ECLIPSA PARTIALA DE SOARE IN TAUR-30 APRILIE 2022, ORA 23:28- ORA ROMANIEI- “FIRUL MAGIC CALAUZITOR AL ARIADNEI…..’

O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Sorele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar( soarta). Sunt  energii noi de o intensitate imensa asociate cu noi inceputuri , cu experiente deranjante, dezamagitoare, neasteptate sau pur si simplu uluitoare. Ofera o noua perspectiva asupra lumii.
Eclipsele ne aduc fata in fata cu destinul nostru prin fel de fel de actiuni, evenimente, oameni, care trebuie sa faca parte din urmatorul capitol al evolutiei noastre spirituale.

Iar Eclipsa partiala de Soare din 30 aprilie 2022 are loc in faza de Luna Noua pe gradul 10:28 Taur ( Soarele in Taur  este in conjunctie cu Luna in Taur   ) in apropierea Nodului Nord lunar pe gradul 22 Taur. Fara aportul axei destinului(Nodul Nord si Nodul Sud) nu avem eclipse.
Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa de Soare ofera multa putere pentru evolutia noastra in timp de Nodul Sud, ne poate tine pe loc.
Nodul Nord este energia pe care inca nu o stapanim la nivel de societate dar si la nivel personal. Reprezinta necunoscutul, neexploratul, pagina goala. Inseamna ca orice se poate intampla si ca nu poti sti la ce sa te astepti. Nodul Nord are o influenta jupiteriana, ne spune ca meritam ceva nou si mai bun. Cu Nodul Nord in Taur in conjunctie cu aceasta eclipsa de Soare in Taur,  trebuie sa ne asumam lectiile trecutului nostru pentru a putea merge pe un teritoriu necunoscut, este un timp  puternic al constientizarii lectiilor trecutului si al pasirii pe o cale noua ce ofera succes, fericire, abundenta, noroc, libertate. Nu trebuie uitat ca pentru realizarea Nodului  Nord , eforturile sunt imense, dificile, spre deosebire de nodul sud lunar in care totul este cunoscut, familiar, usor.

Semnul Taur este legat de bani, stabilitate financiara si emotionala, de lucruri concrete, palpabile, care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila. Taurul stapaneste pamantul, bogatiile pamantului, corpul nostru, placerile noastre, valorile noastre – ceea ce pretuim si cum ne pretuim pe noi insine. Taurul este lent, stabil, solid, rabdator, muncitor, incapatanat. Taurul stie sa fie o ancora, pentru toti ceilalti, pentru fiecare proiect in devenire, pentru  fiecare lucru in plina dezvoltare. Taurul nu merge nicaieri haotic, nu iubeste atitudinea “lasa-ma, sa te las”. Taurul are rabdarea Parintelui Cosmic. Nu simte nevoia sa-si grabeasca copiii, prietenii, iubitii sau pe sine. Stie ca rabdarea, tenacitatea, il conduc  „acolo” unde trebuie sa ajunga.
Energia nesanatoasa a Taurului se manifesta prin lipsa de incredere, stima de sina scazuta. Nu se poate bucura de placerile simple ale vietii, cautand mereu inlocuitori – mancare, placere, bani, posesiuni, lux, articole de marca.

Eclipsa de Soare in semnul Taur arata ca temele taurului vor intra in centrul atentiei. Si pentru ca aceasta este o eclipsa a Nodului Nord in Taur, vom avea o intalnire cu destinul conectat la temele acestui semn din viata noastra. Aceasta Eclipsa este un medicament foarte necesar in lumea noastra agitata si nesigura. Ne spune ca trebuie sa invatam sa avem grija de noi insine, sa ne calmam, sa incetinim, sa ne relaxam. Nu putem evolua decat prin stabilitate, simplitate, idei practice, valoarea noastra. Cu aceasta eclipsa in Taur, constientizarea noastra trebuie sa se mute catre ceea ce stabilizeaza, ceea ce calmeaza, ceea ce este sigur – si ceea ce are sens. Nu trebuie uitat ca Taurul este simplu – ne aminteste cand sa muncim, cand sa mancam, cand sa plangem, cand sa ne odihnim, cand sa respiram adanc, cand si cum sa ne miscam, colorandu-ne viata cu un ritm care imita linistea suprema. Aceasta abordare lenta si perseverenta construieste o viata care este durabila, oferind o baza pe care infloresc toate celelalte. Chiar si dincolo de nevoile fizice, Taurul respinge supracomplicatiilor inutile ale vietii. Iar Eclipsa in Taur ne va ajuta sa nu mai complicam lucrurile, sa fim prezenti, sa fim din lume dar sa nu lasam lumea sa ne copleseasca. Trebuie sa traim acum, momentul prezent, sa fim practici, sa cautam solutii simple dar elegante pentru vietile noastre complexe.
Cu busola destinului in Taur, trebuie sa ne straduim sa gasim securitatea interioara pe care o putem obtine doar prin noi insine si nu prin ceilalti. Trebuie sa ne concentram mai mult pe noi insine, sa invatam ca nevoile noastre sunt prioritare, sa nu ne asumam responsabilitatile celorlalti. Nu este nevoie sa ne inrobim nevoilor altora iar cel mai bun mod de a-i ajuta pe altii este sa-i lasam sa fie responsabili pentru ei insisi.
Vezi-ti doar de treaba ta, nu te baga in problemele altora ca nu aduce nimic bun si asta ne consuma energia si timpul. Nu ca nu ar trebui sa ajutam sau sa nu ne implicam in vietile altora atunci cand suntem solicitati sau cand ni se cere un sfat sau un ajutor. Dar cand problemele altora ne incarca pe noi, e bine sa ne detasam. Nu te baga in probleme altora atata timp cat nu este treaba ta. Este exact ce scrie si in evanghelii:

“Sa cautati sa traiti linistiti, sa va vedeti de treburi si sa lucrati cu mainile voastre, cum v-am sfatuit.” 1 Tesaloniceni 4 :11

Chestiunile legate de finantele personale, valori, proprietati, resursele fizice si  materiale, posesiunile personale, dorinta de siguranta si securitate, rezistenta la schimbare, confort, senzualitate si familiaritate, vor fi un accent puternic atat la nivel personal cat si la nivel de societate, lumea in care traim. Aceasta eclipsa este despre noi inceputuri cu privire la toate aceste chestiuni. Cosmosul lucreaza la schimbarile pe termen lung in aceste directii. Este cel mai bun moment pentru evaluarea relatiei noastre cu banii, cu posesiunile noastre, intelegand mai bine ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti. Este si cea mai buna perioada pentru a descoperi noi modalitati de a ne creste veniturile, valorile materiale si spirituale, de a intelege ca de fapt cea mai mare resursa a noastra suntem noi. Chiar si cu toti banii din lume s-ar putea sa nu ne simtim impliniti fara spiritualitate, fara a intona zi de zi :

“Domnul este pastorul meu si nu duc lipsa de nimic” .

Sunt doua fete ale aceleiasi monede si trebuie sa lucreze impreuna.

Este unul dintre cele mai bune momente cosmice pentru a descoperi ceea ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti, de asemenea, pentru a innoi relatia cu banii si posesiunile, cu ceea ce vrem sa detinem cu adevarat. Poate fi  si cel mai bun moment pentru un proiect generator de bani, pentru un cont de economii, pentru a incepe sau a initia lucruri care au nevoie de mult timp pentru a se dezvolta si a se maturiza( Taurului nu-i place sa se grabeasca). Taurul are legaturi foarte puternice cu abordarile spirituale care incurajeaza simplitatea, tacerea, naturaletea si pacea. Este timpul sa invatam ca  toata puterea este in noi, pentru ca este de la Sinele nostru Divin, nu trebuie sa o cautam in oameni, lucruri, haine, stele, aur, bani, catedrale, institutii, ea nu este in exteriorul nostru, este doar in noi si se manifesta prin ce facem cu ea.

“Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume” 1 Ioan 4:4

Daca semnul eclipsei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a avea“, verbul magic al Taurului este conjugat in toate modurile posibile in casa V, o casa naturala a Soarelui care ofera o scena magica pentru fiecare dintre noi. Participam cu totii la un mare moment astral ce distribuie energii benefice punerii in scena a adevaratului nostru rol ce lasa urme in viata, societate. Casa V aduce in atentia noastra tot ce tine de creativitate, iubire, copiii, inima, fast si ceremonii, teatru ( de multe ori dramatic), speculatii, hobby-uri, mandrie, drepturi egale pentru toti. Copiii pot fi un accent deosebit acuma. Iar Eclipsa de Soare in Taur si in casa V aduce oportunitati legate de aceste teme( noi moduri de a iubi, de a relationa, de a ne exprima creativitatea, unicitatea, idei noi, hobby-uri, relaxare, participarea la evenimentele sociale, de a ne aduce aminte de divinitatea din noi, de a vedea binele acolo unde incercam sa dramatizam, exageram, etc.).
La nivel superior, ofera oportunitatea sa depasim toate greutatile vietii atunci cand alegem sa ne subordonam Duhului sfant din noi, atunci cand intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina.:

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Cand acceptam sa facem Voia lui Dumnezeu, cand ne folosim de intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, cursul vietii noastre se poate schimba, urcam lasand deoparte linia orizontala pe care ne tarasc fortele karmice. Este un moment ideal pentru a exersa gandurile pozitive, pline de speranta, si pentru a fi foarte atenti la gandurile negative, neplacute, care ne pot bloca cresterea, valoarea, talentele, finantele, adevarata maretie. Universul doreste cu adevarat sa ne ofere ceea ce ne dorim pentru a creste si a ne realiza tot potentialul! Dar modelele noastre de gandire negativa sunt cele care ne tin blocati.
Suntem incurajati sa ne apreciem mai mult, sa exprimam ceea ce suntem cu adevarat, sa fim cu mintea deschisa si sa dam drumul indoielilor si criticilor permanente la adresa noastra.

Uranus pe gradul 14:32Taur este un invitat de onoare al acestui moment cosmic. El este provocator, revolutionar, plin de surprize, doar prin simpla lui prezenta. Uranus este  “ Evrica”,  acea interjectie cunoscuta si folosita pentru exprimarea sentimentului de bucurie dupa descoperirea solutiei la o problema dificila. Schimbarea pluteste in aer atunci cand Uranus participa la momentele cosmice importante, este vorba despre …surprize, neasteptat! Uranus este totul despre libertate si ne putem desprinde de ceva in acest moment. Ar putea fi o perioada care aduce ceva nou si diferit. Suntem incurajati sa devenim mai indrazneti si mai inovatori. Acuma, fortele cosmice ne sprijina sa invatam despre avantajul schimbarii. Este timpul sa iesim din zonele de confort, sa invatam sa traim fara limitari si temeri, sa ne lasam ghidati de “ Voia Ta Doamne si nu voia mea”.
Trebuie sa eliminam tendinta de a ne face griji fara incetare si sa avem inredere in planul lui Dumnezeu. Orice lucru, decizie, care nu aduc liniste si pace in sufletul nostru, nu sunt de la Dumnezeu. Deciziile care sunt pe placul lui Dumnezeu ne aduc pacea Lui in noi insine, apare acel sentiment linistitor ca am facut ceea ce trebuia.

