ECLIPSA INELARA DE SOARE IN PESTI – 26 FEBRUARIE 2017, ORA 16:58, ORA ROMANIEI –“ CEEA CE VINE DUPA UN ANGAJAMENT, O PROMISIUNE, UN CUVANT DAT SI INCALCAT….

neptun

“Daca faci o juruinta Domnului, Dumnezeului tau, sa nu pregeti s-o implinesti; caci Domnul, Dumnezeul tau, iti va cere socoteala, si te vei face vinovat de un pacat. Daca te feresti sa faci o juruinta, nu faci un pacat. Dar sa pazesti si sa implinesti ce-ti va iesi de pe buze…” Deuteronomul 23:21-23

Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia. In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, schimbam, initiem in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc.

O Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri. Uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia.

Eclipsa inelara de Soare din 26 februarie 2017 are are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 8:12 Pesti in apropierea Nodului Sud Lunar in Pesti pe gradul 3:13. O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri, bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Sud Lunar este in mod traditional asociata cu pierderi si sacrificii dar poate fi interpretata si ca o eliberare fortata de oameni, lucruri, experiente care ne tin in umbra, care ne devitalizeaza.” La timpuri noi , oameni si fapte noi “, suntem chemati sa utilizam talentele noastre in moduri noi.

Astrologic, semnul Pesti este un semn de apa mutabil si este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema ce pot conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa, mila, putere de a ierta, compasiune. Hipersensibilitatea, teama de critica, mandria interioara pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual. Mitologia semnului Pesti ne pune fata in fata cu vestita sirena, cu armele ei incredibile dar si cu tradarea unor conditii impuse. Traditional, acest semn este condus de Jupiter dar conducatorul modern este Neptun care acuma sta la masa mirilor, este nas, parinte, indrumator. Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa a secretelor, karmei, dusmani ascunsi, locuri de detentie, spitale, suto-sabotaj, sacrificii. Semnul Pesti este foarte receptiv, imaginativ iar ego-ul tinde sa fie mai putin puternic dezvoltat decat la alte semne. Asta poate conduce la pasivitate in fata vietii sau la o spiritualitate mistica intensa. Dualitatea semnului se manifesta uneori prin “ stii ce vrei dar faci ceva diferit”  iar asta apare ori din sacrificii pentru a ne potrivi nevoilor celorlalti, ori din auto-inselaciune care conduce la rataciri, pierderi, durere.

Aceasta Eclipsa de Soare in Pesti va accentua emotiile, imaginatia, intuitia, preocuparile creative, tendinta de a insela sau de a fi inselat, ocolirea situatiilor dificile, compasiunea, dorinta de a ajuta, situatiile neclare. Intr-un fel, acest semn poate fi vazut ca o reprezentare a lectiilor semnelor anterioare, si poate de aceea, intuitia este un ghid catre rezolvarea tuturor  problemelor, intuitia este doar vocea lui Dumnezeu iar intamplarea este mana lui Dumnezeu. Acest cantec ceresc ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in crezurile noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor neconditionat, acuma putem vedea rezultatele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata ( unde aveti semnul Pesti in harta natala). Urmeaza o perioada in care ni se cere sa ne dezvoltam puterea de acceptare, smerenia, credinta, compasiunea, sa facem un salt de credinta, sa fim mai creativi si iertatori, sa ne revitalizam prin puterea divina din noi. Situatiile de viata care testeaza credinta noastra sau care amplifica temerile si indoielile noastre, pot fi o parte a imaginii actuale. Putem descoperi ca avem nevoie de mai multa odihna, relaxare sau atentie asupra naturii noastre spirituale.

Eclipsa de Soare in Pesti sustinuta de Nodul Sud lunar in Pesti energizeaza casa VII, o casa ce vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Suna ciudat, dar aceasta lumina cosmica va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca, activitati justitiare. Casa VII mai este numita si casa proceselor, casa bunicilor, casa justitiei, viata mondena, egalitate, clientela, frumusete, conferinte, schimburi, deci Eclipsa de Soare stinge lumina in multe case. Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii, mediatorii, instantele de judecata si hotararile definitive ale acestor instante fac parte din limbajul acestei energii in casa VII dar insotite de sfarsituri, plati, bonusuri hotarate de soarta ( Nodul Sud in Pesti).

