ASTROLOGIE 2023-HOROSCOPUL LUI SATURN IN PESTI-7 MARTIE 2023, ORA 15:35, ORA ROMANIEI-14 FEBRUARIE 2026, ORA 2:13-ORA ROMANIEI

“Cand se ingana ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umbland pe mare.
Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: “Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.
Isus le-a zis indata: “Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!” Matei 14:25-27

Una din schimbarile cosmice importante ale anului 2023 este intrarea lui Saturn in Pesti pe 7 martie 2023. Saturn va tranzita semnul Pesti pana pe 24 mai 2025 si din nou de la 1 septembrie 2025 pana pe 14 februarie 2026. Ultima planeta pe care o putem vedea cu ochiul liber este Saturn. In astrologie, domeniul lui Saturn include timpul, granitele, legile limitarii, forma, structura, autoritatea, efortul indelung. Secera lui  Saturn reprezinta atat un instrument, o arma cu care il detroneaza pe Uranus( castrarea lui) cat si un simbol al timpului si al judecatii. Saturn este, de asemenea, strans legat de notiunea de karma, principiul spiritual al cauzei si efectului(ce semeni aia culegi….). Saturn este profesorul nostru strict care este capabil sa ne examineze fara mila maturitatea si foloseste durerea ca mijloc de a ne atrage atentia asupra a ceea ce ar trebui sa ne concentram si  ce ar trebui sa dezvoltam in continuare.

Saturn expune limitele semnului pe care il tranziteaza – ce functioneaza si mai ales ce nu functioneaza. Cunoscut ca o autoritate in astrologie, Saturn nu se teme sa ne arate putina disciplina ori de cate ori incepem sa ne ratacim. Saturn este, de asemenea, conectat cu karma, in special cu karma negativa, care se intoarce sa ne muste atunci cand luam decizii stupide sau prostesti. Mai mult, Saturn genereaza un respect si reverenta fata de autoritate si structurile ierarhice. Accentul sau este de a restabili ordinea si de a minimiza haosul.

Astrologic, semnul Pesti este un semn de apa mutabil si este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema, fantezii, secrete, spiritualitate, sursa, infinit. Este semnul minunilor dar si semnul pacatelor, penitentelor. Semnul Pesti este singurul semn fara nici o protectie, este un semn mutabil de apa, feminin, vorbim deci de energii care ne ajuta sa ne acordam usor la schimbarile care apar.
Saturn este Domnul Karmei in timp ce Pestii este semnul zodiacal care ghideaza karma. Acest lucru implic? faptul ca tranzitul lui Saturn in Pesti poate fi extraordinar de karmic. Lectiile de viata importante si echilibrarile karmice vor avea loc in toate domeniile pe care Pestii le guverneaza: spiritualitate, creativitate, psihologie, sanatate mintala, vindecare, inconstient, frica, anxietate si dependente, apa, oceane, mari, sistemul hidro-politic al lumii, secrete, slabiciuni ascunse, afaceri private, vise, institutii, inchisori si spitale.
Saturn in Pesti este o energie ce ofera multe calitati, dintre care unele deosebite dar datorita unei atitudini negativiste in viata, acestea se pot pierde Abnegatia, intelegerea, sacrificiul, flexibilitatea, autodisciplina, spiritul constructiv, intuitia si imaginatia, sunt calitati care ne pot ajuta foarte mult in urmatoarea perioada. Totusi, datorita mutabilitatii semnului Pesti, comportamentul nostru poate fi destul de fluctuant, Soarele straluceste doar daca ne simtim bine sau apar nori negri in caz contrar. Neincrederea in fortele proprii, teama, ingrijorarile permanente, victimizarile, ne pot face viata destul de dificila. Daca gandim negativ in legatura cu noi atunci, Saturn va invita evenimente negative pentru a sprijini gandurile noastre. Trebuie sa ne invingem starea de hipersensibilitatea indusa de aceasta energie saturniana, sa credem in noi, in puterea divina din noi, sa ne legam tot timpul de calitatile noastre, asa putem slefui si defectele noastre. Este important sa gasim un echilibru intre nevoia de de a ignora cerintele propriei vieti si nevoia de a avea grija de problemele altor persoane. Pentru a gasi calea de mijloc intre aceste extreme, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa gasim o cale catre intelepciunea sufletului antic din interiorul nostru.

