LUNA NOUA IN CAPRICORN-17 IANUARIE 2018, ORA 4:18, ORA ROMANIEI-“ SA TESEM FRUMOS ”

“Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.” Romani 13:8

Bat clopotele de iarna ce anunta o noua nunta cosmica foarte importanta, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment cosmic in semnul Capricorn gradul 26:55. Acuma, Lumina- Soarele se uneste cu Intunericul – Luna si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 17, din orice semn zodiacal.

La masa mirilor sta Venus in Capricorn pe gradul 28 ce predica despre iubirea dominata de datorie, de ignoranta, de teama, diferenta majora de varsta, de iubirea  ca o rambursare karmica a exceselor din trecut. Aceasta este “dragostea care trebuie facuta” fie ca ea are un vis legat de bani, cariera, pozitie sociala, sa ma ajute cineva sa urc pe munte spune fata noastra draga, este cineva disponibil?

Marte in Scorpion din casa XII vine si el cu daruri dar mai subtile, nu prea sunt la vedere. Chiron in Pesti predica despre “ sa mori din dragoste ranita” si cum poti sa te vindeci totusi iar Uranus in Berbec vine la aceasta nunta sa ne socheze, schimba planurile, rolurile, distributia, ne arata ca ce este astazi, maine nu mai este.

Daca Soarele in Capricorn, mirele nostru cosmic, este destul de prudent, rece, distant, conservator, masoara si calculeaza fiecare pas, este preocupat de viitor si vrea siguranta pentru orice schimbare, Luna in Capricorn, mireasa noastra cosmica aduce preocupari legate de trecut, nu se prea increde in nimeni si in nimic, este prudenta dar isi ascunde foarte bine sensibilitatea, emotivitatea. Semnul Lunii aminteste si de obiceiurile negative formate in trecut si care acuma ne tin pe loc si care trebuiesc depasite daca vrem sa evoluam. Iar aceste obiceiurile negative tin de luptele pentru putere pline de egoism, frica, frustrari, manipularea celorlalti in eforturile de a castiga recunoastere, modele karmice ce tin de influenta puternica a parintilor, ignorarea ideilor celorlalti, detasare de sentimente. Nu trebuie uitat ca Luna este in exil in semnul capricornului, deci intr-o situatie cosmica rea, sub presiunea lui Saturn ce o face timida, ezitanta.

              O Luna Noua in Capricorn, deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut si viitor, camin, traditie, cariera, parinti, statut social, ambitii profesionale, functii inalte, constructii durabile prin munca, efort indelung, rabdare, atentie, initiere si ucenicie. Scopul cel mai inal al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pamant” si nu intampltor, acest semn este semnul nasterii lui Isus Cristos. Se pare ca acest semn enigmatic este cel mai pamantesc dar si cel mai spiritual in acelasi timp. Capricornul este asociat intr-un sens material cu ambitiile lumesti si in sens spiritual cu ucenicul, ascensiunea catre divinitatea din noi.  Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba noua la inceput de an 2018 deschide o cale noua pentru a urca pe munte, pentru evolutie.

Nu intamplator, simbolul capricornului este atat de complex, merge de la capra de munte la crocodil si unicorn.

Capra este unul dintre cele mai pamantesti animale imaginabile si este perfecta pentru a simboliza aspectul material al Capricornului. In natura, capra de munte (tapii) traieste in cele mai inospitaliere, accidentale terenuri de pe pamant, are nevoie de mancare putina. Este simbolul supravietuitorului, al rezistentei, al stapanirii resurselor fizice tinand in acelasi timp atentia si asupra scopului superior ( urca pe munte). Cornul caprei este un simbol al regalitatii, puterii, fertilitatii, abundentei si mitologia vorbeste despre capra Amalthea care l-a hranit pe Zeus-Jupiter cu laptele ei. Iar cornul Amalthea devine un simbol al abundentei nelimitate. Crocodilul este un pradator, un stapan al conservarii energiei, se poate preface foarte bine, poate fi confundat cu un bustean si nu-si alunga prada, stie sa astepte si sa actioneze doar atunci cand prada este aproape de el. Aici ne intalnim cu multe calitati de-ale capricornului: rabdare, urmarire atenta, concentrare, precizie. Pe langa capra si crocodil, Capricornul mai este asociat si cu Unicornul, o creatura mitica ce reprezinta natura spirituala a acestui semn, inspira ucenicii, indica indrazneala si o miscare continua ascendenta catre divinitate si puritate. Capricornul asociat cu Unicornul se misca incet fara sa uite ceea ce castiga prin experienta, nu aluneca niciodata in urcusul sau iar obiectivele nobile, toleranta, pacea in suflet, tacerea, smerenia, sunt cai catre secretele vietii: ”Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.Matei 23:12

Cu Luna Noua in Capricorn in casa II, multe din oportunitatile aduse de acest moment cosmic tin de bani si de utilizarea corecta a resurselor financiare, de utilizarea corecta a resurselor noastre interioare: energia noastra fizica, emotionala, mentala si spirituala. Pentru a realiza acest lucru se impune ca atitudinea noastra sa se schimbe astfel incat sa intelegem ca banii sunt tot energii divine, ca valorile nu sunt doar materiale ci si spirituale in concordanta cu ceea ce ne spune mantuitorul nostru Isus:”

“Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.” Matei 6:19,20,21.

