HOROSCOPUL LUI JUPITER IN MERS RETROGRAD IN TAUR: 4 SEPTEMBRIE-31 DECEMBRIE 2023

Jupiter a inceput miscarea aparent retrograda pe 4 septembrie 2023 de pe gradul 16 Taur si termina aceasta adormire cosmica pe 31 decembrie. In astrologie, Jupiter este cunoscut drept marele benefic. Ofera cunoastere, abundenta, noroc, bucurie, intelepciune, bunatate, compasiune, generozitate, cumpatare, perspectiva si obiectivitate. Cu toate acestea, atunci cand Jupiter este retrograd, energia sa expansiva este indreptata spre interior, incurajand reflectia si cresterea interioara. Toate miscarile retrograde sunt o invitatie de a incetini, de a ne intoarce spre interior si a pune la indoiala modurile obisnuite de a trai, de a gandi, de a ne comporta. Ele sunt o invitatie de a petrece mai mult timp in reflectie si contemplare, pentru a face alegeri in mod constient mai degraba decat automat si pentru a redefini, restructura, reinnoi si reseta obiceiurile existente. Cand Jupiter este retrograd, promoveaza un proces de revizuire a convingerilor noastre si o reevaluare a ceea ce este autentic pentru noi in acest moment.

In mers aparent retrograd, energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada 16 mai-4 septembrie 2023. Taurul guverneaza banii, bancile, activitatile financiare, posesiunile materiale, abundenta. Acest semn are de-a face cu sistemul nostru de valori, valoarea noastra de sine, relatia noastra cu banii, receptivitatea noastra si capacitatea noastra de a fi autosuficienti.  Cel mai important, Taurul tanjeste dupa stabilitate si acces la resurse iar perioada lui Jupiter retrograd ne poate ajuta sa sadim increderea financiara si emotionala in sinele nostru divin.
Cu Jupiter retrograd in Taur, suntem sustinuti sa evaluam cu adevarat valoarea tuturor lucrurilor. Ne inspira sa ne intrebam ce inseamna abundenta pentru noi. Este o invitatie de a reflecta asupra a ceea ce credem ca este valoros pentru noi si pentru viata noastra. Jupiter retrograd in Taur ne cere sa fim atenti (sa masuram de zece ori si sa taiem o data) inainte de a ne arunca cu capul in fel de fel de activitati, sa regandim  investitiile financiare, relatiile, eforturile artistice si modul in care avem grija de noi insine.

Toti vom simti influenta acestei energii dar in domenii de viata diferite. Schimbarea miscarii lui Jupiter intre 16-6 grade Taur va avea o influenta deosebita asupra celor nascuti in semnele fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator, in special asupra celor cu planete si axe in intervalul 6-16 grade.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Jupiter  retrograd in Taur este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului , cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Jupiter in Taur se afla in casa veniturilor voastre din 16 mai aducand mai multe oportunitati de a va creste contul bancar. Din 4 septembrie si pana pe 31 decembrie, marele benefic este retrograd (incetineste) si va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Pot aparea probleme serioase in stabilitatea financiara. Aici, Jupiter retrograd se refera la aspectul material al vietii voastre, la utilizarea banilor, ii irositi, ii strangeti “la ciorap”, sunteti generosi, sunteti avari?

TAUR / ASCENDENTUL  IN TAUR

Jupiter este in zodia voastra din 16 mai aducand oportunitati de dezvoltare a obiectivelor voastre personale. Dar din 4 septembrie si pana pe 31 decembrie, marele benefic este retrograd (incetineste) si va trebui sa faceti un pas inapoi si sa va ganditi daca sunteti pe drumul cel bun, daca va investiti cu adevarat energia in proiecte si relatii care aduc un plus valoare vietilor voastre.
Lipsa de masura in modul vostru de manifestare este re-analizata in urmatoarea perioada. Relatiile voastre pot trece si ele prin fel de fel de probe. Acest tranzit este despre reinventarea voastra atat fizica cat si relationala. Aceasta faza de patru luni este perfecta pentru a explora interesele voastre materiale si spirituale si pentru a cere sprijin subconstientului vostru in manifestarea lor.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de trecut, compasiune, iertare. Unele intarzieri in obiectivele voastre va pot crea stres mental. Este posibil sa aveti probleme cu somnul, dar este posibil sa apara, de asemenea, vise vii si intuitii in acest timp; e ca si cum al treilea ochi este cel care vede si va atentioneaza chiar daca nu credeti in asta. Puteti lucra la dezvoltarea abilitatilor voastre psihice, puteti constientiza greselile trecutului vostru. Daca exista o durere legata de trecutul vostru, iertarea va elibereaza. Este un moment bun pentru a va concentra asupra magiei subconstientului vostru, astfel incat sa puteti manifesta lucrurile pe care le doriti in  lumea materiala.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Jupiter retrograd in Taur  va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de prietenii vostri, de sperantele voastre.  Tot ce datorati unui prieten sau tot ceea ce un prieten va datoreaza sunt re-activate in aceasta perioada. Aceasta energie va analiza rolul vostru intr-un grup, cat de umanitari sunteti, cata incredere aveti in ghizii spirituali, in astrologie.  Acest tranzit va poate implica in fel de fel de cauze umanitare, in servicii de voluntariat. Puteti avea o sansa deosebita printr-un prieten sau puteti constientiza ca un prieten nu este asa de maret pe cat credeati. Ce inseamna prietenia pentru voi, cum o definiti, ce asteptari aveti de la oameni? Jupiter va afecta proiectele colective, relatiile de prietenie, veniturile carierei. Nu este cel mai bun timp pentru extinderea relatiilor sociale.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera voastra. Este timpul sa faceti un bilant al obiectivelor voastre profesionale.
Nu incercati sa schimbati cariera actuala, nu este cel mai bun timp pentru a incepe o noua cariera. Acuma sunteti ajutati sa  intelegeti mai bine greselile din trecut ce tin de cariera voastra si sa pregatiti modificarile pe care doriti sa le faceti dar dupa 30 decembrie 2023,  cand Jupiter intra in miscare directa.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de studiile voastre, relatia cu strainii, respectarea legilor, calatorii indepartate. Lectia lui Jupiter retrograd in acest domeniu de viata tine de dezvoltarea unei filosofii de viata care sa-i includa si pe ceilalti, un copac cu o singura frunza este pierdut, un copac cu multe frunze este un semn ca Dumnezeu este prietenul lui. Incercati sa re-deveniti prieteni cu Dumnezeu, incercati sa intelegeti rolul vostru mic in acest univers mare. Calatoriile pot cunoaste fel de fel de intarzieri, puteti merge din nou la scoala, puteti vizita o tara straina, puteti reface o relatie cu un strain sau pur si simplu, puteti deveni constienti de maretia universului..