Langa Uranus pe gradul 14:32 Taur, sta Ariadna (asteroidul 43)pe gradul  15:29 Taur, cea care stie sa rezolve atat de simplu problemele complicate folosindu-se doar de vestitul “fir al Ariadnei”.
In mitologie, soarta Ariadnei a fost umbrita de blestemul care a afectat familia ei. Sub masca unui mare taur alb, Zeus o rapise pe bunica ei Europa din Fenicia si o adusese in Creta. Mama ei Pasifae se indragostise si ea de un mare taur. Ariadna participa la soarta familiei: in calitate de fiica a lui Pasifae, sangele ei a fost inflacarat si se indragosteste de Tezeu si in calitate de nepoata a Europei, destinul ei a fost sa-si abandoneze casa, sa renunte la rudele ei, la casa ei natala.
Poseidon a blestemat familia Ariadnei cand tatal ei Minos a refuzat sa-si sacrifice cel mai magnific taur zeului. Respins, Poseidon a starnit pofta rusinoasa a lui Pasifae pentru taurul impresionant care a devenit intruchipat in fiul ei taur, Minotaurul, uman de la umeri in jos. Inchis intr-un labirint, fratele vitreg al Ariadnei, Minotaurul, se hranea cu copiii sacrificati la fiecare noua ani. Tezeu a fost unul dintre cei paisprezece tineri trimisi in Creta pentru a fi oferiti minotaurului.
Dar Ariadna se indragosteste de Tezeu si se ofera sa il ajute. Ariadna i-a dat o sabie ca protectie impotriva Minotaurului si un fir(vestitul fir al Ariadnei) care i-a permis sa gaseasca drumul de iesire din Labirint.
Tezeu si Ariadna fug dupa uciderea Minotaurului. Dar Tezeu o abandoneaza pe Ariadna pe insula Naxos pentru a-si indeplini propria soarta. Tezeu renunta la promisiunea de a se casatori cu ea abandonand-o in timp ce doarme pe plaja insulei Naxos. Tradata, abandonata, plina de durere, Ariadna este descoperita de zeul Dionis care se indragosteste de ea si o ia de sotie, fiind singurul sot dintre zeii greci care a ramas credincios sotiei sale. Ea intalneste adevaratul ei suflet pereche, adevarata ei soarta. Asa cum in povestea mitologica, Ariadna il ajuta pe  Tezeu sa iasa din coridoarele intortocheate ale labirintului calauzindu-se dupa un fir care i-a aratat calea de întoarcere, Uranus de mana cu Ariadna in Taur ca participanti directi la Eclipsa de Soare in Taur, devin  firul Ariadnei, un fir invizibil(intuitia, vocea sfanta din noi) care ne poate ajuta intr-un mod inedit sa iesim dintr-o situatie incurcata. Aceasta energie combinata devine un fir calauzitor, arata o cale de a iesi dintr-o situatie dificila sau pentru a gasi un drum de intoarcere la o situatie favorabila. Firul mitologic al Ariadnei este un simbol al conexiunii noastre cu divinul iar aceasta Eclipsa  ne spune clar ca fara divinitate, fara aceasta legatura cu divinul, vom rataci in continuare, vom oferi ajutor fara sa ni se ceara asta, vom rezolva problemele altora atragand astfel durerea, ne vom sacrifica pentru altii, ne vom confrunta cu abandonuri, tradari, drumuri intortocheate, incurcaturi, rataciri, situatii complicate care par fara solutii. Doar confruntati cu durerea, tradarea, ne trezim si constientizam ca trebuie sa refacem legatura cu divinitatea, cu divinitatea din noi, cu ceea ce soarta noastra are planificat deja pentru noi. Aceasta eclipsa anunta o trezire dupa o perioada de tradari, pierderi, dureri.  Deschie usa catre suflet, catre o relatie adevarata pentru suflet, un  nou efort creativ sau un nou curs al vietii.
Desi dezorientati de obstacolele imprevizibile ale vietii, de inversarile de directie, de esecuri, de tradari, de conceptii gresite si altele asemenea, suntem mereu sustinuti si iubiti de divinitate. Acuma, Uranus genialul, poate brusc sa ne duca intr-un loc in care putem auzi distinct vocea sufletului nostru dezvaluind adevarata noastra legatura cu divinul si ce inseamna aceasta pentru noi. Acest lucru ne ofera claritate despre scopul nostru in viata si despre cum sa procedam cu integritate si autenticitate in lume. Ne permite sa luam decizii si sa facem alegerile potrivite in cariera, relatii….
Ghidati de firul stralucitor al iubirii sufletului nostru(firul Ariadnei), cu fiecare pas devenim mai pe deplin constienti de cine suntem si cine suntem meniti sa fim. Desi nu totul vine in avantajul nostru, acuma, putem gasi solutii ingenioase de a ne rezolva problemele.

Momentul cosmic in semnul Taur este condus de Venus(conducatorul natural al semnului taur)  pe gradul 27:55 Pesti intr-o conjunctie stransa cu Jupiter pe gradul 27:57 Pesti. Deci micul si marele benefic isi unesc fortele si ofera o energie puternica, hranitoare, generoasa. Bratele generoase ale acestui aspect ne protejeaza si ofera acestei eclipse de Soare o expresie mult mai blanda. Este sansa care ne iese in cale indiferent daca asta include cariera, familia, relatiile, hobby-urile, bogatia, abundenta, iubirea, prieteniile si multe altele. Venus si Jupiter sunt, de asemenea, un simbol al abundentei,  asa ca ar trebui sa ne tinem mintea concentrata pe abundenta, pe recunostinta, pe partea pozitiva a lucrurilor.

Eclipsele ne pot lua oricand prin surprindere, dar merita sa ne amintim ca ne pun mereu acolo unde trebuie, chiar daca la inceput nu se simte asa.

Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Cei care vor simti cu adevarat influenta Eclipsei de Soare vor fi cei nascuti in preajma zilei de 30 aprilie, 30 iulie, 30 octombrie, 30 ianuarie (semnele fixe- Taur, Leu, Scorpion, Varsator). Daca aveti planete personale, ascendentul, casa VII –descendentul, casa X –casa carierei, casa familiei, pe gradul 11 Taur, Leu, Scorpion, Varsator, atunci Eclipsa este foarte importanta si pentru voi.

Sa fiti binecuvantati!

 

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Bun? ziua. As dori s? ?tiu cum m? va influen?a eclipsa având în vedere c? am NS în Taur ?i taurul pe ascendent, iar Venus ?i Jupiter în cas? 12. Datele mele 22.12.1975, ora 13:30, Suceava. Mul?umesc

  2. Bun? ziua. Datele mele sunt 22.12.1975, ora 13:30,Suceava. As dori s? ?tiu cum m? va influenta eclipsa pt c? am NS în Taur ?i Venus conjunct cu NN.Nu am g?si informa?ii în acest sens. Mul?umesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.