MARTE RETROGRAD IN LEU SI ZODIILE -17 OCTOMBRIE 2009-IUNIE 2010

mars

Esenta energiei martiene retrograde( o energie foarte puternica) este de a gasi modalitatile cele mai bune de a ne folosi energia, vointa ,  eliminand tot ce nu ofera rezultate concrete , clare .

In perioada octombrie 2009 –mai 2010, Marte va trece prin primele 20 de grade Leu de trei ori; in  prima perioada 17 octombrie -20 decembrie   Marte poate sa ne puna fata in fata cu acele probleme  la care trebuie sa ne gandim atunci cand intra in miscare aparent retrograde, aceasta perioada fiind din 20 decembrie pana in martie 2010, ultima perioada cand Marte strabata a treia oara primele 20 de grade Leu poate fi o perioada in care putem sa punem in practica hotararile noastre .In miscare aparent retrograda,  energiile lui Marte sunt mult mai intense fiind prea putini capabili de a le evita . Toate semnele fixe Leu, Varsator, Taur , Scorpion vor fi puternic influentate, deasemenea cei cu ascendentul in aceste semne fixe dar si Berbecii. In aceasta perioada pot aparea scaderi ale vitalitatii, moral scazut, boli,  scandaluri sexuale, sentimente si emotii ciudate, furie, fel de fel de forme de violenta , catastrofe  naturale .

Aceasta energie poate pune un accent deosebit pe dezvaluirea secretelor , pe tradari de orice fel , in politica pot aparea fel de fel de dezvaluiri dar si tradari ,  imoralitati.  In astrologie ,  Marte este energia ce ne ajuta sa ne indeplinim dorintele si intentiile noastre, este o energie ce pune in functie “ razboinicul “ din noi , este putereaa noastra , dar  vrea sa folosim aceasta energie in mod concentrat si direct , sa luam toate masurile pentru a pune in practica dorintele noastre . Marte nu se gandeste cata energie trebuie sa cheltuim pentru a face un lucru , nu este o energie prea obiectiva , nu, este o energie ce vrea pur si simplu sa fie exprimata . Astrologia clasifica planetele in planete  diurne  si planete nocturne , daca  planetele diurne sunt complet sincere,  planete nocturne sunt misterioase , nu-si dezvaluie prea usor natura lor adevarata .

Marte este a doua planeta nocturna ( luna este cea mai nocturna planeta ) , adica energia martiana nu este intotdeauna ceea ce pare , nu este intotdeauna corecta , de aceea , atunci cand obtinem un lucru pe care ni l-am dorit putem descoperi ca nu este la fel de perfect pe cat am crezut .

Din cand in cand este bine sa ne intrebam “ ce vrem, de ce dorim sa facem anumite lucruri “, perioada de retrogradare a lui marte ne ajuta sa investigam mai profund dorintele noastre , cum ne folosim energia , de ce ne-am dorit sa intram intr-o anumita relatie fiind timpul reluarii unor pasi din trecut , reexaminarii actiunilor din trecut , de a finaliza o “afacere’ neterminata din trecut  sau de a-i da din nou viata .

Semnul leului guverneaza inima , asadar, in tot acest timp  cat Marte strabate acest semn ni se cere sa tinem seama tot mai mult de dorintele adevarate ale inimii noastre , fiind un semn care guverneaza si creativitatea personala este de asteptat o redefinire a modului in care ne exprimam aceasta creativitate. Energia lui Marte in Leu influenteaza si armata, liderii, sefii statelor,regi, regine,  generali, asasini, teroristi, tot ce tine de activitatile din aceste domenii vor fi reconsiderate,  revizuite, reformate .  Este o perioada in care trebuie sa ne inarmam cu multa , mult prea multa rabdare  deoarece proverbul “ graba strica treaba “ devine un limbaj puternic al energiei martiene .

