HOROSCOPUL LUI MERCUR IN VARSATOR-8 IANUARIE 2021, ORA 14, ORA ROMANIEI-16 MARTIE 2021

   “De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.” Efeseni 5 -17   

Incepand cu 8 ianuarie 2021, Mercur va tranzita semnul Varsator, un tranzit diferit atat datorita semnului cat si datorita faptului ca va ramane aici un timp indelungat ( de obicei, Mercur tranziteaza un semn cam in trei saptamani) si asta din cauza perioadei de retrogradare. Astfel, Mercur va ramane in acest semn pana pe 16 martie. In tot acest timp, Mercur va retrograda in perioada 30 ianuarie -20 februarie. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in accord cu planul divin si nu cu cerintele noastre.
“De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.” Efeseni 5 -17
Acesta va fi un eveniment major deoarece efectele retrogradarii lui Mercur vor fi  extinse si vizibile asupra mai multor aspecte ale vietii noastre(voi scrie un alt articol despre acest eveniment cosmic).

Mercur este legat de comunicare, gandire, cum invatam, cum ne exprimam. Mercur simbolizeaza conceptul de viteaza, mintea noastra este inundata mereu si mereu de fel de fel de ganduri care depasesc viteza luminii.  Nu exista limite pentru curiozitatea lui Mercur. Este natura lui Mercur sa rataceasca, sa investigheze, sa adune instinctiv informatii, sa caute in toate taramurile, sa selecteze, analizeze, compare, eticheteze, distribuie. Mercur se misca de la o activitate la alta si de la o idee la alta, cu o viteza impresionanta.

Pana pe 30 ianuarie- cand incepe miscarea aparent retrograda, Mercur in Varsator vine cu o gandire inovatoare, neobisnuita, misterioasa, supranaturala si supraumana. Atat retelele sociale, cat si internetul sunt o manifestare puternica a acestui tranzit. Mercur in Varsator comunica prin retele, internet si dezvolta idei prin colaborarea intre grupuri mari, de multe ori pe distante mari. Favorizeaza intuitia, gandirea rapida, intelegerile intuitive, telepatia, clarvederea dar si imprastierea, dezordinea. Fara rabdare, chiar si o minte geniala poate gresi. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora. Poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor, pot aparea extravagante de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor. Acest tranzit mercurian ne cere sa inovam modul in care relationam cu ceilalti, sa invatam ceva nou, sa ne folosim mintea pentru a rezolva problemele care necesita atentie, sa fim mai constienti de influenta actiunilor, cuvintelor, ideilor noastre, asupra colectivului. Energia provocatoare a lui Mercur in Varsator se poate manifesta prin idei incapatanate, credinta ca doar noi stim ce este corect, neliniste, anxietate, o minte compulsiva, lipsa de empatie si lipsa credintei. Mercur in Varsator este foarte concentrat asupra evolutiei si dezvoltarii societatii umane si poate fi destul de inovator si vizionar in acest sens, poate fi lipsit de compasiunea pentru durerea si dramele individuale, vazandu-le ca fiind nesemnificative pe langa nevoile colective.

Leii, Varsatorii, Taurii si Scorpionii vor simti din plin influenta lui Mercur in Varsator.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur in Varsator este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

