LUNA NOUA IN CAPRICORN-22 DECEMBRIE 2014, ORA 3:35, ORA ROMANIEI- “ PORUNCA A OPTA !”

“Dumnezeu a facut ca flacarile sa-i fie slujitori si vanturile mesagerii sai“ (Psalmul 104).

astro_2gw_419_luna_noua_in_capricorn.39731.51632

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul cardinal si de pamant al Capricornului,  aceste “inceputuri” trebuie sa ofere stabilitate, durabilitate.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Capricorn in harta natala a fiecaruia. Capricornul este unul dintre cele mai profunde semne oculte ale zodiacului, este un semn ce testeaza si initiaza. Energia cardinala este o energie ce implica ideea pioneratului, pe aici nu ai mai fost dar poti merge acuma, asta este mesajul Lunii Noi in Capricorn pe gradul 0.
Semnul de pamant al Capricornului vorbeste despre  rezistenta, stapanire, autoritate, ambitie personala, atingerea obiectivelor.
Soarele este “ dispensarul vietii “ iar in Capricorn, este o energie destul de slabita, este in exil, inducandu-ne destula prudenta, ambitie si o nevoie acuta de a calcula fiecare pas, totul se masoara si se calculeaza, orice schimbare se face in liniste din dorinta de a obtine siguranta necesara.  Luna in Capricorn umple sufletul de frica nereusitei, a pierderii pozitiei sociale, saraciei  dar aduce si abilitate de a profita de imprejurari, rezistenta si concentrare, neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Luna in Capricorn este o energie ce da prudenta si autocontrol, disciplina si hotarare, o tarie de caracter puternica ce ascunde un suflet sensibil, emotiv, plangacios, aceste lucruri pot conduce la succese uluitoare dar ca un revers al medaliei, viata sentimentala nu este la aceeasi inaltime.

luna noua

Luna Noua in Capricorn, deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut, camin, traditie, cariera, functii inalte, dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine, autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate, pe planificare si control iar sufletul este destul de sensibil si vulnerabil.
Aceasta Luna Noua in Capricorn  pe gradul 0: 15, activeaza casa II, o casa ce vorbeste despre valori, deci, noile inceputuri sunt benefice tuturor activitatilor ce pot crea valori prin valori native, prin ceea ce avem mai bun in noi.

“Posesia, dreptul de proprietate, valoare nativa  “sunt cuvinte care definesc casa II, de fapt, noi facem ceva in schimbul banilor, dam ca sa primim, aici, echilibrul se realizeaza printr-un schimb. Principiul universal al casei II  vorbeste prin conjugarea verbului “ a avea” dar trebuie sa fim atenti aici, nu putem sa incalcam expresia materiala a acestui principiu, ci trebuie sa ne valorificam talentele, ceea ce stim cel mai bine sa facem, astfel incat viata noastra sa capete o stabilitate financiar-emotionala.
In mod traditional, a doua casa simbolizeaza posesiunile, valorile, banii, veniturile obtinute, si toate lucrurile pe care le detinem si care ne dau siguranta si securitate. Cu Casa II in Sagetator, bogatia este inteleasa nu numai prin ascensiune materiala cat si prin cantitatea de fericire, recunoasterea meritelor, realizarea de proiecte marete, spiritualitate, legi drepte, studii superioare. In general, cu casa valorilor in Sagetator, norocul poate inmulti banii, adesea, strainatatea, calatoriile in strainatate, strainii, invatamantul superior, credinta, sunt surse pentru castiguri financiare care pot echilibra, securiza viata .

Dar guvernatorul acestei case II in Sagetator este Jupiter retrograd ( pasi in trecut) care ne spune ca in trecut am gresit, am ales gresit, orbiti de lucruri aparent stralucitoare. Acuma , Jupiter este retrograd in casa X si pune un accent deosebit pe  “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera, sefi, viata sociala, presedinte. Casa II este o casa ce cauta echilibrul prin “ a da  si a primi”  iar porunca a opta divina  “ Sa nu furi “ este un glas puternic al acestei lunatii, al entitatilor solare si lunare. Dar cum casa II are cuspida ( inceputul)  in Sagetator iar guvernatorul –Jupiter este retrograd in Leu si in casa X, acest glas puternic tine de cariera, presedinte, sefi, fals in acte, proprietati, straini.  Sa nu furi !,  este o porunca divina ce se aplica peste tot, fie ca vorbim de bani, cariera, loc de munca, viata zilnica, ea face parte din viata pamanteasca iar entitatile spirituale prezente printre noi contabilizeaza acest lucru. “Dumnezeu a facut ca flacarile sa-i fie slujitori si vanturile mesagerii sai“ (Psalmul 104).
Oricare ar fi forma in care se manifesta, incalcarea acestei porunci nu are nici o scuza in fata lui Dumnezeu, Datatorul Legii morale.
Cum Luna Noua in Capricorn este in casa II, foarte important este si mesajul lui Venus, fata noastra astrala, care acuma isi tine oglinda ( simbolul lui Venus seaman cu o oglinda)  tot in semnul Capricornului in care apare si Pluto in Capricorn. Frumoasa (Venus ) si Bestia (Pluto) fac din acest moment astral o poveste grea de viata, o poveste ce pedepseste manipularea dar are rabdare cu tot ce este karmic si obligatoriu.
Venus in Capricorn  este un limbaj al dragostei prin munca, este responsabila, de incredere si iubeste statutul social cel mai inalt si tot ceea ce ofera acest statut. Aici, dragostea lui Venus are ambitii mari si vede viata, iubirea, partenerul ca o mare afacere. Partea negativa a lui Venus in acest semn aduce nesiguranta, gelozie, manipulare si posesivitate iar Pluto nu prea face bine celor care vor sa joace acest rol.

