HOROSCOPUL LUI JUPITER IN MERS RETROGRAD IN SCORPION- 9 MARTIE 2018, ORA 6:46-10 IULIE 2018, ORA 20:03, ORA ROMANIEI

Pe 9 martie 2018, Jupiter isi incepe miscarea aparent retrograda, o miscare ce pune in evidenta gradul 23:13 Scorpion. Aceasta intoarcere aparenta in timp dureaza pana pe 10 iulie 2018 cand Jupiter ajunge pe gradul 13:21 Scorpion.

In mers aparent retrograd, energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada 12 decembrie 2017  -prima trecere peste gradul 13:21 Scorpion si momentul de inceput al miscarii retrograde. In conditii normale, Jupiter este furnizorul de intelepciune, inteligenta, fericire. In timpul retrogradarii, Jupiter este mai apropiat de Pamant, este foarte stralucitor iar energiile lui sunt mult mai intense fiind necesar un efort mai mare din partea noastra in integrarea acestor energii si, pana realizam asta, putem avea destule dificultati. Este un timp in care energia lui Jupiter accentueaza corectitudinea morala, repararea nedreptatilor, sanctionarea actiunilor ilegale, repararea erorilor datorate unei estimari gresite, a unui avant bine intretinut de energia lui Jupiter in mers direct. Daca in mers direct, Jupiter este expansiv, acuma, Jupiter va merge incet ceea ce inseamna ca suntem ajutati sa examinam cu atentie marita credintele care ne motiveaza zilnic. A venit timpul sa analizam detaliile unui plan mai amplu al vietii noastre, sa re-analizam adevarul si minciuna, sa ne apropiam mai mult de ceea ce suntem cu adevarat.

Semnul Scorpion este cel mai misterios semn al zodiacului, reprezinta partea subterana a vietii, subconstientul, forta sexuala, moartea, tot ce se unelteste in secrete, revolte, comploturi, control din umbra, afaceri, bani multi, spionaj, dorinte si placeri obsesive. Tot Scorpionul este semnul marilor puteri magnetice si magice. Efectul  lui Jupiter este simtit si in sistemul justitiei. Nu trebuie uitat ca el guverneaza legile, instantele judecatoresti, sistemul judiciar mondial, arbitrajul.

Iar Jupiter retrograd in Scopion va pune un accent deosebit pe repararea unor greseli, exagerari in afaceri, lupte pentru putere, pe motivatiile adevarate din spatele unei actiuni, a unui plan financiar, a unei legi, a unei hotarari judecatoresti. Scorpionul vorbeste si despre “ banii celorlalti” – impozite, datorii, finante comune, finantele unei afaceri, mosteniri iar Jupiter retrograd poate ajuta foarte mult in repararea unor erori in aceste directii.

O alta lectie a lui Jupiter retrograd in Scorpion este despre valoarea tacerii si a atentiei marite. A venit timpul sa invatam ca trebuie sa ascultam mai mult decat sa vorbim, sa luam exemplu de la natura tacuta care creeaza atatea bogatii pentru noi.

Cele mai interesante date:

Zile benefice:

13 martie  si 5 iulie cand Soarele in Pesti, respectiv Soarele in Rac formeaza trigoane armonioase cu Jupiter retrograd in Scorpion .

25 mai si 18 august cand Jupiter retrograd formeaza un triunghi armonios cu Neptun in Pesti. Acestea sunt zile extrem de favorabile.
1 iunie, Venus in Rac face un aspect armonios cu Jupiter retrograd si este o zi excelenta pentru toate lucrurile din domeniul relatiilor, familie, aspecte financiare. Sanse pentru intalniri sau reparatii financiare si relationale.Este o zi cu adevarat exceptionala.
O alta zi de aur este 19 iunie cand Mercur in Rac face un trigon benefic cu Jupiter retrograd in  Scorpion.

Zile dificile:

17 aprilie vine cu Venus in Taur in opozitie cu Jupiter retrograd in Scorpion retrograd.
25 iunie vine cu Venus in Leu in aspect provocator cu Jupiter retro  in Scorpion.
8 mai  vine cu Soarele in Taur  in opozitie cu Jupiter retro in Scorpion
23 mai vine cu Mercur in Taur in opozitie cu Jupiter retrograde.
9 iulie vine cu Mercur in Leu in aspect de careu provocator cu Jupiter retro gradul 13:21 Scorpion.
Sunt zile grele in relatii, comunicare, bani. Fiti foarte atenti la mesajele pe care le dati si pe care le primiti, asa cum am mai spus, tacerea este de cele mai multe ori de aur in aceste zile provocatoare.