Aceasta schimbare cosmica ne cere sa renuntam la bagajele si lucrurile care ne tin intr-un blocaj greu de definit. Sunt atat de multe lucruri, experiente, pe care le purtam cu noi si de care nu mai avem nevoie iar Saturn ne ofera secera lui pentru a scapa de ele. Spiritualitatea este importanta pentru noi. Daca vrem sa progresam, daca vrem sa reusim, trebuie sa fim foarte disciplinati si ordonati. Avem nevoie de un regim de zi cu zi, disciplinat. Cel mai bun mod de a-l atrage pe Saturn de partea noastra este sa ne facem treaba cat mai bine, sa respectam termenele, sa nu ne asumam responsabilitatile altora, sa facem doar ceea ce trebuie, sa ne odihniti mai mult, sa ne rugam mai mult.
Cu Saturn in Pesti, limbajul structurilor, granitelor, limitarilor si responsabilitatilor vine in contradictie cu caracterului Pestilor; un semn care are legatura cu apa, marea, oceanul, lumea nevazuta a apelor, nemarginirea, expansiunea, fara limite clare. Saturn formeaza toate formele materiale, in timp ce Pestii promoveaza procesul de dizolvare. Influenta lui Saturn in Pesti ar putea fi mai grea din aceasta cauza. Astfel, ar putea aparea probleme majore legate de sistemul bazinelor hidrografice, cine foloseste caile navigabile, dispute asupra cailor navigabile si asupra teritoriilor pe mare. Problemele hidro-politice vechi vor mari tensiunile si instabilitatea in anumite regiuni ale lumii, putand duce si la conflicte.
Chiar daca Saturn nu este prea fericit in Pesti, exista o oarecare suprapunere deoarece, ca semn final, Pestii reprezinta, de asemenea, sfarsiturile si semintele noilor începuturi, in timp ce Saturn reprezint? karma si sfarsitul vietii. Prin urmare, ne putem astepta ca acest tranzit sa implice multe finalitati si dizolvarea structurilor vechi, pe masura ce ne confruntam cu consecintele ultimilor cativa ani. Credintele si visele noastre vor fi testate, iar cele nerealiste vor fi aruncate la gunoi sau se vor dovedi goale si lipsite de sens. Saturn in Pesti cere sa incepem sa lucram asupra noastra, sa ne acceptam cu bune si cu rele, sa ne iubim asa cum suntem, sa dezvoltam increderea in noi, sa traim in prezent, trecutul este o darapanatura care ne face rau. Atata timp cat ne vom lega in permanenta de sentimentele de vinovatie si de suferinta personala, nu putem ajunge la liman. Iertarea si compasiunea vor fi cei mai intelepti profesori ai nostri.
Cu Saturn in semnul Pesti, timpul si regulile jocului se schimba. La urma urmei, semnul Pesti este ultimul semn al zodiacului si nu prea ne poate ajuta cu planuri noi ci doar cu spalarea, curatarea, spiritualizarea celor vechi. Secretele ascunse si deghizate in ultimii treizeci de ani ar putea fi dezvaluite. Va fi un accent deosebit si asupra modului in care ne ocupam de sanatatea noastra, cum ne odihnim, cum ne incarcam bateriile, cum „scapam de realitate” si cum traim condusi de iluzii.
Saturn va examina fiecare gand, cuvant, joburi secrete sau joburi care ne izoleaza intr-un fel, tot ce nu este folositor va fi eliminat. Modele cum ar fi dependenta, problemele de sanatate, temerile profunde, datoriile si pierderile, sunt analizate acuma. Este foarte important sa alegem sa traim un stil de viata echilbrat, sa cultivam bunavoina, credinta, respectarea legilor umane si universale. A sosit momentul sa intelegem ca traim secunda de secunda sub controlul cerului, chiar daca spunem “ fac asta, nu ma vede nimeni” , viata ne va demonstra ca nu este asa. Saturn este o influenta foarte puternica si semnificativa, ca atare, odata ce ne aliniem  principiilor lui ( sa acceptati limitarile noastre, sa ne infrangem temerile si indoielile, sa dezvoltam rabdarea, sa respectam legile umane si universale, sa cultivam dezvoltarea spirituala, atitudinea corecta), ne binecuvanteaza incredibil. Indiferent daca realizam sau nu asta in mod constient, acest tranzit saturnian ne poare ajuta sa ne eliberatm de poverile si bagajele karmice.
Lectia mai profunda a lui Saturn in Pesti pe care trebuie sa o invatam este ca, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa renuntam la egoismul mic, la temeri, la victimizari si sa coperam cu vointa divina, cu Isus din noi. Asa putem intelege cum Isus mergea pe apa:

“Cand se ingana ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umbland pe mare.
Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: “Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.
Isus le-a zis indata: “Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!” Matei 14:25-27

Atata timp cat intelegem ca Isus traieste in fiecare dintre noi, nu putem fi robiti de incercarile din lume, plutim deasupra apei, avem parte de minuni, insa, in momentul in care ajungem ca mai mult sa ne infricosam decat sa-L iubim pe Dumnezeu atunci cand suntem incercati, ne scufundam in teama si disperare si nu mai iesim biruitori. Nu ne putem mantui printr-o credinta indoielnica. Practica noastra spirituala trebuie sa devina o parte din stilul nostru de viata.

Influenta majora a lui Saturn in Pesti va fi asupra semnelor mutabile: Pesti, Gemeni, Fecioara, Sagetator. Intrarea lui Saturn in Pesti va fi deosebit de notabila si pentru cei nascuti cu Saturn in Pesti  (14 februarie 1935 -25 aprilie 1937; 17 octombrie 1937 -14 ianuarie 1938
23 martie 1964 -16 septembrie 1964; 16 decembrie 1964 – 3 martie 1967
21 mai 1993 – 30 iunie 1993;28 ianuarie 1994-7 aprilie 1996)
dar si pentru cei nascuti cu Saturn in Fecioara (19 septembrie 1948 – 20 noiembrie 1950; 7 martie 1951-13 august 1951; 16 noiembrie 1977- 4 ianuarie 1978; 26 iulie 1978 – 21 septembrie 1980; 2 septembrie 2007 – 29 octombrie 2009; 7 aprilie 2010 – 21 iulie 2010) deoarece marcheaza revenirea lui Saturn in tranzit peste Saturn natal, respectiv opozitia lui Saturn in tranzit cu Saturn natal.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra) de catre Saturn in Pesti este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui. In fiecare zodie si in fiecare casa prin care trece, Saturn  aduce restrictii, limitari dar si putere pentru eforturi mari.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC ( 21 martie -19 aprilie )