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Datorita faptului ca Marte este guvernatorul semnului vostru se poate vorbi de o influenta deosebita a acestei energii asupra voastra .Marte retrograd in Leu in tranzit prin casa V  poate sa va afecteze relatia  cu iubitul ,iubita , cu copii. Puteti fi nemultumiti de modul in care v-ati investit energia intr-un anumit proiect creativ , puteti deveni nemultumiti de modul cum v-ati investit energia in educarea copiilor vostri. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Atentie la speculatii, la distractii. Deasemenea ,  energia martiana va poate afecta in mod deosebit imaginea,personalitatea, corpul fizic, relatia cu ceilalti  fiind cel  mai bun timp de imbunatatire a propriei imagini, a scopurilor personale, a stilului personal.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Marte retrograd in casa IV se  poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara .Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este cel mai bun timp pentru a  face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Marte retrograd. Sunt posibile fel de fel de accidente casnice, asadar,mare atentie . Energia lui Marte retrograde poate fi folosita in mod pozitiv in tot ceea ce tine de casa, camin, membrii familiei, parinti, este un timp ce obliga la reconsiderarea tuturor activitatilor care se refera la familie. In acelasi timp poate aparea si o lipsa de energie sau de entuziasm in tot ce tine de acest domeniu din viata voastra . Energia martiana poate instala obsesia tuturor problemelor personale dar si ingrijorari legate de ceva facut in trecut ce va pot afecta foarte mult ,  este o energie ce va poate ajuta sa faceti pace cu trecutul cu tot ce are adunat acolo.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Marte retrograde in casa III  se pot reanaliza  disputele  cu un frate, cu o sora, cu un vecin , lipsa de logica si reactiile incapatanate pot dezvolta ostilitatea in raporturile cu anturajul. Lipsa de rabdare dar si necesitatea de a va impune in fata celor apropiati pot da nastere la discutii severe . Este o perioada in care trebuie sa invatati sa va controlati energia si dorinta de a domina , de a fi primul, este necesar sa fiti foarte atenti “ pe unde calcati” si cum conduceti masina , sa fiti atenti la cumparaturi.  Este un timp in care puteti descoperi falsul dintr-un  document ,  atentie mare  la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua. Energia martiana poate aduce in acelasi timp probleme in prieteniile voastre ,in sperantele voastre ,  in dirijarea eforturilor voastre in aceasta directie fiind cea mai buna perioada de a revizui modul de investire a energiei personale in acest domeniu din viata voastra .

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Marte retrograd in casa II  , toate actiunile legate de construirea unei stabilitati financiare nu vor da rezultatele scontate , pot aparea fel de fel de amanari in plata eforturilor voastre.Pot aparea cheltuieli neprevazute in aceasta perioada , lipsa de ordine financiara dar si reactiile financiare impulsive pot cauza pierderi si grave neplaceri in viata voastra . Este o perioada in care trebuie sa va perfectionati conduita morala si sa renuntati la “ mirajul banilor”, sa discerneti atenti actiunile pozitive si justificate moral, de actiunile distructive. Banii si problemele de securitate financiara sunt foarte importante pentru voi dar acestea nu se pot rezolva atat de simplu in aceasta perioada ,  este un timp de revizuire, reconsiderare , reorganizare a eforturilor voastre de a face bani, a modului in care va folositi talentele naturale in a face bani, a propriei valori. Sunt posibile si provocari in cariera, viata sociala, ambitii, reputatie , toate aceste provocari sunt adevarate semnale de a va reorganiza energia si entuziasmul in aceste directii.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cu Marte retrograd in casa I pot aparea necazuri legate de modul in care va folositi energia, deveniti irascibili , nerabdatori ceea ce poate sa va puna in fel de fel de situatii dificile . Actiunile neasteptate si imprevizibile sunt de evitat in aceasta perioada, va pot consuma energia fara a obtine rezultatele dorite , de aceea , cel mai bine ar fi sa invatati ca actiunile minutios planificate ,  munca de finite ofera siguranta . Este un timp in care trebuie sa invatati sa va dozati cat mai exact energia si sa actionati constructiv , acest lucru il  puteti face doar printr-o munca perseverenta de autoeducare . Nerabdarea dar  activitatile ce necesita multa forta in aceasta perioada pot sa va destabilizeze sanatatea , sunt posibile fel de fel de accidente, de aceea ,  prudenta dar si “ mersul incet “ sunt armele voastre in aceasta perioada .  Eforturile voastre trebuie sa fie indreptate in stapanirea agresivitatii, excesului de energie ,  mandriei, deciziilor in fel de fel de dispute, deasemenea ,  aspectul fizic poate deveni destul de important in aceasta perioada  fiind cel  mai bun timp de a-l imbunatati , de a va schimba stilul. Intarzierile , obstacolele in orice veti dori sa intreprindeti sunt de asteptat in aceasta perioada , este un timp de revizuire , reorganizare a planurilor voastre personale .

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Cu Marte retrograd in casa XII pot aparea probleme de natura psihilogica, lipsa vitalitatii, izolare de oameni evitand astfel orice fel de actiune directa . Este un timp al reactivarii dusmanilor  de toate ordinele, puteti risca sa cunoasteti rataciri involuntare , adeversitate , dusmanii ascunse chiar periculoase . Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi, in perioada retrogradarii, aceasta energie martiana poate fi folosita cu success in proiectele care necesita o concentratie profunda si lucru in singuratate , puteti descoperi  anumite secrete legate de cei din jur,  sunteti ajutati sa renuntati la anumite vicii. Este o perioada in care puteti lucra la recapatarea increderii in propria persoana  intelegand valoarea energiei dar si necesitatea ajutorarii celorlalti printr-o implicare directa . Atentie la sanatate , energia pe care o acumulati stand de unul singur si refuzand orice colaborare cu ceilalti va poate destabiliza sanatatea . Obsesia tuturor problemelor personale dar si ingrijorarile legate de ceva facut in trecut pot sa va afecteze foarte mult , temerile si nelinistile sunt adevarate rutine in aceasta perioada.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Marte retrograd in casa XI pot aparea destule probleme, obstacole in activitatile de grup, in prietenii, in sperantele voastre , ambiguitatea instalata in aceasta perioada poate duce la reevaluarea prieteniilor , eforturilor si obiectivelor mai mari . Sunt extrem de probabile certuri dese, presiuni tiranice, debordari pasionale sau rivalitati in intrecere ,  in batalia cu prietenii si anturajul.  Disputele amicale sau ambalarile irationale pot conduce la pierederea unor prieteni , de aceea , acest timp este benefic revizurii , reorganizarii energiei voastre in legatura cu prieteniile voastre, sperantele voastre . Deasemenea,  pot aparea afectari si in relatiile voastre parteneriale, in negocieri, pot aparea certuri dar si o scadere a interesului in viata voastra parteneriala fiind cea mai buna perioada de a va  analiza modul in care va investiti energia personala in acest domeniu din viata voastra .

