MERCUR RETROGRAD SI ZODIILE :7 -29 SEPTEMBRIE 2009

mercur-retrograd-1jpg

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai pentru précis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate aduce probleme si confuzie in relatiile de cuplu, in relatia cu un partener de viata fiind un timp in care vi se cere analizarea unor vechi probleme peste care ati trecut prea usor, poate fi un timp in care comunicarea cu partenerul de viata sa fie destul de grea. Cu Mercur retrograd in Fecioara pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada .Poate fi un timp al revizuirii unor vechi probleme din relatia voastra de cuplu, pot exista probleme de comunicare cu partenerul, dezamagirile legate de un partener pot aparea . Regandirea unui parteneriat, sau a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu partenerii, cu colegii, cu sefii , reexaminati problemele avute in trecut cu acestia

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate sa va afecteze comunicarea cu cei de la locul vostru de munca, cu colegii, cu sefii, deveniti nemultumiti de programul de lucru, puteti intelege gresit o problema pe care trebuie sa o rezolvati la locul de munca, puteti pierde anumite documente legate de o problema de serviciu, orice problema marunta va afecteaza sistemul nervos iar din aceasta cauza certurile in acest domeniu din viata voastra se pot tine lant . Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu cei de la locul de munca, cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu colegii, iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti.Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate sa va afecteze comunicarea cu iubitul , cu copii. Puteti fi nemultumiti de starea unui proiect creativ, de ingreunarea comunicarii cu copii vostri. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale.Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate fi un timp in care anumite probleme nerezolvate legate de o casa, de familie, de membrii familiei revin in forta fiind cel mai bun timp in a gasi o solutie pentru rezolvarea lor. Pot aparea certuri cu membrii familiei, pot aparea certuri legate de o casa, de o afacere imobiliara. Cu Mecur retrograde in Fecioara se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii.Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie va poate ajuta in rezolvarea unor probleme mai vechi legate de comunicarea cu rudele , cu publicarea sau propagarea unor stiri neadevarate.Se pot ivi neintelegeri cu fratii, surorile, vecinii, se pot pierde documente , se pot pierde informatii pretioase, puteti sa va inselati la cumparaturi, deci , atentie marita. In momentul in care Mercur reintra in miscare aparenta in Fecioara sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale.Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani. Ar trebui sa folositi cu multa intelepciune vorbele mai ales cand comunicati cu colegii, subalternii, vecinii, rudele si sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiri banii.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie va poate aduce in prim plan probleme legate de banii personali, de folosirea inadecvata a valorii personale , a anumitor talente in castigarea sigurantei materiale. Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate.Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii unei afaceri. Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.

Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie va poate ingreuna modul de comunicare cu un partener, cu un coleg, cu un avocat, in domeniul relatiilor pot aparea destule neintelegeri ce pot pleca pur si simplu de la un cuvant inteles aiurea, va poate afecta imaginea personala dar si modul in care ceilalti va inteleg comportamentul.Ar fi destul de intelelept daca ati fi mai atenti in modul de comunicare cu partenerul, cu cei din familie, cu un asociat. Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de o perioada mai tulbure in care puteti simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie va poate face mai interiorizati,simtiti nevoia de a fi singuri, retrasi ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru . Intuitia, imaginatia sunt atuurile voastre in aceasta perioada si ar fi bine sa va folositi aceste capacitati in rezovarea unor probleme in afaceri, in relatiile cu cei apropiati.Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de neintelegeri cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme.Atentie la modul de comunicare cu prietenii.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate aduce destule incurcaturi in relatiile voastre de prietenie, poate fi rupta o prietenie, pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni. Mercur retrograd in Fecioara poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada comunicarea cu sefii, cu colegii este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu copii.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, vieta sociala, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Mercur retrograd in Fecioara poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice . Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare la cariera , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii. Mercur retrograd in Fecioara poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Balanta pana pe data de 17 septembrie poate fi un timp al provocarilor in domeniul banilor, al creditelor , al impozitelor, al modului de folosire a puterii personale.Este un timp in care sunt afectate comunicarile cu prietenii, cu partenerii, cu partenerii de afaceri, nu va grabiti in a lua hotarari decisive legate de banii unei afaceri, de o tranzactie financiara , in aceasta perioada sunteti ajutati in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan. Cu Mercur retrograd in Fecioara se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce pot capata alte sensuri, de anumite mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul , sa reexaminati problemele cuplului vostru.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. ce influenta are faptul ca eu am mercur retrograd in fecioara in harta natala?
  cum ma influenteaza pe mine asta?

