIE 2013

Luna Plina  in Capricorn din 23 iunie 2013  are loc cu Luna pe gradul 2:10  Capricorn si Soarele pe gradul 2:10 Rac cu un maxim in jurul orei 14:32, ora Romaniei. Este o LUNA PLINA CARDINALA si  ca orice energie cardinala, aceasta luna plina va conduce la actiuni dinamice, spontane aratand “ adevarata fata “ a drumului  nostru,  a actiunilor noastre, a vietii noastre . Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna Plina in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare dintre noi, avem sansa sa facem schimbari importante in viata noastra. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile, relatiile, convingerile, sa fim rabdatori  si sa dam dovada de responsabilitate, maturitate, organizare. Este o Luna Plina in Capricorn care face parte dintr-o configuratia astrala Zmeu, o configuratie foarte dinamica dar de cele mai multe ori sinonima cu succesul.

Este o Luna Plina in care culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din 10 ianuarie 2013.

Cu Luna Plina in  Capricorn gradul 2, cei nascuti in jurul datei de 23 ( plus, minus trei zile )  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti, acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carrierei sau orice planeta personala in jurul gradului 2 Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Plina  este mai pentru précis  pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC –ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Plina activeaza axa IV-X, o axa familiala si poate energiza si actualiza problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa gasiti un echilibru intre nevoia de securitate  viata de familie, relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii pline in  casa X  poate arata inaltari sau caderi in cariera, scandaluri in cariera datorate femeilor, sacrificiul vietii afective pentru cariera. Sunt posibile schimbari in statutul social, sunt accentuate dificultatile profesionale, refuzul responsabilitatilor dar si o anumita duritate in modul de manifestare.Este un timp benefic pentru luarea deciziei de a renunta la o anumita cariera . Poate fi si un timp al schimbarii carierei, promovare la locul de munca, ceva la care ati lucrat din greu poate fi vazut si apreciat in aceasta perioada.

TAUR-ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Plina activeaza axa III-IX , o axa a gandirii si poate energiza  anumite probleme in  comunicare , confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea. Prezenta Lunii pline in  casa IX indica o anumita superficialitate si superstitie in gandire, unele probleme in calatorii, in relatiile cu cu strainatatea . Este o perioada in care luna plina va poate aduce castiguri din afacerile in strainatate, din relatiile cu strainatatea, puteti castiga o excursie, puteti planui o calatorie in strainatate. Puteti decide sa renuntati la anumite cursuri dar in acelasi timp sa doriti sa incepeti altele, puteti lua legatura cu un iubit aflat la distanta mai mare fata de voi, puteti explora noi orizonturi. Este o luna plina ce va indeamna la transformarea crezurilor voastre, a relatiei cu divinitatea, cu spiritualitatea. Puteti sa va folositi de studiile facute pentru a va afirma, pot aparea  oportunitati legate de un proces sau alte probleme juridice, pot aparea rezultate pe termen lung prin implicarea in activitati de mass-media. Mare atentie la calatorii, la problemele cu autoritatile, cu legea.

GEMENI –ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Plina activeaza axa II –VIII , o axa a posesiunilor si poate indica aparitia unor posibile fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale. Sunt posibile fie cresteri ale finantelor fie o posibila pierdere, dar sigur o tendinta de acumulare de resurse financiare care vine in intampinarea dorintei intense de a va simti in siguranta. Aceasta Luna Plina prin activarea axei II-VIII arata  ca este necesar sa faceti un echilibru intre nevoile personale si nevoile celorlalti, intre material si spiritual. Luna plina in casa VIII   poate aduce un blocaj in jurul puterii detinute, probleme cu femeile din familie si chiar discutii destul de violente, probleme cu banii proveniti de la “ celalalt”, probleme cu creditele , probleme cu modul de folosire a puterii personale, a manipularii oamenilor in interesul personal. Poate fi un timp in care resursele financiare, impozitele, creditele, asigurarile, taxele, afacerile cu un partener sa creeze anumite probleme dar poate fi si o zona de noroc pentru voi.

