JUPITER IN MERS RETROGRAFD- 9 MAI -8 SEPTEMBRIE 2008-PASI INAPOI……….

astro_2gw_43_jupiter_retrograd6205017901.gif

Mitologia il prezinta pe Jupiter ca cel de-al saselea copil al lui Saturn –Cronos si al Reei , se naste in insula Creta unde Reea fuge de frica lui Saturn care avea obiceiul de a-si devora copiii crezand ca asfel scapa de prevestirea lui Uranus , cum ca si el va fi detronat de unul din copiii lui .

Astfel, Reea , satula sa-si vada copii inghititi de Saturn, cand a trebuit sa-l nasca pe cel de-al saselea copil , a fugit in Creta unde -l va naste pe Jupiter incredintandu-l bunicii lui, Gheea. Reea se va intoaece acasa unde va infasura in scutece un pietroi ce-l va da lui Saturn in locul lui Jupiter, acesta il va inghiti bucurandu-se ca a mai scapat de un copil.

Jupiter va creste in pace si liniste in insula Creta hranindu-se cu lapte de capra Amalteea si cu miere din muntele Ida. A devenit un tanar frumos iar vorba lui ademenitoare dar si chipul foarte atragator au facut-o pe zeita Metis sa se indragosteasca de el si sa-i prepare o bautura “delicioasa “care odata ajunsa in pantecele lui Saturn a facut sa-i regurciteze pe fratii si surorile lui Jupiter: Hestia, Demetra, Hera, Hades-Pluto, Poisedon-Neptun.

Astfel , Jupiter, invingator in lupta cu Saturn si titanii, va imparti puterea cu fratii lui , Neptun si Pluto, prin tragere la sorti, dar el a ales cerul spunandu-le celorlalti doi frati ca tragerea la sorti va fi doar intre ei doi pentru ce a mai ramas, spunand ca pamantul este al tuturor, cerul este numai al lui.
Jupiter, acest astru magnific este caracterizat prin maiestate si grandoare, putere si geniu ce-i permite sa ia formele si aspectele pe care le doreste, el este datatorul de lege , este religios, stabileste si restabileste ordinea, abandoneaza puterea pentru dragoste, retuseaza , corecteaza dar are si slabiciuni .

În timpul retrogradarii, Jupiter este mai apropiat de Pamant, este foarte stralucitor iar energiile lui sunt mult mai intense fiind necesar un efort mai mare din partea noastra in integrarea acestor energii si, pana realizam asta putem avea destule dificultati. Jupiter in mers retrograd face ca energiile lui sa fie intoarse spre interiorul fiecaruia dintre noi, reevaluand astfel directia in care mergem.Este o perioada buna de a readuce in viata fiacaruia dintre noi proiectele abandonate, deasemenea putem sa ne ocupam de educatie, spiritualitate, credinte religioase si filosofice, putem incepe activitati filantropice si de caritate dar ofera si oportunitati pentru reintalnirea vechilor prieteni, o dragoste pierduta , un anumit lucru din trecut care este necesar in viata fiecaruia dintre noi.

Ascendentul momentului intrarii lui Jupiter in mers retrograd este in Fecioara , un ascendent in semn de pamant , mutabil aratand ca perioada urmatoare pana in septembrie 2008 vom fi destul de schimbatori dar cu un puternic simt critic , observam tot, vom fi migalosi, prudenti, preocupati prea mult poate de un singur lucru, munca noastra .Ascendentul este bine aspectat de Jupiter, de Soare , Luna ceea ce arata ca vom putea destul de usor si natural sa folosim aceste impulsuri induse de semnul Fecioarei la ascendent. Uranus este cel care prin opozitia cu ascendentul ne induce o stare de tensiune aproape constanta, tensiune nascuta din framantarile noastre interioare legate de anumite lucruri activitati din viata noastra care intr-un fel se bat cap in cap si nu ne putem decide asupra unui drum , asupra unei orientari in viata.

Guvernatorul momentului intrarii lui Jupiter in mers retrograd este Mercur , un Mercur in Gemeni , deci in domiciliu dar destul de tensionat de Saturn si de Lilith ceea ce accentueaza iarasi indecizia noastra legata de felul si directia in care sa ne folosim abilitatile, talentele , avem multe idei dar ne multumim cu atat.

Plasarea lui Jupiter retrograd in casa IV, o casa a caminului, a traditiilor slab prin semn devine puternic prin casa , o casa IV angulara . Jupiter retrograd arata ca este momentul unor pasi inapoi pentru a regandi zonele unde s-a mers prea departe in dorintele noastre de extindere si dezvoltare; se vor face pasi inapoi in toate organizatiile, societatile si chiar oamenii care au mers mult prea departe.

