LUNA NOUA IN CAPRICORN-13 IANUARIE 2021, ORA 7, ORA ROMANIEI-“ CALEA CREDINTEI…. ”

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Bat clopotele cerului si anunta o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment cosmic. Acuma, Lumina-Soarele se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 23:13 Capricorn si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 13, din orice semn zodiacal.

La masa mirilor sta nimeni altul decat Pluton in Capricorn, sta foarte aproape modificand si transformand profund mesajul mirilor astrali. Daca nu vom face schimbarile pe cont propriu, Pluto va face schimbarile pentru noi. Guvernatorul Lunii Noi in Capricorn este Saturn in Varsator de mana cu Jupiter in Varsator ce pun pe masa solutii umanitare ingenioase.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

Daca Soarele in Capricorn, mirele nostru cosmic, este destul de prudent, rece, distant, conservator, masoara si calculeaza fiecare pas, este preocupat de viitor si vrea siguranta pentru orice schimbare, Luna in Capricorn, mireasa noastra cosmica  aduce preocupari legate de trecut, nu se prea increde in nimeni si in nimic, este prudenta dar isi ascunde foarte bine sensibilitatea, emotivitatea. Semnul Lunii aminteste de obiceiurile negative formate in trecut si care acuma ne tin pe loc si care trebuiesc depasite daca vrem sa evoluam. Iar aceste obiceiurile negative tin de luptele pentru putere pline de egoism, frica, frustrari, manipularea celorlalti in eforturile de a castiga recunoastere, modele karmice ce tin de influenta puternica a parintilor, ignorarea ideilor celorlalti, detasare de sentimente.
Nu trebuie uitat ca Luna este in exil in semnul capricornului, deci intr-o situatie cosmica rea, sub presiunea lui Saturn ce o face timida, ezitanta.

              O Luna Noua in Capricorn, deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut si viitor, camin, traditie, cariera, parinti, statut social, ambitii profesionale, functii inalte, guvern, parlament, corporatii, constructii durabile prin munca, efort indelung, rabdare, atentie, initiere si ucenicie. Scopul cel mai inal al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pamant” si nu intamplator, acest semn este semnul nasterii lui Isus Cristos. Se pare ca acest semn enigmatic este cel mai pamantesc dar si cel mai spiritual in acelasi timp.
Capricornul este asociat intr-un sens material cu ambitiile lumesti si in sens spiritual cu ucenicul, ascensiunea catre divinitatea din noi. Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba noua la inceput de an deschide o cale pentru reinnoirea credintei, pentru a urca pe munte, pentru evolutie.

”Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.Matei 23:12

Nu trebuie uitat ca semnul Capricorn vesteste timpul Mantuiorului iar aceasta Luna Noua in Capricorn ne cere sa urmam calea Luminii, sa urcam pe muntele credintei, muntele initierii. Sa urcam pe munte nu este o cale usoara si cu cat urcam, cu cat intelegem mai mult, cu atat mai mare este responsabilitatea noastra. Vechea descriere a caprei de mare( simbolul capricornului)  are legatura cu decizia de a nu mai fi oi si de a ne urma propria cale in viata.

“ Nu mai fi o oaie” aici pe pamant, lasa-te pastorit doar de Dumnezeu asa cum ne spune David in Psalmul 23:” Domnul este Pastorul meu si nu duc lipsa de nimic.”
Capricornul este si despre preluarea controlului asupra vietii noastre si asupra propriului destin. Putem deveni instrumentul unui plan mai mare pentru umanitate atunci cand Lumina ne ghideaza, cand sufletul si lumina lucreaza impreuna.

Cu Luna Noua in Capricorn in casa I, accentul este pus pe dezvoltarea personala, pe recunoasterea esentei noastre divine, pe increderea in noi insine. Recunoasterea unei slabiciuni este la fel de importanta pentru dezvoltare ca si recunoasterea punctelor forte. Nici o persoana nu poate exista fara o forma de slabiciune, fara pacate, iar recunoasterea acestora poate fi un pas mic catre purificarea acestora si incepem sa urcam.Trebuie sa devenim mai disciplinati, responsabili, precauti si sa incercam sa facem lucrurile in mod corect.

Luna Noua in Capricorn in conjunctie stransa cu Pluto in Capricorn ne pot ajuta sa iesim din visele nerealiste, din imaginatia neproductiva, din relatiile manipulatoare. Cand luam decizii de schimbare a vietii, Pluto este prezent. Aceasta Luna Noua nasita de Pluto in Capricorn poate aduce schimbari ireversibile,  psihicul este demolat si reinnoit. Acuma, frica poate fi transformata in putere, incredere divina si integritate. Este timpul sa invatam sa fim o forta a binelui, sa ne reamintim de adevarata noastra misiune aici pe pamant, sa ne reamintim ca suntem in slujba cerului si nu invers.

Iar simbolul sabian al gradului 24 Capricorn , gradul Lunii Noi este :” O femeie pasind in refugiul sigur al unei manastiri”.
Nu putem fugi de provocarile pe care viata le aduce in calea noastra, nu putem da nimanui poverile noastre aici pe pamant dar aceasta lunatie prin acest simbol sabian ne spune ca putem alege calea credintei, asa suntem protejati. Izolarea, retragerea, meditatia, singuratatea, tacerea, rugaciunea,  au rolul de a ne conduce catre ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi, de a ne auzi vocea sufletului, de a ne linisti, de a intelege ca avem nevoie de putine lucruri materiale.

De ce o femeie?

Acest simbol face referire la suflet, la sufletul fiecaruia dintre noi care trebuie curatat de namol( Capricorn –pamant) prin rugaciune, iubire neconditionata, prin bunatate, prin renuntarea la atasamentele fata de bunurile materiale si lumesti.

Semnul Capricorn guverneaza genunchii iar aceasta Luna Noua de mana cu Pluto ne reaminteste ca avem datoria sa cultivam smerenia, umilinta, disciplina, doar asa ni se permite sa trecem prin usa initierii si sa intelegem misterele vietii.

“Dumnezeul meu, pana in acesta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta.” “Omraam Mikhael Aivanhov

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.