VENUS RETROGRAD IN GEMENI: 13 MAI 2020, ORA 9:46,ORA ROMANIEI-25 IUNIE 2020-UN DRUM MLASTINOS…..

“….. Chiar daca ar fi sa merg pe valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci TU esti langa mine.
Toiagul si nuia Ta ma mangaie.
Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, ?i paharul meu este plin de da peste el.
Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui în Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele.” Psalmul 23 David

Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani; in anul 2012, planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda pe 15 mai de pe gradul 24 Gemeni. Pe 13 mai 2020, Venus isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 21:50 Gemeni si va reveni in mers direct pe gradul 5 :20 Gemeni, pe 25 iunie. Este  o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta, se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt, inceput,  in urma cu 8 ani.

Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani, cu ce s-a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, afectarea valorii personale, neincredere, probleme de sanatate. Karma sau vointa universala joaca un rol important in aceasta perioada. Putem privi energia incetinita a unei planete retrograde ca o energie cu o puternica influenta asupra vietii noastre cu un rol de reparare a unor erori trecute, cu un rol karmic asupra caruia de cele mai multe ori nu avem nici un control. Trecutul apasa greu in aceasta perioada, cei din trecut pot reaparea, evenimente din trecut se pot reedita, este un timp de revizuire iar pentru asta “obiectul de revizuit”este adus fata in fata cu noi, il vedem in oglinda(Venus).

In astrologie, Venus se ocupa de relatii, securitatea unei relatii, casnicie, uniuni( dusmaniile create in urma ruperii unei relatii, a unui acord semnat), asociatii, armonie, iubire, bani, valoare personala, ceea ce realizam prin propria valoare, incredere in noi, valori materiale si spirituale. Harul, farmecul si frumusetea, placerile, gusturile si inclinatiile artistice sunt tot in fisa personala a lui venus. Pentru a arata cum primim si cheltuim banii, ne intoarcem tot spre Venus. Este o energie feminina ce stapaneste atat Taurul si Balanta, cat si casa II si casa VII.

Venus retrograd este cea mai buna perioada pentru re-descoperirea, re-evaluarea valorilor noastre, ce si pe cine apreciem, ce ne place, ce bunuri cumparam, cum atragem banii, cata incredere avem in noi, in relatiile noastre,  in valoarea noastra, in divinitatea din noi.

Venus retrograd face lumina in partea intunecata a unei relatii fie ca este vorba de iubire, casnicie, asociat de afaceri, justitie, bani, frumusete. Marea intrebare incomoda a lui Venus retrograd este “Asta iti doresti cu adevarat, merita efortul tau?”. Lectia acestui tranzit tine de adevaratele valori ale noastre, ale relatiilor noastre, dincolo de asteptari, calcule si strategii. Cum Venus se ocupa de relatii romantice, urmatoarele patruzeci de zile pot fi un adevarat cosmar in relatiile subrede, ascunse, triunghiulare. O relatie perfecta nu exista aici pe pamant dar prin definitie, Venus vrea relatii corecte, armonioase. Acuma, Venus este retrograda 40 de zile in semnul de aer al Gemenilor, un semn al mintii si al comunicarii. Deci marile “re-evaluari, repara aici, rezolva acuma, re-editeaza, reformuleaza, redescopera, releaga,” tin de relatii, comunicare, documente, invatamant, examene, finante, comunicarea in relatii, comunicarea cu ceilalti, rude, vecini, tineri. Venus retrograd in Gemeni va pune un accent deosebit pe cum gandim, ce gandim, cum ne exprimam intr-o relatie, cum ii ascultam pe ceilalti, cum ne apreciem valoarea, cata incredere avem in vorbele celorlalti, cat de mult ne lasam ghidati de un cuvant, o fraza, un indemn fara a le verifica si intelege. Venus retrograd in Gemeni combina verbele “ a gandi” , “ a avea “ si “ a echilibra “  dar cu silaba RE- in fata. De fapt, putem merge mai departe, Venus retrograd in Gemeni ne va ajuta sa reasezam cuvintele, documentele, valorile, legile, deciziile, ideile, astfel incat sa echilibram viata noastra, societatea in care traim.