Eclipsa inelara de Soare in Pesti pe gradul 8:12 are doi conducatori astrali, Neptun este “ domnitorul modern “ al semnului Pesti iar Jupiter, guvernatorul traditional, este acuma in Balanta in mers aparent retrograd si pregatit sa sanctioneze nedreptatile din relatii. Aceasta energie cere revizuirea atitudinii fata de noi insine dar si fata de cei din jurul nostru. Jupiter retrograd in Balanta in casa III in opozitie cu Uranus si Marte in Berbec in casa IX , nu ne fac deloc viata usoara, suntem testati in tot ceea ce tine de relatii, comunicare, rude, partener, asociat, comert, credinta, educatie, legi, strainatate. Marte in fuziune cu Uranus  in Berbec pot aduce schimbari dar si directii periculoase, lipsa de intelegere, de indulgenta fata de semeni, este amplificat neprevazutul in plan social, in asocieri, in parteneriate, in afaceri, in natura. Este o energie ce pune in miscare totul, este o energie ce stie sa miste strazi, copaci, oameni, sa miste fapte, actiuni, hotarari, neprevazutul, dar, intr-un ritm alert, este o energie asemanatoare unui fulger ce poate rupe totul in cale, de aceea va recomand multa prudenta, cutivati calmul, iertarea.

In astrologie, Neptun este un simbol al dragostei neconditionate, intuitie, iluminare spirituala, mila, aici ne intalnim cu harul lui Dumnezeu. El nu garanteaza iluminarea, saltul in apele neptuniene este un salt in tacere, un cadou de la cer prin care auzim doar ceea ce este important, si in tacere auzim vocea lui Dumnezeu. Dar aceste energii inalte sunt adesea prea greu de accesat de catre oameni care prefera sa consume energia mai mica a lui Neptun, astfel, lucrurile se complica, povestile de viata sunt traite in ceata, iluzii. De mana cu Neptun, ne putem insela singuri sau suntem inselati de altii, putem intelege gresit intentiile cuiva sau noi putem induce in eroare pe ceilalti. Eclipsa de Soare in Pesti sutinuta de Neptun in Pesti vrea sa faca ordine in parteneriatele, uniunile, aliantele haotice, fara margini clare si pline de ceata, iluzii, va aduce la suprafata tradarile, aliantele gresite dintr-un motiv adesea neinteles. Neptun in casa VII este ca o bautura astrala ce ne ameteste conducandu-ne catre persoane gresite, uniuni gresite, motivatii gresite in timp ce noi ii putem crede ca pe niste salvatori. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, actiunea acestei energii pare mai mult negativa cand se ocupa de  aliantele pamantesti iar din aceasta cauza, frauda, delirul, intriga, inselaciunea, isi fac aparitia in viata noastra. Neptun este locul unde suntem pacaliti, indusi in eroare, tradati, sacrificati pentru binele altora dar nu din cauza celorlati si din cauza ochelarilor amagitori pe care ii purtam de buna voie.

Miturile apartin vesniciei iar povestea mitologica a lui Orcus (90482) este reinviata acuma de Eclipsa de Soare in Pesti.
Fara provocari nu vedem obstacolele iar opozitia Eclipsa de Soare in Pesti- Orcus in Fecioara aduce in prim plan doua forte opuse dar care au nevoie de reconciliere. Opozitia ca aspect astrologic de 180 grade, aduce o lipsa de obiectivitate, tinzand sa dam vina pe ceilalti sau sa cautam in ceilalti ceea ce avem in noi. Dificultatile cu acest aspect dinamic apar prin aceea ca nu putem distinge prea usor ceea ce ne apartine noua si ceea ce apartine cu adevarat celorlalti. Un aspect de opozitie este ca o partida de sah, fiecare vede miscarea celuilalt, fiecare lupta pana la sfarsit, nu cedeaza nimic. Din acest punct de vedere, planetele nu pot lucra impreuna, ele sunt in esenta ca doi dusmani, fiecare il vede pe celalalt raspunzator pentru problema aparuta.”Tu esti de vina pentru asta…” insoteste acest aspect de opozitie care prin fel de fel de pierderi, prin actiuni necugetate, prin promisiuni care nu pot fi indeplinite, ajungem sa intelegem ca intr-o relatie nu poti da vina doar pe unul iar celalalt sa fie fara pata.

In mitologie, Orcus este Zeul lumii interlope asemanator lui Hades –Pluto care acompaniaza transformarea noastra cu sau fara acordul nostru dar este asociat si cu Zeul juramintelor, promisiunilor, fiind destul de dur cu cei care isi incalca, nu-si onoreaza juramanitele traind in minciuna. El pedepseste destul de dur pe cei care rup juramintele. In astrologie, Orcus aduce explorare, descoperirea unei cai care duce la o noua realitate. Forteaza sa ne confruntam cu teama indusa de noua realitate, ne poate ajuta sa descoperim cai secrete acoperite de timp, de obiceiuri invechite, poate aduce in lumina juramintele false sau cele facute cu mult timp in urma sau poate in vietile trecute. Orcus ne ajuta de cele mai multe ori sa descoperim juramantul facut sufletului nostru, sa intram in contact cu esenta sufletului, cu scopul profund al vietii noastre. Asa cum in mitologie el apare ca un judecator aspru al celor care isi incalca juramintele, promisiunile, in harta natala, in tranzite, el evidentiaza tema juramintelor, incalcarea lor si ceea ce aduce acest lucru. Orcus ca Zeul al mortilor ne judeca sufletul, ne judeca lucrurile facute, angajamentele sufletului fara ca acestea sa poata fi schimbate.