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa XII, o casa ce tine de secrete, karma, conditionari trecute, rol jucat in spatele scenei. Aceasta schimbare cosmica va cere sa renuntati la bagajele si lucrurile care va tin intr-un blocaj greu de definit. Aveti nevoie de un regim de zi cu zi, disciplinat. Saturn va spune pe un ton mai bland dar autoritar ca nu este cel mai bun an pentru a face schimbari in cariera, pentru a sari peste anumiti pasi in cariera voastra. Cel mai bun mod de a-l atrage pe Saturn de partea voastra este sa va faceti treaba cat mai bine, sa respectati termenele, sa nu va asumati responsabilitatile altora, sa va odihniti mai mult, sa va rugati mai mult. Nimic nu vine prea usor la voi in urmatoarea perioada, totul este despre munca grea, despre un mare test al rezistente voastre. Casa a 12-a este si casa singuratatii, meditatiei, introspectiei si predarii. Din punct de vedere astronomic, corespunde cu primele ore ale zilei, cand Soarele tocmai incepe sa rasara, dar este inca ascuns de copaci, munti si cladiri. Urmatorul pas de care aveti nevoie pentru a continua procesul de maturizare este sa invatati cum sa straluciti chiar si atunci cand nimeni nu este acolo sa va vada. Cel mai bun mod de a lucra cu aceste energii este sa invatati sa va simtiti confortabil singuri cu gandurile voastre, chiar si cu acelea intunecate care va fac sa va simtiti pesimisti. Indiferent daca realizati sau nu asta in mod constient, acest tranzit saturnian va poare ajuta sa va eliberati de poverile si bagajele karmice. Concentrati-va pe prioritizarea si protejarea linistii voastre, pe intuitia voastra-vocea sfanta din voi, pe credinta in bine, chiar si atunci cand viata poate fi grea. In urmatorii trei ani va puteti cobfrunta cu deciziile si karma pe care ati construit-o pana acum. Karma pozitiva ar putea fi acum rasplatita, dar actiunile intunecate se pot intoarce la voi. De asemenea, puteti sa va concentrati pe intelegerea subconstientului vostru, pe adevarata voastra putere spirituala.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR (20 aprilie -20 mai)

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti va poate ajuta sau forta sa scapati de lucrurile, oamenii, grupurile, proiectele comune, de care nu mai aveti nevoie. Acelasi lucru este valabil si pentru sperantele si dorintele voastre. Unele dintre acestea pot fi depasite si trebuiesc schimbate. Saturn in Pesti va aminteste ca nu puteti obtine nimic in lume fara altii. Sunteti interconectati cu ceilalti, sunteti dependenti unii de ceilalti, asfel incat acest tranzit incurajeaza dezvoltarea unor obiective care sa serveasca colectivul, grupurile si asociatiile din care faceti parte intr-un fel. Modul in care ii tratati pe ceilalti se va reflecta asupra voastra acuma, asa ca, daca luati mai mult decat dati, sau va asteptati la mai mult decat meritati, s-ar putea sa aveti multe piedici in urmatoarea perioada. Contributia voastra ar trebui sa insemne ceva pentru toti cei implicati, deci este posibil sa fie nevoie sa va ganditi la ceea ce puteti oferi. Pot aparea probleme, dificultati sau responsabilitati suplimentare daca apartineti unui grup, unui club, unei echipe. De asemenea, puteti obtine o promovare la locul de munca care implica mai multa munca si mai multe responsabilitati. Dar asta doar daca meritati. Saturn este un geniu in reorganizarea lucrurilor. El va trece prieteniile existente, idealurile voastre, printr-un “test de stres” si acest lucru va continua pentru urmatorii trei ani( Saturn in tranzit nu este un eveniment, ci un adevarat proces). Eforturile comune si munca in echipa sunt accentuate in aceasta perioada si aveti un sprijin deosebit in Saturn care va aprecia efortul, rabdarea si seriozitatea voastra. Este foarte important sa aveti langa voi oameni care va inspira sa fiti cei mai bun si o echipa care va sustine sperantele si dorintele voastre. Chiar nu trebuie sa pierdeti timpul cu un echipaj sau cu o cauza daca nu se aliniaza cu vibratia voastra. Cu Saturn in tranzit prin casa  XI, sunteti ajutati sa va definiti cat mai clar dorintele si sperantele voastre cele mai intime pentru dezvoltarea personala si spirituala. Puteti stabili conexiuni bune de afaceri, cum casa XI se ocupa de obiectivele pe termen lung, acuma, puteti vedea mai clar aceste obiective. Va puteti implica in fel de fel de cauze umanitare. Angajati-va in mai multe activitati spirituale, studiati astrologia, universul vrea sa se imprieteneasca cu voi. Cu Saturn in Pesti in aspect benefic cu Soarele vostru in Taur, veti absorbi mai usor invatatura lui Saturn, deci bucurati-va de acest sprijin cosmic pana in februarie 2026. Sanatatea voastra ar trebui sa fie mai buna in urmatoarea perioada. Progresul poate fi lent dar cu rabdare puteti sa va vedeti visele implinite, in special acele vise practice, echitabile si realizabile. Cariera poate cunoaste o evolutie pozitiva  anuntand promovari pe scara sociala sau aprecieri onorifice care ofera stabilitate existentei voastre. Parintele cosmic este aici pentru voi si va poate recompensa toate eforturile trecute din cariera si tot ceea ce ati facut in scopul de a evolua si a deveni o persoana mai buna.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI ( 21 mai  -20 iunie )