Toti vom simti influenta acestei energii dar in domenii de viata diferite. Si nu uitati, Jupiter retrograd repara, reface, readuce oameni benefici evolutiei noastre, la urma, urmei, scopul acestei energii este sa ajute si nu sa ne faca rau.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Jupiter  retrograd in Scorpion este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului , cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de bani, partener, credite, cheltuieli, intimitate, lupte pentru putere. Acestea sunt zonele pe care le puteti revizui in urmatoarele patru luni. Pot aparea fel de fel de piederi sau blocaje in tot ce tine de bunuri, bani castigati nemeritat, pot aparea unele probleme cu creditetele, banii unei afaceri. Indulgenta prost inteleasa va aduce necazuri in urmatoarele patru luni. Trebuie sa intelegeti ca Jupiter retrograd va aduce o sansa unica doar daca in trecut ati lucrat in acest sens, altfel, sunteti pusi sa reflectati asupra detaliilor unor resurse financiare ce tin de partenerul de viata, bani care vin de la ceilalti, afaceri, manipulare si putere asupra celorlalti. Este timpul pentru a face unele schimbari in comportamentul vostru financiar, in modul de colaborare cu ceilalti.

TAUR / ASCENDENTUL  IN TAUR

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme parteneriale, puteti reface o casnicie, un partener se poate intoarce la voi. Pot fi amplificate problemele cu partenerul de viata, cu asociatul vostru, dificultatile materiale, sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra. Erorile, neglijentele din trecut in domeniul parteneriatelor pot fi intelese acuma, cei blocati in casatorii toxice pot avea sansa constientizarii acestei legaturi negative. O flacara veche se poate reaprinde in aceasta perioada. Tot felul de parteneriate(sotul, sotia, afaceri, contracte, angajamente verbale, rivalii, justitia, legea, adversarii)  intra in domeniul de viata supus inspectiei jupiteriene. Asocierile nocive, erorile din trecut, neglijentele, sunt taxate de aceasta energie acuma. Pot aparea neplaceri juridice sau administrative, asa ca, fiti atenti si vigilenti. Fiti foarte atenti si la dusmanii vostri, sunt aratati cum nici nu va inchipuiti. Deoarece acest tranzit este despre “refacerea” a ceea ce ati facut gresit in relatiile voastre, urmatoarea perioada poate fi totusi extrem de benefica, vedeti ceea ce trebuie reparat. Este cea mai buna perioada sa va recunoasteti greselile relationale, doar asa le puteti remedia.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Jupiter retrograd in Scorpion  va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de locul de munca, rutine, obisnuinte, colegi, sanatate. Este un timp de reflectare asupra muncii voastre, a relatiei cu cei de la locul de munca, ce va nemultumeste in obiceiurile voastre zilnice, cum puteti echilibra viata voastra, cum definiti bunastarea voastra. Nu incercati sa va schimbati locul de munca in urmatoarea perioada,fiti atenti la mesajele corpului fizic. Lectia lui Jupiter retrograd va cere sa fiti atenti la sanatatea voastra, sa stabiliti relatii bune cu cei de la locul de munca, sa-i ajutati pe ceilalti ori de cate ori este posibil fara a astepta ceva in schimb. “ Eu sunt in slujba ta” spune Jupiter in casa VI iar perioada de retrogradare poate aduce destule crize existentiale daca ati folosit gresit acest lucru. Trebuie sa invatati despre rabdare si toleranta, despre respectul pentru cei cu care lucrati, despre stabilirea unor obiective realiste in munca si sanatatea voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Jupiter  retrograd in Scorpion re-analizeaza domeniul legat de dragoste, creativitate, copii, distractii, speculatii, placeri, mandrie exagerata. Ati fost prea optimisti, ati riscat pe plan financiar sau afectiv, ati neglijat sau ati exagerat relatia cu copiii vostri? Acestea sunt teme importante in urmatoarea perioada, sunteti ajutati sa re-definiti  “riscul”  folosit de voi doar pentru  satisfacerea amorului propriu. O iubire din trecut poate sa va tulbure din nou viata, puteti sa va implicati mai mult in viata copiilor vostri sau puteti repara o legatura cu unul din copii. Este o perioada de reflectare si reparare a relatiilor voastre de familie, copii, iubire. Poate a venit timpul sa nu mai actionati ca un copil atunci cand sunteti intr-o relatie si sa incercati sa va asumati responsabilitatea relatiei. Jupiter retrograd va cere sa invatati ca schimbarile sunt constructive, sa acceptati critica celorlalti ca o lectie de dezvoltare a voastra, de fapt, ar trebui sa depasiti acest risc de critica si nu sa va razbunati. Si trebuie sa stiti ca mandria tot timpul merge inaintea caderii.