MERCUR RETROGRAD IN VARSATOR-30 IANUARIE 2021 -21 FEBRUARIE 2021-“SABIA LUI DAMOCLES…SAU CURCUBEUL …“

„Dumnezeu a facut ca flacarile sa-i fie slujitori si vanturile mesagerii sai“ (Psalmul 104).

Pe  30 ianuarie 2021, ora 17:42, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Varsator gradul 26:29, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 21 februarie 2021, pe gradul 11:01 Varsator. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 15 ianuarie, adica atunci cand a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, adica peste gradul 11:01 Varsator. Aceasta perioada poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ). Prima si ultima zi( 30 ianuarie si 21 februarie ) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Energia lui Mercur are o influenta foarte puternica iar comunicarea negativa poate avea implicatii pe termen lung.

In mitologie, Mercur este mesagerul divin care aduce, traduce informatiile spirituale de la divinitate catre oameni, in acelasi timp, el culege rugaciunile oamenilor si le duce la divinitate. Ezoteric, Mercur simbolizeaza capacitatea noastra de a ne conecta cu sufletul, cu subconstientul nostru care detine informatiile eterne si divine si care ne fac viata mai usoara.
Comunicarea verbala si non-verbala, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frati, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in acord cu planul divin si nu cu cerintele noastre. La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul ( doar si el isi redecuce viteza!), sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur.
Mercur retrograd in Varsator ne ajuta sa re-examinam ideile bizare, abstracte din trecut. Tot ce tine de nonconformist, originalitate, experimente in afara normelor traditionale, solutii spectaculoase, reforme, idealuri, veniturile carierei, sunt aduse in prim plan pentru re-definere.
Tot ce tine de relatii inedite(!!!!!!!!!!!!!), viata sociala, aspiratii colective, prieteni, colegi,  protectori, activitati de grup, politica, grupuri, sperante, sunt acuma re-analizate dar in acord cu cerintele divine si nu cu ceea ce vrem noi aici pe pamant.

Intrand in miscare aparent retrograda, Mercur pe gradul 26:29 Varsator are doi asistenti destul de apropiati, intr-o parte este asteroidul 7 Iris pe gradul 26:58 Varsator, in cealalta parte este asteroidul 5335 Damocles pe gradul 26:04 Varsator. Intr-un fel Mercur retrograd se intoarce si “ da nas in nas “ cu Damocles ce ne conecteaza cu viata personala, cu viata de zi cu zi a tuturor, cu fanteziile, idealurile si iluziile noastre.

Si care este povestea lui Damocles? Ei bine, Damocles este un curtean care il vede pe regele lui plin de putere si avid de distractii, vede doar lucrurile de la suprafata nu si responsabilitatile lui, cunoasterea lui, deciziile lui. In fanteziile lui, Damocles isi spunea lui insusi;” As putea face asta! As fi un rege teribil! ” Este o fantezie a unui curtean dar care este pusa in practica chiar de regele lui. In mit, regele il invita pe Damocles sa devina rege pentru o zi. Si Damocles imbratiseaza aceasta ocazie desi el nu are nici o idee  despre ce inseamna sa fii rege, nu stie in ce se baga dar se baga, are tupeu. Laudarosul Damocles se instaleaza pe scaunul fierbinte al puterii dar cand se uita in sus, vede o sabie cu varful in jos deasupra capului sau. Agatata de un fir de par, Damocles se sperie si fuge, realizeaza abia acuma ca puterea, asumarea mai multor responsabilitati, aduc in acelasi timp si pericole, nu stie sa faca fata acestora si fuge. Se reintoarce la rolul lui de curtean cu o mai mare umilinta,  recunoscator ca are o viata in care nu totul este literalmente o “problema de viata si de moarte”. Intr-un fel, aceasta perioada ne cere sa eliminam fricile din mintea noastra(sabia lui Damocles), este greu sa traiesti minut de minut cu “ o sabie deasupra capului” si tocmai de acceea, aceasta perioada ne poate ajuta sa facem curatenie in mintea noastra. In acelasi timp, Mercur retrograd in fuziune cu Damocles reinvie povestea lui de viata, reinvie iluzia” As putea face asta! As fi un rege teribil! ” si ne cere sa ne intelegem rolul nostru si nu rolul celuilalt care pare a fi mai simplu dar … este doar o iluzie. Aceasta perioada ne poate ajuta sa identificam fanteziile noastre. Damocles pare sa aiba o aroma puternica pentru oameni cu functii, are o influenta asupra politicului, indepartand pe unii si astfel facand loc unor oameni mai puternici. Dar influenta lui Damocles in timpul retrogradarii lui Mercur in Varsator poate mari stresul creat de circumstantele vietii obisnuite ce induc un sentiment de pericol, persecutie, privarea de anumite drepturi. Stresul poate fi provocat de cei care detin puterea, de cei privilegiati, amenitari, represalii, situatii precare, iluzia puterii, linguseala, politica pe marginea prapastiei,  fanfaronada, identitati false. Cum Mercur retrograd de mana cu Damocles in Varsator activeaza casa VII, ar trebui atentie marita in relatii. In acelasi timp, acuma ii putem vedea mai bine pe lingusitori, pe rivalii nostri, pe concurentii nostri,  pe toti cei care intr-un fel ne perie dintr-un anumit motiv.