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa carierei, ambitii profesionale, rolul indeplinit intr-o societate, autoritate personala. Planeta inelara este mare in ceea ce priveste disciplina, plata corecta pentru o munca echitabila si asumarea responsabilitatilor. Realizarile vor veni pentru cei care le merita. Cum Saturn este conducatorul natural al casei X, puteti simti acest tranzit destul de puternic. Uitati de succesul peste noapte, este nevoie de multa munca si rabdare. Ca un antrenor personal dur, aceasta planeta va testeaza cariera si puterea vointei, dezvaluind toate defectele fundatiei voastre. Cu toate acestea, daca veti umple aceste gauri, puteti sa va ridicati la un nivel superior in cariera voastra. Este cea mai buna perioada pentru a lucra la redefinirea ambitiilor in cariera voastra, poate fi un apogeu in cariera voastra, puteti obtine recunoasterea celor din jur. In acest domeniu de viata, energia saturniana va poate ajuta sa deveniti realisti cu alegerile si scopurile carierei voastre. Saturn se simte bine in aceasta casa ceea ce arata ca puteti deveni mai structurati, disciplinati, responsabili cu cariera voastra, cu proiectele voastre profesionale. Pot aparea conflicte in familie sau cu unul din parinti, toate acestea cer de la voi sa evitati discutiile inutile, sa incercati sa dati prioritate carierei dar fara a-i neglija pe cei dragi.Totul se invarte in jurul carierei, puteti deveni constienti de ceea ce ati realizat, construit sau nu pana in prezent. Cariera, locul in societate, reputatia sunt recompensate sau amendate de energia saturniana asta in functie de faptele cu care dovediti realizarile voastre in acest domeniu. Pot exista atat castiguri cat si pierderi, unii oameni va sustin in timp ce altii aduc destule obstacole. Dar, indiferent ce se intampla, puteti obtine o perspectiva mai detasata asupra a ceea ce ati realizat cu adevarat in domeniul carierei si ce puteti face in continuare. O folosire negativa a puterii voastre asupra oamenilor poate atrage mania lui Saturn, ar putea insemna o pierdere a unei functii importante. Cu Saturn in Pesti in aspect de careu provocator cu Soarele vostru in Gemeni, nivelul vostru de energie ar putea fluctua in cursul acestui an, ceea ce ar putea conduce la o oboseala generala. Puteti experimenta o forma de dezamagire in ceea ce priveste o persoana importanta din viata voastr?, o autoritate, un plan personal sau cu aspecte ale propriei voastre personalitati. Este important sa fiti obiectivi si sa intelegeti ca toate obstacolele ce pot sa apara au legatura cu ceea ce ati neglijat in dezvoltarea voastra, in cariera, familie. Eforturile voastre nu vor avea rezultate imediate deoarece sub aceasta influenta, succesul este intarziat.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC( 21 iunie   -22 iulie )

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti (planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa IX, o casa astrologica ce defineste relatia voastra cu studiile mari, strainatate, calatoriile mari, credinta, moralitate, Dumnezeu. Este timpul sa invatati ca Saturn in tranzit nu este un eveniment, ci un adevarat proces.Va trebui sa evaluati tot ceea ce ati invatat pana acuma si ce schimbari sunt necesare. Este vorba despre intelegerea tuturor experientelor anterioare si despre crearea unui set de principii dupa care sa puteti trai in continuare. Aceste credinte pot fi religioase sau filosofice, dar ar putea fi si teorii metafizice, juridice sau sociale. Aceasta schimbare cosmica va cere sa va revizuiti principiile, credintele si idealurile. “Incotro ma indrept si ce incerc sa obtin  pentru un viitor mai bun?”, „Ce principii sustin si in ce cred?” sunt intrebarile pe care va puteti concentra cel mai des. Saturn va incurajeaza sa va concentrati energiile pe imaginea de ansamblu si pe cautarea adevarurilor universale. Ar trebui sa va dedicati unui scop superior si sa va largiti orizonturile. Acesta poate fi un moment in care simtiti ca trebuie sa plecati intr-o calatorie pentru auto-iluminare si explorare care sa conduca la crestere si maturitate. Unii dintre voi care sunteti angajati in fel de fel de studii, va puteti intreba acuma daca ati ales domeniul potrivit. Este posibil sa apara si unele probleme atunci cand calatoriti in strainatate sau puteti avea probleme juridice/judiciare. Este un timp in care se pot materializa eforturile facute pentru implinirea ambitiilor personale. Va puteti intalni in aceasta perioada cu anumite frustrari legate de blocajele in cariera voastra din cauza ca nu v-ati continuat sau terminat anumite studii. Acuma, cu Saturn in aceast domeniu, va puteti continua studiile, daca nu veti face nimic in aceasta directie veti fi deprimati, tot ceea ce faceti acuma poate avea o influenta puternica in cariera si imaginea voastra. In aceasta perioada, calatoriile mari sunt in stransa legatura cu invatamantul, cu afacerile (calatorii serioase ), cu continuarea studiilor sau cu inceperea unor studii noi ce au nevoie de mari eforturi si de rabdare din partea voastra. Afacerile cer o mare corectitudine, cei care incalca legea, cei care fac ilegalitati, vor simti din plin bratul legii in viata lor. Banii vor oferi emotii stabile in aceasta perioada dar datorita increderii prea mari puteti avea si unele pierderi.  Mental, puteti fi mai agitati, evitati argumentele contradictorii cu cei apropiati voua deoarece va puteti crea noi dusmani chiar in cadrul familiei. In general, este momentul potrivit pentru a va dezvolta mintea, increderea in intelepciunea universului si in Dumnezeu. Cu Saturn intr-un semn de apa prieten cu semnul vostru, veti absorbi mai usor invatatura lui Saturn, deci bucurati-va de acest sprijin cosmic pana in februarie 2026. Acest tranzit va da multa vointa, perseverenta, evenimentele vor permite reconsiderarea din punct de vedere intelectual a anturajului, este necesar sa aveti un scop spre care sa va indreptati. Cariera poate cunoaste o evolutie pozitiva anuntand promovari pe scara sociala sau aprecieri onorifice care ofera stabilitate existentei voastre. Sanatatea se poate imbunatati. Nu va subestimati intelepciunea. Concentrati-va pe continuarea educatiei voastre.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU( 23 iulie -22 august)

