JUPITER IN MERS APARENT RETROGRAD SI ZODIILE : 8 DECEMBRIE 2014 – 8 APRILIE 2015

jupiter -zeus

Pe 8 decembrie 2014, ora 22:42, ora Romaniei, Jupiter isi incepe miscarea aparent retrograda, o miscare ce pune in evidenta gradul 22:38 Leu. Aceasta intoarcere aparenta in timp dureaza pana pe 8 aprilie 2015 cand Jupiter  ajunge pe gradul 12:35 Leu.
In mers aparent retrograd , energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada 12 septembrie  2014  -prima trecere peste gradul 12:35 Leu si momentul de inceput al miscarii retrograde .
Aceasta perioada a lui Jupiter retrograd nu este un moment bun pentru a porni parteneriate noi, investitii financiare, schimbarea locului de munca, mai degraba, este o perioada de timp buna pentru a termina diverse  proiecte, un excelent timp pentru intarirea relatiilor existente, precum si un timp pentru a obtine o mai buna perspectiva asupra vietii  interioare.

Simbolul Sabian al gradului 23 Leu, gradul inceperii miscarii aparent retrograde a lui Jupiter :” La circ, un calaret fara sa, face sa palpaie multimea excitata “. Este  fenomenal acest simbol  si in deplin acord cu Jupiter retrograd in Leu care ne va verifica cat de bine stam “ sus”, pe ce se bazeaza maretia noastra.
Acest  simbol arata din start un pericol (fara sa)  daca vrei doar sa impresionezi pe cineva printr-un talent dar fara intelepciune, atentie la  consecintele acestui gest teribil. Calul a fost intotdeauna un simbol al energiilor vitale  dar in starea lui de salbaticie, consecintele nu pot fi controlate. Doar prin domesticire, aceasta energie este pusa in slujba omului. Acest simbol ne atentioneaza ca doar atunci cand ne putem stapani energiile primare, lacomia, gesturile hazardate, putem face fapte spectaculoase vazute de ceilalti.

Unde trebuie sa ajungem?

Simbolul Sabian al gradului 13 Leu, gradul terminarii miscarii aparent retrograde a lui Jupiter este : Un batran capitan de vas se odihneste intr-un balansoar pe veranda vilei lui” .
Este un grad ce accentueaza ciclicitatea, istoria care se repeta dar de data asta ni se cere sa meditam profund, sa incercam sa invatam din experientele trecutului pentru a construi un viitor mai bun. Este o atentionare a gurului Jupiter, o atentionare ce ne cere  sa fim atenti la experientele din trecut, la istoria care se repeta, doar asa putem evita greselile similare, doar asa putem schimba greselile trecutului. Prin reflectie, atentie, maturizare, ne putem construi un viitor mai bun. Balansoarul –mintea noastra, constiinta noastra  poate contempla trecutul  dar si prezentul si poate face comparatii, aici cuvantul cheie este “ amintire “ . Balansoarul mai poate fi asociat si cu nevoia de a ne gasi libertatea, sa ne eliberam de restrictiile care ne impiedica sa ajungem la adevarata cale a sufletului nostru.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Jupiter  retrograd in Leu este mai précis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului , cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Jupiter  retrograd in casa V  re-analizeaza domeniul legat de dragoste, creativitate, copii, distractii. Ati fost prea optimisti, ati riscat pe plan financiar sau afectiv, ati neglijat sau ati exagerat relatia cu copii?
Acestea sunt teme importante in urmatoarea perioada, sunteti ajutati sa re-definiti  “riscul”  folosit  de voi doar poate satisfacerea amorului propriu.
O iubire din trecut poate sa va tulbure din nou viata, puteti sa va implicati mai mult in viata copiilor vostri sau puteti repara o legatura cu unul din copii. Este o perioada de reflectare si reparare a relatiilor voastre de familie, copii, iubire, creativitate personala.