RAC –ASCENDENTUL IN RAC

Luna Plina activeaza axa I-VII, o axa a relatiilor si  poate indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmani care se pot manifesta deschis. Activarea acestei axe indica ca este necesar sa se gaseasca un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, parteneriate , prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt.  Prezenta Lunii pline  in casa VII , o casa a parteneriatelor, arata destul de clar o sensibilitate excesiva, relatii afective instabile , probleme in afaceri.  Aceasta Luna Pina este ca un spot luminos asupra partenerului aratandu-l asa cum este el, puteti vedea foarte bine problemele existente dar puteti lua si decizaia dura de a rupe o relatie sau de a o transforma, aveti la dispozitie o energie imensa de a rupe “cordonul ombilical “care va tine legati de un partener care nu va face bine . Poate fi si un moment in care sa primiti noi propuneri, reinnodarea unui juramant intr-o relatie pe un nivel mai profund.

LEU –ASCENDENTUL IN LEU

Luna Plina activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate  indica probleme legate de munca,  de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesar o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare, planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii pline in casa VI, poate indica o anumita instabilitate si sensibilitate la locul de munca, diverse probleme de sanatate, o vulnerabilitate la locul de munca care va induce un caracter destul de retinut in raport cu colegii de munca. Este cel mai bun timp pentru a incepe o dieta evitand astfel excesul in alimentatie care va poate aduce diverse probleme.Sunt posibile anumite venituri suplimentre la locul de munca. In aceasta casa, Luna plina energizeaza tot ceea ce tine de loc de munca, program de munca, felul in care va indepliniti sarcinile de munca, poate fi un timp cu probleme in acest domeniu din viata voastra ce va pot slabi sanatatea. Veti simti nevoia sa va schimbati dieta deoarece in aceasta perioada aceasta devine foarte importanta pentru voi.

FECIOARA –ASCENDENTUL IN FECIOARA

Luna Plina activeaza axa XI-V, o axa afectiva si poate indica diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa gasiti un echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe, apartenenta la un grup. Prezenta Lunii in casa V  poate arata o dorinta neobisnuita de schimbare in relatiile afective, numeroase legaturi amoroase, posibile certuri cu copii.  Entuziasmul si dorinta de distractie este la maxim, este posibil sa culegiti roadele unei munci de creatie, este posibil sa va bucurati de rezultatele exceptionale ale copiilor vostri, este posibil ca persoana iubita sa va impresioneze prin romantismul si pasiunea ei. Un iubit, un copil va poate rani sufletul, deci atentie. Aceasta Luna Plina poate evidentia anumite dureri aduse de  anumite secrete, obsesii intr-o relatie de iubire.

BALANTA –ASCENDENTUL IN BALANTA

Luna Plina activeaza axa X-IV, o axa familiala si poate  actualiza si lumina problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa gasiti  un echilibru intre nevoia de securitate, viata de familie, relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii plina in  casa IV poate arata o anumita dezordine in viata de familie, schimbari probabile in viata de familie, certuri cu parintii, este o energie provocatoare ce va cere sa va imbunatatiti viata de familie, o mai mare responsabilitate si implicare in viata domestica, sa faceti ordine in relatiile voastre cu familia si membrii acesteia.  Incercari in familie, in afacerile imobiliare, sa nu uitam ca aceasta casa IV are legatura cu sfarsitul unei situatii. Casa IV este o casa cardinala adica un loc in care incepe un proces  iar luna este guvernatorul natural al acestei case, deci, in aceasta casa luna plina  capata putere foarte mare energizand fel de fel de probleme de familie tinute ascunse, tot ce are legatura cu familia, caminul, afaceri imobiliare , experiente din trecut tind sa iasa la lumina, toate aceste experiente care nu ofera conditii pentru dezvoltare in sens vertical se vor sfarsi.

SCORPION –ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Plina activeaza axa IX-III, o axa a gandirii si poate indica anumite probleme in tot ce tine de comunicare, confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa gasiti un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea. Prezenta Lunii pline in casa III poate arata o lipsa de motivatie care genereaza melancolie, aroganta in comunicare, in expunerea ideilor personale, probleme cu rudele, este posibil ca oamenii mai tineri din familie sa joace un rol mai activ in viata voastra, atentie la tot ce tine de transport, la excursii, cum conduceti masina. Este posibil sa primiti o stire importanta de la un frate, de la un vecin. Puteti sa petreceti mai mult timp cu fratii, cu surorile, cu un vecin, puteti comunica cu acestia prin mail, telefon, sunt destul de mult activate excursiile scurte, puteti sa va gasiti dragostea in timp ce calatoriti.