Berbec/Ascendentul in Berbec

Cu Mercur in Varsator, este posibil sa comunicati si sa va ganditi mai mult la prieteni, la un proiect de grup important, la un ideal de-al vostru. Sperantele si visele voastre sunt, de asemenea, activate acuma, astfel incat s-ar putea sa va ganditi mai mult la ceea ce doriti sa faceti si la modul in care intentionati sa le realizati. Acest tranzit va aduce o crestere a abilitatilor voastre, idei intuitive bruste. Veti dori sa socializati si sa discutati cu oameni cu care impartasiti interese si idealuri comune. Anumite dezbateri pot aduce profit. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Cu Mercur in Varsator, o mare parte din gandurile voastre sunt orientate spre cariera, ambitiile profesionale,  bunastarea si securitatea sociala. O mare parte din energia mentala a voastra va fi turnata in cautari intelectuale, comunicare, educatie si dezvoltarea cunoasterii. Strategiile de planificare a carierei sau gandirea unor modalitati  concrete de a va transforma visele in realitati, ar trebui sa fie foarte fructuoase acum. Este un moment bun pentru a comunica cu cineva care sa va ajute sa va atingeti aspiratiile. Poate fi inceputul unui drum nou, o schimbare importanta, un drum care va pune sa munciti, sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare, cuvintele si ideile voastre pot influenta pe ceilalti. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.
Cum Mercur este si planeta voastra financiara, puteti investi in proiectele vostre personale, in imaginea voastra, intr-un proiect neobisnuit.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Cu Mercur in Varsator sunteti interesati sa va largiti orizontul cumva, sa  ganditi mai degraba la „imaginea de ansamblu” decat la circumstantele si detaliile lumesti ale vietii voastre. S-ar putea sa fiti interesati sa aflati mai multe despre alte culturi, filozofie, religie sau subiecte ezoterice, cum ar fi astrologia. Invatamantul superior, legile, calatoriile pe distante lungi, sunt chestiuni la care s-ar putea sa va ganditi  mai mult sau sa comunicati despre ele cu ceilalti. Puteti fi in imposibilitatea de a scapa de intalnirea cu mentori, profesori, simbolism astrologic, sincronicitate sau alte figuri oculte care actioneaza ca ghizi in cautarea voastra acuma. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin credinta, rugaciune, cultivarea adevarului, moralitatii, respectarea legilor. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare, devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, o mostenire de familie.

Rac/ Ascendentul in Rac

Cu Mercur in Varsator este probabil sa va ganditi mai mult la finantele si bunurile comune, banii unei afaceri, impozite, imprumuturi, asigurari sau mosteniri. Exista o mentalitate profunda, serioasa si poate chiar o curiozitate deranjanta cu privire la problemele vietii si mortii. Aici, veti iubi sa investigati necunoscutul si veti fi extrem de curiosi de ceea ce se intampla sub suprafata vietii, sa intelegeti  cele mai profunde motivatii ale celorlalti, sa intelegeti o relatie tabu, o relatie care “ a murit” si care nu va da pace. Este un moment bun pentru a pune in ordine finantele comune, investitiile partajate, proprietatile sau orice alt lucru pe care il detineti in comun cu o alta persoana. Este posibil sa apara si discutii asupra legalitatii unor mosteniri, testamente cat si asupra aspectelor mai emotionale si personale ale acestora. In aceasta perioada, aveti mintea detectivului, ocultistului sau investigatorului cu o dorinta profunda de a sti cat mai mult posibil. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude, drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, vedeti altfel lucrurile. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma.

