LUNA NOUA IN SCORPION–28 OCTOMBRIE 2019, ORA 5:38, ORA ROMANIEI–“NASTE UN OM NOU DIN TINE!”

Repetati cat mai des: “Doamne, arata-mi calea pe care sa merg ca la Tine am ridicat sufletul meu. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu.”Psalmul 142

Fiecare luna noua vorbeste despre noi inceputuri, noi oportunitati,  renastere si transformare. Este un moment excelent pentru a incepe proiecte noi, pentru a stabili noi obiective si pentru a le revizui pe cele existente. In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Acuma,  Soarele este de mana cu Luna pe gradul 4:25 Scorpion si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 28 din orice semn zodiacal.

Scorpionul are legatura cu viata si moartea, revizuirea si vindecarea trecutului, renasterea, transformarea majora, “mori si devino”, probleme de frica, control, putere, sex, cu acele lucruri care obliga obsesiv, dependente, tabuuri, resurse partajate, impozite, credite bancare, mosteniri, secrete, scandaluri, banii altor persoane. Scorpionul este un semn de apa, care ne guverneaza emotiile, de fapt o gama complexa de emotii ce pot fi o binecuvantare sau un blestem. Fara o intelegere adecvata a modului de procesare a emotiilor, acestea se fixeaza in noi(obsesii) si vom scapa greu de ele ( scorpionul este un semn fix), ne stapanesc corpul fizic. Testele Scorpionului se refera la cele trei aspecte ale fiintei umane(fizic, emotional, mentalul inferior) in planul fizic. In primul rand vorbim de testele apetitului(pofte) ce se manifesta prin: sex, confortul fizic si banii ca energie concretizata. In al doilea rand, sunt testele legate de dorinte si de planul astral. Acestea sunt mai subtile in natura omului si produc efecte automate in planul fizic; ele sunt impuse de natura dorintei si sunt din nou trei la numar: frica, ura si ambitia sau dorinta de putere. Apoi, exista, in al treilea rand, testele mintii critice inferioare care sunt: mandrie, separativitate si cruzime. Amintiti-va ca cel mai rau tip de cruzime nu este de natura fizica, ci are un caracter mental. Fiecare dintre aceste noua teste scorpionice dezvolta nenumarate afectiuni emotionale care trebuie transmutate si vindecate (frica, slabiciune, lacomie, gelozie, aroganta, valori gresite, achizitie si acumulare, inertie, critica, ganduri de atac, concurenta, judecata, controlul celorlalti).

Iar aceasta Luna Noua in Scorpion este un timp perfect pentru o reinnoire personala la cele mai profunde niveluri. Este cea mai buna perioada pentru a renunta la comportamentele invechite, la emotiile si obsesiile nerezolvate, sa devenim adevaratii stapani ai emotiilor noastre si nu sa fim stapaniti, controlati de ele. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului ce da in dependente( bani, putere, manipulare, lucruri ascunse, sex, gelozie, ura, razbunare). Cand ne putem stapani dorintele, emotiile, acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie.

“Nimic nu ma emotioneaza” este o afirmatie ce incepe procesul de purificare.

Pentru a beneficia la maxim de aceasta Luna Noua in Scorpion, trebuie sa ne axam mai mult pe obiectivele care se invart in jurul purificarii emotionale profunde.

Ce resentimente, ne-iertare si alte emotii negative continuam sa le alimentam?

Unde reactionam cu frica, judecata, vinovatie sau rusine?

Aceasta Luna Noua in Scorpion planteaza si noul unor noi investitii, relatii profunde, manevre financiare, transformari profunde, vindecari miraculoase.
La nivel superior, aceasta lunatie vorbeste despre iertare.

“Naste un om nou din tine” este cerinta majora a acestui moment astral puternic in acord deplin cu raspunsul lui Isus catre Nicodim:
“Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh. Nu te mira ca ti-am zis: “Trebuie sa va nasteti din nou.”

