LUNA NOUA IN CAPRICORN-23 DECEMBRIE 2022, ORA 12:17, ORA ROMANIEI- “SA URMAM CALEA LUMINII….”

“… Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul; cine umbla in intuneric nu stie unde merge.
Cata vreme aveti Lumina printre voi, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii.” Isus le-a spus aceste lucruri, apoi a plecat si S-a ascuns de ei.”Ioan 12:35-36

Bat clopotele cerului si anunta o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment cosmic. Acuma, Lumina-Soarele se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 1:33 Capricorn si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 23, din orice semn zodiacal.
Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet de divinitate, de lectia noastra de viata. Acuma, noutatea trebuie sa fie imbracata cu hainele de iarna ale capricornului ce vorbeste despre traditii, ierarhii, autoritate, putere, cariera, ambitii profesionale, statut social, guverne si institutii. Iar Luna Noua in Capricorn(intr-un semn cardinal de pamant) aduce preocupari si oportunitati legate de munca, cariera, ambitii profesionale, rabdare, responsabilitati de lunga durata, statut social, autoritati, parinti(tatal), guvern, afaceri, corporatii. Capricornul, ca arhetip, este prudent, atent, organizat, disciplinat si practic. Acum, ne putem concentra pe obiective practice si realizabile pe termen lung, planuri bine facute, sa lucram la dezvoltarea maturitatii si a bunului simt, sa ne pregatim pentru viitor. Avem oportunitatea de a aduce o mai mare claritate si organizare in viata noastra. Enegia acestei lunatii ne sustine sa ne concentram si sa dezvoltam trasaturile constructive ale zodiei capricorn– tenacitate, disciplina, ambitie, prudenta, constanta. Ne putem atinge ambitiile dezvoltand autodisciplina, responsabilitatea si capacitatea de a ne organiza si de a ne structura viata, de a ne deschide catre noi experiente si de a explora alte modalitati de a ne imbogati material si spiritual.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Luna Noua in Capricorn activeaza casa IX si ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul.  O Luna Noua in casa IX ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin credinta, adevar, prin harul lui Dumnezeu.  Aici suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, rugaciuni, vise, premonitii, sa vedem lumina de la capatul tunelului, ni se ofera o perspectiva pentru viitor. O calatorie, o carte, un studiu, un curs nou, un simbol, o rugaciune, un mentor, pot schimba perspectivele si, prin urmare, activitatile de zi cu zi. Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscuta sub numele de „ Casa credintei, intelepciunii si inchinarii divine ” iar Luna Noua in Capricorn ne predica despre o rugaciune simpla care ne salveaza, ne vindeca, ne mangaie, ne inalta:” Cred Doamne! Ajuta necredintei mele.”

Luna Noua in Capricorn este provocata de Jupiter in Berbec printr-un aspect de careu. Indiferent de aspect, Jupiter este marele benefic si incearca intotdeauna sa-si trimita binecuvantarile asupra noastra. Cu toate acestea, trebuie sa ne legam in aceasta perioada de prudenta capricornului deoarece Jupiter pe gradul  0:16 Berbec poate fi excesiv de impulsiv si poate merge pe extreme. Se vrea prea mult, prea repede si fara un gand la consecintele care pot aparea, de aceea, moderatia este cheia depasirii tuturor provocarilor. Acest prea mult si prea repede poate aparea in aspectele legate de munca, conducatori, superiori, straini, strainatate, parteneriate, casnicii, rude, familie, calatorii, iubire. Capricornul reprezinta varful constiintei umane, iar Jupiter reprezinta spiritualitatea. La cel mai inalt nivel, acest aspect astrologic ne spune ca numai smerenia precede adevarata maretie.

Aceasta Luna Noua in Capricorn are loc in preajma Solstitiului de iarna ce vesteste nasterea Mantuitorului. Scopul cel mai inal al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pamant” si nu intampltor, acest semn este semnul nasterii lui Isus Cristos, semnul nasterii Luminii(la solstitiu de iarna, ziua este egala cu noaptea, apoi, lumina –ziua incepe sa creasca). Luna Noua in Capricorn ne cere sa urmam Calea Luminii :

“… Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul; cine umbla in intuneric nu stie unde merge.
Cata vreme aveti Lumina printre voi, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii.” Isus le-a spus aceste lucruri, apoi a plecat si S-a ascuns de ei.”Ioan 12:35-36

Si asa cum ne spune Aivanhov:”Cind va simtiti sufletul intunecat de o durere, de o dificultate, de o indoiala, mergeti catre lumina si vorbiti-i: “O, lumina, tu care esti cea mai inteligenta, intra in mine, vino sa-mi luminezi inima si mintea”. Si ea va veni sa va lumineze. Daca vreti sa ajutati pe cineva care e la greu, trimiteti-i prin gand raze de lumina, strapungeti-l cu aceasta lumina. Daca simtiti durere in cap, in corp, apelati la lumina, imaginati-va ca din degetele voastre ies raze de toate culorile si dirijati-le catre locul dureros. Dupa un timp, veti constata o ameliorare. Daca doriti ca familia voastra sa traiasca in armonie, ganditi-va ca intreaga voastra casa pluteste in lumina.”

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Foarte frumos, Adriana! Nu te dezminti – peste ani, articolele tale raman la fel de frumoase si importante! Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.