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de o casa, o afacere imobiliara, parinti sau alte rude mai in varsta. Pot aparea in lumina unele secrete legate de actele, documentele unei proprietati, a unui imobil, a unei mosteniri de familie. Aveti tendinta de a exagera dificultatile minore, considerati tot timpul pe oricine vinovat pentru delasarea voastra, va obositi familia prin lamentarile voastre? Urmeaza o perioada de cateva luni in care Jupiter retrograd va ajuta sa re-invatati rolul familiei, al parintilor, sa vedeti importanta sau inutilitatea achizitiei unor bunuri in caminul vostru. Ce va nemultumeste in domeniul familiei, in cariera voastra, in relatia cu parintii, cu locul de nastere ? Jupiter retrograd va ajuta sa gasiti aceste raspunsuri. Gestionarea corecta a relatiilor de familie este una din sarcinile acestei perioade , a venit timpul sa rezolvati problemele create in familia voastra.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Jupiter retrograd in Scorpion  va pune un accent deosebit pe modul cum comunicati, ce propagati prin cuvinte, ganduri, idei. Este cu siguranta o perioada in care judecatile strambe din trecut, tradarea unor confidente si a increderii celorlalti, atrag lectii grele in viata voastra. Este cea mai buna perioada in care Jupiter va da sansa sa intelegeti importanta comunicarii, cuvintelor dar si a oamenilor din preajma voastra. Atitudinea nepractica, comportamentul nepasator sau din interes, neglijenta fata de semeni, prea multe pretentii dar fara a oferi nimic, va pot pune in urmatoarea perioada sa constientizati unde si cum ati gresit, ce puteti face pentru a repara relatiile cu cei din preajma voastra. Tot ce tine de invatamant, examene , obtinerea unei diplome, comert, sunt si ele in centru atentiei. Atentie in calatorii, ele pot fi intarziate din motive care nu spun nimic la prima vedere. Atentie cum conduceti masina. Ce sunt cuvintele pentru voi, va intreaba Jupiter retrograd? Este cel mai bun moment pentru a invata, re-invata “ arta conversatiei”, comunicarea sincera.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Pot aparea probleme serioase in stabilitatea financiara. Aici, Jupiter retrograd se refera la aspectul material al vietii voastre, la utilizarea banilor, ii irositi, ii strangeti “la ciorap”, sunteti generosi, sunteti avari? Lectia care trebuie invatata cu Jupiter retrograd este aceea de a re-evalua ideea despre bani si utilizarea corecta a acestora, sa invatati ca banii sunt energii care apar si dispar, important este un echilibru intre aspectele materiale si spirituale, intrea a lua si a da.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de manifestarea voastra directa, de modul cum ati inteles sa va implicati in rezolvarea unor probleme ce depind doar de voi. In mers aparent retrograd, Jupiter ramane prietenul vostru dar un prieten extrem de critic, se poate sa nu va mai placa de el dar  trebuie sa stiti ca lucreaza altfel dar tot in favoarea voastra, In schimb, puteti deveni extrem de pretentiosi uitand ca acest lucru trebuie inceput intai cu voi. Lipsa de masura in modul vostru de manifestare este re-analizata in urmatoarea perioada. Relatiile voastre pot trece si ele prin fel de fel de probe, acest tranzit este despre reinventarea voastra atat fizica cat si relationala. Va puteti gandi mai mult la sanatatea voastra, in consecinta , o dieta, exercitiile fizice, sunt posibile. Cu Jupiter retrograd in Scorpion, lucrurile devin intense si sunteti pusi sa va confruntati cu obiceiurile proaste, cu obsesiile dureroase.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Jupiter retrograd in Scorpion  va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de trecut, compasiune, iertare. Unele intarzieri in obiectivele voastre va pot crea stres mental. Este posibil sa aveti probleme cu somnul, dar este posibil sa apara, de asemenea, vise vii si intuitii in acest timp; e ca si cum al treilea ochi este cel care vede si va atentioneaza chiar daca nu credeti in asta. Puteti lucra la dezvoltarea abilitatilor voastre psihice , puteti constientiza greselile trecutului vostru. Pot aparea si unele reevaluari a ceea ce inseamna familia, casnicia, o uniune, o afacere, pentru voi. Orice ati exagerat in aceste domenii, acuma, ele vor capata proportia adevarata. Daca exista o durere legata de trecutul vostru, iertarea va elibereaza, de fapt, este important sa-i iertati pe cei care au jucat un rol negativ in vietile voastre. Ce se intampla daca voi ati fost personajul negativ in vietile celorlalti, oare nu ati vrea sa fiti iertati? Jupiter retrograd va ajuta sa rezolvati aceasta problema, sa intelegeti ca si “ asa zisii dusmani” au rolul de a va trezi prin metode dureroase. Iarta si mergi mai departe va spune Jupiter retrograd .