Este cel mai bun moment pentru a intelege cauza dezechilibrelor emotionale, a problemele financiare, a problemelor de putere si control. Marea schimbare pe care o putem face acuma este sa intelegem ca foarte putine lucruri le putem controla noi si sa cerem in permanenta ghidare de la subconstientul nostru care cunoaste si stie totul. Dar pentru asta trebuie sa facem o curatenie in subconstientul nostru, sa eliminam indoielile, frica, ura, egoismul, razbunarea, mandria, incapatanarea extrema, obsesiile trecutului, manipularea celuilalt. Atunci cand mintea este eliberata de vechile conditionari, gandurile sunt mai pure, permitand adevarului sa intre intr-o noua casa. Asa  interactiunile cu ceilalti sunt fericite si vesele … nu mai sunt concentrate pe defectiuni si deficiente. Suntem “liberi sa fim” in moduri noi.

Cu Luna Noua in Scorpion in casa I ni se ofera o sansa de a redefini complet cine suntem, cum dorim sa fim vazuti si ce impact dorim sa producem asupra mediului nostru. Dar pentru asta trebuie sa dam drumul anumitor obiceiuri fizice si emotionale, trecutului si tuturor povestilor care ne limiteaza si ne obliga, asa realitatea noastra se schimba. Este timpul sa “ nastem un om nou din noi”, sa tratam cu dragoste fiecare imperfectiune, sa acceptam cusururilor noastre care fac parte din noi.  Ele sunt povara noastra umana de care nu ne vom putea detasa niciodata. Deci, nu are sens sa ne blaman fiecare pas incorect sau fiecare comportament nepotrivit. Si nu uitati, binele creaza bine, raul creaza rau, furia poate crea doar furie, sunt legi care nu pot fi modificate ci doar intelese si care ne pot ajuta sa ne schimbam. Dintre toate semnele zodiacului, Scorpionul este singurul care are mai multe simboluri. Iar asta poate explica de ce  Scorpionul este numit “semnul extremelor”. In timp ce trasaturile de baza ale Scorpionului raman mereu aceleasi, aceasta luna noua ne poate purta prin diferitele simboluri asociate acestui semn(  paianjem, scorpion, soparla, sarpe, lup, vultur, phoenix)aratandu-ne unde suntem si ce putem face pentru a trece la urmatoarea etapa. Pasarea Phoenix este maturizarea finala a unui Scorpion, este obiectivul final si ne ridicam din propria cenusa. Cand un Scorpion atinge simbolul pasarii Phoenix, stie ca poate supravietui oricarui lucru. In acest moment, Scorpionul renunta la argumentele marunte, la rabunare, atacuri secrete. Aceasta Luna in Scorpion in casa I ne cere sa ne ridicam deasupra tuturor acestor lucruri marunte si sa adoptam atitudinea”traieste si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca”.Este timpul sa intelegem ca fiecare are locul lui special in aceasta lume, sa iertam jocurile murdare ale celorlalti, sa avem incredere deplina in planul lui Dumnezeu.

“Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: “Moartea a fost inghitita de biruinta.” 1 Corinteni 15:54

 Luna Noua pe gradul 4:25 Scorpion in aspect de opozitie cu Uranus retrograd pe gradul 4:37 Taur vorbesc despre eliberari socante, despre redefinirea unor fapte si actiuni din trecut. Cum Uranus retrograd este in casa VII, socul poate avea legatura cu redefinirea unor relatii, aociatii, casnicii, decizii judecatoresti, a unor dispute legate de valori si bunuri material. Acest aspect energetic poate rasturna orice plan, totul vine pe nepregatite, poate fi o veste socanta intr-un fel. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor relationale. Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, problemele vechi ( Uranus retrograd)  se rezolva intr-un mod inedit.

