MOIRAE ( URSITOARELE )– –TRIPLA ZEITA A DESTINULUI

Moirae ( Ursitoarele ) au fost in mitologia greaca fiice ale lui Zeus si ale zeitei Themis care controlau destinul tuturor oamenilor din momentul nasterii si pana la moarte .

Numele lor erau : Klotho(97) ,  Lachesis(120) si Atropos(273) . Ele erau descrise ca niste babe urate , reci si neiertatoare .

In mitologie , Moira este zeita ce se ocupa de destinul implacabil al oamenilor , ea ne vorbeste despre soarta, destin si platile karmice ale sufletului . Moira inseamna “o parte “ , si ca o personificare , putem spune ca aceasta zeita atribuia fiecarui om soarta lui sau partea cuvenita . In aspectul ei triplu , ea este  cunoscuta ca Mairae ( Ursitoarele ) ce controlau destinul uman , rolul lor a fost atat de puternic incat chiar si zeii , zeitele se temeau de ele . Ele vizitau nou-nascutul  timp de sapte zile “ regizand “ destinul , ele sunt infatisate ca distante, reci , amare , actionand fara mila . Doar Zeus-Jupiter  a avut puterea de a salva pe cineva de la o moarte sigura. Aceste Zeite nu au intervenit brusc in viata oamenilor , insusi omul prin actiunile lui, prin libertatea oferita au permis ca aceste zeite sa intervina si sa corecteze destinul . Moirae au fost independente la carma destinului , ele regizau soarta unui om dar trebuia sa o prezinte si lui Zeus –Jupiter .

Klotho ( asteroidul 97) a avut un rol important in mitologie, ea a fost responsabila cu nasterea, inceputul.

Lachesis ( asteroidul 120) , a doua zeita a fost responsabila cu lungimea vietii , cu masurarea firului vietii.

Atropos ( asteroidul 273) , a fost cea mai mare dintre Moirae si a supravegheat sfarsitul, moartea . Ea este descrisa ca “ inflexibila , inevitabila “ , este “ foarfecele “ care taie firul vietii.

Deci  Klotho “ toarce “firul vietii , Lachesis masoara firul vietii iar Atropos taie firul vietii , deci . una ‘ toarce “, una “masoara “  iar cealalta “ taie “.

ASTROLOGIE

In astrologie ,  Moira (638) ofera indicii importante privind modul in care experimentam soarta noastra la bine si la rau , cum ne intanim cu actiunile noastre anterioare , este o impletire inevitabila a karmei noastre , este soarta in actiune impotriva careia nu poti face nimic .

Conjunctia dintre Moira din harta unui barbat si Isis din harta unei femei  ARE o definitie   simpla dar profunda : “ este sortit (Moira) sa fie fie sotia( Isis ) lui “.

Klotho (97) , Lachesis ( 120 ), Atropos ( 273) reprezinta nasterea unui eveniment sau a unei relatii,  durata si sfarsitul inevitabil . Klotho este un “inceput “ sortit  al unei relatii,  al unei afaceri,  al unui drum nou , totul incepe intr-un fel oarecare iar acest asteroid ne spune acest lucru atunci cand face un aspect important cu o planeta , o  axa , un punct matematic in harta natala sau in harta unui eveniment oarecare . Un inceput naste un “ proces “ supravegheat de Lachesis si care raspunde si de durata lui iar Atropos pune “accentul” la sfarsitul procesului , incheie acest proces. Este un ciclu de viata al omului,  al unui eveniment, al unei relatii , trei destine -Klotho,  Lachesis,  Atropos ce reprezinta etapele sortite ale unui proces de viata . In diagrama natala, in sinastrii ( hartile comparate ale unui cuplu ) , acesti asteroizi “vorbesc “ intr-un limbaj sortit doar daca fac aspecte stranse cu o planeta , o axa , un punct matematic,  trebuie respectat orbul foarte mic-1 grad . In tranzite , Klotho activat ne vorbeste despre lucruri noi , oameni noi care vin in circuitul vietii noastre , este “nasterea “ predestinata  cu un impact pe termen lung ,  aceste lucruri trebuie sa faca parte din viata noastra . De exemplu , Klotho in Berbec ne vorbeste despre inceputuri care sunt cauzate de propria persoana .