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa astrologica ce defineste puterea, profunzimea, intunericul, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mosteniri, afaceri. Acest tranzit de durata  are potentialul de a va schimba viata pentru totdeauna. Va puteti confrunta cu temerile pe care le aveti la nivel constient sau subconstient. Aceste temeri va pot obliga sa evaluati de ce lucruri aveti nevoie in viata voastra si de care trebuie sa scapati. De asemenea, s-ar putea sa deveniti mai constienti de faptul ca nu traiti pentru totdeauna si, cu aceasta cunoastere, sa va schimbati  unele atitudini. S-ar putea sa existe un fel de teste in intimitatea voastra, finantele partajate sau banii si proprietatile care provin dintr-o alta sursa decat cea personala. Ca si cum universul ar verifica daca bazele acestora sunt solide. Lucrurile construite pe fundatii slabe pot crapa foarte bine sub presiunea acestor teste. Cele care sunt potrivite si bune vor rezista si se vor dezvolta in continuare. Gestionarea corecta a resurselor comune si a finantelor si cum sa va feriti de problemele financiare, se pare ca va fi principalul vostru obiectiv cu Saturn in Pesti. Este un moment puternic pentru gestionarea chestiunilor financiare, Este putin probabil ca acestea sa fie schimbate drastic, ci mai degraba progresul poate fi lent, dar sigur, incetul cu incetul. Saturn in tranzit prin casa a 8-a este renumit pentru problemele cu legea in toate formele ei. Asigurati-va ca faceti totul in spiritul si litera legii. Indiferent daca cumparati o casa, daca deschideti o afacere cu un partener sau chiar colaborati la un proiect cu o persoana din domeniul vostru, calea de urmat este cu resectarea regulilor, cu rabdare si atentie. Ultima data cand Saturn a tranzitat aceasta zona a hartii voastre solare a fost din 1993 pana in 1996 si ati putea experimenta teme similare pe care le-ati trait atunci, daca este cazul.

FECIOARA /ASCENDENTUL IN FECIOARA ( 23august – 22 septembrie )

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti (planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa astrologica ce defineste relatiile voastre. Acest tranzit de durata are potentialul de a va testa relatiile personale apropiate, cum ar fi casatoriile, asocierile pe termen lung, dusmanii deschisi, negocierile, acordurile si contractele. Testele in aceste domeniu de viata au rolul de a verifica daca bazele voastre relationale sunt solide. Lucrurile construite pe fundatii slabe pot crapa sub presiunea acestor teste. Cele potrivite vor rezista si se vor intari. Pentru cei care se afla deja in parteneriate angajate, pot aparea unele tensiuni asupra legaturii voastre. De cele mai multe ori poate aparea o schimbare de atitudine a partenerului de viata, a asociatului daca sunteti intr-o afacere. Acestia pot deveni mai rigizi, precauti, distanti, critici. Pentru cei dintre voi care nu sunt in relatii angajate, este mai putin probabil sa intrati intr-un nou parteneriat pe termen lung. Unii dintre voi pot face asta dar destul de precauti, atenti si cu frica. O relatie poate intampina unele teste sau complicatii, dar daca relatia este puternica, va rezista tuturor furtunilor. Daca nu, ca orice furtuna pe termen lung poate provoca destule complicatii.  Cu Saturn in tranzit prin aceasta casa, o relatie se poate rupe, se poate redefini, o alta relatie poate incepe pe un teren mai stabil, efectele lui Saturn sunt pe termen lung si de o importanta majora. Menirea lui Saturn prin aceasta casa este aceea de a va invata sa construiti stabilitate in domeniul parteneriatelor, sa dati viata unei relatii stabile, sa deveniti responsabili atat fata de relatie cat si fata de partener, asociat. Cu Saturn in Pesti in aspect de opozitie provocator cu Soarele natal, nu trebuie sa va mire restrictiile si piedicile in relatiile voastre apropiate. Este  o perioada mai dificila ce cere de la voi multa atentie, rabdare. Sunteti pusi fata in fata cu realitatea din parteneriatele voastre, ar fi ideal sa invatati sa le treceti cu rabdare, cu atentie, doar asa puteti elimina problemele grave. Puteti refuza sa va adaptati la realitatea saturniana prezentata, acest lucru poate conduce la separari, scandaluri, divorturi, necazuri familiale, probleme de sanatate, sacrificii deosebite. Orice relatie slaba –personala sau profesionala- care nu este destinata voua, va fi data deoparte. Asta nu inseamna ca aceste relatii sunt rele ci doar ca aveti alta menire.

BALANTA/ ASCENDENTUL  IN BALANTA( 23 septembrie -22 octombrie)

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa astrologica ce defineste locul de munca, proiecte la locul de munca, rutina zilnica, colegi, sefi, sanatate. Tranzitul de durata a lui Saturn poate fi o perioada de teste si lectii in munca voastra zilnica, si va puteti  simti coplesiti de responsabilitati considerabile. Indiferent de cata energie cheltuiti, nu pare sa fie suficienta. Asteptati-va ca sub aceasta influemta saturniana sa munciti mai mult decat in ??mod normal, necesitand sa fiti mai organizati si sa gasiti metode mai eficiente pentru a va indeplini obiectivele.P ot exista restrictii la locul de munca. De asemenea, puteti constata ca munca voastra este restrictiva si neimplinita, ceea ce poate duce la dorinta voastra de a va gasi  un loc de munca mai satisfacator. Influenta lui Saturn este aici pentru a va invata ceva, chiar daca lectia poate sa nu fie placuta. In acesti doi ani si jum?tate abilitatile voastre la locul de munca vor fi testate. Schimbarile la locul munca sau chiar a locului de munca nu trebuie sa va mire, la fel nici unele probleme cronice de sanatate. Sub influenta acestei energii saturniene, dezordinea trebuie transformata in ordine iar pentru a face acest lucru, Saturn va  indeamna sa fiti disciplinati cu timpul vostru, cu munca noastra, cu sanatatea corpului vostru. Poate fi o perioada in care responsabilitatile de la locul de munca cresc, puteti deveni someri sau puteti fi pusi in situatia de a face o munca care va displace. Daca serviciul pe care il faceti va nemultumeste profund, acest tranzit va poate ajuta sa va schimbati locul de munca. Atentie la unele probleme de sanatate, acestea pot avea o legatura directa cu dieta si cu nivelul inalt al toxinelor, de aceea, aceasta perioada poate fi ideala pentru modificarea dietei alimentare. Daca simtiti o prabusire a sanatatii si vitalitatii, este un semn ca trebuie sa reganditi ceea ce faceti in legatura cu munca voastra. S-ar putea sa pierdeti un loc de munca din cauza unor probleme de sanatate sau din prea multa plictiseala. Este posibil sa apara fel de fel de rivalitati la locul de munca, unii oameni pot incerca sa va blocheze anumite proiecte la locul de munca. Acest tranzit poate aduce probleme de sanatate care vor indica lucruri care trebuie schimbate. Este o oportunitate ideala de a scapa de obiceiurile nesanatoase si de a le inlocui cu obiceiuri bune. Incercati sa eliminati stresul organizandu-va mai bine munca. Acest lucru va va creste eficienta muncii, ceea ce, la randul sau, va va reduce stresul. Daca gestionati corect lectiile acestui tranzit, veti fi mai vitali, mai productivi, mai sanatosi si mai concentrati la locul de munca. Nu incercati sa evitati  aceste lectii renuntand la un loc de munca provocator si luand altul, pentru ca s-ar putea sa va confruntati cu aceleasi limitari si restrictii in noul loc de munca. Influenta lui Saturn nu aduce satisfactii imediate pentru eforturile voastre. Cu toate acestea, pe termen lung, munca voastra va fi recunoscuta si rasplatita intr-un mod benefic.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION ( 23 octombrie-21 noiembrie)