Scorpionul are doi ghizi astrali, daca Pluto trezeste tot ce-i ascuns, Marte da cartile pe fata. Acuma, clopotele astrale capata un ton inedit prin aspectul provocator dintre Marte in Balanta si Pluto in Capricorn, cei doi guvernatori al acestei Luni Noi sunt in razboi, care pe care…. si activeaza tot ce tine de putere, lupta pentru putere, uniuni, aliante, secretele trecutului, documente, comunicare, rude, calatorii scurte, planurile facute in spatele usilor inchise. Tot Marte in Balanta face un aspect de careu provocator cu Saturn in Capricorn si ar fi bine sa intelegem ca fortarea unor probleme, a unor obstacole si limitari, nu conduc la nimic bun. Marte activeaza orice atinge( acuma Marte se afla in Balanta si in casa XII, deci activeaza relatiile, trecutul, deciziile judecatoresti din trecut, actiunile in afara legii) iar Saturn este punctul din harta astrala in care devenim cei mai slabi, vulnerabili( Saturn este in casa III si guverneaza casa IV si V, vorbim de comunicare, rude, documente, familie, parinti, proprietati imobiliare, copii, mandrie exagerata). Deci, sa fim cumpatati, sa ne controlam vorbele, sa fim atenti in trafic, sa nu fortam lucrurile. Este timpul sa intelegem ca actunile noastre(Marte) au consecinte si ca ne sabotam singuri cand actionam fara nici un plan clar, fara nici o indrumare.

Asteroidul 167 Urda este intr-o conjunctie stransa cu Luna Noua in Scorpion. Urda este una din cele trei zeite ale soartei din mitologia Nordica. Cele trei ursitoare reprezinta trecutul –Urda ( 167), prezentul –Werdandi(621) si viitorul Skuld ( 1130). Ele decid soarta oamenilor si zeilor, ele sunt prezente atunci cand un copil se naste si decid soarta lui. In astrologie, Urda reprezinta conexiunile sortite si abilitatea de a vedea trecutul. Acuma, Luna Noua in Scorpion(noi oportunitati, renastere si transformare)  in fuziune  cu Urda( soarta, trecut) si in aspect provoctor cu Uranus retrograd in Taur  arata o transformare majora prin redefinirea unor evenimente, decizii, alegeri din trecut. In acest caz, soarta este mai mult decat liberul arbitru, decat vointa noastra, lucrurile par a se intampla fara nici un control din partea noastra.

Cu Ascendentul in Balanta vom incerca sa echilibram lucrurile dar Venus ca si stapan al acestei energii, merge de mana cu Mercur in Scorpion care pe 31 octombrie va intra in mers retrograd. Mercur retrograd in Scorpion ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, “pasul urmator” trebuie re-actualizat, re-defenit, re-aranjat, re-editat. Daca ai facut o greseala, daca ai incurcat lucrurile, daca ai afectat verbal pe cineva, daca ai inselat, trisat, eu iti dau sansa sa rezolvi aceste probleme ne spune dragul nostru Mercur retrograd. Invata din greselile tale, nu le mai repeta, nu te pedepsi, iarta-te si iarta doar asa vezi oportunitatile viitoare.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Scorpionului, entitatile spirituale solare si lunare vor sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra.  Scorpionul este unul dintre semnele tacerii iar aceasta luna noua ne cere sa fim mai tacuti in legatura cu ceea ce creem sau cu ceea ce intentionam sa facem. Sentimentele intense si capacitatea de a retrai experientele trecute sunt puternice. Din aceasta cauza, trebuie sa fim atenti la reactiile intepatoare, auto-chinuitoare si sfidatoare. Acesta este momentul pentru a fi linistiti si pentru a da drumul trecutului, pentru a ne trezi darurile sufletului si pentru a ne aminti de promisiunea noastra sacra. Este cel mai bun moment pentru situatiile care au nevoie de tranformare, pentru reinnoirea unui proiect vechi, pentru oprirea barfelor sau a altor situatii emotionale nesanatoase.

Si nu uitati, Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele.

Fie ca Iubirea si Lumina sa va ghideze in tot ceea ce faceti.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. Multumim!

  Ai scris “…reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului ce da in dependente( bani, putere, manipulare, lucruri ascunse, sex, gelozie, ura, razbunare). Cand ne putem stapani dorintele, emotiile, acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie.”

  Astazi, ma gandeam exact la aceste lucruri!
  Dupa ce ai depasit aceste ” limitari “,ce urmeaza?!

 2. Draga Adriana,
  Aduci lumina in viata mea, citindu-te, totul pare atat de evident, atat de frumos si simplu.
  Iti multumesc mult pentru ca ma ajuti sa ma ridic.
  Fii binecuvantata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.