HOROSCOPUL LUI SATURN IN MERS APARENT RETROGRAD IN VARSATOR /CAPRICORN-11 MAI, ORA 7:10, ORA ROMANIEI-29 SEPTEMBRIE 2020

“Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.”Ieremia 29:11

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 11 mai 2020 de pe  gradul  1: 57 Varsator si termina aceasta recapitulare pe gradul 25:20 Capricorn in data de 29 septembrie 2020. Recapitularea saturniana are acuma doua capitole, daca pana pe 1 iulie recapitulam, reparam, perioada 22 martie-11 mai, in continuare mergem pe reluarea si repararea unor masuri ce au legatura cu perioada ianuarie-martie 2020. Miscarea aparent retrograda a lui Saturn in semnul Capricorn poate fi privita si ca o recapitulare finala deoarece peste 28 de ani va mai reveni in acest semn.Toate eforturile noastre facute, toate responsabilitatile asumate, ambitiile profesionale( din decembrie 2017, de cand Saturn a intrat in semnul Capricorn) pot fi rasplatite sau pot cere o revizuire, un al mod de a privi limitele noastre profesionale, autoritatea noastra, structura comunitatilor in care traim, grija fata de parintii nostri, batranii nostri.

Saturn retrograd este un geniu in reorganizarea lucrurilor si a restrictiilor. Saturn maturizeaza prin constrangeri. Saturn ne arata intr-un limbaj adesea dur ca noi crestem prin esecurile noastre la fel de mult ( poate mai mult) cat crestem prin realizarile noastre. Saturn corecteaza orice situatie de viata si ne forteaza sa ne confruntam cu realitatile personale, cu realitatile structurilor puterii si societatii in care traim. Autoritatile, cei care iubesc puterea si care doresc sa o impuna cu forta, pot avea mari probleme in urmatoarea perioada. Cu Saturn in mers aparent retrograd, este esential sa ne intoarcem si sa evaluam si sa solidificam angajamentele asumate, proiectele incepute si responsabilitatile asumate in trecut. Saturn ne spune ca inainte de a continua cu alte proiecte, este important sa facem corectiile necesare angajamentelor asumate in trecut. Ni se ofera posibilitatea de a ne intoarce si de a reorganiza sau renegocia orice activitate sau angajamente care par a fi o sursa de frustrare. Este timpul sa inlaturam sursa frustrarilor, limitarilor, blocajelor prezente si care au radacini in trecut. Este esential sa nu incepem afaceri noi, cariere noi( schimbari majore in cariera, in ambitiile profesionale, statut social, o noua functie) iar daca facem acest lucru, vom constata ca acestea vor necesita multa reorganizare inainte de realizarea oricaror succese. Saturn retrograd ne plimba prin trecut, daca fizic nu putem sa ne intoarcem in trecut, energia unei planete retrograde stie atat de bine sa ne puna fata in fata cu lucrurile neterminate sau facute in afara unor limite corecte.

Pana pe 1 iulie 2020, Saturn retrograd in Varsator ne cere sa reparam ideile bizare care in loc sa ajute oamenii(Varsator) au reusit sa aduca blocaje, restrictii, izolari, neajunsuri. Trebuie sa privim rezolvarea problemelor societatii in care traim nu prin depasirea atributiilor legale, nu prin restrictii si abuzuri, nu prin abuz de putere, deoarece acestea pot conduce la multe circumstante dezastruoase. Saturn ne reaminteste ca trebuie sa construim structuri sociale inovatoare benefice evolutiei omenirii.

Toate lucrurile care nu sunt in ordine in domeniile conduse de Saturn in Varsator si Capricorn(cariera, imaginea publica, folosirea puterii personale, autoritate, reguli si legi, angajatorii si regulile lor, organizatii, grupuri sociale, asociatii profesionale, prieteni, viziuni, sperante, latura noastra filantropica, societatea in care traim) trebuie sa fie reverificate, rearanjate, regandite. Saturn retrograd chiar nu iubeste noul cand el de fapt are in agenda corectarea unor structuri gresite sau grabit executate.