 2. nineta
  cu mercur retrograd in Fecioara in harta natala se poate spune ca ai anumite lectii de invatat in privinta curajului de a pune in practica proiectele si idealurile tale . Lipsa increderii in capacitatile tale iti creaza destula nervozitate , din aceasta cauza actiunile tale cu greu se vor concretiza in ceva .Ai un mod destul de tehnic bazat pe statistici si analiza tuturor detaliilor atunci cand vrei sa faci ceva . Ar trebui sa incerci sa fii mai destinsa atunci cand vrei sa pui in practica un proiect de al tau, sa incerci sa fii mai putin critica la adresa celora care reusesc sa-si concretizeze actiunile .
  Inclin sa cred ca perioada aceasta a lui mercur retrograd te va ajuta pe tine , ii poti intelege mesajele mai bine ( doar ai aceasta energie in harta natala ) dar cum te ajuta trebuie vazuta casa in care are loc retrogradarea si ce aspecte face cu planetele din harta ta natala .

 3. multumesc mult.
  din cate m-am documentat eu am mercur retrograd in casa a VI a (dar ptr mai multa siguranta iti dau si datele: 29.08.1971, caracal, ora 19).
  te rog din suflet sa nu ma uiti si pe mine cu ce te-am rugat, legat de alegerea partenerului (eu fiind despartita de 3 ani). iti spuneam ca nu stiu din ce zodie sau dupa ce criteriu trebuie sa ma orientez in alegerea lui ptr ca se pare ca nu stiu sa-mi aleg prea bine partenerul (adevarul este ca de 3 ani tot sper sa-mi intalnesc jumatatea si tot singura sunt).

 4. scuza-ma ca te tot stresez cu intrebari (in momentul de fata sunt ca un om ratacit fara busola si incerc sa inteleg ceea ce mi se intampla si incotro sa merg), dar ce semnificatie are faptul ca juno este in conjunctie cu mercur retrograd, cu soare si cu venus?

 5. nineta
  In astrologie , juno este asteroidul casatoriei , ne vorbeste despre partenerul pe care il putem atrage, simbolizeaza dorinta de uniune mistica in care emotia , sexul,psihicul sunt implicate si hranesc aceasta uniune, daca marte si venus ne vorbesc de partenerii ideali , pe care ii dorim noi , juno ne vorbeste de partenerul pe care-l vom primi, ne vorbeste despre relatia care are la baza un legamant, un act, , ne vorbeste despre relatiile semnificative din viata noastra . Cu juno in fecioara ai nevoie de un partener efficient, muncitor, serios, acesta poate fi destul de critic , studiaza toate detaliiile , se leaga de orice nimc, se poate ca uneori sa fie critic la adresa ta .
  Juno in casa VI arata ca te poti casatori cu cineva de la locul de munca, sau un partener cu care sa lucrezi impreuna
  Cu juno in conjunctie stransa cu mercur arata ca partenerul poate fi destul de nelinistit , silentios , tot timpul intre voi exista discutii pe orice tema , lui ii place sa vorbeasca foarte mult . Atunci cand vorbim de mercur retrograd se poate spune ca aceasta comunicare merge foarte greu intre voi , poti intelege gresit anumite mesaje, poti fi mai interiorizata .
  Daca punem si energia Soarelui in aceasta conjunctie atunci totul poate capata accente dramatice , partenerul poate fi mandru, plin de el si cu o nevoie intensa de a fI in centrul atentiei , de a se tine seama de el in tot ce se intampla in viata voastra . Acest apect iti poate da un aer de inocenta dar si mult farmec , stii sa te faci placuta atunci cand vrei asta . Arunci cand si Venus atinge aceasta conjunctie se poate vorbi de atragerea unui partener cu bun gust, capacitate artistica . Energia acestei conjunctii in harta ta natala este destul de supusa tensiunii lui Saturn care prin aspectul de careu cu aceasta conjunctie strica toata povestea frumoasa, , efectul este asemanator prezentei lui saturn in casa VII care ori intarzie casatoria, ori casatoria se impiedica de fel de fel de greutati care ori sunt depasite , ori relatia se rupe , poti sta intr-o casatorie doar de ochii lumii pentru imaginea ta , poti face o casatorie din anumite motive “ practice” dar care nu va dura , aici trebuie sa inveti sa faci pace cu pierderile tale si dai voie unui nou inceput in viata ta in privinta unui parteneriat .

 6. multumesc ptr raspuns. daca spui ca datorita lui juno partenerul care imi este destinat trebuie sa-l cunosc la locul de munca sau sa lucrez cu el atunci voi astepta (cine stie poate la actualul loc de munca), fiindca fostul sot nu indeplinea niciunul din aceste criterii (in afara de critica la adresa mea, simt estetic, cat mai multa munca si stat cat mai putin acasa).
  faptul ca in acesti 3 ani nu am avut nici o propunere mie imi spune ca problema este undeva la mine ( astept sa treaca toate aceste schimbari pe care le-ai anuntat ca sa vad ce a ramas de facut).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.