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Marte retrograd in casa X poate aduce incetiniri in cariera , in activitatile publice , pot aparea destule probleme si obstacole in activitatile profesionale , agresivitatea poate conduce la rivalitati profesionale , la reputatie discutabila ,  pozitia sociala construita prin lupte brutale , egoism cinic si situatii critice va fi subminata din aceleasi motive . Reorientarea, revizuirea modului de folosire a energiei si puterii personale devine necesara in aceasta perioada ,  nu trebuie uitat ca Marte in aceasta casa poate cauza caderi din functii dar si accidente destul de grave, asadar, mare atentie . Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze activitatile zilnice de la locul de munca, relatia cu sefii , cu colegii dar si cu sanatatea , este o energie ce va forteaza sa revizuiti si acest domeniu al vietii voastre .

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Marte retrograd in casa IX  poate provoca indoieli asupra propriei valori, idei negre , fanatism, pot aparea probleme, obstacole in idealurile de viata , in studii,  in calatorii. Entuziasmul vostru poate fi la cote minime ,  unele proiecte ar putea fi abandonate din cauza lipsei de incredere . Este un timp  in care se cere revizuirea modului de folosire a energiei in acest domeniu din viata voastra, trebuie sa fiti foarte atenti in calatorii deoarece sunt posibile fel de fel de accidente. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul creativitatii, copiilor, recreerii , divertismentului, iubirii ,  pot aparea probleme cu copii, cu iubitul /iubita , cu un proiect de creatie , aceasta energie va forteaza sa revizuiti si acest domeniu din viata voastra.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Marte retrograd in casa VIII poate arata probleme, obstacole in proiecte comune , in modul de folosirea a banilor intr-un parteneriat,  ambiguitatea financiara este prezenta de la resurse comune la credite bancare , de la certuri in jurul unei mosteniri la delapidari intr-o asociere sau un parteneriat imprudent . Este un timp in care se cere revizuirea modului de folosire a energiei personale in acest domeniu din viata voastra , deasemenea casa VIII are legatura cu tot ce este intim in viata voastra putand aparea destule blocaje in modul de manifestare a energiei voastre intime , emotionale . Deasemenea , energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul familiei, caminului , securitatii personale , proiectele casnice pot incetini  fiind cel mai bun timp de a va revizui atitudinea fata de familie, camin, afaceri imobiliare , securitate personala.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Marte retrograde in casa VII poate arata probleme , obstacole , rivalitati ,  lupte in parteneriatele voastre,  in negocierile voastre . Sunt posibile rupturi de contracte , de asocieri, divorturi, scene in casnicii, certuri si deceptii. Toate proiectele si initiativele legate de un parteneriat se cer revizuite , este cel mai bun timp da a va da seama daca ati ales bine un partener, un asociat, daca v-ati folosit energia in mod benefic in aceasta directie. Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul comunicarii cu fratii, cu rudele , cu cei apropiati voua , calatoriile scurte pot cunoaste destule obstacole , cumparaturile pot provoca pagube,  aceasta energie martiana va indeamna  sa va revizuiti  modul  de folosire a energiei personale si in acest domeniu din viata voastra.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Marte retrograd in casa VI poate fi un timp cu provocari si obstacole in domeniul  muncii, rutinei zilnice, relatiei cu colegii, cu sefii dar si cu propria sanatate .Poate aparea in aceasta perioada o scadere a vitalitatii datorita eforturilor imense de la locul de munca dar poate aparea si a scadere a interesului fata de munca , fata de proiectele in care nu mai aveti incredere . Este o accentuare a activitatilor practice si a problemelor de munca care cer revizuire , reorientare . Deasemenea , energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul finantelor personale , venituri,  posesiuni , confort , valori, pot aparea motive de ingrijorare in acest domeniu din viata voastra cu rolul de a incerca sa va revizuiti modul  in care va investiti energia personala in acest domeniu .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.