Simbolul Sabian al gradului 2 Varsator, gradul de incepere al miscarii aparent retregrade a lui Saturn:”O furtuna neasteptata aduce usurare campurilor zgribulite”.

Prin acest simbol, Saturn retrograd ne spune ca eliberarea de conditiile potrivnice(campurile zgribulite) este ceva neasteptat, brusc dar in acelasi timp periculos si poate violent. Efectul poate fi eliberator, desi pot exista initial unele socuri. Furtunile curata aerul in urma unei acumulari extreme de energie iar Saturn retrograd are rolul unei furturni neasteptate pentru a readuce ordinea necesara evolutiei noastre.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Saturn retrograd este mai pentru pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Saturn in mers retrograd in Varsator aduce blocaje in organizatii, grupuri sociale, asociatii profesionale, prietenii si asta din cauza unor limitari din partea unor autoritati. Saturn va va pune sa dati o forma realista sperantelor voastre, sa invatati despre valoarea unui prietenii, despre exprimarea recunostintei pentru ceea ce primiti de la protectorii vostri, este un timp in care trebuie sa fiti mai omenosi si mai filantropi. Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu cariera voastra, Obstacolele nu sunt neaparat create de voi ci de ceilalti. Pot aparea si unele probleme cu parintii sau probleme generate de dorinta voastra de putere, control in cariera voastra. Nu fortati lucrurile( schimbarea carierei, pensionarea, cearta cu sefii) ca ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Saturn in mers retrograd in Varsator aduce in lumina problemele in cariera voastra, problemele generate de unele autoritati si care au putut bloca cariera si cresterea voastra profesionala. Cu Saturn, exista intotdeauna o nevoie de a defini limitele carierei, relatiei cu sefii si sa spuneti Nu unor constrangeri dar fara a depasi legea.
Obstacolele nu sunt neaparat create de voi ci de ceilalti. Nu fortati lucrurile( schimbarea carierei, pensionarea, cearta cu sefii), ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu convingerile voastre, cu credinta voastra, cu idealurile si principiile morale care va ghideaza viata. Adevarul, libertatea, invatamantul superior, strainatatea, credinta, spiritualitatea, ghizii, profesorii, internetul si ceea ce propaga internetul, fac parte tot din aceasta recapitulare saturniana.
Sunt posibile blocaje in calatorii, in afacerile cu strainii, in invatamantul superior, in relatia cu rudele voastre. Piedicile, problemele de orice fel pot aparea frecvent in aceasta perioada.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Saturn in mers retrograd in Varsator va pune sa reparati si reanalizati orice concept gresit la nivelul spiritualitatii, adevar, moralitate, strainatate, legatura voastra cu Dumnezeu. Este un timp in care este necesar sa acceptati o abordare normala a fenomenului religios. Sunt posibile greutati in calatorii, in strainatate, in relatiile cu strainii, in afacerile cu strainii. Puteti intelege acuma ca legea divina bate legea voastra. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu atasamentele voastre obsesive, cu afacerile si dorinta de putere si control asupra celorlalti. Afacerile, contractele, relatiile  care nu ofera protectie si securitate sufletului vor suferi remodelari sau chiar vor fi rupte. Pot aparea probleme mari cu creditele, cu orice bani imprumutati, de aceea va recomand prudenta, disciplina si un simt realist in abordarea oricaror chestiuni financiare.Blocajele in aplicarea unor planuri ce ascund anumite lucruri nu sunt intamplatoare. Tot in aceasta perioada puteti fi atrasi de activitatile oculte, studii, practici si cercetari spirituale.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Saturn in mers retrograd in Varsator va cere sa reexaminati chestiunile financiare ce tin de banii in comun cu partenerul de viata, cu un asociat, cu o banca. Finantele necesita o atentie deosebita si totul va merge bine daca sunteti organizati si atenti. Pot aparea si unele probleme cu creditele, cu o afacere, cu un asociat. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu relatiile voastre, cu realitatea din relatiile voastre, cu responsabilitatile voastre intr-o relatie, cu sinceritatea si onestitatea in relatiile voastre importante. Este timpul sa reinvatati ca intr-o relatie trebuie sa fiti flexibili, intelegatori si sa permiteti partenerului aceleasi lucruri pe care le vreti si pentru voi. Poate fi o perioada mai grea pentru voi dar cu siguranta, daca sunteti atenti si rabdatori, puteti intelege ca nu puteti face chiar orice.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti mai binele problemele si blocajele voastre relationale. Este cel mai bun timp pentru a redefini asteptarile voastre de la un partener, asociat, concurent. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu munca voastra, cu asteptarile voastre profesionale, cu blocajele de la locul de munca, cu sefii si colegii vostri, cu obiceiurilor legate de sanatate. Pot aparea diverse probleme de sanatate care sunt legate de dieta, de toxinele din organism, de aceea, aceasta perioada este ideala pentru adoptarea unei diete purificatoare.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa rezolvati problemele si blocajele de la locul de munca, proiecte profesionale, relatia cu sefii si colegii vostri. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu diversele blocaje si temeri fata de tot ce va frustreaza din punct de vedere creator, iubire sau cum daruiti iubirea, Lectia lui Saturn aici are legatura si cu consolidarea increderii in propria persoana, orice act de creatie are nevoie de un efort personal  pe masura. In aceasta perioada este posibil sa va intelegeti mai greu cu copii vostri, cu persoana iubita, ar fi bine sa intelegeti ca iubirea nu are norme, reguli, obligatii. Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile voastre dar cu rabdare, puteti intelege ca de fapt ceea ce va deranjeaza la ceilalti trebuie acceptat si purificat in voi.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate fi de ajutor in rezolvarea unor blocaje cu copiii vostri, cu un proiect creativ, un hobby, persoana iubita. In acelasi timp, puteti fi blocati si cu planurile unei vacante. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu familia, caminul vostru, parintii vostri, o mostenire de familie, conditii de locuit, schimbari de resedinta, obligatii de familie, cheltuieli legate de casa. Este un timp in care orice frustare legata de familie, casa, parinti, casatorii nefericite  trebuiesc reanalizate si rezolvate acolo unde se poate, unde nu este posibil, se vor produce rupturi. Este un test destul de dur al responabilitatii si  securitatii familiei, al respectului traditiilor, al bunurilor imobiliare. Saturn retrograd va ajuta sa va concentrati asupra vietii voastre personale, sa faceti reparatiile necesare casei in care locuiti.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti blocajele din familia voastra, parinti, radacinile voastre, mosteniri de familie. Saturn va sustine in reorganizarea vietii emotionale, familiale. Nu trebuie sa continuati sa fiti victimile emotiilor voastre ci trebuie sa va serviti de ele. In acest  proces de gestionare a emotiilor voastre, cosmosul va aranja lucrurile astfel incat sa devina necesar sa gresiti, dar trebuie sa invatati sa va iubiti si cand gresiti, sa nu va victimizati, certati singuri. Daca va urati, certati pentru greselile voastre este evident ca va veti manifesta si mai dur fata de greselile celor din jur. Iubiti-va si cand gresiti, iubirea este o arma care purifica totul. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu modul in care comunicati, cu gandirea voastra, cu rudele voastre, cu calatoriile voastre scurte, comunitatea in care traiti, vecinii vostri. Dificultatile din aceasta perioada au o legatura directa cu modul cum comunicati si cum intelegeti sa fiti sinceri, sunt posibile distantari, neintelegeri cu rudele si cu cei din imediata apropiere a mediului vostru, pot aparea greutati in studii, calatoriile pot fi destul de dificile si cu destule probleme.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti si sa rezolvati blocajele cauzate de comunicarea voastra. Aceste blocaje pot fi legate de rudele voastre, de studiile voastre, de comunitatea in care traiti, vecinii vostri. Modul in care va exprimati – de la vorbire la scris si la ascultare – va suferi, de asemenea, o etapa importanta de maturizare.
Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu modul in care gestionati banii. Este un timp in care Saturn aduce destule incercari acolo unde banul a fost obtinut incorect, administrat incorect, sunt posibile lipsuri si pierderi financiare cu rolul de a invata care este adevarata valoare a banilor. Experientele din aceasta perioada pot accentua un sentiment de teama fata de ziua de maine, frustrarile si restrictiile au o legatura directa cu invatarea responsabilitatii banului muncit, castigat prin eforturi proprii. Este un timp favorabil regandirii modului de folosire a  resurselor  materiale, a talentelor voastre si care pot contribui la amplificarea increderii in voi.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta sa intelegeti ca pe langa eforturile pe care le faceti pentru bani, aveti nevoie si de valori spirituale iar blocajele financiare nu sunt deloc intamplatoare. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu modul in care ati invatat sa va manifestati personalitatea, ego-ul in realizarea planurilor personale dar fara a-i afecta pe ceilalti. Anumite circumstante exterioare va vor obliga sa va confruntati cu diferite situatii concrete de viata pe care le-ati neglijat sau ignorat. Pot aparea dificultati in exprimarea personalitatii voastre.
Atentie mare la tot ceea ce incercati sa faceti printr-un comportament gresit, impulsiv. Pozitiv , aceasta energie a lui Saturn va poate ajuta si obliga spiritul sa dezvolte profunzimea, corectitudinea, tenacitatea. Atentie la problemele de sanatate dar si la modul cum ati obtinut o anumita functie, aici Saturn va va prezenta o nota de plata.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta sa intelegeti ca trebuie sa fiti mai flexibili in urmarirea realizarii planurilor personale. Orice comportament gresit din trecut cere din partea voastra acuma o plata sau redefinire si transformare intr-un sistem de valori cat mai corect. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu modul in care ati inteles ca fara valori spirituale, fara o legatura puternica cu Dumnezeu, fara compasiune si iertare, va invartiti in cercul acelorasi greseli care va tin pe loc. Iar pentru a invata acest lucru, anumite circumstantele exterioare vor avea  grija sa va faca sa experimentati o forma sau alta de izolare.Acest lucru este necesar pentru reflectarea asupra vietii voastre dintr-o perspectiva detasata.
Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care puteti fi pusi sa va retrageti din anumite activitati si asocieri care vi se pareau destul de semnificsative pana acum. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale, mistice si oculte. Acesta este un timp de retragere, un timp pentru a varsa personalitatea veche, ego-ul, si pentru a va reconecta la sursa divina, la adevarurile divine.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta prin anumite forme de izolare, sa intelegeti ca fara valori spirituale, fara o legatura puternica cu Dumnezeu, fara compasiune si iertare, va invartiti in cercul acelorasi greseli care va tin pe loc. Va puteti confrunta cu multe temeri, atat reale cat si imaginare si puteti afla acuma ca inamicii vostri se afla de fapt in voi, acolo trebuie sa faceti curatenie. Din iulie, Saturn retrograd in Capricorn face o recapitulare finala cu voi, aceasta recapitulare are legatura cu modul in care ati inteles valoarea unei prietenii, a unui protector, a unui proiect de grup.
Este un timp in care Saturn in mers aparent retrograd va pune sa platiti pentru exploatarea prietenilor si protectorilor in atingerea scopurilor personale, este necesar sa invatati prin toate aceste lectii de viata despre valoarea unui prieten, despre exprimarea recunostintei pentru ceea ce primiti de la protectorii vostri, este un timp in care trebuie sa invatati conduita morala. Energia lui Saturn in mers retrograd in aceasta casa dezvolta si amplifica sentimentul de insecuritate sau frustrare in acest domeniu, schimba relatii, rupe asocieri, va va pune sa dati o forma realista sperantelor voastre.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.