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti (planeta disciplinarii fortate) va aduce lectiile sale dure in casa astrologica ce vorbeste despre iubire, creativitate, copii, risc, aventura, mandrie exagerata, initiative artistice sau financiare. Acest lucru nu este pentru a va pedepsi, ci pentru a va incuraja sa luptati pentru ceea ce inseamna cel mai mult pentru voi. Desi s-ar putea ca viata voastra sa se simte putin mai gri, depinde de voi sa gasiti noi modalitati de a oferi si de a primi dragoste, precum si de a va umple viata cu mai multa culoare si inspiratie. Poate exista o scadere a interesului sau o scadere a timpului disponibil pentru distractie si vacante. In plus, acesta poate sa nu fie un moment oportun pentru riscuri financiare, pentru activitati nesabuite. In aceasta perioada puteti opta pentru a va angaja in activitati mai linistite si mai solitare care va plac. Locurile si petrecerile aglomerate pot fi ceva pe care tindeti sa le evitati acum, fiind atrasi de lucrurile care va distreaza si va stimuleaza mental. In aceasta perioada este posibil sa va intelegeti mai greu cu copii, Saturn vrea sa intelegi nevoile reale ale acestora si datoria personala fata de ei. Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile de iubire. Viata voastra va deveni mai serioasa in acest domeniu de viata deoarece trebuie sa va maturizati in tot ce tine de iubire, copii, activitati creatoare. Saturn in tranzit prin aceasta casa poate provoca tulburari emotionale, tensiuni mentale. Neintelegerile cu cei dragi pot sa va faca nefericiti, tristi, dezamagirile sunt pe val. Evitati speculatiile, nu mizati pe mandrie caci va ingenuncheaza. Daca va doriti un copil acuma, poate fi o perioada mai grea. In aceasta perioada puteti constientiza mult mai usor blocajele si temerile care intr-un anumit fel va devitalizeaza, de aceea ar fi mult mai bine va confruntati cu acestea, sa le eliminati din viata voastra, sa deveniti responsabili si disciplinati. Calitatea relatiilor voastre se poate schimba, si s-ar putea sa va simtiti atrasi de persoane mai previzibile, mai in varsta. Saturn va poate ajuta sa va exprimati afectiunea si loialitatea in moduri care sunt realiste si de lunga durata. Dragostea adevarata nu va veni fara responsabilitate si efort din partea voastra. Poate fi cel mai bun timp in care un hobby poate fi transformat intr-o afacere productiva. Cu Saturn intr-un semn de apa prieten cu semnul vostru, veti absorbi mai usor invatatura lui Saturn, deci bucurati-va de acest sprijin cosmic pana in februarie 2026.  Cu Saturn in Pesti in aspect de trigon benefic cu Soarele vostru in Scorpion, poate fi o perioada de recunoastere a eforturilor voastre. Relatiile cu persoanele cu o anumita autoritate, cu tatal vostru, pot fi imbunatatite. Este o perioada benefica pentru a cere o promovare, sunteti capabili sa faceti o impresie favorabila asupra celorlalti.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR ( 22 noiembrie—21 decembrie )

Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va aduce lectiile sale dure in casa astrologica ce are legatura cu radacinile voastre, familie, parinti, camin, neam, tara, afaceri imobiliare. In casa familiei, Saturn va testeaza increderea in propria persoana, rabdarea, si poate crea destule probleme interne. Casa IV nu este numai casa in care locuiti fizic ci locul in care traiesc emotiile voastre iar Saturn va sustine in reorganizarea vietii emotionale, familiale. Indatoririle domestice ar putea ocupa brusc un loc in fata, determinandu-va sa faceti un pas pentru membrii familiei si sa va puneti ordine in afacerile private. Atasamentele adanci sau amintirile provocatoare din copilarie ar putea aparea in aceasta perioada. La un alt nivel, veti simti nevoia sa va reduceti spatiul de locuit. Este un timp al conflictelor la domiciuliu dar si la locul de munca, rudele pot deveni adevarati dusmani sau poveri, ceea ce ar putea crea destule tensiuni interioare. Circumstantele se pot dezvolta in asa fel incat pot sa va perturbe interesele voastre provocand o schimbare in comportamentul vostru, pedepsele si amenzile lui Saturn au o legatura directa cu lucrurile pe care le-ati neglijat in trecut. Legaturile voastre de familie trebuiesc luate in serios. Problemele psihologice sau fizice pe care le-ati mostenit si pe care le purtati inca pot fi activate acuma si cer sa fie intelese, tratate si rezolvate. Saturn va incurajeaza sa deveniti constinti de legaturile voastre sortite cu cei din familia voastra si sa va impacati cu ei. Pericolul este sa ramaneti blocati pe modelele vechi de familie in loc sa va eliberati de ele. Dar, din moment ce cele mai grele relatii karmice sunt cele care se refera la familie, urmatorii doi ani si jumatate pot deveni mai grei daca nu binevoiti sa va acceptati radacinile voastre, legaturile voastre de familie cu bune si cu rele. Saturn, ca domn al karmei va reaminteste ca apartineti unei familii, ca exista legaturi emotionale bune sau rele dar pe care trebuie sa nu le mai propagati ci sa iertati. Acuma, iertarea este un pas mic dar si un pas mare catre finalizarea unor plati karmice fata de cei din familia voastra. Familia si parintii precum si locuinta si spatiile de locuit, ar putea aduce destule teste dificile in perioada urmatoare. Acest lucru nu este pentru a va pedepsi, ci pentru a indeparta ceea ce nu este necesar si pentru a va rafina calea inainte. Saturn in tranzit prin casa IV este in opozitie cu casa X-casa carierei, in acest timp, cariera voastra, imaginea publica, relatia cu sefii, cu figurile autoritate, pot fi afectate sau pot fi solidificate. Saturn este in esenta o planeta a justitiei, a dreptatii, va spune ca a venit timpul sa fiti corecti si sinceri, sa lucrati cu sarguinta si rabdare, sa respectati persoanele in varsta, sa fiti prudenti. Daca va veti ridica la asteptarile lui Saturn, veti fi recompensati mai mult decat ganditi. Un stil de viata rebel, neglijarea obligatiilor, responsabilitatilor, invita mania lui Saturn in viata voastra. Cu Saturn in Pesti in aspect de careu provocator cu Soarele vostru in Sagetator, nivelul vostru de energie ar putea fluctua in cursul acestui an, ceea ce ar putea conduce la o oboseala generala. Este important sa fiti obiectivi si sa intelegeti ca toate obstacolele ce pot sa apara au legatura cu ceea ce ati neglijat in dezvoltarea voastra, in familia voastra, in relatia cu parintii vostri. Relatia cu anumite persoane mai in varsta poate deveni mai dificila, aici aveti nevoie de rabdare, toleranta si perseverenta.Eforturile voastre nu vor avea rezultate imediate deoarece sub aceasta influenta, succesul este intarziat. Este posibil sa apara neintelegeri majore cu cei din familia voastra, cu un parinte, cu un sef, superior. Nu intrati in luptele provocatoare in aceasta perioada, ele sunt de fapt teste pentru voi. Acordati o atentie deosebita sanatatii voastre, evitati suprasolicitarea.

 CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN ( 22 decembrie -19 ianuarie )

 Pana in februarie 2026,  Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate), va tranzita casa astrologica ce se ocupa de studii, comunicare, frati si surori, calatorii scurte, idei personale, cunostinte profesionale. Este cea mai buna perioada pentru orice fel de cercetare, educatie, se pune un accent deosebit pe gandirea practica, pe exprimarea clara si concisa a ideilor practice. Puteti calatori mai mult fie datorita profesiei fie datorita indatoririlor familiale sau alte responsabilitati, este de asemenea o perioada propice reinnodarii vechilor legaturi, nu doar in domeniul intelectual ci si relational. Este o perioada ( aproximativ doi ani si jumatate) in care gandirea voastra  poate deveni destul de grava, grea, pesimista cu o influenta puternica asupra voastra dar si asupra relatiilor voastre. In acelasi timp, aceasta perioada este excelenta pentru revizuirea, reevaluarea, perfectionarea si imbunatatirea ideilor, proiectelor, aptitudinilor voastre, astfel incat in viitor sa fiti mai increzatori in mintea voastra si in ceea ce puteti face cu ea. Saturn in tranzit prin acest domeniu de viata va cere sa va maturizati in tot ce tine de comunicare, relatia cu rudele voastre. Sunteti ajutati sa faceti diferenta dintre ceea ce este real si ceea ce este iluzie in intelegerile voastre, in gandirea voastra, in tot ceea ce credeti ca este un adevar incontestabil. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii voastre iar Saturn va ajuta sa gasiti raspunsuri reale prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, adevaruri spirituale. Acuma puteti vedea unde ati fost prea increzatori, neglijenti, si cum acestea au adus de fapt frustrare, stagnare sau dezamagiri in viata voastra. Saturn vrea sa fiti realisti in privinta modului in care ganditi, dar asta nu este o scuza sa va bateti de fiecare data cand faceti o greseala. Daca sunteti descurajati, dezamagiti de voi, de viata voastra, incercati sa vedeti totul ca o experienta din care invatati. Fiti mai intelegatori, nu le luati prea personal. A venit timpul sa va maturizati in gandire, sa dezvoltati obiceiuri mentale pozitive care va imbunatatesc viata. Cu Saturn intr-un semn de apa prieten cu semnul vostru, veti absorbi mai usor invatatura lui Saturn, deci bucurati-va de acest sprijin cosmic pana in februarie 2026.  Cu Saturn in Pesti in aspect de sextil benefic cu Soarele vostru natal, energiile voastre interioare si circumstantele externe functioneaza bine impreuna. Eforturile voastre realizeaza progrese semnificative. Sanatatea voastra ar trebui sa fie mai buna in urmatoarea perioada.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR ( 20 ianuarie-18 februarie )