SAGETATOR –ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Plina activeaza axa VIII-II, o axa a posesiunilor si  poate arata anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita. Activarea acestei axe  arata ca este necesar un echilibru intre material si spiritual, intre ce reprezinta banul ca instrument util pentru un trai decent fara a fi niciodata un scop in sine si o cercetare spirituala care va ajuta la intelegerea celor doua fatete ale vietii. Prezenta Lunii Pline in casa II poate indica lipsa sansei in afaceri, cheltuieli nechibzuite, cheltuieli suplimentare, fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale in general. Exista o dorinta imensa de acumulare de bunuri materiale, bani  din dorinta cresterii sigurantei financiare, dar atentie, sunt posibile pierderi materiale .Este posibil sa pierdeti un loc de munca dar sa gasiti si noi modalitati de a face bani, este posibil sa aveti probleme cu anumiti bani imprumutati, sa munciti din greu pentru bani, sa faceti cheltuieli neprevazute care sa va destabilizeze din punct de vedere financiar. Poate fi un timp al deciziilor financiare importante, puteti obtine o marire de salariu, puteti incerca sa va gasiti un loc de munca mai bine platit, noi oportunitati de castig personal .

CAPRICORN –ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Plina activeaza axa VII-I, o axa a relatiilor si  poate indica probleme in relatii, parteneriate  cu influente deosebite asupra personalitatii, increderii in propria persoana. Aceste probleme in relatii  pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime,  izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmani care se pot manifesta deschis. Activarea acestei axe indica ca este necesar sa gasiti  un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt. Prezenta Lunii pline in  casa I va face destul de vulnerabili, schimbari frecvente de dispozitie, evenimentele din jur va pot afecta atitudinea mai mult decat de obicei deoarece exista tendinta de a personaliza exagerat tot ce se petrece in jur rezultand astfel confruntari cu ceilalti. Atentie la sanatate si la nervii vostri. Acuma puteti da prioritate nevoilor voastre si chiar este indicat sa fiti mai atenti deoarece sunt posibile probleme de sanatate. Posibilitatile sunt multiple pentru voi in aceasta perioada, puteti sa dati viata unui proiect important pentru viata voastra, puteti sa va imbunatatiti imaginea voastra . Atentie la sanatate .

VARSATOR –ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Plina activeaza axa VI-XII, o axa a limitarilor si sanatatii si poate indica probleme legate de munca, de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe arata ca este necesara o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare, planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii pline in  casa XII  indica emotii schimbatoare, dusmanii, lovituri datorate  rautatii femeilor dar si o judecata incetosata fiind cel mai bine sa analizati cu atentie toate consecintele posibile inainte de a urma un drum, de a lua o decizie.Este un timp benefic in care sunteti ajutati sa renuntati la anumite obiceiuri proaste ( fumat, bautura, etc.), poate fi o perioada in care veti simti mai mult nevoia de a fi singuri, de a va odihni mai mult, de a dormi mai mult, deasemenea puteti primi in vis anumite raspunsuri si rezolvari la unele probleme grele ale vietii voastre.  Aceasta luna plina  poate  face lumina in secretele voastre, in descoperirea dusmanilor voastri, in intelegerea greselilor trecutului.

PESTI –ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Plina activeaza axa V-XI, o axa afectiva si poate indica diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa gasiti un echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe, apartenenta la un grup. Prezenta Lunii pline in  casa XI indica instabilitate in raport cu prietenii, schimbari legate de relatia cu un grup, sunt posibile si cunostinte noi, alaturarea de un nou grup dintr-o puternica nevoie emotionala. Este un timp in care aceasta luna plina poate lucra ca un spot luminos asupra prieteniilor nesincere, asupra scopurilor egoiste din anumite asocieri. Este o perioada buna in care puteti obtine anumite daruri de la prieteni, puteti obtine o avansare datorita unui prieten, totul se inverte in jurul contactelor sociale.  Sperantele in prieteniile intamplatoare  se pot spulbera in acest moment de luna plina. Aceasta Luna Plina poate evidentia anumite secrete legate de prieteni,  protectori , scopuri pe termen lung.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Multumesc Adriana, multumesc pentru darul tau pe care il impartasesti cu noi. Esti o inspiratie pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.