ECLIPSA DE LUNA IN TAUR -19 NOIEMBRIE 2021, ORA 10:57, ORA ROMANIEI –INTRE MATURITATE SI INFANTILISM….UNDE SUNTEM?

“Numai iata ce am gasit: ca Dumnezeu a facut pe oameni fara prihana, dar ei umbla cu multe siretenii.” Eclesiastul 7:29

O Eclipsa de Luna in Taur (o luna plina puternica) soseste pe 19 noiembrie 2021 si aduce o schimbare radicala in zonele guvernate de Taur in ceea ce priveste banii, valoarea fiecaruia si valorile pe care le detinem, pamant, mama pamant, munca, viata de zi cu zi si posesiunile materiale, afaceri mici, afaceri mari. Este o Eclipsa ce inaugureaza o serie noua de eclipse pe axa Taur/Scorpion de acum si pana in octombrie 2023. Vom avea alte sapte eclipse pe aceasta axa in urmatorii doi ani, asa ca aceasta eclipsa lunara marcheaza inceputul unui ciclu important si fatidic de schimbari care se refera la valorile, posesiunile si legaturile noastre energetice. Aceste teme vor fi mult mai accentuate in urmatorii doi ani.

Eclipsa de Luna pe gradul 27:14 Taur (Luna pe gradul 27:14 Taur in opozitie cu Soarele pe gradul 27:14 Scorpion) este construita prin aportul Nodurilor lunare-Nodul Nord pe gradul 1:42 Gemeni si Nodul Sud pe gradul 1:42 Sagetator. Deci, vorbim de o eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Gemeni ce poate oferi oportunitati, recompense, noroc si fericire dar si blocaje, teama de a renunta la modelele vechi de viata, de a pleca pe un drum nou. Nodul Nord este constiinta noastra in curs de dezvoltare. Daca Nodul Sud se refera la obiceiurile si modele noastre de viata, darurile si limitele noastre, Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa ne spune ca modul in care interactionam cu cei din jurul nostru, cu lumea, trebuie sa se schimbe. Totul este in joc, dar schimbarile ne sperie. Este vorba despre schimbarea modului nostru de a fi, despre schimbarea reactiei noastre la lume si la definirea locului nostru in lume.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate. Iar polaritatea Taur –Scorpion ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, resurse comune, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. Ambele semne sunt yin, fixe, incapatanate. Ambele au legatura cu creativitatea, securitatea, controlul (averea personala, resursele comune), si au rabdare. Ambele semne sunt preocupate de resurse, de ceea ce detin si de ceea ce impart, dar in feluri diferite. Acolo unde Taurul este preocupat de propriul sau sistem de valori, Scorpionul investigheaza si evalueaza sistemele de valori ale altora. Conflictul inerent pe aceasta axa se invarte in jurul problemelor legate de resurse atat personale, cat si partajate.

Iar Eclipsa de Luna in Taur va aduce destule crize, surprize, eliberari, vindecari sau transformari, in ceea ce priveste resursele si finantele partajate, afacerile, veniturile unui loc de munca, planuri facute in secret, placeri.  Eclipsele imping lucrurile inainte sau inchid lucrurile. Acuma, Taurul se intalneste cu umbra Scorpionului si Scorpionul se intalneste  cu umbra Taurului. Iar Eclipsa va evidentia problemele stranse in aceste umbre.

Se spune in evanghelii ca Umbra Sfantului Petru era tamaduitoare iar crestinii de atunci ii puneau pe jos pe cei bolnavi, pentru ca venind marele Apostol, care nu putea sa-i atinga pe toti, sa-i vindece totusi pe cei care doreau tamaduiri. Si oare ce se ascunde in umbra fiecaruia dintre noi?
Ar trebui sa incercam sa eliminam toate negativitatile adunate in “ umbra noastra”, doar asa putem deveni fiecare dintre noi vindecatori si binefacatori pentru noi insine si pentru ceilalti.

Aceasta Eclipsa va lumina locul in care suntem blocati, rigizi, si ne opunem schimbarii uitand ca singura constanta in univers este schimbarea. Eclipsa de Luna in Taur vine cu fel de fel de crize existentiale( in special materiale, banii obtinuti printr-un loc de munca, banii creati prin valoarea fiecaruia, contracte semnate, securitate financiara) care au rolul de a ne ajuta sa ne eliberam de ceea ce stagneaza in viata noastra si ne incapatanam sa pastram lucrurile neschimbate.

Aceasta Eclipsa actioneaza ca o oglinda a semnului sau opus, Scorpionul, si refecta toate problemele pe care le negam, acoperim, tot ceea ce ne blocheaza, fricile noastre, lipsa stimei de sine, raul pe care il transportam cu noi emitand vibratii negative in jurul nostru.