 Pana in februarie 2026, Saturn in Pesti( planeta disciplinarii fortate) va tranzita casa astrologica ce vorbeste despre bani, bunuri materiale, talente native, securitate financiara. Cu Saturn in tranzit prin aceasta casa este ideal sa incepeti o noua afacere, sa invatati o noua meserie, sa obtineti  o cunoastere practica care mai tarziu va permite sa obtineti mai multi bani. Este cea mai buna perioada pentru a incerca sa puneti bazele unei mai bune securitati si stabilitati in lumea materiala. Masurile concrete si rabdatoare luate in aceasta perioada pentru a va pune la punct afacerile materiale vor da cu siguranta mai devreme sau mai tarziu rezultatele scontate si vor aduce beneficii considerabile. Trebuie sa stiti ca “ graba strica treaba”, energia lui Saturn in aceasta casa actioneaza lent dar sigur. Saturn incearca sa va faca mai responsabili cu banii proprii, sa aveti o noua apreciere pentru bani si pentru ce se pot face banii pentru voi. Tot ce trebuie sa faceti in aceasta perioada este sa fiti mai atenti cu banii munciti de voi, sa evitati risipa, sa fiti responsabili si realisti cu bugetul vostru. Este o perioada  in care Saturn va cere sa invatati “valoarea “ banilor , trebuie sa stiti ca aceasta energie poate aduce destule restrictii si pierderi cand veti tinde sa credeti ca banii ii puteti obtine usor si fara eforturi. Saturn este in esenta o planeta a justitiei, a dreptatii, va spune ca a venit timpul sa invatati ca fiecare valoare (interioara si exterioara, materiala, psihologica sau spirituala) trebuie respectata si obtinuta prin munca, rabdare, efort, prudenta. Daca va veti ridica la asteptarile lui Saturn, veti fi recompensati mai mult decat ganditi. Un stil de viata imoral, neglijarea obligatiilor, responsabilitatilor, invita mania lui Saturn in viata voastra, in finantele voastre. S-ar putea sa cautati noi modalitati de crestere a puterii voastre financiare. Puteti schimba modul in care va valorificate talentele, cum cheltuiti si investiti banii. Poate fi si o noua afacere in care sa antrenati noi abilitati care va pot ajuta sa castigati mai mult. Este posibil sa existe o mare anxietate in privinta banilor sau in munca voastra, dar daca sunteti rabdatori, daca depuneti eforturile necesare, situatia se poate imbunatati. Acest tranzit va ajuta sa descoperiti care sunt adevaratele voastre valori, ce aveti si ce va lipseste. Pericolul cu acest tranzit este ca Saturn va poate face sa va indoiti de voi, de valoarea voastra, asa ca, aveti grija sa nu fiti prea critici cu voi. Trebuie sa va evaluati in mod realist, nu trebuie sa fiti distructivi chiar daca Saturn va face constienti de defectele si limitarile voastre. Totul este sa vreti sa imbunatatiti scara voastra valorica, Saturn va poate arata ce puteti face pentru asta.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI ( 19 februarie -20 martie)

Pana in februarie 2026,  Saturn in Pesti ( planeta disciplinarii fortate) va tine strans de mana, vine in vizita chiar in casa voastra. Este una dintre cele mai importante perioade din viata voastra (peste 29 de ani, Saturn va mai tranzita semnul vostru), ce poate aduce mai multe responsabilitati care va testeaza de fapt unde sunteti acuma. Prin urmare, viata voastra va capata “ o nota mai complexa “  cu mai multe responsabilitati. La locul de munca, este posibil sa apara noi responsabilitati iar rabdarea, disciplina si efortul in aceste directii vor fi rasplatite. Orice relatie care merge bine nu va avea de suferit, in schimb o relatie cu probleme poate avea de suferit in aceasta perioada. Datorita atitudinei voastre retinute si destul de reci, relatiile afective dar si familiale pot avea de suferit. Evitati construirea unui zid intre voi si ceilalti in special in relatia cu persoana iubita, responsabilitatile si obligatiile nu trebuie sa elimine o relatie personala. Acesta perioada poate fi una plina de probleme, tensiuni. Cu Saturn in semnul vostru, starile emotionale si mentale pot fi destul de tensionate, vitalitatea voastra poate fi destul de scazuta. Este un timp in care sunteti chemati sa faceti schimbari aproape in fiecare domeniu din viata voastra care are nevoie de “ reparatii “ , pot aparea obstacole la locul de munca, in relatia cu partenerul de viata. Saturn va cere sa fiti realisti cu voi insiva, sa va invatati limitele, sa va maturizati. Este bine sa stiti ca aceasta energie poate aduce destule restrictii si pierderi cand veti tinde sa credeti ca puteti face orice, va veti confrunta cu probleme si obstacole care va vor  solicita sa fiti mai realisti si practici in rezolvarea lor. Cu Saturn in Pesti de mana cu Soarele in Pesti,  obiectivele pe care vi le-ati propus, precum si caracterul vostru, sunt acum reevaluate din punct de vedere al puterii si al scopului si testate in raport cu realitatea. Saturn are un mod unic de a va incetini viata, de parca v-ar forta sa va uitati bine la ea. Deoarece Soarele guverneaza vitalitatea, putti simti ca energia voastra este oarecum epuizata. Incepeti sa va simtiti varsta si presiunile care pot aparea cu ea. Este posibil sa va evaluati realizarile pana in prezent si sunteti extrem de sensibili daca ati fost sau nu recunoscuti atat la nivel profesional, cat si la nivel personal. Daca talentele si abilitatile voastre, precum si individualitatea si caracterul vostru unic, sunt recunoscute de altii, devine deosebit de important pentru voi. Tindeti sa fiti autocritici si/sau simtiti ca  ceilalti nu va sustin sau nu va recunosc suficient. Acest proces este necesar, deoarece invatati sa va vedeti mai realist.  Acesta poate fi un moment in care renuntati la proiecte, planuri sau eventual relatii care nu mai functioneaza pentru voi sau care au fost construite pe baze slabe.  Asta nu este pentru a va pedepsi ci pentru a crea noi planuri si modele care vor avea ecou in urmatoarele trei decenii.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.