Opozitia lui Jupiter retrograd cu Luna pe axa IV-X o axa a familiei si a carierei actioneaza exact ca un blocaj in toate evenimentele legate de aceste domenii, familie si cariera. Aceasta opozitie vine intr-un fel sa reaseze valorile acolo unde le este locul , mai ales pentru cei ajunsi acolo unde nu trebuia din punct de vedere al statutului social dar si acei oameni care chiar daca nu exprima prea multe din punct de vedere al pregatirii lor au ajuns totusi pe locuri nemeritate. Jupiter retrograd este ca o culoare rosie la un semafor, culoare ce va tine pana in septembrie , doar atunci putem vorbi de culoarea verde ce va insemna ca putem merge mai departe.Este perioada in care sunt accentuate erorile care au condus la abandonarea unei pozitii stabile de dragul unei atractii care pe parcurs nu va oferi decat pretentii dar si blocaje, aici Jupiter vine intr-un fel sa scoata in evidenta influenta nefasta a anturajului in luarea unor decizii dar si partile nevazute ale asociatilor si ale afacerilor, greselile facute in diverse asocieri.

De fapt Jupiter retrograde nu este rau , il putem vedea ca un ajutor in gasirea drumului drept pentru toti cei rataciti si care s-au lasat influentati , de ce nu , pacaliti de asa zisii prieteni, vine sa deschida ochii unui asociat pentru a vedea dedesupturile unei afaceri murdare, deci pot spune ca ne vrea binele.

Actiunile necinstite , alegerea eronata a partenerului dar si imprumuturile ilegale vor iesi la lumina acuma, as putea spune ca Jupiter retrograde ne pune intr-un fel ochelari sufletului, vedem cu sufletul erorile comise, erori ce nu le-am vazut cu ochii cat timp a fost in mers direct.

Opozitia Jupiter –Luna are drept planeta mediatoare Soarele in Taur 19 grade ceea ce arata ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, Soarele in Taur in casa IX indicandu-ne solutia rezolvarii problemelor noastre, deci seriozitatea, conservatorismul, prudenta , multumirea de starea de fapt existenta dar si aducerea adevarului in viata noastra, credinta intensa si nevoia de studii , convingerile morale trebuind sa faca parte din viata fiecaruia dintre noi. Puncrul reflex al planetei mediatoare Soarele in taur la 19 grade este la 19 grade in Fecioara putand spune ca ori de cate ori va trece o planeta prin acest grad se va ivi o solutie a problemelor indicate de opozitia Jupiter cu Luna pe axa familie- cariera. .Putem vorbi de trecerea planetei Marte peste acest punct reflex in data de 2 august, apoi de trecerea lui Mercur si Venus in conjunctie peste acest punct in jurul datei de 22 august.

Problemele puse in evidenta de Jupiter retrograd in opozitie cu Luna sunt suplimentate si de Marte care face o opozitie cu Jupiter , opozitie care ne-a facut destul de multe probleme si care acum prin miscarea retrograda a lui Jupiter le putem indrepta . Putem vorbi de acele alegeri ale noastre care nu ne dau nici un fel de securitate, afaceri riscante , lipsa de discernamant sau consideratie fata de autoritati. . Este perioada in care tristetea , epuizarea va aparea tocmai datorita problemele de viata dar si cheltuielilor impovaratoare.

Nu este cel mai bun moment de a gasi un loc de munca, chiar daca il vom gasi , nu va tine prea mult sau pe parcurs se va dovedi ca nu este ceea ce ne doream , deci atentie, nu sariti din barca in aceasta perioada, sa mergem cu aceeasi barca pana in 8 septembrie.

Aceasta perioada a lui Jupiter retrograde nu este un moment bun pentru a porni parteneriate noi, investitii financiare sau chiar schimbare de locuri de munca, mai degraba, este o perioada de timp buna pentru a termina diverse proiecte, un excelent timp pentru intarirea relatiilor existente, precum si un timp pentru a obtine o mai buna perspectiva asupra vietii noastre interioare .

You may also like

1 Comment

  1. am citit cu atentie articolul , eu dupa cum ti-am spus pe forum chiar trec printr-o perioada in care trebuie sa iau anumite decizii privind locul de munca. Initial chiar am crezut ca va trebui sa iau aceasta hotarare in septembrie insa e posibil sa fie mult mai devreme , in iunie.
    Voi vedea pe parcurs ce se va intampla, ce pot sa-ti spun este ca ma voi gandi bine si mai mult ca sigur voi citi toate postarie tale cu interes.
    multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.