Mare atentie in aceasta perioada, cuvintele, documentele, pot duce la lupte intense. Pot aparea in lumina greselile imense facute in documente, acte oficiale.Neincrederea in ceilalti poate fi amplificata si are rolul de a ne face mai atenti la ideile, planurile celorlalti si care ne ating si pe noi. Gemenii au in responsabilitate si calatoriile scurte, comunitatile locale, cartierele noastre, vecinii nostri iar Venus retrograd vrea sa rezolve problemele si in aceste directii. Acest tranzit a lui Venus este o oportunitatea minunata pentru a evalua nevoile noastre  relationale, financiare, emotionale, putem reconstitui “ pasi din trecut “ pentru a rezolva o problema care ne-a dezechilibrat. Este un timp in care pot fi regandite anumite contracte, asocieri, parteneriate, achizitii, valori, dorinte, necesitati prezente. Energia lui Venus retrograd in Gemeni  este o  “semnatura karmica”  ce cere de la noi sa invatam ca iubirea adevarata stie sa comunice , sa vorbeasca  cu sufletul dar si cu mintea.

Marea lectie a lui Venus retrograd este sa incetam a ne mai lasa pacaliti, ademeniti, inselati de falsele valori, de placerile pur pamantesti, si sa intelegem ca avem nevoie si de valorile divine, de spiritualitate, de Dumnezeu.

Intrand in mers aparent retrograd, Venus in Gemeni activeaza casa XII, o casa in care probele, testele si reparatiile cosmice tin de amagirile noastre, de iluziile nostre, de datoriile noastre karmice. Aceasta perioada va scoate la iveala un “adevar crud “ intr-o relatie ( fie relatie de iubire, relatia cu partenerul, relatia cu un partener de afaceri, relatia cu banii) plina de erori, o relatie in care am fost pacaliti, inselati, amagiti, dusi de nas. Casa XII este adesea un loc plin de secrete, conditionari, dusmanii ascunse, lucruri facute in spatele scenei, locuri izolate, singuratate, inchisoare, spitale dar si marea eliberare. De fapt, domina tot ceea ce este ascuns, inclusiv activitatile care se desfasoara in spatele scenei si angajamentele confidentiale.  Este casa unde putem fi izolati prin durere, vinovatii, fantezii, egou, karma sau prin pace si credinta, adevar universal.  Casa 12 este casa in care invatam sa renuntam la lucruri,  invatam sa traim singuri, invatam ca totul este temporar in viata, aici putem pierde totul dar singurul lucru care nu ne poate fi luat, este sufletul nostru. Aici devenim asemeni inteleptului Agur:” Doua lucruri Iti cer; nu mi le opri inainte de moarte! Departeaza de la mine neadevarul si cuvantul mincinos; nu-mi da nici saracie, nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie. Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepad de Tine si sa zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva, in saracie, sa fur si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu. “

Cu Venus retrograde in Gemeni in casa XII, chiar daca suferinta pare a da tonul, este important sa ne legam si de speranta, de divinitate, de Dumnezeu. Este timpul bilantului dar facut cu multa sinceritate. Scopul acestui bilant este acela de  a elimina bagajele, posesiunile, relatiile, ideile, valorile, fricile, vinovatiile, razbunarile, pe care le tot caram dupa noi. Prin frica, Venus retrograd in casa XII ajunge sa fie o sursa de confuzie iar altii pot abuza de noi prin jocuri si planuri secrete, prin interese obscure, renuntam la puterea noastra si devenim marionete, ne lasam amagiti de presa, de fel de fel de ideologii, oameni, planuri cu scopuri incerte. Chiar daca ne vom simti mai nesiguri ca niciodata, chiar daca vom fi mult mai sensibili la critica, cu cat stam mai departe de oamenii abrazivi, de situatiile negative, cu atat mai bine. Cu Venus retrograd in casa XII, putem fi loviti, surprinsi de partea mai intunecata a lucrurilor si a oamenilor pe care ii iubim si ii apreciem. Este timpul sa ne readucem aminte ca scopul vietii noastre este sa crestem, sa evoluam, sa devenim constienti de divinitatea din noi si sa facem Voia lui Dumnezeu si nu voia altora. Cu Venus in Gemeni in casa XII, a venit momentul sa citim cartea “Iubeste-te pe tine insuti si lasa-i pe cei din jur sa faca ce vrei tu- Lester Levenson”, cititi-o si veti intelege ce poate face iubirea care accepta si iarta totul, Aceasta reteta poate fi aplicata in  orice domeniu, atat in relatii cat si munca( incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, sa-mi iubesc munca, colegii, biroul, etc.), familie( aleg sa-mi iubesc neconditionat familia, casa,  etc.), tara, neam, afacere, aleg sa-mi iubesc trecutul, sa-l accept asa cum a fost el si fara sa ma mai invonovatesc, etc.
Toate bolile, incercarile, dezechilibrele psihice, nenorocirile provin din incalcarea Legii Iubiri.  Bumerangurile urii, ranchiunii si criticii se intorc incarcate de boala si durere. Egoismul, teama, gelozia, iubirea care cere plata,  iubirea interesata, construiesc modele repetive care fac viata foarte grea. Nu primim decat ceea ce daruim.

