MERCUR IN MERS DIRECT IN RAC-20 IULIE 2013, ORA 21:23

simbol

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 13:22 Rac, dar pana pe 3 august  cand ajunge pe gradul 20:23 Rac inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 13-20 Rac  pentru a treia oara. Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu “ ceea ce am vazut la microscopul lui mercur”.  Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute, de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra ( asta in functie de casa astrologica  pe care Mercur a strabatut-o), suntem ajutati sa punem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in” utile sau bune de aruncat “, de fapt, putem vorbi de “ o digerare a trecutului, a faptelor din trecut “ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi, sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturile.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Rac se amesteca intr-un mod destul  de nefavorabil cu Uranus retrograd in Berbec,  vorbim de  un aspect de careu ce da nastere la energii provocatoare, la tensiuni destul de mari, poate fi un timp al actiunilor precipitate, al ideilor neintelese de nimeni, idei puse in practica fara cumpatare sau nici o alegere, reactionari precipitate, iritabile, nerabdatoare. Putem vorbi de acest aspect ca  de un aspect al urgentei, daca Mercur care este o planeta rapida acuma totusi se misca incet, acest aspect de careu cu Uranus ne grabeste mintea, nu are rabdare,nu are bariere, de aceea va recomand totusi prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor pot aparea extravagante  de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor. In domeniul afectiv, acest aspect poate provoca destule necazuri, pot aparea suferintele morale, mila , chinul dragostei, in domeniul financiar  pot aparea judecari pripite, decizii incontrolabile . Aroganta, prostia si fortarea lucrurilor in aceasta perioada vor fi destul de bine “ taxate “ de aceasta conjunctura astrala, de aceea, va recomand sa evitati solicitarile , initiativele bruste deoarece pot conduce la destule greseli.

gradul 14 rac

Simbolul Sabian pentru gradul 14 Rac, gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur :

“ Un batran singur, infrunta intunericul in nord-est.”

Poate in timpul perioadei de retrogradare a lui Mercur am devenit mai intelepti, mai profunzi iar acuma suntem pregatiti sa facem fata necunosutului, noului. Mercur retrograd ca si profesor ne-a instruit sa repetam, regandim, reexaminam o parte din lucrurile uitate, ne-a spus destul de subtil ca “repetitia este mama intelepciunii”.  Batranul intelept este un simbol important, el este demn, simplu, modest si incearca sa ajute si sa dea sfaturi. Un batran nu actioneaza niciodata in pripa si poate acest simbol este in acord deplin cu mesajul  lui Mercur in mers direct, fiti inca atenti, nu va pripiti.  In ocultism, directia nord-est este directia din care fortele spirituale –cosmice intra pe pamant. Nordul reprezinta moartea si intunericul si Estul reprezinta lumina, inceputul. Cu acest simbol, este important sa acceptam ca atat lumina cat si intunericul fac parte din viata noastra iar acceptarea lor ne fac viata mai senina. Chiar si  batranul singur care se confrunta neabatut cu moartea, cu intunericul singuratatii are incredere ca sfarsitul nu este decat un alt fel de nastere. Racul  si casa IV-casa naturala a Racului vorbesc atat de nastere cat si de sfarsit, Mercur in mers direct pe acest grad 14 Rac ne spune intr-un mod destul de intelept ca unele probleme pot fi rezolvate definitiv iar acest lucru ne poate face viata mai senina.

mercur in rac

Adriana Tudosa

 

You may also like

3 Comments

 1. Buna ziua Adriana,
  multumesc pentru acest articol plin de substanta. Sper ca drumul meu sa fie luminat de Mercur si sa ma ajute sa accept intunericul din viata mea, sa-mi rezolv definitiv o problema grea de viata si sa devin mai senina si impacata cu mine. Te imbratisez si iti doresc sa ai parte de iubire si intelepciune.

 2. Multumesc, Adriana, astept fiecare articol cu nerabdare!
  Dumnezeu sa te binecuvanteze, aduci multa lumina in viata mea!!

 3. Buna Adriana,

  In perioada cat a fost mercur retrograd am fost nevoita sa semnez un contract la munca. Ce implicatii poate avea faptul ca am semnat contractul cand mercur a fost retrograd…mentionez ca in harta mea natala mercur este in pesti in casa a treia si este retrograd.

  Multumesc,
  Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.