Intr-un fel, Mercur retrograd in Varsator este prins intr-un sandvich astral de catre Iris si Damocles, nu ai cum sa nu musti din el. Important este sa gustam din plin din  Iris, Zeita curcubeu, dupa furtuna vine pacea.
Iris, la fel ca si Mercur, transporta mesajele de la zei la pamanteni. Ea poarta un caduceu la fel ca si Mercur, deci si ea are o functie de vindecare. Curcubeul reprezinta calea ei de manifestare  intre cer si pamant. Ca un mesager divin, sarcina ei este de a uni, de a aduce impreuna. Cu Iris si Mercur retrograd in fuziune, sunt accentuate mesajele divine catre omenire, important este sa le auzim, simtim, sa ne legam de ele. In afara faptului ca ea poarta si transmite mesaje, Iris este detinatoarea cupei cu “apa din Styx”, apa adevarului,  folosita pentru a-i depista pe Zeii care mint, care jurau stramb. Perioada de retrogradare a lui Mercur poate arata ca suntem ajutati sa vedem, sa descoperim adevarul in tot ceea ce viata noastra a fost colorata de iluzii, minciuni, juraminte si promisiuni false. Mercur retrograd este intotdeauna un timp al adevarului, chiar si atunci cand comunicarile par perturbate si neintelegerile sunt dure. Mercur retrograd este de fapt un dar din ceruri  ce ne ofera sansa de a reflecta, de a revizui si de a corecta greselile pe care le-am facut anterior in graba si prinsi in vartejul vietii de zi cu zi. Mercur retrograd are nevoie de Iris acuma, ea ofera magie, speranta, vitalitate, vindecare si comunicare cu divinul.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, ….”.

Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, a unui nou proiect, o casatorie, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada. Nu cumparati calculatoare, televizoare, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati. Si cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.

Temerile pot fi amplificate in aceasta perioada iar cea mai buna protectie o gasim in Arhanghelul Mihail caruia trebuie sa ii cerem ajutorul: “Arhanghele Mihail, te rog vino la mine acuma si taie corzile fricii care imi secatuiesc energia si vitalitatea. Multumesc. Amin.”

O planeta retrograda ne spune tot timpul ca bogatiile sunt descoperite in interior, nu prin interactiunea cu lumea exterioara. Astfel, cu Mercur retrograd in tranzit,  experimentam influenta lui mai profund in noi, deoarece suntem incurajati sa contemplam adevarurile personale ale vietii intr-un mod privat si subiectiv.

Lectiile lui Mercur retrograd vor fi mai intense pentru semnele fixe Varsator, Leu, Taur, Scorpion dar si pentru Gemeni si Fecioare( Mercur este ghidul lor astral).

 Sa fiti binecuvantati!

 

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.