Este obisnuit ca Taurul sa se concentreze asupra succesului exterior si asupra lucrurilor care sunt placute ochiului din punct de vedere estetic. Insa aceasta Eclipsa de Luna in Taur luminata de Soarele in Scorpion ne aminteste ca adevarata frumusetea vine din interior, iar adevarata fericire nu consta doar in ceea ce adunam ca lucruri materiale,  ci si cat de stabili suntem in plan emotional si spiritual. Urmeaza o perioada care ne cere sa aducem in lumina ceea ce avem valoros in interiorul noastru, bogatia noastra interioara, esenta noastra divina. Adevarata noastra valoare este mai presus de valorile materiale, pamantesti deoarece in noi exista Scanteia Divina, este steaua acoperita de pamant care asteapta sa ne lumineze. Putem folosi aceasta energie pentru evolutia noastra  personala, onorandu-ne sinele divin si epurand secretele sau comportamentele intunecate care nu ne mai servesc; putem elibera tot ceea ce nu mai este util si sa ne deschidem unei viziuni mai mari, asa atingem stelele din interiorul nostru.

Marea provocare adusa de aceasta eclipsa vine prin aportul Nodului Nord in Gemeni( ceea ce ar trebui sa facem)  ce ne cere sa vedem lumea dintr-o perspectiva simpla, de bun-simt, sa facem ceva concret in loc sa filosofam la nesfarsit. Este timpul sa invatam arta dialogului, arta conversatiei, sa ne stapanim aroganta. Asadar, lucrurile simple devin cele mai grele in aceasta perioada dar marea lectie a acestui moment este despre simplitate, o cheie a linistii, o dieta a sufletului, o refacere a legaturii cu Dumnezeu. Trebuie sa trecem dincolo de crusta inselatoare a lucrurilor si sa ne bucuram de bogatiile nebanuite ale simplitatii. Isus este iubit si admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El prezinta adevarul divin in cuvinte simple dar care ne ating sufletul. Slava lui Isus a stat in simplitatea Sa.
A venit timpul sa invatam sa fim simpli, Dumnezeu ne vrea simpli, ne iubeste simpli. Asta nu inseamna ca renuntam la progres, la dezvoltarea noastra, la starea noastra naturala, la familiile noastre, la munca noastra, ci, e musai sa renuntam la anumite practici inutile, la deprinderi egoiste, la materialismul pronuntat, la dorinta de a strange orice, la lupte acerbe pentru putere, la mandrie si vanitate. Noi suntem cei ce complicam lucrurile, alegand cai intortocheate de a rezolva orice problema.
Dar simplitatea este o conditie esentiala pentru a pastra legatura cu Dumnezeu si care ne da principiile si rezolvarile cele mai simple pentru orice fel de problema. El a creat totul simplu iar noi trebuie sa revenim la ceea ce EL ne-a oferit.

“Numai iata ce am gasit: ca Dumnezeu a facut pe oameni fara prihana, dar ei umbla cu multe siretenii.” Eclesiastul 7:29

Eclipsa de Luna in Taur activeaza axa IV-X, o axa ce vorbeste despre familie, parinti, radacini, camin, tara, iubire de tara, patriotism,  cariera, statut social , viata sociala, ambitiile lumesti, maturitate, imaturitate, liniste sufleteasca, bunastare emotionala. Cum cele doua Luminarii sunt in opozitie, se streseaza reciproc, Soarele slabit in casa X poate amplifica problemele in plan profesional, sefii pot simti nevoia de a fi “ mai sefi decat de obicei “ retezand astfel ambitiile celorlalti. In casa IV, Eclipsa de Luna in Taur este puternica si va masura dezechilibrele dar si reusitele legate de  familie si cariera, ambitii profesionale, camin, neam, tara, parinti, afaceri de familie, vocatia adevarata a sufletului nostru. Intr-un fel destul de imprevizibil, aceasta eclipsa poate aduce socuri emotionale legate de membrii familiei, un final al unor plati karmice fata de cei din familie, schimbari fortate de locuinta, atmosfera apasatoare in mediul familial, in cariera, in relatia cu autoritatile, guvern, parlament.  Casa IV este temelia vietii noastre iar aceasta eclipsa ofera posibilitati inedite pentru a gasi o baza solida pentru evolutia noastra. Fara o baza solida in viata noastra(casa IV) nu putem atinge succesul si recunoasterea pe care o cautam de-a lungul calatoriei noastre aici pe pamant. Este un timp de trezire, realitatea devine alta si acest lucru se intampla prin iesirea in lumina a unor lucruri ascunse, prin constientizarea puterii subonstientului nostru. Trebuie sa dam drumul la lucrurile, ideile, emotiile, relatiile, care nu ne mai servesc si sa acceptam o noua intelegere a vietii noastre si a ceea ce inseamna viata noastra in fuziune cu vietile celorlati. In acelasi timp, eclipsa de luna in aceasta casa poate rasplati un proiect de lunga durata, poate favoriza modificarile legate de casa. Din punct de vedere mental, vom fi mai atenti cu fiecare decizie. Putem evalua legaturile noastre emotionale cu banii, poate alegand sa fim mai maturi si atenti cu ei, poate renuntand la cheltuielile nesabuite. De asemenea, putem face lucruri pentru a ne creste stima de sine si valoarea. A avea stabilitate si securitate in viata noastra este foarte important acum, asa ca s-ar putea sa lucram din greu pentru a ne consolida fundatia. Trebuie sa ne amintim in permanenta ca radacinile cele mai adanci nu sunt cele care ne pot fi luate. Devenim mai constienti de ceea ce avem nevoie de la viata noastra emotionala.  