Leu/Ascendentul in Leu

Cu Mercur in Varsator este probabil sa va ganditi mai mult la relatiile voastre, la partenerul de viata, asociat, concurent, rival. Contactele si negocierile merg de obicei bine. De asemenea, este o perioada buna pentru a comunica mai mult cu cei din jurul vostru. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Discutia cu partenerul de afaceri sau cu alti apropiati este probabil sa va fie de ajutor acum si este posibil sa puteti negocia un acord sau sa rezolvati o problema pe care ati avut-o cu ei. Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, puteti cheltui mai multi bani pentru proiectele vostre personale, pentru imaginea voastra, pentru un proiect neobisnuit. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Cu Mercur in Varsator este probabil sa va ganditi mai mult la detaliile ce tin de locul vostru de munca, un proiect profesional, o schimbare in munca voastra, relatia cu colegii vostri. Discutiile cu colegii de munca, angajatorii si angajatii sunt susceptibile de a fi fructuoase si probabil ca vor rezulta modificari minore, dar benefice. Casa VI este si casa sanatatii astfel incat sanatatea voastra generala, dieta, exercitiile fizice si problemele de sanatate pot fi mai mult in mintea voastra in timp ce Mercur tranziteaza aceasta casa. Animalele de companie sunt un alt subiect al casei a sasea si va pot determina sa va ganditi la la ele, puteti sa comunicati cu altii despre ele. Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Cu Mercur in Varsator este probabil sa va ganditi si sa comunicati mai mult cu copiii vostri, cu persoana iubita. Subiecte precum romantismul, socializarea, creativitatea voastra, hobby-urile si sportul sunt incluse in casa 5 si ar putea fi mai mult in mintea voastra in aceasta perioada. Sunteti mai dispusi sa va asumati anumite riscuri dar va recomand atentie. Va puteti bucura de unele idei inspirate pentru viitoare proiecte creative. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu cei aflati la distanta, cu strainii, cu intelegerea legilor divine, a credintei. Puteti intelege ca Dumnezeu traieste in voi si puteti sa ii cereti ajutorul.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Cu Mercur in Varsator s-ar putea sa va treziti comunicand cu familia voastra  mai mult decat de obicei, va puteti gandi mai mult la radacinile voastre. Exista, de asemenea, posibilitatea de a avea nevoie sa comunicati cu altii cu privire la casa, familia voastra, mama voastra,  o mostenire de familie, un contract de inchiriere. S-ar putea sa fiti mai reticenti in a va impartasi  opiniile cu cei care nu sunt membri ai familiei voastre imediate, deoarece casa IV tranzitata de Mercur, este o casa extrem de personala. Acesta este un moment bun si pentru a  restabili conexiunea sau pentru a rezolva o problema de lunga durata cu cei familia voastra. Poate sa va fie mai usor sa vorbiti despre problemele foarte personale, private. Cum Mercur este si planeta vietii intime, relatii de suflet, este, de asemenea, mai usor pentru voi acuma sa abordati problemele sensibile, intime si personale cu logica si ratiune. Ca atare, puteti deschide discutii legate de subiecte tabu si care in mod normal ar putea cauza valuri, cum ar fi cele legate de o relatie care va macina sufletul, de un contract financiar, o mostenire, o lupta in familia voastra.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Cu Mercur in Varsator, s-ar putea sa va treziti comunicand cu rudele voastre, cu vecinii vostri, cu cei din comunitatea in care locuiti, mai mult decat de obicei. Educatia timpurie, cursurile scurte si calatoriile scurte, sunt, de asemenea, acoperite de cea de-a treia casa, astfel incat s-ar putea sa va treziti gandindu-va mai mult la aceste subiecte sau sa aveti nevoie sa comunicati cu ceilalti cu privire la aceste subiecte. Curiozitatea intelectuala si nelinistea mentala sunt mari acum si puteti zbura de la o activitate la alta sau puteti petrece mult timp vorbind si socializand on-line. Sunteti dornici de excursii scurte pentru a va satisface nevoia de a va deplasa si de a comunica. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate. Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Cu Mercur in Varsator, s-ar putea sa va ganditi si sa aveti discutii legate de finantele si bunurile voastre mai mult decat ati face in mod normal. Casa II tranzitata de Mercur in Varsator, este si casa valorilor, inclusiv a valorii de sine, deci poate fi un timp in care sa va analizati atitudinea fata de  finante, fata de bunurile materiale si ceea ce este important pentru voi. Va puteti gandi si la modul in care cheltuiti banii, cum puteti aduce ordine in afacerile voastre financiare. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Cu Mercur in Varsator, este probabil sa va ganditi mai mult la proiectele personale, la sanatatea, aspectul si modul in care ceilalti va percep. In aceasta perioada veti vorbi despre chestiuni la care meditati de ceva timp. Acesta este un moment excelent pentru a initia fel de fel de discutii cu ceilalti dar se poate sa transmiteti mesajul fara a asculta ce are altcineva de spus. Curiozitatea voastra este mai puternica decat in mod normal in aceasta perioada iar mintea voastra poata procesa informatiile cu usurinta. Pentru ca Mercur este Domnul casei VIII, mintea voastra va fi mai inclinata spre subiecte spirituale, activitati de cercetare, afaceri, contractele banesti ale  partenerului de viata. Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa veniti cu idei noi care sa imbunatateasca comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Cu Mercur in Varsator, este probabil sa va ganditi mai mult la trecut, la chestiunile private, planuri secrete, sanatate, munca  in folosul celor multi, a datorii karmice. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie, visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma.Casa XII tranzitata de Mercur in Varsator este si o casa a izolarii, astfel  incat este  posibil sa fiti nevoiti sa traiti intr-un fel izolati, retrasi, sa comunicati mai mult cu voi insiva, cu Dumnezeu. Se poate sa aveti nevoie de mai multa odihna. Sunteti mai putin inclinati sa va spuneti parerea sau sa luati o pozitie clara cu privire la chestiuni importante. Este probabil ca o atitudine de asteptare sa caracterizeze aceasta perioada de timp.Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti veni cu noutati in modul de a comunica cu ceilalti. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai ingenioase.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Ca de obicei super interesant!Multumesc mult!La multi ani fericiti si un An nou cu pace,sanatate si multe bucurii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.