Lachesis ne vorbeste despre modul in care trecem peste obstacolele vietii ,cum ne ocupam de evenimentele vietii  noastre , de oportunitatile care apar , un Lachesis in aspecte grele cu marte ( orb de 1 grad ) va arata o abordarea razboinica , agresiva producand mai mult rau decat bine,incurcand firele vietii .

Atropos este “ o zona de inchidere, sfarsit , moarte “ in harta natala , in harta unei relatii, unei afaceri.

In harta mea natala am Atropos in conjunctie cu Jupiter , fiecare sfarsit a deschis o cale nou , norocoasa pentru mine, nu fara munca dar sigur si cu destul de multa protectie astrala ( doar Jupiter -Zeus are puterea de a schimba ” un sfarsit “) . Cand am nascut pe baiatul meu ,Venus in tranzit era pe Atropos natal –sfarsitul sarcinii , de fapt pot spune ca a fost un final fericit datorita lui Venus si al lui Jupiter (micul si marele benefic de mana m-au protejat la nastere ).

Cuvinte cheie :

Klotho –nastere , noi inceputuri ,inceputul unui proiect,unei relatii pe termen lung .

Lachesis –timp,durata

Atropos –finalitate ,inchidere

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

26 Comments

 1. acesti asteroizi ai destinului ” vorbesc “foarte bine daca in harta natala fac aspecte cu celelalte planete ,cu axele importante . In relatii ,cred ca vorbesc cel mai bine ,explica de multe ori de ce trebuie sa stai intr-o relatie ( este sortita ).Nu am gasit prea multe articole in astrologie despre aceste zeite , am citit mai mult despre ele in mitologie si le voi folosi ori de cate ori fac aspecte stranse in hartile momentelor unor evenimente astrale importante .
  adriana

 2. Adriana, stii vreun site, link, unde ne putem calcula pozitiile moira si isis? Articolul tau e extrem de interesant.

 3. Adriana cat de simplu si usor vorbesti,de ma uimesti! Totul ti se pare atat de facil. Eu unul nu inteleg mare lucru din acest subiect. Mi se pare chiar….mitologie. Cum stiu daca ursitoarele ma influenteaza pe mine personal in viata,in cariera? Stiu,sunt intrebari la care nu voi primi raspuns. Ma bucur ca le citesti,totusi.

 4. Care ar fi semnificatia conjunctiei dintre Lachesis din harta baietelului meu de 1 an si doua luni (6:55 scorpion) cu soarele din harta sotului (6:41 scorpion). Intreb pentru ca m-am confruntat cu o problema. Este prima data cand sotul meu a plecat mai departe (de cand suntem parinti) pentru o saptamana iar baiatul (un copil fara nicio problema de sanatate) face febra de 3 zile (fara sa aiba vreo afectiune decelabila clinic) si toata ziua il striga pe tata.
  Am reusit sa-i scad febra doar utilizand un remediu homeopat indicat pentru anxietate si traume psihice produse de despartirea de cineva drag.
  Multumesc

 5. acesti asteroizi sunt foarte important de urmarit in decizii care ne pot schimba viata ,in relatii sa vedem daca respectiva persoana este inscrisa in destinul nostru ; am scris despre ei in urma faptului ca Mercur in mers direct face o conjunctie cu asteroidul Klotho-noi inceputuri sortite .
  adriana

 6. Soarele in conjunctie cu Lachesis este un aspect important intre copil si tata ,este destinat ca energia soarelui ( tata ) sa lumineze ,vitalizeze copilul;nu cred ca febra lui are de-a face cu acest aspect , trebuie sa te uiti la casa VI a copilului sa vezi ce tranzite are , ce aspecte sunt cu guvernatorul casei VI.
  adriana

 7. diana
  acesti asteroizi vorbesc foarte bine in relatii, atunci cand incepi ceva important sau cand ceva se termina fara a gasi o definitie concreta a ” sfarsitului”,

  adriana

 8. sunt nascuta pe 17.02.1984, ora 9:30, Iasi. Luna noua din fecioara se va produce pe ultimele grade ale casei V natal, in fecioara. Mercur intra in mers direct in leu, tot in casa V, dupa ce a facut cam multe ravagii (au revenit oameni in viata mea dar m-am si certat cu ei).
  Vreau sa stiu daca aceasta Luna noua, ma va afecta cu ceva, va aduce ceva nou in viata mea, sau daca mersul direst a lui Mercur prin casa V va schimba ceva.
  Multumesc.