In acest moment, Orcus in Fecioara pe gradul 8 :09 in opozitie cu Eclipsa de Soare in Pesti scoate in evidenta promisiunilor false, crezurile incalcate. Puterea cuvantului dat( fata de partener, asociat, multime, avocat) este analizata de aceasta Eclipsa de Soare in Pesti iar Orcus in Fecioara in casa I invoca tot ce tine de responsabilitatea asumata fata de un proiect, un contract, un mod de actiune in relatii, un loc de munca, obligatii zilnice, sanatate, “ sa fii in slujba celuilalt”, salarii, contracte de munca, sindicate, standarde personale, morale, fizice si etice, masele largi, asistenta medicala, politie, lucratori postali, medici, organizatii de caritate, profesori.

Se spune ca Orcus aude cuvintele unui juramant, unei  promisiuni, unui angajament, unui plan bine stabilit si  pedepseste pe cei care isi incalca cuvantul, promisiunea falsa, juramintele false in fata justitiei, aduce in lumina promisiunile false, minciuna, ipocrizia, nesocotirea unui juramant facut. Daca Pluto ne ucide incetisor, mai stai, mai chinuite, poate te schimbi, poate te transformi, poate devii in sfarsit o Pasare Phoenix, Orcus, nu sta la discutie, suna ceasul, rezultatul nu poate fi schimbat. Consecintele actiunilor noastre, cuvantului dat, sunt la judecatorul Orcus, nu exista negociere, se da un verdict pentru cei care si-au incalcat cuvantul, promisiunea, juramantul, pedepseste raufacatorii. Pe de alta parte, dezinformarea, propaganda, promisiunile false, contractele incalcate, tratatele rupte, toate se incadreaza sub controlul sporit al lui Orcus in Fecioara activat acuma de aceasta eclipsa.

Cu Orcus in Fecioara in opozitie cu Eclipsa de Soare in Pesti pe axa I-VII(eu-tu) avem tendinta sa judecam promisiunile incalcate ale celorlalti, ii facem mincinosi, tradatori, uitand ca mai importante sunt promisiunile pe care ni le facem noua si pe care de multe ori le incalcam. Promisiunile facute de noi sunt cele mai importante, respectarea lor ne ajuta sa devenim mai puternici, hotarati si de incredere. Nu poti sa analizezi corectitudinea celuilalt si tu sa incalci legi, nu poti critica pe celalalt uitand sa-ti analizezi greselile tale.

Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare, acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate, in timp se va vedea ca aceasta schimbare are  “in interiorul ei intelepciune”. A venit timpul pentru ceva nou, daca Eclipsa deschide o “cale noua “pentru voi, este bine sa aveti curajul sa mergeti pe aceasta cale, cu siguranta este o cale pentru iluminare, auto-descoperire.

In harta natala, casa astrologica energizata de eclipsa corespunde de multe ori cu ceva care se termina in partea aceasta a vietii, ceva se inchide intr-un mod semnificativ. Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra. A te opune acestei energii este ca si cum vrei sa “te lupti cu un cutremur de intensitate mare “. Toate problemele care ne franeaza sau ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, se le eliminam, eu zic ca este de bine, o eclipsa chiar nu ne vrea raul, noi suntem cei care ne facem rau insistand asupra unor lucruri, oameni care ne frustreza, obosesc,  uitand astfel de rolul nostru aici .

Daca aveti planete personale, axe principale intre 5-11 grade in semne mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti), atunci sunteti in atentia acestei Eclipse. Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este energizata de catre aceasta eclipsa de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra. Evenimentele care au loc in preajma unei eclipse sunt indicii pretioase pentru problemele de care trebuie sa ne ocupam in urmatoarea perioada de timp, ne ajuta sa iesim din tiparele vechi pentru a ne indeplini scopul vietii noastre.

astro_2gw_463_eclipsa_soare_febr_2017.31153.31504

 

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Multumim din suflet pentru articole!
    Pentru pesti sper sa fie schimbarile finale, pentru ca
    de schimbari am tot avut parte din 2015 incoace si simtim nevoia de putina liniste, stabilitate.
    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.