HOROSCOPUL LUI MERCUR IN MERS DIRECT IN CAPRICORN- 4 FEBRUARIE 2022, ORA 6:13, ORA ROMANIEI

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 24:23 Capricorn. Pana pe 24 februarie cand Mercur ajunge pe gradul 10:20 Varsator, gradul inceperii miscarii aparent retrograde, inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 24:23 Capricorn-10:20 Varsator pentru a treia oara. “ Cand parcurgem acelasi drum de trei ori” este aproape imposibil sa nu vedem problemele daca acestea exista cu adevarat. Mercur retrograd in Varsator/Capricorn ne-a invitat sa ne eliberam de toate acele idei, ideologii si ganduri, cariere, rigiditati, frici, responsabilitati, autoritati, resrictii, care nu ne mai servesc incurajandu-ne sa ne deschidem mintea catre noi posibilitati. Pana pe 24 februarie, trebuie sa reflectam la ceea ce s-a intamplat in timpul dansului inapoi al planetei.

Ce se intampla cu adevarat cand Mercur trece de la miscarea retrograda( vinteza mica) la miscarea directa?

Este asemanator cu trezirea dupa un somn profund, cand Mercur vrea sa-si bea cafeaua cosmica pentru a-si recastiga complet constiinta. Ziua de 4 februarie 2022, ziua in care Mercur stationeaza direct, poate fi extrem de importanta in viata noastra. In aceasta zi sau chiar si in urmatoarea zi, probabil ca vom avea o claritate incredibila cu privire la problemele cu care ne-am confruntat in timpul lui Mercur retrograd. Avem nevoie de rabdare, iar cu Mercur in mers direct, in zilele urmatoare suntem liberi sa planificam activitati si intalniri vitale, sa semnam contracte, sa luam decizii sau sa facem achizitii importante. Mercur in mers direct in Capricorn, este o energie ce slujeste interesele saturniene ( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat, responsabil. In urmatoarea perioada este reinviata “neincrederea lui Toma” fata de o anumita afirmatie sau idee, fata de autoritati, sefi, guvern, parlament, directia in viata, cariera, imagine si reputatie profesionala, statut social, tata sau mama (influenta calauzitoare), responsabilitate sociala, mentori, ghizi, oportunitati pentru avansarea spirituala. Grija, indoiala, alunga credinta. A ne increde in Dumnezeu, in Voia Lui, a-L lasa pe El  sa ne randuiasca viata, este calea cea mai sigura. Iar “Faca-se Voia Ta si nu voia mea” este rugaciunea care inlatura orice indoiala din suflet si ne leaga puternic de Dumnezeu, Tatal tuturor.

Dupa atata letargie, dupa atatea blocaje, Mercur in Capricorn in casa I vine cu solutii inovatoare, spune cu tarie adevarul si nu are rabdare pentru secrete, inselaciuni sau prea multa politete. Orice fel de restrictie, orice fel de blocaje, pot infuria peste masura. Prea multe detalii sunt frustrante. Simplitatea in comunicare este cea mai buna cale. Iesind din miscarea aparent retrograda, Mercur in Capricorn in fuziune cu Pluto in Caricorn distruge orice iluzie, putem descoperi adevarur care dor, care transforma profund viata noastra, cariera noastra, relatia cu rudele noastre. Cu Pluto de mana cu Mercur, apare o curiozitate imensa (Mercur) pentru tot ce este intunecat, ascuns, secret, tabu in viata noastra, in comunitatea in care traim. Acuma, intrebarile si raspunsurile devin in mod natural profunde si derutante, deranjante. Intr-o definitie mai sumbra, aceasta conjunctie a lui Mercur cu Pluto poate fi o sabie ascutita care distruge daca este folosita in mod inconstient, fara prea multa compasiune si bunavointa. Trebuie sa ne pregatim pentru niste revelatii intense si chiar daca adevarul ne poate enerva, in cele din urma ne va elibera.

Simbolul Sabian pentru gradul 25 Capricorn,  gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur este: “Un magazin plin cu carpete orientale pretioase”.

De-a lungul istoriei, covoarele orientale au jucat un rol important in viata popoarelor. Modelele, simbolurile si culorile speciale au fost alese pentru atributele lor de protectie si de imbunatatire a vietii orientata spre credinta. In Orientul antic, de exemplu, culorile specifice erau alese pentru a activa o anumita senzatie spirituala in viata cuiva sau pentru a atenua simptomele bolii sau pentru a aduce pacea si armonia. Prin acest simbol, Mercur in mers direct ne vorbeste despre necesitatea de a fi mai atenti cu evaluarea valorii tuturor lucrurilor, ideilor, idealurilor, autoritatilor, pe care le acceptam in viata noastra. Este important sa ne examinam convingerile si sa renuntam la cele care nu servesc vietii noastre. In loc sa le permitem altora sa ne amageasca, trebuie sa invatam cum sa ne raportam la credintele noastre si la nevoile sufletului nostru. Avem nevoie de o minte trezita! Mercur, Magicianul, ne spune ca trebuie sa fim atenti la actiunile noastre, sa stim ce este cu adevarat valoros (covoare orientale pretioase) pentru noi si sa actionam in consecinta. Daca alegem cu intelepciune, este posibil sa obtinem ceva de calitate care sa imbogateasca viata noastra. Putem alege corect cand ne lasam ghidati de subconstientul nostru-mintea divina din noi. Repetati continuu:” Intelepciunea eterna si divina a subconstientului meu ma ghideaza orice as face eu in aceasta lumea. Posed o sanatate perfecta si doar legea armoniei actioneaza in corpul meu fizic si in sufletul meu. Frumusetea si dragostea, bunatatea si prosperitatea coexista mereu in viata mea. Simt si cred cu tarie ca subconstientul meu va actiona in conformitate cu aceste ganduri ale mele”.