TAUR / ASCENDENTUL  IN TAUR

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme  legate de o casa, o afacere imobiliara, parinti  sau alte rude mai in varsta. Pot aparea in lumina unele secrete legate de  actele, documentele unei proprietati, a unui imobil, a unei mosteniri de familie. Aveti tendinta de a exagera dificultatile minore, considerati tot timpul pe oricine vinovat pentru delasarea voastra, va obositi familia prin lamentarile voastre?
Urmeaza o perioada de cateva luni in care Jupiter retrograd va ajuta sa re-invatati rolul familiei, al parintilor, sa vedeti importanta sau inutilitatea achizitiei unor bunuri in caminul vostru. Ce va nemultumeste in domeniul familiei, bani prin fel de fel de acorduri semnate, trecut ?
Jupiter retrograd va ajuta sa gasiti aceste raspunsuri.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Jupiter  retrograd in casa III va re-analiza intelegerea cu fratii, surorile, relatiile cu anturajul din imediata apropiere, acestea pot fi provocarile voastre in urmatoarea perioada. Atitudinea nepractica, comportamentul nepasator sau din interes, neglijenta fata de semeni, prea multe pretentii dar fara a oferi nimic, va pot pune in urmatoarea perioada sa constientizati unde si cum ati gresit, ce puteti face pentru a repara relatiile cu cei din preajma voastra. Tot ce tine de invatamant, examene , obtinerea unei diplome, comert, sunt si ele in centru atentiei. Atentie in calatorii, ele pot fi intarziate din motive care nu spun nimic la prima vedere. Atentie cum conduceti masina.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Jupiter retrograd in Leu  va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Pot aparea probleme serioase in stabilitatea financiara. Aici, Jupiter retrograd se refera la aspectul material al vietii voastre, la utilizarea adecvata a banilor, ii irositi, ii strangeti “la ciorap”, sunteti generosi, sunteti avari?
Lectia care trebuie invatata cu Jupiter retrograd in casa II, este aceea de a re-evalua ideea despre bani si utilizarea corecta a acestora, sa invatati ca banii sunt energii care apar si dispar, important este un echilibru intre aspectele materiale si spirituale, intrea a lua si a da.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de manifestarea voastra directa, de modul cum ati inteles sa va implicati in rezolvarea unor probleme ce depind doar de voi.In mers aparent retrograd, Jupiter  va accentua trasaturile lui negative, in consecinta, puteti deveni extrem de pretentiosi uitand ca acest lucru trebuie inceput intai cu voi. Lipsa de masura in modul vostru de manifestare este re-analizata in urmatoarea perioada. Relatiile voastre pot trece si ele prin fel de fel de probe, acest tranzit este despre reinventarea voastra  atat fizica cat si relationala. Va puteti gandi mai mult la sanatatea voastra, in consecinta, o dieta, exercitiile fizice, sunt posibile.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de trecut, compasiune, iertare. Unele intarzieri in obiectivele voatre va pot crea stres mental.Este posibil sa aveti probleme cu somnul, dar este posibil sa apara, de asemenea, vise vii si intuitii in acest timp; e ca si cum al treilea ochi este cel care vede si va atentioneaza chiar daca nu credti in asta . Puteti lucra la dezvoltarea abilitatilor voastre psihice, puteti constientiza greselile trecutului vostru. Pot apare si unele reevaluari a ceea ce inseamna familia, casnicia, o uniune, o afacere, pentru voi. Orice ati exagerat in aceste domenii, acuma, ele vor capata proportia adevarata.
Daca exista o durere legata de trecutul vostru, iertarea va elibereaza, de fapt, este important sa-i iertati pe cei care au jucat un rol negativ in vietile voastre. Ce se intampla daca voi ati fost personajul negativ in vietile celorlalti, oare nu ati vrea sa fiti iertati? Jupiter retrograd va ajuta sa rezolvati aceasta problema, sa intelegeti ca si “ asa zisii dusmani” au rolul de a va trezi prin metode dureroase. Iarta-ti dusmanul, trecutul si mergi mai departe va spune Jupiter retrograd in Leu.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de prietenii vostri, de sperantele voastre care se cer a fi redefinite. Tot ce datorati unui prieten sau tot ceea ce un prieten va datoreaza sunt re-activate in aceasta perioada. Aceasta energie va analiza rolul vostru intr-un grup, cat de umanitari sunteti, cata incredere aveti in ghizii spirituali, in astrologie.  