Eclipsa de Luna in Taur este stresata de aspectul de careu provocator cu Jupiter in Varsator ceea ce amesteca optimismul, generozitatea, entuziasmul cu crize existentiale, neintelegeri, insatisfactii, sentimente coplesitoare. Undeva in trecut, a fost o alegere gresita, important este sa ne dam seama si sa actionam in consecinta. In anumite conditii, aceasta influenta aduce conflicte cu legea sau cu altcineva dintr-o instanta de drept. Acuma, lipsa  de vigilenta, asocierile nocive din trecut, aduc tradari, neplaceri juridice sau administrative. Erorile, neglijentele de la locul de munca, din trecut, din casnicii, familie, aplicarea legii, sunt sanctionate.

In timpul unei Eclipse suntem in “ intuneric”dar frumusetea acestei energii consta in aceea ca putem primi acele informatii privind situatiile blocate din viata noastra. Este o oportunitate karmica de a privi aceste situatii de viata dintr-o perspectiva noua, este important sa ramanem deschisi pentru informatiile noi care vin . Lucrurile bune nu se manifesta intotdeauna ca si experiente placute. Uneori, binele poate veni sub forma de adversitate sau de probleme, Dumnezeu poate folosi circumstantele dificile pentru binele nostru, asa cum ne spune si versetul din Romani 8:28:

“De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau”.

Aceasta Eclipsa ne incurajeaza sa ne uitam la talentele si abilitatile noastre si la ceea ce avem de oferit. Trebuie sa ne respectam si apreciem. Nu este vorba de a avea doar resurse materiale, ci si spirituale. Este un moment grozav pentru curatarea decisiva a influentelor rele sau a celor care se joaca cu fricile noastre. Putem alege sa fim invingatori sau putem alege sa fim victimile celorlalti. Transformarea care ni se cere acum nu este una care ne schimba suprafata vietii, ci insusi profunzimea fiintei noastre, insasi radacinile a ceea ce suntem. Intr-un fel destul de provocator,  eclipsa de luna pe axa IV-X masoara maturitatea si imaturitatea noastra. Maturizarea, depasirea schemelor infantile despre viata este imposibila fara calea spirituala.

Si asa cum ne spune OSHO:

“Pentru mine, maturitatea este un fenomen spiritual. Maturitatea inseamna ca ai ajuns acasa. Nu mai esti copilul care trebuie sa creasca-ai crescut. Ai atins inaltimea potentialului tau. Iti traiesti viata in deplina libertate, fara sa iei in seama ce spun altii. Oamenii care tin mereu seama de altii si de parerile lor sunt imaturi. Ei depind de parerile celorlalti. Nu pot sa faca nimic autentic, nu pot sa spuna ce vor sa spuna, spun ce vor altii sa auda. Politicienii spun lucruri pe care vor sa le auda oamenii. Fac promisiuni pe care le vor oamenii. Ei stiu foarte bine ca nu isi vor indeplini promisiunile, si nici nu intentioneaza sa le indeplineasca. Daca insa ar spune deschis, cu sinceritate, care e situatia, daca ar spune raspicat ca multe dintre lucrurile pe care le cer oamenii sunt imposibile, ar fi dati jos de la putere. Oamenii nu aleg politicieni sinceri. Este o lume foarte ciudata. Seamana cu o casa de nebuni. Daca, in aceasta casa de nebuni, devii constient de fiinta ta launtrica, esti binecuvantat.”

Influenta majora a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator), cei nascuti in jurul datei de 19 dar si asupra semnelor mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti), cei nascuti in primele trei zile ale acestor semne.

Sa fiti binecuvantati.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.