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de bani, contracte de munca,  partener, credite, cheltuieli, intimitate, lupte pentru putere. Acestea sunt zonele pe care le puteti revizui in urmatoarele patru luni. Pot aparea fel de fel de piederi sau blocaje in tot ce tine de bunuri, bani castigati nemeritat, pot aparea unele probleme cu creditetele, banii unei afaceri. Este timpul pentru a face unele schimbari in comportamentul vostru financiar, in modul de colaborare cu ceilalti. Puteti reevalua orice contract sau parteneriat care implica bani. Daca exista un acord care nu pare total corect, acesta ar putea fi un moment bun pentru a reconsidera termenii.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme parteneriale, puteti reface o casnicie, un partener se poate intoarce la voi. Pot fi amplificate problemele cu partenerul de viata, cu asociatul vostru, dificultatile materiale, sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra.
Erorile, neglijentele din trecut in domeniul parteneriatelor pot fi intelese acuma, cei blocati in casatorii toxice pot avea sansa constientizarii acestei legaturi negative. O flacara veche se poate reaprinde in aceasta perioada. Tot felul de parteneriate(sotul, sotia, afaceri, contracte, angajamente verbale, rivalii, justitia, legea, adversarii)  intra in domeniul de viata supus inspectiei jupiteriene.
Este cea mai buna perioada sa va recunoasteti greselile relationale, doar asa le puteti remedia.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de locul de munca, rutine, obisnuinte, colegi, sanatate. Este un timp de reflectare asupra muncii voastre, a relatiei cu cei de la locul de munca, ce va nemultumeste in obiceiurile voastre zilnice, cum puteti echilibra viata voastra, cum definiti bunastarea voastra. Nu incercati sa va schimbati locul de munca in urmatoarea perioada, fiti atenti la mesajele corpului fizic.
“ Eu sunt in slujba ta” spune Jupiter in casa VI iar perioada de retrogradare poate aduce destule crize existentiale daca ati folosit gresit acest lucru. Trebuie sa invatati despre rabdare si toleranta, despre respectul pentru cei cu care lucrati, despre stabilirea unor obiective realiste in munca si sanatatea voastra.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Jupiter  retrograd in Taur  re-analizeaza domeniul legat de dragoste, creativitate, copii, distractii, speculatii, placeri. Ati fost prea optimisti, ati riscat pe plan financiar sau afectiv, ati neglijat sau ati exagerat relatia cu copii?
Acestea sunt teme importante in urmatoarea perioada, sunteti ajutati sa re-definiti  “riscul”  folosit de voi doar poate satisfacerea amorului propriu. O iubire din trecut poate sa va tulbure din nou viata, puteti sa va implicati mai mult in viata copiilor vostri sau puteti repara o legatura cu unul din copii. Jupiter retrograd va reaminteste ca si divertismentul este o sursa excelenta de terapie, asa ca, oferiti-va momente de relaxare.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Jupiter retrograd in Taur va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de o casa, o afacere imobiliara, parinti sau alte rude mai in varsta. Pot aparea in lumina unele secrete legate de actele, documentele unei proprietati, a unui imobil, a unei mosteniri de familie.
Urmeaza o perioada de cateva luni in care Jupiter retrograd va ajuta sa re-invatati despre rolul familiei, al parintilor, sa vedeti importanta sau inutilitatea achizitiei unor bunuri in caminul vostru. Ce va nemultumeste in domeniul familiei, in cariera voastra, in relatia cu parintii, cu locul de nastere ?
Jupiter retrograd va ajuta sa gasiti aceste raspunsuri.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI   

Jupiter retrograd in Taur  va pune un accent deosebit pe modul cum comunicati, ce propagati prin cuvinte, ganduri, idei. Este cu siguranta o perioada in care judecatile strambe din trecut atrag lectii grele in viata voastra. Este cea mai buna perioada in care Jupiter va da sansa sa intelegeti importanta comunicarii, cuvintelor dar si a oamenilor din preajma voastra.  Tot ce tine de invatamant, examene , obtinerea unei diplome, comert, sunt si ele in centru atentiei. Ce sunt cuvintele pentru voi, va intreaba Jupiter retrograd? Este cel mai bun moment pentru a invata, re-invata “ arta conversatiei”, comunicarea sincera.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.