HOROSCOPUL LUI MERCUR IN MERS DIRECT IN CAPRICORN -18 IANUARIE 2023, ORA 15:12, ORA ROMANIEI

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 8:08 Capricorn si poate pune capat comunicarilor si interpretarilor gresite, neintelegerilor si intarzierilor in informatiile importante. Pana pe 7  februarie 2023, revedem problemele pentru a treia oara, intrucat Mercur trece peste aceleasi grade, aruncand lumina asupra diferitelor aspecte ale aceleiasi situatii.  Cand parcurgem acelasi drum de trei ori este aproape imposibil sa nu vedem problemele daca acestea exista cu adevarat. In semnul ambitios al Capricornului, Mercur retrograd ne-a facut sa ne punem intrebari despre profesia si ambitiile noastre, despre adevarata noastra cale, despre vocatie, scopul vietii noastre, reputatia noastra, parintii nostri, mentorii nostri.  Planeta mesager in semnul Capricorn este brutal de sincera si incredibil de directa in abordarile sale si a oferit tuturor oportunitatea de a revizui ceea ce trebuie reluat sau reconsiderat.

Ce se intampla cu adevarat cand Mercur trece de la miscarea retrograda( viteza mica, anormala pentru functia lui) la miscarea directa-viteza lui normala?

Este asemanator cu trezirea dupa un somn profund, cand Mercur vrea sa-si bea cafeaua cosmica pentru a-si recastiga complet constiinta. Ziua de 18 ianuarie 2023, ziua in care Mercur stationeaza direct, poate fi extrem de importanta in viata noastra. In aceasta zi sau chiar si in urmatoarea zi, probabil ca vom avea o claritate incredibila cu privire la problemele cu care ne-am confruntat in timpul lui Mercur retrograd. Avem nevoie de rabdare, iar cu Mercur in mers direct, in zilele urmatoare suntem liberi sa planificam activitati si intalniri vitale, sa semnam contracte, sa luam decizii sau sa facem achizitii importante. Mercur in mers direct in Capricorn, este o energie ce slujeste interesele saturniene ( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat, responsabil. Dupa atata letargie, dupa atatea blocaje, Mercur direct in Capricorn in casa VII vine cu solutii la orice problema relationala. Vom fi dispusi si chiar dornici sa gasim solutii la problemele care apar si sa rezolvam disputele si neintelegerile cu cat mai putin vitriol. Cu toate acestea, poate exista si o inclinatie mai puternica de a ne  angaja in dezbateri si unele certuri care uneori pot deveni aprinse.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur pe gradul 8:08  face un aspect de inconjunctie cu Marte in Gemeni. Aspectul de inconjunctia este ca un drum in rampa, nu stii si nici nu vezi ce vine iar pentru asta trebuie atentie si respecatea regulilor. In acelasi timp, prin acest aspect, cele doua planete care sunt in mers direct recunosc ca nu au finalizat toate reparatiile. Este un fel de “mea culpa” a celor doua planete. De aceea este nevoie sa fim foarte atenti si sinceri in comunicare, deoarece neintelegerile pot fi comune. Toleranta este cheia acestui aspect. Nerabdarea, limbajul ascutit si impulsiv, mania, temperamental rapid, ar putea aduce conflicte, certuri si crize relationale.Vorbele urate si agresivitatea mentala acum ar putea avea repercusiuni karmice. Concluziile se grabesc, dar pot fi gresite. Toate acestea pot duce apoi la dezacorduri si chiar la ostilitati deschise. Acesta nu este un moment bun pentru a lua decizii importante, pentru negocieri. De fapt, aceasta perioada ar trebui abordata cu mare atentie. Relatiile devin dificile in acest moment. Mare atentie la coloboratori, sefi, autoritati. Relatiile personale pot suferi sub aceasta influenta dar si alte domenii pot fi problematice. Cheia este sa ascultam cu atentie si sa gandim de doua ori inainte de a vorbi.

Simbolul Sabian pentru gradul 9  Capricorn,  gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur este:” Un inger purtand o harpa apare pe cararea cereasca .”

In mitologie, harpa apare ca un simbol unificator al pamantului si cerului, o comuniccare cu divinitatea. Se spune ca harpa a avut initial zece coarde, un numar ce simbolizeaza perfectiunea dar ca numarul acestora au fost reduse la opt.  Harpa cu zece coarde ar simboliza cele zece imagini ale adevarurilor fundamentale ale planului divin. Harpa cu opt coarde indica ca doua importante caracteristici ale planului divin nu ar fi vazute de oameni dar Dumnezeu a promis ca acestea vor fi vazute. Poate a sosit timpul sa avem acces la celelalte adevaruri divine, la marele plan al lui Dumnezeu . Ingerul este un simbol de protectie, ghidare, bunatate  .. Mercur in mers direct ne spune clar, clar, clar, aveti incredere in divinitate, in ingerii protectori, stiu cel mai bine calea.

Influenta lui Mercur in mers direct asupra fiecarui semn zodiacal:

Berbec/Ascendentul in Berbec

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va poate arata in sfarsit unele perspective legate de cariera, ambitii profesionale, imagine publica. Vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in proiectele voastre profesionale. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii ce tin de invatamant superior, credinta, strainatate, munca in strainatate, incredere in legile divine, finante, copii. Vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, Creste receptivitatea voastra la idei noi si influente noi si acest lucru poate permite sa obtineti o perspectiva diferita asupra situatiei voastre. Poate fi inceputul unui drum nou, un drum care va pune sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin credinta, rugaciune, calatorii, cultivarea adevarului si moralitatii, respectarea legilor. In general, veti fi mai toleranti cu opiniile si ideile celorlalti. De asemenea, este posibil sa aveti o idee noua grozava care va aduce succes. Mercur este si planeta voastra financiara si va exista mai multa claritate in finantele voastre. Puteti comunica mai bine si cu copiii vostri, cu persoana iubita.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii legate de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, mosteniri, secrete, planuri secrete pentru putere. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii de afaceri, pentru deblocarea comunicarii in relatiile voastre importante sau care privesc viata mai multor oameni. Puteti aborda unele discutii despre subiecte care in mod normal ar putea crea valuri, cum ar fi cele legate de impartirea puterii, finante, relatii de suflet. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare. Devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, o mostenire de familie.