Acest tranzit va poate implica in fel de fel de cauze umanitare, in servicii de voluntariat. Puteti avea o sansa deosebita printr-un prieten sau puteti constientiza ca un prieten nu este asa de maret pe cat credeati.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera voastra. Nu incercati sa va schimbati, modernizati cariera actuala, nu este cel mai bun timp pentru a incepe o noua cariera. Acuma sunteti ajutati sa  intelegeti mai bine greselile din trecut ce tin de cariera voastra si sa pregatiti modificarile pe care doriti sa le faceti dar dupa 8 aprilie  cand Jupiter intra in miscare directa. Jupiter retrograd in acest domeniu de viata poate sa va invete ca de fapt problemele din cariera, viata sociala, reputatia, cum suntei vazuti de ceilalti nu sunt decat rezultatul unor judecati prea egoiste si a lipsei de respect fata de orice autoritate.
Lectia predata acuma de Jupiter retrograd va cere sa invatati ce inseamna un comportament respectuos in cariera voastra. Respecta daca vrei sa fii respectat, este lectia de baza in urmatoarea perioada.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de studiile voastre, relatia cu strainii, respectarea legilor, calatorii indepartate. Casa IX implica conceptul de libertate iar Jupiter retrograd arata greseli legate de un abuz al libertatii in gandire  dar numai in  termenii binelui propriu .
Lectia lui Jupiter retrograd in acest domeniu de viata este dezvoltarea unei filosofii de viata care sa-i includa si pe ceilalti, un copac cu o singura frunza este pierdut, un copac cu multe frunze este un semn ca Dumnezeu este prietenul lui. Incercati sa re-deveniti prieteni cu Dumnezeu, incercati sa intelegeti rolul vostru mic in acest univers mare. Calatoriile pot cunoaste fel de fel de intarzieri, puteti merge din nou la scoala, puteti vizita o tara straina, puteti reface o relatie cu un strain sau pur si simplu, puteti deveni constienti de maretia universului.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de bani, partener, credite, cheltuieli, intimitate.  Acestea sunt zonele pe care le puteti revizui in urmatoarele patru luni. Aspectul transformator al casei VIII se refera la eliminarea unui partener de viata, de afaceri din viata voastra. Pot aparea fel de fel de pierderi sau blocaje in tot ce tine de bunuri, bani castigati nemeritat, pot aparea unele probleme cu creditetele, banii unei afaceri. Indulgenta prost inteleasa va aduce necazuri in urmatoarele patru luni. Trebuie sa intelegeti ca Jupiter retrograd va aduce o sansa unica doar daca in trecut ati lucrat in acest sens, altfel, sunteti pusi sa reflectati asupra detaliilor unor resurse financiare ce tin de partenerul de viata, bani care vin de la ceilalti.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme parteneriale, puteti reface o casnicie, un partener se poate intoarce la voi. Pot fi amplificate problemele cu partenerul de viata, cu asociatul vostru, dificultatile materiale, sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra. Erorile, neglijentele din trecut in domeniul parteneriatelor pot fi intelese acuma, cei  blocati in casatorii proaste pot avea sansa constientizarii acestei legaturi negative.
O flacara veche se poate reaprinde in aceasta perioada. De asemenea, puteti  lucra la rezolvarea unor fisuri vechi si reinnoirea unor conexiuni din trecut. Deoarece aceast tranzit este despre “refacerea” a ceea ce ati facut gresit in relatiile voastre, urmatoarea perioada poate fi totusi extrem de benefica, vedeti ceea ce trebuie reparat.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI   

Jupiter retrograd in Leu va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de locul de munca, colegi, sanatate. Este un timp de reflectare asupra muncii voastre, a relatiei cu cei de la locul de munca, ce va nemultumeste in obiceiurile voastre zilnice, cum putei echilibra viata voastra, cum definiti bunastarea voastra. Nu incercati sa va schimbati locul de munca in urmatoarea perioada, fiti atenti la mesajele corpului fizic.
Lectia lui Jupiter retrograd va cere sa fiti atenti la sanatatea voastra, sa stabiliti relatii bune cu cei de la locul de munca, sa-i ajutati pe ceilalti ori de cate ori este posibil fara a astepta ceva in schimb.
“ Eu sunt in slujba ta” spune Jupiter in casa VI iar perioada de retrogradare poate aduce destule crize existentiale daca ati folosit gresit acest lucru.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.