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Jupiter retrograd in Scorpion  va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de prietenii vostri, de sperantele voastre care se cer a fi redefinite.Tot ce datorati unui prieten sau tot ceea ce un prieten va datoreaza sunt re-activate in aceasta perioada. Aceasta energie va analiza rolul vostru intr-un grup, cat de umanitari sunteti, cata incredere aveti in ghizii spirituali, in astrologie. Acest tranzit va poate implica in fel de fel de cauze umanitare, in servicii de voluntariat. Puteti avea o sansa deosebita printr-un prieten sau puteti constientiza ca un prieten nu este asa de maret pe cat credeati. Ce inseamna prietenia pentru voi, cum o definiti, ce asteptari aveti de la oameni? Jupiter va afecta proiectele colective, relatiile de prietenie, veniturile carierei, nu este cel mai bun timp pentru extinderea relatiilor sociale, pentru a dezvolta un ideal de-al vostru.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera voastra. Nu incercati sa va schimbati, modernizati cariera actuala, nu este cel mai bun timp pentru a incepe o noua cariera. Acuma sunteti ajutati sa  intelegeti mai bine greselile din trecut ce tin de cariera voastra si sa pregatiti modificarile pe care doriti sa le faceti dar dupa 10 iulie, cand Jupiter intra in miscare directa. Jupiter retrograd in acest domeniu de viata poate sa va invete ca de fapt problemele din cariera, viata sociala, reputatia, cum sunteti vazuti de ceilalti, nu sunt decat rezultatul unor judecati prea egoiste si a lipsei de respect fata de orice autoritate. Lectia predata acuma de Jupiter retrograd va cere sa invatati ce inseamna un comportament respectuos in cariera voastra. Respecta daca vrei sa fii respectat , este lectia de baza in urmatoarea perioada. Pot aparea unele greutati in cariera voastra, in realizarea ambitiilor profesionale.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI   

Jupiter retrograd in Scorpion va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de studiile voastre, relatia cu strainii, respectarea legilor, calatorii indepartate. Lectia lui Jupiter retrograd in acest domeniu de viata tine de dezvoltarea unei filosofii de viata care sa-i includa si pe ceilalti, un copac cu o singura frunza este pierdut, un copac cu multe frunze este un semn ca Dumnezeu este prietenul lui. Incercati sa re-deveniti prieteni cu Dumnezeu, incercati sa intelegeti rolul vostru mic in acest univers mare. Calatoriile pot cunoaste fel de fel de intarzieri, puteti merge din nou la scoala, puteti vizita o tara straina, puteti reface o relatie cu un strain sau pur si simplu, puteti deveni constienti de maretia universului. Este momentul potrivit sa reevaluati scopurile in viata.

Adriana Tudosa

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.