Influenta lui Mercur in mers direct asupra fiecarui semn zodiacal:

Berbec/Ascendentul in Berbec

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va poate arata in sfarsit unele perspective legate de cariera, ambitii profesionale, imagine publica. Vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in proiectele voastre profesionale. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii ce tin de invatamant superior, credinta, strainatate, munca in strainatate, incredere in legile divine. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta, intuitia, sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra, beneficiile vor veni cand veti intelege ca este necesar sa faceti tranzitia de la mintea inferioara la cea superioara, sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru. Poate fi inceputul unui drum nou, un drum care va pune sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin credinta, rugaciune, calatorii, cultivarea adevarului, moralitatii, respectarea legilor.
Cum Mercur este planeta voastra financiara, lucrurile se pot imbunatati aici dar si in tot ce tine de valoare personala, siguranta materiala si emotionala. Cand ceata dispare, aveti posibilitatea sa va faceti vazuti si auziti.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn  vine cu revelatii legate de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, mosteniri, secrete, planuri secrete pentru putere. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii de afaceri, pentru deblocarea comunicarii in relatiile voastre importante sau care privesc viata mai multor oameni. Puteti aborda unele discutii despre subiecte care in mod normal ar putea crea valuri, cum ar fi cele legate de impartirea puterii, finante, relatii de suflet. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare. Devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, un parinte, o mostenire de familie.

Rac/ Ascendentul in Rac

Dupa trei saptamani de agitatie si incurcaturi in relatiile voastre, Mercur in mers direct in Capricorn ridica steagul alb si va ajuta sa cantariti mai atenti problemele, sa luati in considerare pe langa nevoile voastre si nevoile partenerului. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Trebuie sa va detasatu de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude, drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, deveniti mai clari, vedeti altfel lucrurile. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma.

Leu/Ascendentul in Leu

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate,  Mercur in mers direct in Capricorn va ajuta sa va eliberati de presiunile ce tin de locul de munca, un proiect la locul de munca, colegi, sefi, sanatate, rutine zilnice. Este timpul pentru a face modificarile necesare imbunatatirii vietii de zi cu zi. Nu vreti neaparat sa va schimbati locul de munca dar puteti simti un indemn sa va schimbati totusi locul de munca si sa mergeti cumva pe cont propriu. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa sarbatoriti corpul fizic ca un templu al sufletului si va bucurati de fel de fel de ritualuri de frumusete. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre, puteti cheltui mai multi bani pentru proiectele vostre personale, pentru imaginea voastra, pentru un proiect neobisnuit. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Dupa trei saptamani agitate in relatia cu copiii, cu iubirea, cu ceea ce va place sau nu, Mercur in mers direct in Capricorn va poate ajuta sa intelegeti ca trebuie sa va concentrati mai mult pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare. Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale, si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre. Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de deblocare si dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale. Nu incepti lupte inutile cu sefii vostri.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va elibereaza de anumite presiuni ce tin de problemele personale, de familie, camin, siguranta emotionala, tara, patriotism. Trebui sa invatati sa fiti responsabili de familia voastra, parinti, casa, tara, sa faceti tot ce este  nevoie pentru binele lor. A venit timpul sa va dezvoltati  un sentiment interior de incredere in voi, de fapt provocarea este de a obtine un sentiment reinnoit de stabilitate si securitate interioara bazat pe o mai buna intelegere a propriilor voastre motivatii ascunse. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu strainii, cu anumite persoane din strainatate, cu intelegerea legilor divine, a credintei. Puteti intelege ca Dumnezeu traieste in voi si puteti sa ii cereti ajutorul.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si fratii, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Puteti comunica mai clar , puteti sa fiti mai atenti la mesajele pe care le dati si pe care le primiti. Cum Mercur stapaneste casa VIII(afaceri, mosteniri, bani multi, viata intima) dar si casa XI( prieteni, proiecte de grup, sperante, caritate), si in aceste domenii de viata puteti simti o schimbare, pot aparea noutati,  documente, vesti, legate de aceste domenii de viata.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu sfaturi noi legate de bani, valorificarea talentelor native, siguranta financiara si emotionala. Veti fi mai practici si rationali în abordarea finantelor voastre. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare, cuvintele si ideile voastre pot influenta autoritatile. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii ce tin de propria persoana, comunicare cu ceilalti, evaluarea aspectului si imaginii personale, relatiile voastre, planurile personale, egou pronuntat. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum, o noua relatie, un nou mod de abordare a relatiilor voastre, un nou mod de a raspunde dusmanilor vostri, un nou mod de a da viata planurilor personale. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii ce tin de chestiunile private, planuri secrete, problemele trecutului, sanatate, datorii karmice. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie, visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma.
Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa deveniti mai clari in comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat. O afacere o puteti vedea mai clar acuma.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Dupa trei saptamani agitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii legate de prieteni, organizatii si grupuri, sperante, altruism, copiii altora. Intuitia si un rationament original pot rezolva multe probleme ce pareau de nerezolvat. A venit timpul sa va axati pe aceele relatii care va impartasesc interesele, care va pot ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti solutii inovatoare la probleme. Veti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate, avangardiste, revolutionare, eliberatoare.
Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai clare.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.