Rac/ Ascendentul in Rac

Dupa trei saptamani de agitatie si incurcaturi in relatiile voastre, Mercur in mers direct in Capricorn ridica steagul alb si va ajuta sa cantariti mai atenti problemele, sa luati in considerare pe langa nevoile voastre si nevoile partenerului. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude , drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, deveniti mai clari, vedeti altfel lucrurile. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma. O problema de sanatate generate de karma voastra se poate vindeca.

Leu/Ascendentul in Leu

Dupa trei saptamani agitate legate de munca, activitati zilnice, nemultumiri ciudate, ingrijorari nefondate, probleme de sanatate, Mercur in mers direct in Capricorn va ajuta sa va eliberati de presiunile ce tin de locul de munca, un proiect la locul de munca, colegi, sefi, sanatate, rutine zilnice. Este timpul pentru a face modificarile necesare imbunatatirii vietii de zi cu zi. Nu vreti neaparat sa va schimbati locul de munca dar puteti simti un indemn sa va schimbati totusi locul de munca si sa mergeti cumva pe cont propriu. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa sarbatoriti corpul fizic ca un templu al sufletului si va bucurati de fel de fel de ritualuri de frumusete. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre, puteti cheltui mai multi bani pentru proiectele vostre personale, pentru imaginea voastra. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate iar unii prieteni pot fi dati deoparte.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Dupa trei saptamani agitate in relatia cu copiii, cu iubirea, cu ceea ce va place sau nu, Mercur in mers direct in Capricorn va poate ajuta sa intelegeti ca trebuie sa va concentrati mai mult pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare. Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale, si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre. Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de deblocare si dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale. Nu incepti lupte inutile cu sefii vostri.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va elibereaza de anumite presiuni ce tin de problemele de familie, camin, parinti, siguranta emotionala, tara, patriotism. Va poate fi mult mai usor sa va comunicati sentimentele si emotiile cele mai intime. De asemenea, urmeaza o perioada minunata pentru a fi mult mai capabili sa vedeti legatura dintre evenimentele din trecut si problemele care va preocupa acum. Gasirea cheii acestei conexiuni va poate permite sa rezolvati o dificultate in familie generata in decembrie 2022. Comunicarea cu parintii, cu membrii familiei voastre, se poate imbunatati. Chestiunile legate de o casa, o chirie, o mostenire de familie, pot fi mai usor rezolvate acuma. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu strainii, cu anumite persoane din strainatate. O problema de sanatate generata de karma voastra se poate vindeca.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si rudele voastre, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Puteti comunica mai clar, puteti sa fiti mai atenti la mesajele pe care le dati si pe care le primiti. Cum Mercur stapaneste casa VIII(afaceri, mosteniri, bani multi, viata intima) dar si casa XI( prieteni, proiecte de grup, sperante, caritate), si in aceste domenii de viata puteti simti o schimbare. Pot aparea noutati,  documente, vesti, legate de aceste domenii de viata.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu sfaturi noi legate de bani, valorificarea talentelor native, siguranta financiara si emotionala.Veti fi mai practici si rationali in abordarea finantelor voastre. Este posibil sa aveti dorinta de a cumpara electronice mici, de a citi un manual sau de a va inscrie la programe de invatare care va vor imbunatati abilitatile si va vor aduce mai multi bani. Acest aspect poate aduce insa si griji legate de bani si probleme legate de semnarea unor acorduri financiare. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii ce tin de propria persoana, de comunicarea cu ceilalti, Veti fi mai increzatori in abilitatile voastre mentale si capacitatea de a va comunica ideile se va imbunatati. De asemenea, veti fi mai curiosi decat de obicei. Cu toate acestea, poate fi mai greu sa va puneti ideile in practica, deoarece mintea voastra  va fi plina de ganduri.. Asadar, fereti-va sa nu va pierdeti in gandurile voastre. De asemenea, este posibil sa fiti mai nervosi si mai iritabili decat de obicei. Puteti merge intr-o mica excursie legata de munca voastra. De asemenea, va puteti astepta la discutii intelectuale interesante cu prietenii, colegii sau oamenii din comunitatea voastra. De asemenea, veti fi interesati de modul in care va exprimati personalitatea, concentrandu-va pe obiceiurile alimentare, sanatate si pe modul in care va imbracati. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat si incurcat orice activitate, Mercur in mers direct in Capricorn sparge ghiata in tot ce tine de chestiunile private, planuri secrete, problemele trecutului, sanatate, datorii karmice. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie, visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma.  Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa deveniti mai clari in comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat. O afacere o puteti vedea mai clar acuma.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Dupa trei saptamani agitate, Mercur in mers direct in Capricorn vine cu revelatii legate de prieteni, organizatii si grupuri, sperante, altruism, copiii altora. Intuitia si un rationament original pot rezolva multe probleme ce pareau de nerezolvat. A venit timpul sa va axati pe aceele relatii care va impartasesc interesele, care va pot ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti solu?ii inovatoare la probleme. Puteti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate, avangardiste, revolutionare, eliberatoare.  Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai clare.

Adriana Tudosa

 

 

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.