Aceasta Luna Noua in Capricorn poate fi considerata un nou ciclu pentru implinirea ambitiilor lumesti sau pentru dezvolarea spirituala si asta in functie de progresul fiecaruia, de scara pe care sta in lantul evolutiv.

Dar nu putem invata aceste lucruri din carti ci experienta, ucenicia sunt profesorii nostri, asa devenim atenti la toate valorile, energiile din noi si din jurul nostru. Se spune ca furia si dragostea sunt aceeasi energie colorata diferit, furia este o  o expresie a dragostei bazata pe frica. De asemenea, lacomia si avaritia sunt expresii ale compasiunii bazate pe frica. Furia noastra ascunde capacitatea noastra de iubire, tristetea noastra ascunde bucuria noastra, prejudecatile si grijile noastre ascund armonia noastra, lacomia ascunde compasiunea si toate acestea prin frica, teama.

Iar aceasta luna  noua poate oferi un ajutor imens pentru intelegerea acestor lucruri, poate oferi o metoda, o initiativa, un ghid, care sa ne arata calea catre adevaratele valori catre trebuiesc cultivate: “Cine este credincios in cele mai mici lucruri, este credincios si in cele mari si cine este nedrept in cele mai mici lucruri, este nedrept si in cele mari. Deci, daca n-ati fost credinciosi in bogatiile nedrepte, cine va va incredinta adevaratele bogatii? Si daca n-ati fost credinciosi in lucrul altuia, cine va va da ce este al vostru?” Luca 16: 10-12).

Cine mai ofera daruri la aceasta nunta cosmica?

Marte in Scorpion si Chiron in Pesti sunt cei care ofera un sprijin deosebit acestei lunatii iar Uranus in Berbec destabilizeaza momentul astral, veniti dupa mine, urmati-ma, “piatra care se rostogoleste nu mucegaieste”.

Luna Noua in Capricorn sustinuta de Marte in Scorpion ne ajuta sa luptam pentru dorintele noastre, devenim mai indrazneti, curajosi, simtim cum  “viata “ ne da “viata “. Acest aspect energetic ne ridica in picioare( Marte) pentru a actiona in conformitate cu scopurile noastre. Dar Marte in Scorpion si in casa XII ( o casa naturala a pestilor)  poate fi ca pescarul care arunca momeala si asteapta sa vada ce prinde, cine se lasa agatat. Pe de alta parte, Marte in Scorpion in casa XII este razboinicul intuitiv, spiritual care cauta raspunsuri in necunoscut, mediteaza, stie care batalii pot fi castigate. Cum casa XII este in acord cu multimea, compasiunea, credinta, iluzia, cum Marte in Scorpion este detectivul care se misca usor printre secrete, umbre, tainele profunde ale vietii, vor fi expuse multe lucruri care sunt abuzive, ilegale, inacceptabile. Aici, Marte in Scorpion ofera o intuitie incredibila ce descopera adevarul inainte de a avea toate faptele.

Tot Luna Noua in Capricorn primeste un dar de la Chiron in Pestin casa III ( comunicare, cuvant, rude, frati, surori) si in fuziune cu casa IV( familie, parinti, camin, radacinile noastre) si poate trezi abilitatile naturale de vindecare.

Uranus in Berbec perturba acest moment astral si induce exces de nerabdare, de intoleranta, de orice care poate fi resimtit ca o piedica in calea libertatii. “ Ori la bal, ori la spital” este definitia cea mai buna pentru aspectele provocatoare a lui Uranus ce aduce crize relationale, in viata de familie, in fel de fel de structuri guvernamentale, chestiuni financiare, bani, in relatia cu multimea, familie, parinti, tara, patriotism.

Guvernatorul Lunii Noi in Capricorn este Saturn in Capricorn pe gradul 3:14 Capricorn de mana cu asteroidul de soarta Klotho pe gradul 2:08 ( asteroidul 97) responsabil cu nasterea, inceputul, intelegere initiala, ceea ce este evident de la inceput, originea unei relatii, unei activitati.