Pluto in Capricorn reprezinta nevoia noastra de evolutie si supravietuire, aduce  obsesie, posesivitate si intensifica tot ce atinge. Esenta lui este de a transforma tot ceea ce a devenit rigid si corupt in structurile acestei lumi. Minciuna, inselaciunea sunt inacceptabile si el cauta sa trasforme aceste lucruri fie pasnic, fie prin fel de fel de lupte iar rezistenta in fata acestei energii este inutila.
Pluto in fuziune cu Venus  este un laser divin ce merge in profunzimea relatiilor ( Venus) si dezvaluie coruptia persoanelor de la putere iar la nivel individual, ne ajuta sa ne confruntam cu secretele noastre, cu ceea ce ascunde o relatie.
Pluto-Venus  este un aspect al exploziilor in relatii, uniuni, bani si jocuri ale puterii, aduce o transformare profunda. Toate relatiile sunt in centrul  atentiei, fie ca vorbim de prieteni, frati, rude , afaceri, putere, politica, casnicii. Acest moment astral activeaza relatiile periculoase,obsesive , toxice, puteti fi atrasi de un partener care cauta doar placerea profunda de moment si nu un angajament de durata, deci atentie, relatiile dificile acuma fierb, se transforma sau se rup.

saturn in scorpion

Nu trebuie sa uitam ca semnul Capricorn este casa lui Saturn care in acest moment “inghite” ultimile minute din semnul Scorpionului, minute care pot parea grele pentru multi oameni. Saturn pe gradul 29:49 Scorpion  nu stie ce sa mai faca, deja este obosit  de tot de a vazut, analizat,  pedepsit, transformat, limitat, initiat, in acest semn ascuns asociat cu lupta pentru putere, regulile jocului, bani negri, afaceri ascunse, putere, controlul, sex, bani, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Acuma , Saturn poate urgenta tot ceea ce i-a scapat de-a lungul tranzitului prin semnul Scorpionului, dar hotararile pot fi destul de neclare din cauza obstacolelor care apar parca de nicaieri. Un mit asociat cu acest semn este lupta dintre fii si rasturnarea parintilor.  Uranus ca tata a titanilor, din teama de a nu fi detronat, si-a inchis copiii in Tartar. Mama Gaia, a intrat totusi la ei si i-a indemnat sa se revolte impotriva tatalui dar numai Saturn a fost curajos si a pus mana pe secera si si-a lovit tatal in pantec, detronandu-l. Uranus –tatal si-a blestemat copilul, pe Saturn, sa aiba aceeasi soarta, dar Saturn l-a ignorat crezand ca nu poate sa-l atinga nimica, luand masuri de siguranta, de fapt, el nu si-a inchis copiii intr-o inchisoare ci i-a inghitit. Dar Jupiter-Zeus reuseste sa-si detroneze tatal, pe Saturn- Cronos, isi eliberaza fratii si devine stapanul lumii.
Acuma, Saturn in Scorpion este provocat de Jupiter retrograd  in Leu aflat in casa X , o casa naturala a capricornului. Evenimentele din aceasta perioada ne pot testa securitatea interioara si increderea in noi, putem simti ca actiunile noastre sunt limitate in mod inutil de alte persoane sau de anumite circumstante de viata, lucrand astfel din greu pentru a depasi aceste restrictii impuse de altii. Restrictiile impuse au rolul sa ne invete sa traim in anumie limite, sa ne recunoastem limitele si ceea ce viata detroneaza din viata noastra.

craciun

Aceasta Luna Noua in Capricorn este in preajma Solstitiului de iarna ce vesteste nasterea Mintuitorului. Faptul ca semnul Capricornului guverneaza genunchii, acest moment astral ne reaminteste ca datoria noastra este sa cultivam flexibilitatea si smerenia in fata vietii. Rigiditatea si aroganta  nu pot face decat sa amplifice nesiguranta si barierele catre  muntele adevarat.

Fiecare porunca apara o anumita valoare importanta pentru Dumnezeu si pentru oameni. Aceasta Luna Noua in Capricorn si in casa II ne spune destul de clar ca nu putem ajunge pe muntele dorit incalcand dreptul la proprietatea fizica, intelectuala si spirituala a celorlalti.

Cum aceasta lunatie este in preajma Craciunului, “ce sa dau ca sa ii fac fericiti pe altii?”, este un pas catre inima lui Dumnezeu.

mos craciun

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Adriana, esti extraordinara. Pentru fericirea care mi-o daruiesti cu fiecare articol iti multumesc din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.