 9. As mai indrazni cu o intrebare.
  Care este semnificatia conjunctiei dintre Lachesis (2:28 leu, casa III) din harta mea cu saturn (2:46 leu, casa II) din harta sotului meu?
  Febra baietelului s-a dovedit a fi un poajar de toata frumusetea.
  Multumesc

 10. marinela
  Lachesis este durata sortita a unei relatii ,saturn este profesorul ,timpul, deci pot spune ca este destinat sa fiti impreuna mult timp,el este profesorul tau in aceasta viata , este” tatal “relatiei voastre .
  adriana

 11. Buna Adriana.Sint nascuta pe 11.02.1971 la Tg.Ocna la ora 8.15 dimineata.Mi-ai raspuns acum citeva luni la unele nelamuriri si am verificat pe pielea mea tot ceea ce mi-ai spus,ajungind la concluzia ca ai avut dreptate.Am urmarit unele dintre sfaturile tale si am descoperit ca incet incet am inceput sa vad lumina.Frecventez in prezent un barbat pe nume Giacomo,nascut la Bari,Italia,pe 8.11.1967,din pacate nu stiu ora.Te rog din suflet,lumineaza-mi tu mintea.Sa spunem ca el a avut mult de suferi in “dragoste”ca si mine dealtfel si nu prea inteleg in unele situatii comportamentul lui.Parca ii e frica de dragoste.Spune ca-i plac,e fidel oarecum,dar spune ca vrea sa fie liber,ca nu vrea scene de gelozie,e ca si cum face 2 pasi inainte si 3 inapoi.Pt ca spune ca e mai bine sa mergem inainte cu calm,ca fiecare e liber,si in mare parte are dreptate.Nu se simte inca in stare sa-si faca planuri.In fapt insa,e foarte atent cu mine,disponibil,grijuliu,simt ca nu vorbeste mult face si tace.Si din ceea ce face deduc ca-i sint draga si ca nu-i sint indiferenta.Eu am iesit dupa o lunga si grea suferinta dupa o relatie plina de minciuni si falsitati.Acum ma simt bine cu Giacomo.De 2 luni ne frecventam si mi se pare ca stau bine.Nu e totul chiar roz,dar simt ca e o relatie de oameni seriosi si nu clasica relatie adolescentiala.M-am transformat mult,sint mai comprensiva,mai reflexiva,mai calma.Te rog pe tine Adriana care te pricepi asa de bine,si care m-ai ajutat mult sa-mi luminezi si de aceasta data calea.
  Sa fii sanatoasa.
  Daniela.

 12. Buna Adriana,

  Ce semnificatie are in sinastrie Lachesis in casa IX face conjunctie cu Ascendentul meu in Rac?

  Multumesc.

 13. Mai exact Lachesis-ul partenerului situat in casa IX se suprapune exact peste Ascendentul meu in Rac la 11 grade si 25 de minute. Nu am gasit nicaieri acest aspect documentat.

 14. alina
  Lachesis este una dintre cele trei ursitoare si este responsabila de durata ,timpul unei relatii , unui proiect ,a vietii . In acelasi timp ea este cea care atribuie omului soarta lui . O definitie simpla si cuprinzatoare pentru conjunctia Lachesis –el si ascendentul tau este “ sortit sa va intalniti “ si sa aveti o relatie importanta , de durata . Cu Lachesis in Rac dar in casa IX ( apa intr-o casa de foc ) el poate aborda relatia voastra cu destule emotii iar obstacolele , problemele din relatia voastra pot fi abordate de el cand prea “ stins “cand prea “ clocotitor “, exista in el o dualitate in modul de abordare a acestei relatii. Lachesis nu scrie romane in sinastrii , limbajul ei este unul sortit , ceva ce a fost fixat , stabilit, ursit .
  adriana

 15. Buna, te rog sa-mi spui daca ma poti ajuta cu o analiza astrologica. Este vorba de analiza unei relatii. Iti multumesc !

 16. Buna Adriana, vad ca mesajul meu anterior a disparut. Cum trebuie sa procedez pentru a obtine o analiza astrologica?
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.