Dar Venus retrograda in Gemeni si in casa XII( o casa naturala a lui Neptun) este provocata chiar de stapanul casei XII, de Neptun in Pesti. Acest aspect are rolul de a ne trezi dar nu prin lucruri placute ci prin erorile, iluziile, inselaciunile, slabiciunile si vulnerabilitatile noastre. “Nu te grabi, nu actiona impulsiv, nu crede orice”  este cel mai bun sfat acuma.  Inainte de a face un pas, o alegere importanta, trebuie sa fim mult mai atenti. Acest aspect astral induce de multe ori  sensibilitate, imaginatie dar si multa fantezie iar din acest motiv, ne putem insela sau putem fi inselati, ademeniti, deci mare atentie in special in comunicare, iubire, relatii, chestiuni financiare, prieteni, calatorii, cariera, relatia cu sefii.

Povestea lui Venus retrograd in Gemeni si in casa XII este povestea omului care merge la un mare intelept si il intreaba :

” Ce trebuie sa fac si eu pentru a deveni intelept, pentru a cunoaste adevarul? Dar inteleptul nu i-a dat nici un raspuns.
Repetand de mai multe ori intrebarea, in cele din urma marele intelept (Venus) il ia pe om de mana strans si il baga intr-o apa ( casa XII) si il tine sub apa in ciuda eforturilor sale de a se elibera. In cele din urma, omul este eliberat iar cand isi recapata respiratia, inteleptul (Venus retrograd) il intreaba:
-Fiul, cand erai sub apa, ce-ai vrut cel mai mult?
-Aer, aer! Vroiam doar aer!
-Nu ai fi vrut mai degraba bogatii, placere, putere sau dragoste, nu te-ai gandit si la  acestea? intreba inteleptul.
– Nu! Vroiam aer si m-am gandit doar la aer, raspunse instantaneu.
Atunci, a spus Inteleptul-Venus retrograd, pentru a deveni si tu intelept,  trebuie sa-ti doresti intelepciunea cu o intensitate atat de mare ca si cum ai vrea acum aerul. Trebuie sa te lupti pentru asta, excluzand orice alt scop al vietii. O sete arzatoare de cunoastere, dorinta inflacarata de a cunoaste adevarul divin si nu adevarul propagat de oameni, sunt rasplatite acuma de Venus retrograd in Gemeni si in casa XII. Daca nu vom face asta, Venus retrograd in Gemeni(aer-cunoastere) in casa XII(apa) ne va tine ” sub apa” si va fi foarte greu pentru noi.

Cu Venus retrograd este amplificata sansa de a fi inselati, oamenii ne pot dezamagi in aceasta perioada, este un timp al problemelor de depasit in relatii, al problemelor emotionale, probleme  cu banii, auto-valoarea devine o problema pentru fiecare dintre noi. Nu faceti achizitii majore, nu va lasati ademeniti intr-o relatie noua, nu va casatoriti acuma, fiti atenti la cumparaturi, fiti atenti cu banii, cum si pe ce ii cheltuiti.

Semnele  mutabile Gemeni, Sagetator, Fecioara, Pesti dar si semnele Taur si Balanta sunt cele mai influentate in perioada acestui tranzit. Va recomand multa prudenta si mare atentie la cuvinte acuma, pot dezvalui multe. 

Numarul 40 are o semnificati aparte in traditia crestina, simbolizeaza ispita, o perioada de testare, probe, purificare, libertate si schimbare, incheierea unei perioade grele si aparitia unui nou inceput, implinirea promisiunilor.

Folositi aceasta perioada pentru iertarea voastra dar si a celor din jur, pentru vindecarea temerilor si ranilor vechi.  Iubirea este un fenomen cosmic care vindeca si purifica omul, nu intamplator Isus ne-a dat o noua porunca

“ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.