Ca supraveghetor ceresc (este ultima planeta care se vede cu ochiul liber si are si acel frumos inel aratand ca pana aici, eu actionez), Saturn lucreaza in marele plan ceresc si niciodata nu da mai mult decat putem duce, nu cere de la noi mai mult decat putem da. Sub indrumarea lui Saturn, orice realizare este atinsa prin depasirea obstacolelor si greutatilor, prin corectitudine si efort indelung. Noi transportam poverile noastre si suntem rasplatiti pentru eforturile noastre. Saturn ne da puterea de a persevera si de a realiza potentialul, promisiunea sufletului nostru.

Iar Saturn in Capricorn de mana cu asteroidul de soarta Klotho in Capricorn si in casa I vorbeste despre un “inceput “ sortit al unui nou ciclu de dezvoltare personala, vorbeste despre experiente, oameni care vin in circuitul vietii noastre, este “nasterea “ predestinata cu un impact pe termen lung, acestea trebuie sa faca parte din viata noastra. Limbajul acestui proces energetic este unul sortit, ceva ce a fost fixat, stabilit, tese lucruri ursite pentru viitorul nostru, pentru dezvoltarea noastra, pentru intitierea noastra. Klotho se manifesta prin verbul “ a roti” si este reprezentata de o femeie care detine un ax si un fir care este destinul omului, ceea ce el tese acuma determina viitorul lui, ceea ce traieste acuma sunt tesute de el in trecut, zeita doar invarte axul. Astfel, ea este legata de partea psihologica a naturii umane si este conectata in mod ocult cu luna. Vazuta prin lentilele modelelor karmice si sufletesti, Kloto se intoarce cu lectii, datorii, bagaje, amintiri, talente, experiente si intelepciune. Problemele care apar acuma sunt creatia noastra, fac parte din panza tesuta de noi de-a lungul timpului, din gandurile noastre manifestate si materializate. ‘Sa tesem frumos “ este cerinta acestui moment. Putem decide ca prin modul nostru de a actiona, prin faptele noastre, prin reactiile mentale si emotionale, sa tesem o soarta mai buna. Klotho ne aminteste ca suntem fiinte spirituale iar experientele pamantesti, radacinile karmice, temele din trecut isi cauta astazi o rezolvare. Saturn si Klotho unghiulare ( sunt in casa I) arata ca cea mai puternica karma implica modul nostru de manifestare, individualitatea si personalitatea noastra, cum actionam, cum respectam responsabilitatile noastre, cat de realisti suntem. Nu va lasati influentati doar de experientele pamantesti, cautati in voi, in sinele vostru divin, aduceti-va aminte ca sunteti divinitati: Apoi Dumnezeu a zis:”Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant.”Geneza 1:26

A fi creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezei presupune o mare responsabilitate. Trebuie sa intelegem ca suntem echipati corespuzator, avem capacitati fizice, intelectuale, sociale, spirituale pentru a ne indeplini misiunea cu responsabilitate.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala, acuma, aceasta Luna Noua in Capricorn in casa II ne spune destul de clar ca nu putem ajunge pe muntele dorit cultivand fel de fel de valori false, incalcand dreptul la proprietatea fizica, intelectuala si spirituala a celorlalti.

Accentuarea semnului Capricorn ( sase planete- Marcur, Venus, Luna , Sooare, Saturn, Pluto), prezenta lui Saturn in Capricorn in casa I de mana cu  asteroidul Klotho, sunt indicii importante care arata ca tot ce vine in viata noastra acuma are un rol major in dezvoltarea noastra.Toate planetele sunt in miscare directa ceea ce iarasi vine in sprijinul nostru cu oportunitati pentru transformarea ideilor si viziunilor in realitati tangibile.

Semnul Capricorn guverneaza genunchii iar  aceasta lunatie ne reaminteste ca avem datoria sa cultivam smerenia, umilinta, disciplina, doar asa ni se permite sa trecem prin usa initierii si sa intelegem misterele vietii.

“Dumnezeul meu, pana in aceasta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta.” “Omraam Mikhael Aivanhov

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

,

You may also like

8 Comments

  1. V? mul?umesc din tot sufletul pentru ce a?i scris aici. Eu acum am citit. Sunt n?scut? pe 17.10. ?i simt c? mi se mai d? o ?ans? pentru a putea urca muntele prin ceea ce a?i descris ?i prin traducerea dumneavoastr?. Simt c? v? iubesc, f?r? s? v? cunosc. V? mul?umesc pentru toate câte împ?rt??i?i cu noi. S? fi?i binecuvântat?.

  2. Si tu esti o fiinta binecuvantata pentru ca esti aici!
    Aici,fiind un loc in care gasesti multe raspunsuri la diferite intrebari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.